Podržite nas!

Vjeroučiteljica koja vjeru pretvara u djela

30.06.2015 08:15

Priča ide ovako: najprije su aktivistkinje inicijative GOOD koja želi biti alfa i omega na području ljudskih prava i odgoja mladih preko svojih portala, koje u pravilu nitko ne čita, napale vjeroučiteljicu. Zatim je Jutarnji list dobio u zadatak da odradi priču za šire čitateljstvo i pokrene lavinu „pravedničkog“ ateističkog gnjeva. A priča nam je poznata – vjeroučiteljica koja straši učenike s ljudožderskim praksama u postupanju prema pobačenim fetusima. O tome što je proživljavala vjeroučiteljica prilikom ovog „pedagoškog“ iživljavanja nad njom od strane sve sile udruga,  novinara i portala nismo trebali ni saznati, ta ona je ionako samo vjeroučiteljica. A onda im je vjeroučiteljica održala pravu pravcatu lekciju iz građanskog odgoja...

Nedavno smo objavili članak čitatelja koji je nastao kao reakcija na medijsku hajku koja se iz Jutarnjeg lista i lijevo-liberalnih portala povela protiv vjeroučiteljice mr. Snježanu Majdandžić-Gladić. Vjeroučiteljica se našla pod optužbama da učenike zastrašuje pričama o tome kako se ostaci pobačenih ljudskih fetusa koriste u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Jutarnji se nije libio napada na vjeroučiteljicu iako je i sam svoje čitatelje puno ranije u više navrata informirao o takvim nedopustivim praksama. Zbog medijskog i stvarnog progona vjeroučiteljica je nadležnim državnim tijelima dana 27. lipnja 2015. prijavila GOOD inicijativu i njihove aktivistice Anu Brakus, Martinu Horvat i Sandru Livajić, zatim GONG, Jutarnji list, njihovu novinarku Mirelu Lilek, Index.hr, Tportal.hr, portal N1 i neke druge portale,  za nelegalno miješanje u obrazovni sustav, te kaznena djela uskrate slobode govora, savjesti i vjeroispovijesti, kaznena djela vrijeđanja i ponižavanja vezana uz posao koji obavljam, kaznena djela prijetnje, strašenja, uznemiravanja, uvrede, klevete, sramoćenja, javnog poticanja na nasilje i mržnju, te zločin iz mržnje (Kazneni zakon, čl. 127., 130., 133., 139., 147., 148., 149.), kao i kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka, a koji su svi proistekli iz takvog oblika uzurpiranja formalnoga obrazovanja”.

Naime, kako vjeroučiteljica objašnjava u detaljnom prikazu događaja, koji preporučujemo čitateljima da pročitaju na sljedećoj poveznici, sve je krenulo iz GOOD inicijative, odnosno aktivistkinja navedene inicijative koja okuplja veći broj civilnih udruga lijevo-liberalnog svjetonazora, a izravno se zalaže za sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u odgojno-obrazovne institucije, naravno po mjeri istih tih udruga. Šest dana prije bombastičnog članka koji je objavljen u Jutarnjem listu, članica uredništva portala Libela.org (lezbijsko-feministički portal) Ana Brakus, a na temelju izravnog ili neizravnog  poticaja Martine Horvat iz GOOD inicijative, 19. svibnja 2015. god. objavila je uvredljiv i većinom neistiniti tekst o spomenutoj vjeroučiteljici i njezinom radu, pod naslovom „Pogledajte kako građanski odgoj izgleda kada se predaje na satovima vjeronauka!“. Potom je uslijedio nastavak kampanje pune kleveta protiv vjeroučiteljice na srodnim portalima Crol.hr-u, Jutarnjem listu, Index-u, portalu N1 i Tportalu. Slični ili istovjetni tekstovi su dalje prenošeni na mnogim drugim portalima tako da je u ovom brutalnom širenju mržnje, kažnjivom prema zakonima RH, sudjelovalo najmanje 30 internetskih portala!

Naravno da je ovakva medijska hajka pokrenula lavinu uvredljivih komentara čitatelja prema vjeroučiteljici koje su ostavljali na portalima i Facebook stranicama navedenih medija. S obzirom da je u nizu članaka protiv vjeroučiteljice i njezina rada, pored toga što je objavljeno u kojoj školi i u kojem gradu radi, neovlašteno objavljena čak i fotografija Snježane Majdandžić-Gladić, skinuta s portala Vjera i djela čija je ona vlasnica i urednica, na nekim su mjestima osvanuli i izrazito prijeteći komentari čitatelja prema vjeroučiteljici poput čuvaj se, sad znamo kako izgledaš”. Ostali komentari tražili su da se vjeroučiteljicu stavi pod psihijatrijski nadzor, pošalje u Vrapče i slično.

 

Pokrenut nadzor


Vjeroučiteljica srećom nije stavljena pod psihijatrijski nadzor, ali je promptno (već 1. lipnja!) stavljena pod stručni nadzor MZOS-a i Agencije za odgoj i obrazovanje, odnosno povjerenstva sastavljenog od četiri osobe koji su inače uzornu profesoricu, protiv koje nikada nije bilo nikakvih pritužbi od strane učenika ili roditelja, nadgledali oko 3 i pol sata. Nadzor se sastojao od izravnog uvida u jedan nastavni sat vjeroučiteljice, tajne ankete provedene među učenicima, razgovora sa stručnim tijelima škole, uvida u njezine pripreme (napose vezane uz GOO) i drugu pedagošku dokumentaciju, uvida u učeničke bilježnice, kao i detaljan pregled zabilježbi u Dnevniku.

Vjeroučiteljica tvrdi kako je nadzor izveden „vrlo profesionalno, detaljno i objektivno,“ te na njega nema nikakvih primjedbi, ali svejedno upozorava kako je on sam po sebi bio nelegalan i nelegitiman, štoviše protuzakonit, jer je proveden na temelju prijave udruge GONG, koja prije svega ne bi smjela imati nikakve veze s obrazovanjem, te na temelju objava koje je vjeroučiteljica objavljivala na vlastitom portalu (i drugim stranicama), a ne na temelju pritužbi roditelja ili učenika u svezi s aktivnostima vjeroučiteljice na nastavi. Time je izravno napadnuto pravo Snježane Majdandžić-Gladić na slobodu govora, kako joj to omogućuje Ustav i zakoni Republike Hrvatske.

Nadzor je ipak omogućio profesorici da ima crno na bijelo dokaz o svom besprijekornom radu. Nalazi nadzora na ukupno 13 stranica su potvrdili da su objede GONG-a, GOOD inicijative, Jutarnjeg lista i svih drugih navedenih portala i tiskovina, najobičnija kleveta i pokušaj zastrašivanja, a da profesorica svoj posao obavlja vrlo kvalitetno i stručno, u skladu sa svim pedagoškim i obrazovnim standardima.

Samo riječ dvije o kakvoj se profesorici radi. Po stupnju obrazovanja Snježana Majdandžić-Gladić je magistra znanosti koja priprema doktorsku disertaciju. Na svom portalu Vjera i djela objavila je preko 400 vlastitih radova, od kojih su neki stručni, neki kolumnistički, a neki su pedagoški materijali. Osim portala ViD, urednica je i vlasnica portala za djecu, roditelje, učitelje i odgojitelje pod nazivom Zlatna djeca (27.500 fanova!), gdje objavljuje vlastite radne materijale za različite predmete razredne nastave, te vlastite mnogobrojne kreativne ideje za rad s djecom vrtićke i nižeosnovne dobi. Materijale u velikoj mjeri u svom radu koriste učitelji ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. Većina njezinih preko 1000 objavljenih postova na stranici su njezini radni listovi i kreativne ideje. Pored toga, uređuje i FB stranicu navedenog portala te nalazi još i vremena za pisanje dva osobna bloga: Zrno i Iskrene iskre. Ne treba posebno navoditi da ova iznadprosječno aktivna nastavnica i zaljubljenica u svoj poziv sve to radi pro bono, dok su njezine progoniteljice iz civilnih udruga iznadprosječno plaćene za blaćenje i klevetanje onih osoba koje bi u našem društvu trebale služiti kao primjer. Da se ne bi slučajno umnožile.

Treba napomenuti da su se portali koji su širili mržnju protiv vjeroučiteljice u tekstovima unaprijed hvalili kako uskoro kreće „hitan nadzor nad vjeroučiteljicom“. O prijetnjama i zastrašivanjima koje su se lančano širile medijskim prostorom obaviješten je pravodobno ministar obrazovanja Mornar koji je ipak dozvolio progon vjeroučiteljice. Oštećena vjeroučiteljica stoga postavlja pitanje ministru: „Hoćete li takvim svojim ignoriranjem, poštovani ministre, evidentnih problema i kaznenih čina sekularističkih civilnih udruga omogućiti progon i drugih vjeroučitelja i onih učitelja koji ne podržavaju lijevo-liberalnu ideologiju, ili ćete konačno reći da je dosta takve devastacije obrazovnog sustava?”


Napad na vjeronauk i vjernike


Jer sasvim je sigurno da se ovdje ne radi samo o napadu na Snježanu Majdandžić-Gladić već je riječ, kako ona sama kaže, o još samo jednom u nizu napada na Vjeronauk, vjeroučitelje, sve katolike, ali i “sve vjernike bilo koje vjeroispovijesti i sve ljude dobre volje”. Upravo zbog toga je i prijavila svoj slučaj nadležnim institucijama kako se ovakav bestijalan napad ne bi dogodio drugima i kako drugi vjeroučitelji i nastavnici ne bi podlegli zastrašivanju. Jer upravo na strah ove udruge koje su izvršile napad i računaju. Čak se i novinar Jutarnjeg lista Nikola Patković vjeroučiteljici gotovo ispričavao u telefonskom razgovoru, moleći je da sve to ne shvati osobno „jer on mora odraditi zadatak koji je dobio“.

Zbog širenja mržnje s navedenih portala 27. svibnja 2015. pokušan je i hakerski napad na portal Vjera i djela, koji je zbog toga bio nedostupan ili povremeno nedostupan naredna tri dana i od tada često ima ozbiljnijih poteškoća u radu (jedan od komentara čitatelja Index.hr-a: herculepoirot „Maknuli im sajt, netkjo ih je prijavio da imaju nedozvoljeni sadržaj, znači neke bolesnoće, i maknuo ih Arvixa hosting provider! I treba! Bolesnici! To mora biti bolestan um da školarcima priča da netko fetuse upotrebljava za kozmetiku i hranu!! TO treba u Vrapče strpat a ne da ima veze s školstvom!“).

Vjeroučiteljica je primjetila da su u doslovnom preuzimanju tekstova iz Jutarnjeg prednjačili portali i mediji sa srpskog govornog područja pa opet imamo slučaj koji pokazuje veliku povezanost “hrvatskih” civilnih udruga sa Srbijom i Republikom Srpskom. Snježana Majdandžić-Gladić pretpostavlja i da je bijes aktivista iz GOOD inicijative (u kojoj se nalaze i udruge poput zloglasne  Documente kojima je zadatak inkriminirati Domovinski rat i branitelje proglasiti agresorima, a agresore braniteljima) izazvalo to što je u jednu od prezentacija koje se mogu pronaći na ViD-u stavila  i hrvatskoga branitelja Darka Pajčića, te navela činjenično stanje kako su ga policajci izudarali dok je skidao nezakonito postavljene ćirilične ploče, zbog čega mu je odstranjen dio lubanje.

Sve su to krajnje zabrinjavajuća događanja zbog čega je potrebno da se što veći broj vjeroučitelja, drugih nastavnika i roditelja osvijesti i snažniije djeluje protiv najvažnijeg cilja glavnih promotora civilizacije smrti – u čemu zasad prednjači farmaceutska industrija – da se preko sekularističkih udruga i potkupljivih medija nasilnim ulaskom u obrazovni sustav dočepaju mladih ljudi i učine ih svojim robovima i potrošačima i budućim promicateljima svoje zločinačke ideologije. „Ako je Bog s nama, tko će protiv nas?”, uvjerava nas Snježana Majdandžić-Gladić, a kula od karata lijevo-liberalne ideologije može se s lakoćom rušiti.

 

***

 

Linkovi Snježane Majdandžić-Gladić i svjedočanstvo čitateljice portala Bitno.net na temu korištenja pobačenih fetusa u kozmetičke, farmaceutske, prehrambene i druge svrhe:

„Na MPI-CBG institutu gdje sam radila, u grupi kraj moje, su se radila neurološka istraživanjima na abortiranim embrijima. Preferirali su nasilno abortirane embrije jer spontani često imaju anomalije pa im ne odgovaraju za istraživanja. Kolege su tako ravnodušno iskorištavali tuđu nasilnu smrt za asvoju korist i napredak. Uglavnom su svoj rad uspoređivali sa seciranjem mrtvog tijela, no istraživanja su se vodila na ŽIVIM STANICAMA u tkivu mozga nasilno ubijenog malog čovjeka. To nije slično. Čini mi se da im glavni motiv pri tome nije bio dobrobit čovječanstva i liječenje novih bolesti već uglavnom napredak u karijeri.

Kod nas se djeca od godinu dana cijepe sa spornim MMR cjepivom protiv ospica, zaušnjaka i rubeole, čiji se dio također proizvodi na kulturi stanica abortiranog embrija. Nakon epidemije ospica u Europi priča se da vrtići u Hrvatskoj više neće primati djecu koja nisu cijepljena. Mislim da neprimanje necijepljene djece u vrtiće nije korektno jer bi cijepljenje trebalo pružati sigurnu zaštitu pa bolesna djeca ne bi trebala ugrožavati cijepljenu. Pedijatrica mi je rekla da mi je ne može ponuditi i da ne zna kako i gdje se može kupiti odvojena cjepivo pa se pitam koji izbor imaju roditelji koji se ne žele okoristiti nasilnom smrću neke bebice a rade i nemaju bake u blizini da im čuvaju djecu?“

 

Pitanja vjeroučiteljice Snježane Majdandžić-Gladić za MZOS i ministra dr. Vedrana Mornara


Molim lijepo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta kao i ministra Mornara da mi odgovore na pitanje na temelju kojeg zakona i kojih propisa ponajprije GOOD inicijativa, a onda i druge civilne udruge lijevo-liberalne orijentacije, kao one koje se bave neformalnim obrazovanjem, smiju imati bilo kakav upliv na službeno obrazovanje?

Posebno me zanima na temelju kojih zakona i propisa članovi takvih udruga, koji nemaju adekvatne pedagoške (a i mnoge druge nužne) kompetencije, mogu i smiju držati stručna usavršavanja onim nastavnicima i drugim osobama koje su dio službenog odgojno-obrazovnog procesa i kao takvi su neusporedivo kompetentniji od onih koji ih “stručno indoktriniraju”?

Nadalje, na temelju kojih zakona i propisa članovi takvih lijevo-liberalnih udruga imaju pravo defilirati po školama u Republici Hrvatskoj i provoditi takvu “edukaciju”?

Zašto i na temelju kojih zakona i propisa sve što je gore omogućeno civilnim udrugama lijevo-liberalne ideologije nije omogućeno i onim udrugama koje se zalažu za civilizaciju ljubavi (npr. U ime obitelji, GROZD, Vigilare itd.), odnosno zašto se to prvima dozvoljava, a drugima zabranjuje, pogotovo jer je to protiv volje najvećeg broja hrvatskih građana?

Također, postavljam ministru Mornaru i osobno pitanje, a to je zašto je dozvolio moj progon i potpuno nelegalan nadzor u školi, iako ga je na to sve odmah po izlasku teksta u Jutarnjem listu (25. svibnja) upozorio svojim pismom mr. Petar Marija Radelj? Hoćete li takvim svojim ignoriranjem, poštovani ministre, evidentnih problema i kaznenih čina sekularističkih civilnih udruga omogućiti progon i drugih vjeroučitelja i onih učitelja koji ne podržavaju lijevo-liberalnu ideologiju, ili ćete konačno reći da je dosta takve devastacije obrazovnog sustava?

 

Izvor: Vjera i djela

Osim na Facebooku, možete nas podržati uplatom na ŽR 2360000-1102338528 ili pozivom na broj 060 800 334 (3,00 kn iz fiksne ili 4,04 kn iz mobilne mreže + PDV)!