Podržite nas!

Kako dijete izgleda dok se ne rodi

27.10.2015 3:00

Jesenska molitvena kampanja „40 dana za život“, koja se održava u velikom broju hrvatskih gradova, ušla je u svoj zadnji tjedan. Iz inicijative u Hrvatskoj javljaju kako znaju za do sada 9 spašenih života. Ovo je prilika da se uključite u ovu predivnu akciju, ako već niste, i to u: Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Vukovaru, Kninu, Puli, Virovitici, Vinkovcima, Velikoj Gorici, Šibeniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Sisku, Požegi, Osijeku, Metkoviću, Karlovcu, Dubrovniku i Čakovcu. Možda vam ovaj tekst dr. Antuna Liseca o razvoju djeteta od trenutka začeća, kao i o posljedicama pobačaja, bude poticaj u zalaganju za svetost života u maternici. Ne zaboravite da je danas u Hrvatskoj dozvoljeno ubiti dijete odlaskom u ljekarnu, kupovinom pilule „ellaOne“ bez recepta, i da u tome činu sudjeluju i ljekarnici. Potrebne su vaše molitve i puno veći angažman cijeloga društva. Na slici je dijete sa samo 5 tjedana od začeća.

Opširnije »

Corbin Gams: ‘Teologija tijela’ najbolji je način podučavanja o spolnosti

26.10.2015 13:00

Vrlo uspješna i izuzetno dobro posjećena međunarodna konferencija “Obitelj: ključ demografskog i ekonomskog oporavka” održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu 22. i 23. listopada u organizaciji udruge “U ime obitelji” i jedanaest domaćih i stranih partnerskih udruga civilnog društva. Na konferenciji su prikazani primjeri dobre prakse osnaživanja obitelji kao odgovor na aktualne potrebe s kojima se obitelji i društvo danas susreću. Izdvajamo razgovor s Corbinom Gamsom, austrijskim stručnjakom za spolni odgoj, u kojem predstavlja novi studij za obrazovanje nastavnika za spolni odgoj koji će se suprotstaviti duhu sadašnjeg vremena i „spolnom odgoju za različitost” koji se temelji na rodnoj ideologiji i ranoj seksualizaciji djece. U obrazovnom sustavu Njemačke i Austrije takvi programi se agresivno nameću već nekoliko godina zbog čega postoji masovni otpor roditelja.  

Opširnije »

Vlada na odlasku ozakonjuje pasivnu eutanaziju

24.10.2015 16:45

Kukuriku koalicija pobrinula se da novi obiteljski zakon, koji je zapravo kozmetički dorađena inačica zakona u cijelosti suspendiranog od strane Ustavnog suda, stupi na snagu u vrlo kratkom roku, prije parlamentarnih izbora. No, javnost nije bila upoznata s time što se sve krije u verziji zakona iz 2014. Njime je npr. uvedena pasivna eutanazija pomoću ‘anticipiranih naredbi’ tj. isprava pacijenata u kojima se zabranjuje medicinskom osoblju da spašava život osobi koja se nalazi u komi ili nesvijesti ili u terminalnoj fazi bolesti. Liječnici, koji o ničemu nisu bili konzultirani kod donošenja zakona, naći će se pred dvojbom: spasiti ljudski život, što je najveća vrijednost njihova poziva ili poštivati volju pacijenta. S obzirom na sve agresivnije nametanje i promidžbu eutanazije kao navodno humane prakse u zemljama zapadnog svijeta, znači li to da vlada na odlasku ovime otvara još jednu Pandorinu kutiju iz tvornice zala koje nudi mračna “kultura smrti”?

Opširnije »

Pokrenuta kampanja kojom se od Europske komisije traži da koristi tradicionalnu definiciju braka

23.10.2015 18:30

Koristeći mehanizam Europske građanske inicijative, našim čitateljima poznat iz kampanje protiv abortusa „One of Us“, građani širom EU spontano su se povezali kako bi prisilili Europsku komisiju da u svojoj legislativi koristi definiciju braka koju su na referendumu izglasali i građani Hrvatske. Tekst peticije već je predan EK i sada je potrebno skupiti minimum milijun potpisa u minimum 7 zemalja članica, osim ako EK ne odbije inicijativu već u samom startu.

Opširnije »

Prodaja pilula za ‘dan poslije’ veća 38 puta nego lani

21.10.2015 11:20

Večernji list nedavno je objavio alarmantne podatke o čak 38 puta većoj prodaji „ellaOne“ pilule u usporedbi s razdobljem kada je bila dostupna samo na liječnički recept. „Vikendom se moramo opskrbiti s 20 komada obvezno, jer u dežurstvu je najveći promet. Dođu i žene s djecom, kažu da ne mogu imati još jedno dijete. No 90 posto je mladih parova, u ranim dvadesetima. Obično dečko traži pilulu, djevojka šutke ispuni anketni listić.“ I na našem portalu, sudeći prema komentarima čitatelja, najviše su bezreceptnom prodajom ove abortivne pilule oduševljeni mladi dečki koji očito nemaju želju za odgovornom vezom s djevojkom. Kao i uvijek, eksperimentira se na osjećajima i zdravlju žena, navodno u ime njihovih prava, a zapravo se sve svodi na nezasitne želje - za profitom u slučaju farmaceutske industrije te za neobaveznim seksom u slučaju muškaraca. Žena je tu svedena samo na tijelo, na objekt iskorištavanja, koja više čak ne smije ni znati je li abortirala ili nije. Ako je čak i ginekolog Dubravko Lepušić zabrinut zbog situacije s bezreceptnom prodajom ove abortivne pilule, onda je sasvim jasno da je HALMED otišao predaleko u pogodovanju proizvođaču.

Opširnije »

Zašto ste od “pro-choice” prešli na “pro-life” stranu?

20.10.2015 09:20

Na odluku počiniti pobačaj ili ne zapravo ne utječu toliko dramatične okolnosti u kojima se nađe žena ili obitelj, mada uvijek ima iznimki od pravila, već presuđuju pritisci okoline i naši vlastiti stavovi koji se formiraju najčešće pod utjecajem roditeljskog odgoja i školstva, znači kada je osoba još uvijek u formativnoj fazi. Ako želimo promijeniti srca i umove u vezi pobačaja, korisno je znati što je bilo presudno ljudima koji su promijenili mišljenje te iz pro-choice prešli na pro-life stranu. Na internetskom blogu Secular Pro-Life Perspectives nedavno su upitali svoje sljedbenike na Facebooku “Da li ste vi ili netko vama blizak promijenili mišljenje od pro-choice na pro-life stav? Što je u tom slučaju utjecalo na promjenu mišljenja?”

Opširnije »

Rodna teorija i islamski fundamentalizam – dvije zvijeri iz Apokalipse

18.10.2015 2:40

„Ovdje se ne borimo protiv stvorenja od krvi i mesa“, rekao je jedan od najeminentnijih afričkih prelata koji sudjeluje na Sinodi o obitelji koja se već dva tjedna održava u Vatikanu misleći pri tom na „demonsko porijeklo“ rodne ideologije i islamskog fundamentalizma koji se vremenski sinhronizirano postavljaju kao ozbiljna prijetnja zapadnoj civilizaciji, a posebice kršćanstvu. „Ono što su nacifašizam i komunizam bili za 20. stoljeće, to su danas zapadne ideologije koje zagovaraju homoseksualnost i abortuse te islamski fanatizam“, rekao je kardinal Rober Sarah.

Opširnije »

Je li Steffani iz Big Brothera doista izbjegla abortus popivši tabletu za dan poslije

15.10.2015 20:30

„- Ubit ću te ako sam trudna. Ostavit ću ti dijete ispred vrata - govorila je Stefani Ervinu, koji joj je predložio pobačaj, što je ona odlučno odbila. Rekla je da to nikad ne bi napravila. No Sarajlija nije bio siguran gdje je ejakulirao niti kako to pred kamerama objasniti, a da ostane pristojan.

Nesigurno je petljao, a Stefani je počela vrištati. Nakon Ervinova objašnjenja dogovorila se s Ivonom da ode u ispovjedaonicu razgovarati s Velikim bratom, koji im je spočitnuo nezaštićeni seks jer stanari u Big Brother kući imaju na raspolaganju kondome.

- Bolje spriječiti horor film. Pobjeglo je čovjeku, malo se opustio. Imala sam pet komada zaštite, seksa više neće biti. Htjela bih ostati s njim prijateljica do kraja života. Vidim da mu se sviđa Barbara - objašnjavala je zabrinuta Splićanka.“

Ovako je 24sata prenio nedavnu izvanrednu situaciju koja se dogodila prije neki dan u Big Brotheru kada je Stefani tražila pilulu za dan poslije (mada je govoriti o izvanrednoj situaciji u Big Brotheru suludo kada je sve što se tamo događa pomaknuto i izvanredno).

Opširnije »

Napad na katedralu u Argentini

15.10.2015 5:45

Ponovo topless ofenziva argentinskih feministica koje zagovaraju pravo na abortus na katedralu i muškarce koji zazivaju Djevicu Mariju da im pomogne jer policija očito neće... Ove su žene srušile vanjsku ogradu katedrale i bacale staklene boce i fekalije na muškarce koji brane crkvu.

Opširnije »

Voajerizam doveo u pitanje postojanje ‘unisex’ prostorija za tuširanje

15.10.2015 1:00

Voajeristički incident potaknuo je upravu kanadskog sveučilišta na propitivanje svoje politike 'inkluzivnosti' koja je išla toliko daleko da su umjesto muških i ženskih kupaonica imali ‘unisex’ prostorije za tuširanje. Sada uvode kupaonice za „one koji se osjećaju muškarcima“ i „one koje se osjećaju ženama“. To bi valjda trebalo riješiti problem...

Opširnije »