Podržite nas!

Gay ljevica

14.04.2013 10:00

U nastavku pročitajte odličan članak u kojem se objašnjava na koji način je homoseksulni aktivizan povezan s lijevom političkom opcijom koja LGBT pokret snažno podupire politički i materijalno. Radna prava se ograničavaju ili sustavno krše, a političari na ljevici natječu se u tome tko će biti radikalniji u borbi za nova egzotična prava sve manjih i manjih skupina. Članak je potaknut svjedočanstvom mladog, politički aktivnog homoseksualca objavljenom na stranicama www.iskorak.hr. Radi se o svjedočanstvu mladića koji opisuje svoja prva homoseksualna iskustva i način na koji je izašao u javnost s priznanjem da je homoseksualac. Presudnu ulogu u formiranju njegove homoseksualnosti imala je veza sa znatno starijim muškarcem koji je u njegovom životu imao ulogu financijskog "sponzora".

Između ostalog u svjedočanstvu se kaže: "I tako je i bilo, ja sam dovodio dečke doma, otac i majka su bili prijatni i otvoreno su nas prihvatili. Ocu je bilo drago šta sam se upisao u SDP a i dosta mojih gay prijatelja je učinilo isto. Tako, malo politika, malo tamo, malo vamo i meni je super. Sad ću dobit i posao u udruzi, jer sadašnja SDP vlast daje ogromne poticaje (daje plaću) ukoliko se učlaniš u udrugu i radiš na promicanju gay kulture i ljudskih prava."

Opširnije »

Poganska revolucija

12.04.2013 23:30

Još uvijek nismo dobili odgovor na središnje pitanje: kako je moglo doći do toga, da naša kultura odustane od uvjerenja koje smo svi tako dugo dijelili, naime da homoseksualno ponašanje nije nešto za čime bi trebalo težiti? Promjena stajališta prema homoseksualnosti je tek dio sveobuhvatne promjene koja se odnosi na naše temeljno shvaćanje spolnosti i obitelji, a to je opet tek dio još radikalnijih promjena u našem shvaćanju čovjeka i svijeta.

Opsežan, ali vrlo intrigantan članak Jeffrey Burke Satinover-a, psihoanalitičara, nekadašnjeg predsjednika C. G. Jung Foundation, s kojim se kasnije u brojnim radovima kritički sučelio.

Opširnije »

Hoćemo li uskoro imati i pedo pride?

11.04.2013 23:00

Katarina Tonković Pigac iz Obiteljske stranke za Dnevno.hr je izjavila: "Za nas nije neočekivana najnovija inicijativa 'Iskoraka' i 'Kontre' koji su prije nekoliko dana zatražili promjenu Obiteljskog zakona i legalizaciju istospolnih brakova i mogućnost usvajanja djece. Očekujemo, osim toga, da će se i u Hrvatskoj uskoro pokušati uvesti takozvani građanski odgoj, koji bi nakon zdravstvenog odgoja, djecu trebao i dodatno senzibilizirati za istospolne brakove i usvajanje djece od strane istospolnih partnera, kao i za nastojanja da se spol ubuduće može promijeniti bez suglasnosti liječnika, odnosno puno liberalnije nego danas.

Ništa od toga nije došlo preko noći, već je vjetar koji već godinama puše Europom došao i do nas. S tom se inicijativom, ide korak po korak. Granice se pomiču sve dalje, zbog čega za koju godinu možemo očekivati i organiziranje takozvanog 'pedo pridea', odnosno parada na kojima će sudionici zahtjevati legalizaciju pedofilije - pojašnjava razloge žestokom opiranju takvim trendovima Katarina Tonković Pigac iz Obiteljske stranke, koja potom primjećuje da je pedofilija i danas u svijetu, ali i u Hrvatskoj, sveprisutna i javno promicana."

Opširnije »

Ljevica se umjesto radničkim, bavi homoseksualnim pravima

10.04.2013 23:30

Od osnovne škole preko sindikata do Sabora, svuda je ključno pitanje reprezentativnosti i legitimiteta. Je li „pravo na brak“ nešto što traži većina homoseksualnih osoba ili samo LGTBQ udruge, za koje se postavlja pitanje koga zapravo zastupaju? Jesu li te udruge nečiji izabrani predstavnici? Isto tako, opravdano je postaviti pitanje gdje je ta homoseksualna populacija odnosno „rodna manjina“ o kojoj oni govore? Na paradama ponosa okuplja se šačica LGTBQ aktivista iz nekoliko susjednih država, budući da u Hrvatskoj, izgleda, ima premalo homoseksualaca da bi se organizatori time mogli ponositi. A uz njih ponosno paradiraju političari naših ljevičarskih stranaka.

Opširnije »

Otvoreno pismo Sveučilištu Columbia povodom pedofilskog aktivizma Thea Sandforta

10.04.2013 23:30

S portala Fizzit.net pokrenuta je akcija u kojoj je upućeno otvoreno pismo Sveučilištu Columbia na kojem radi T. Sandfort, promicatelj pedofilije i bliski suradnik Aleksandra Štulhofera. U pismu se od čelništva sveučilišta traži očitovanje o propedofilskom aktivizmu dr. T. Sandforta i o tome da li sveučilište svojim znanstvenim autoritetom stoji iza tih radova jer se taj autoritet koristi u Hrvatskoj od strane MZOS kao pokriće da isto Ministarstvo nastavi s provedbom spolnog odgoja prema programu koji je kreirao A. Štulhofer kao da se ništa nije dogodilo.

Opširnije »

Francuski homoseksualci ne žele homo-brak niti posvajanje djece

10.04.2013 21:30

Još uvijek nismo čuli da su se LGTBQ udruge u Hrvatskoj ogradile od pro-pedofilskih stajališta deklariranih homoseksualaca iz zapadnoeuropskih i američkih akademskih krugova, koji su u nedavnoj prošlosti u više navrata posjetili Hrvatsku, i to u organizaciji prof. Aleksandra Štulhofera, autora četvrtog modula zdravstvenog odgoja za maloljetnike, odnosno udruge Queer.

Umjesto toga: „Lezbijska grupa Kontra i Centar za prava seksualnih i rodnih manjina – Iskorak pozvale su nadležne institucije da ukinu diskriminaciju istospolnih parova kroz OBITELJSKO ZAKONODAVSTVO te im tako osiguraju PRAVO NA BRAK i izvanbračnu zajednicu…“

Ali da pravo na brak i posvajanje djece od strane homoseksualnih zajednica nema svoje uporište, pokazalo je preko 1.500.000 Francuza na najvećim prosvjedima ikada održanim u Francuskoj. Osim toga, mnogi homoseksualci se protive zakonu koji bi omogućio posvajanje djece u istospolne zajednice. U nastavku teksta, pogledajte video zapise izjava nekoliko homoseksualaca koje smo preveli za Vas sa portala http://www.homovox.com - GLAS HOMOSEKSUALACA KOJI MISLE DRUGAČIJE

Opširnije »

"Pravo" na ubojstvo?!?

10.04.2013 20:30

U časopisu Journal of Medical Ethics (Časopis za medicinsku etiku), Francesca Minerva, članica Oxfordskog sveučilišta, filozofkinja i medicinska etičarka kaže da bi liječnici trebali imati pravo ubiti novorođenče ukoliko je hendikepirano, preskupo za uzdržavanje ili ga jednostavno majka ne želi?!?

Ona tvrdi da mala beba nije osoba u pravom smislu, prema tome, ubojstvo bebe u prvim danima nakon rođenja gotovo se ne razlikuje od abortusa počinjenog u maternici. Dodaj da bi se čak i zdravoj bebi smio ugasiti život ukoliko majka odluči da nema novaca za uzdržavanje djeteta.

Koliko daleko idu stavovi koje promovira moralni relativizam protkan i kroz Kurikulum zdravstvenog odgoja, pročitajte u članku kojeg prenosimo sa portala dailymail.

Opširnije »

Ravnanje ravnatelja

08.04.2013 21:00

Primili smo vrlo poticajno pismo našeg čitatelja koje vam prenosimo u cijelosti.
 
Kao roditelj reagiram na uvođenje ovakvog Kurikuluma zdravstvenog odgoja.
 
Pročitao sam niz lekcija i 'vježbi' propisanih od AZOO-a, a koje bi se trebale predstaviti i tumačiti još do kraja ove šk.godine. No, povod ovom tekstu (u prilogu) je strah koji se uvukao u srca brojnih ravnatelja, nastavnika, pa i roditelja, napose onih koji vide ili barem osjećaju da s ovim Kurikulumom nešto ozbiljn onije u redu. Možda nekome od njih bude poticajem za promišljanje o tome - je li njihov strah za golu egzistenciju veći od njihove savjesti, od njihove ljubavi prema istini i onome što vjeruju da je ispravno i dobro.
Opširnije »

Teške psihičke posljedice abortusa

07.04.2013 12:00

Donosimo rezultate istraživanja zbog kojih je psihijatrijska zajednica počela ozbiljnije shvaćati da je namjerni pobačaj uzrok teških psihičkih poremećaja poput anksioznosti, depresije, alkoholizma, zloupotrebe droge i samoubojstva.  U svijetu postoje snažne političke inicijative o tome da žene treba informirati o stvarnim rizicima za razvoj postabortivnih psihičkih problema prilikom savjetovanja koje bi obavezno prethodilo abortusu i to od strane neovisnih stručnjaka, a ne ustanova koje takve zahvate obavljaju i direktno iz njih izvlače financijsku korist.

U Hrvatskoj je 1995. posebna komisija Ministarstva zdravstva izradila Nacrt prijedloga Zakona o prekidu trudnoće po kojem bi abortus bio moguć tek nakon nakon obveznog prethodnog stručnog savjetovanja. Nacrt nije stavljen u saborsku proceduru i do danas nije poznata njegova sudbina ni razlozi zašto se od Nacrta odustalo.

Opširnije »

Tražite političare da se izjasne o ZO

06.04.2013 23:30

Iako se stranice zdravstveniodgoj.com ne bave političkim temama, smatramo da je izuzetno važno tražiti od političkih predstavnika da se jasno i nedvosmisleno odrede o pitanjima koja su važna za Hrvatsku budućnost. Neka od tih pitanja su svakako i pitanja o nasilno uvedenom Zdravstvenom odgoju, ranoj seksualizaciji mladih, kontracepciji, pobačaju, promiskuitetu, definiciji braka, istospolnim zajednicama i mogućnosti da takve zajednice usvajaju djecu itd.

Stoga, prije nego se odlučite za pojedinu političku opciju, provjerite kakve stavove ta opcija zastupa upravo o ovim pitanjima. U nastavku prenosimo intervju koji je za portal dnevno.hr dao Ladislav Ilčić, dugogodišnji predsjednik Grozda, a sada nositelj liste Hrasta za EU parlament.

Opširnije »