Podržite nas!

Hoćemo li uskoro imati i pedo pride?

11.04.2013 23:00

Katarina Tonković Pigac iz Obiteljske stranke za Dnevno.hr je izjavila: "Za nas nije neočekivana najnovija inicijativa 'Iskoraka' i 'Kontre' koji su prije nekoliko dana zatražili promjenu Obiteljskog zakona i legalizaciju istospolnih brakova i mogućnost usvajanja djece. Očekujemo, osim toga, da će se i u Hrvatskoj uskoro pokušati uvesti takozvani građanski odgoj, koji bi nakon zdravstvenog odgoja, djecu trebao i dodatno senzibilizirati za istospolne brakove i usvajanje djece od strane istospolnih partnera, kao i za nastojanja da se spol ubuduće može promijeniti bez suglasnosti liječnika, odnosno puno liberalnije nego danas.

Ništa od toga nije došlo preko noći, već je vjetar koji već godinama puše Europom došao i do nas. S tom se inicijativom, ide korak po korak. Granice se pomiču sve dalje, zbog čega za koju godinu možemo očekivati i organiziranje takozvanog 'pedo pridea', odnosno parada na kojima će sudionici zahtjevati legalizaciju pedofilije - pojašnjava razloge žestokom opiranju takvim trendovima Katarina Tonković Pigac iz Obiteljske stranke, koja potom primjećuje da je pedofilija i danas u svijetu, ali i u Hrvatskoj, sveprisutna i javno promicana."

Opširnije »

Ljevica se umjesto radničkim, bavi homoseksualnim pravima

10.04.2013 23:30

Od osnovne škole preko sindikata do Sabora, svuda je ključno pitanje reprezentativnosti i legitimiteta. Je li „pravo na brak“ nešto što traži većina homoseksualnih osoba ili samo LGTBQ udruge, za koje se postavlja pitanje koga zapravo zastupaju? Jesu li te udruge nečiji izabrani predstavnici? Isto tako, opravdano je postaviti pitanje gdje je ta homoseksualna populacija odnosno „rodna manjina“ o kojoj oni govore? Na paradama ponosa okuplja se šačica LGTBQ aktivista iz nekoliko susjednih država, budući da u Hrvatskoj, izgleda, ima premalo homoseksualaca da bi se organizatori time mogli ponositi. A uz njih ponosno paradiraju političari naših ljevičarskih stranaka.

Opširnije »

Otvoreno pismo Sveučilištu Columbia povodom pedofilskog aktivizma Thea Sandforta

10.04.2013 23:30

S portala Fizzit.net pokrenuta je akcija u kojoj je upućeno otvoreno pismo Sveučilištu Columbia na kojem radi T. Sandfort, promicatelj pedofilije i bliski suradnik Aleksandra Štulhofera. U pismu se od čelništva sveučilišta traži očitovanje o propedofilskom aktivizmu dr. T. Sandforta i o tome da li sveučilište svojim znanstvenim autoritetom stoji iza tih radova jer se taj autoritet koristi u Hrvatskoj od strane MZOS kao pokriće da isto Ministarstvo nastavi s provedbom spolnog odgoja prema programu koji je kreirao A. Štulhofer kao da se ništa nije dogodilo.

Opširnije »

Francuski homoseksualci ne žele homo-brak niti posvajanje djece

10.04.2013 21:30

Još uvijek nismo čuli da su se LGTBQ udruge u Hrvatskoj ogradile od pro-pedofilskih stajališta deklariranih homoseksualaca iz zapadnoeuropskih i američkih akademskih krugova, koji su u nedavnoj prošlosti u više navrata posjetili Hrvatsku, i to u organizaciji prof. Aleksandra Štulhofera, autora četvrtog modula zdravstvenog odgoja za maloljetnike, odnosno udruge Queer.

Umjesto toga: „Lezbijska grupa Kontra i Centar za prava seksualnih i rodnih manjina – Iskorak pozvale su nadležne institucije da ukinu diskriminaciju istospolnih parova kroz OBITELJSKO ZAKONODAVSTVO te im tako osiguraju PRAVO NA BRAK i izvanbračnu zajednicu…“

Ali da pravo na brak i posvajanje djece od strane homoseksualnih zajednica nema svoje uporište, pokazalo je preko 1.500.000 Francuza na najvećim prosvjedima ikada održanim u Francuskoj. Osim toga, mnogi homoseksualci se protive zakonu koji bi omogućio posvajanje djece u istospolne zajednice. U nastavku teksta, pogledajte video zapise izjava nekoliko homoseksualaca koje smo preveli za Vas sa portala http://www.homovox.com - GLAS HOMOSEKSUALACA KOJI MISLE DRUGAČIJE

Opširnije »

"Pravo" na ubojstvo?!?

10.04.2013 20:30

U časopisu Journal of Medical Ethics (Časopis za medicinsku etiku), Francesca Minerva, članica Oxfordskog sveučilišta, filozofkinja i medicinska etičarka kaže da bi liječnici trebali imati pravo ubiti novorođenče ukoliko je hendikepirano, preskupo za uzdržavanje ili ga jednostavno majka ne želi?!?

Ona tvrdi da mala beba nije osoba u pravom smislu, prema tome, ubojstvo bebe u prvim danima nakon rođenja gotovo se ne razlikuje od abortusa počinjenog u maternici. Dodaj da bi se čak i zdravoj bebi smio ugasiti život ukoliko majka odluči da nema novaca za uzdržavanje djeteta.

Koliko daleko idu stavovi koje promovira moralni relativizam protkan i kroz Kurikulum zdravstvenog odgoja, pročitajte u članku kojeg prenosimo sa portala dailymail.

Opširnije »

Ravnanje ravnatelja

08.04.2013 21:00

Primili smo vrlo poticajno pismo našeg čitatelja koje vam prenosimo u cijelosti.
 
Kao roditelj reagiram na uvođenje ovakvog Kurikuluma zdravstvenog odgoja.
 
Pročitao sam niz lekcija i 'vježbi' propisanih od AZOO-a, a koje bi se trebale predstaviti i tumačiti još do kraja ove šk.godine. No, povod ovom tekstu (u prilogu) je strah koji se uvukao u srca brojnih ravnatelja, nastavnika, pa i roditelja, napose onih koji vide ili barem osjećaju da s ovim Kurikulumom nešto ozbiljn onije u redu. Možda nekome od njih bude poticajem za promišljanje o tome - je li njihov strah za golu egzistenciju veći od njihove savjesti, od njihove ljubavi prema istini i onome što vjeruju da je ispravno i dobro.
Opširnije »

Teške psihičke posljedice abortusa

07.04.2013 12:00

Donosimo rezultate istraživanja zbog kojih je psihijatrijska zajednica počela ozbiljnije shvaćati da je namjerni pobačaj uzrok teških psihičkih poremećaja poput anksioznosti, depresije, alkoholizma, zloupotrebe droge i samoubojstva.  U svijetu postoje snažne političke inicijative o tome da žene treba informirati o stvarnim rizicima za razvoj postabortivnih psihičkih problema prilikom savjetovanja koje bi obavezno prethodilo abortusu i to od strane neovisnih stručnjaka, a ne ustanova koje takve zahvate obavljaju i direktno iz njih izvlače financijsku korist.

U Hrvatskoj je 1995. posebna komisija Ministarstva zdravstva izradila Nacrt prijedloga Zakona o prekidu trudnoće po kojem bi abortus bio moguć tek nakon nakon obveznog prethodnog stručnog savjetovanja. Nacrt nije stavljen u saborsku proceduru i do danas nije poznata njegova sudbina ni razlozi zašto se od Nacrta odustalo.

Opširnije »

Tražite političare da se izjasne o ZO

06.04.2013 23:30

Iako se stranice zdravstveniodgoj.com ne bave političkim temama, smatramo da je izuzetno važno tražiti od političkih predstavnika da se jasno i nedvosmisleno odrede o pitanjima koja su važna za Hrvatsku budućnost. Neka od tih pitanja su svakako i pitanja o nasilno uvedenom Zdravstvenom odgoju, ranoj seksualizaciji mladih, kontracepciji, pobačaju, promiskuitetu, definiciji braka, istospolnim zajednicama i mogućnosti da takve zajednice usvajaju djecu itd.

Stoga, prije nego se odlučite za pojedinu političku opciju, provjerite kakve stavove ta opcija zastupa upravo o ovim pitanjima. U nastavku prenosimo intervju koji je za portal dnevno.hr dao Ladislav Ilčić, dugogodišnji predsjednik Grozda, a sada nositelj liste Hrasta za EU parlament.

Opširnije »

Postoje li valjani argumenti za tzv. homoseksualni brak?

06.04.2013 23:00

Neven Sesardić tvrdi da nije čudo što protivljenje tzv. "homoseksualnom braku" nailazi na otpor akademske zajednice, budući  se ona (napose u humanističkim i društvenim znanostima) većinom sastoji od lijevo orijentiranih intelektualaca, koji smatraju da je suprotstavljanje homoseksualnom braku racionalno neodrživo.

U svom članku, čiji sažetak prenosimo, iznosi stavove koji sa filozofskog gledišta pokazuju neodrživost pojma "homoseksualni brak" i ukazuju na razorne posljedice koje ima njegovo prihvaćanje.

Cijeli filozofski članak, koji se čita poput napete beletristike, možete preuzeti u pdf formatu.

Opširnije »

Ni ona ni on - nego ONO

05.04.2013 21:30

Švedska, zemlja koja je najdalje otišla kada je u pitanju rodna ideologija, napravila je korak dalje i uvela rodno neutralnu zamjenicu „hen“ kako bi se izbjeglo isticanje spola određene osobe („ona“ ili „on“). Kako bi se postigla rodna neutralnost postoje i rodno neutralni dječji vrtići gdje se, već od malih nogu, djecu uči da se ne identificiraju s tradicionalnim rodnim ulogama. Tome doprinosi i uporaba nove, rodno neutralne zamjenice „hen“.

To što jezični konstrukti počivaju na tisućljetnim, antropološki uvjetovanim korjenima, očito više nije važno...

Opširnije »