Podržite nas!

"Pravo" na ubojstvo?!?

10.04.2013 20:30

U časopisu Journal of Medical Ethics (Časopis za medicinsku etiku), Francesca Minerva, članica Oxfordskog sveučilišta, filozofkinja i medicinska etičarka kaže da bi liječnici trebali imati pravo ubiti novorođenče ukoliko je hendikepirano, preskupo za uzdržavanje ili ga jednostavno majka ne želi?!?

Ona tvrdi da mala beba nije osoba u pravom smislu, prema tome, ubojstvo bebe u prvim danima nakon rođenja gotovo se ne razlikuje od abortusa počinjenog u maternici. Dodaj da bi se čak i zdravoj bebi smio ugasiti život ukoliko majka odluči da nema novaca za uzdržavanje djeteta.

Koliko daleko idu stavovi koje promovira moralni relativizam protkan i kroz Kurikulum zdravstvenog odgoja, pročitajte u članku kojeg prenosimo sa portala dailymail.

Opširnije »

Ravnanje ravnatelja

08.04.2013 21:00

Primili smo vrlo poticajno pismo našeg čitatelja koje vam prenosimo u cijelosti.
 
Kao roditelj reagiram na uvođenje ovakvog Kurikuluma zdravstvenog odgoja.
 
Pročitao sam niz lekcija i 'vježbi' propisanih od AZOO-a, a koje bi se trebale predstaviti i tumačiti još do kraja ove šk.godine. No, povod ovom tekstu (u prilogu) je strah koji se uvukao u srca brojnih ravnatelja, nastavnika, pa i roditelja, napose onih koji vide ili barem osjećaju da s ovim Kurikulumom nešto ozbiljn onije u redu. Možda nekome od njih bude poticajem za promišljanje o tome - je li njihov strah za golu egzistenciju veći od njihove savjesti, od njihove ljubavi prema istini i onome što vjeruju da je ispravno i dobro.
Opširnije »

Teške psihičke posljedice abortusa

07.04.2013 12:00

Donosimo rezultate istraživanja zbog kojih je psihijatrijska zajednica počela ozbiljnije shvaćati da je namjerni pobačaj uzrok teških psihičkih poremećaja poput anksioznosti, depresije, alkoholizma, zloupotrebe droge i samoubojstva.  U svijetu postoje snažne političke inicijative o tome da žene treba informirati o stvarnim rizicima za razvoj postabortivnih psihičkih problema prilikom savjetovanja koje bi obavezno prethodilo abortusu i to od strane neovisnih stručnjaka, a ne ustanova koje takve zahvate obavljaju i direktno iz njih izvlače financijsku korist.

U Hrvatskoj je 1995. posebna komisija Ministarstva zdravstva izradila Nacrt prijedloga Zakona o prekidu trudnoće po kojem bi abortus bio moguć tek nakon nakon obveznog prethodnog stručnog savjetovanja. Nacrt nije stavljen u saborsku proceduru i do danas nije poznata njegova sudbina ni razlozi zašto se od Nacrta odustalo.

Opširnije »

Tražite političare da se izjasne o ZO

06.04.2013 23:30

Iako se stranice zdravstveniodgoj.com ne bave političkim temama, smatramo da je izuzetno važno tražiti od političkih predstavnika da se jasno i nedvosmisleno odrede o pitanjima koja su važna za Hrvatsku budućnost. Neka od tih pitanja su svakako i pitanja o nasilno uvedenom Zdravstvenom odgoju, ranoj seksualizaciji mladih, kontracepciji, pobačaju, promiskuitetu, definiciji braka, istospolnim zajednicama i mogućnosti da takve zajednice usvajaju djecu itd.

Stoga, prije nego se odlučite za pojedinu političku opciju, provjerite kakve stavove ta opcija zastupa upravo o ovim pitanjima. U nastavku prenosimo intervju koji je za portal dnevno.hr dao Ladislav Ilčić, dugogodišnji predsjednik Grozda, a sada nositelj liste Hrasta za EU parlament.

Opširnije »

Postoje li valjani argumenti za tzv. homoseksualni brak?

06.04.2013 23:00

Neven Sesardić tvrdi da nije čudo što protivljenje tzv. "homoseksualnom braku" nailazi na otpor akademske zajednice, budući  se ona (napose u humanističkim i društvenim znanostima) većinom sastoji od lijevo orijentiranih intelektualaca, koji smatraju da je suprotstavljanje homoseksualnom braku racionalno neodrživo.

U svom članku, čiji sažetak prenosimo, iznosi stavove koji sa filozofskog gledišta pokazuju neodrživost pojma "homoseksualni brak" i ukazuju na razorne posljedice koje ima njegovo prihvaćanje.

Cijeli filozofski članak, koji se čita poput napete beletristike, možete preuzeti u pdf formatu.

Opširnije »

Ni ona ni on - nego ONO

05.04.2013 21:30

Švedska, zemlja koja je najdalje otišla kada je u pitanju rodna ideologija, napravila je korak dalje i uvela rodno neutralnu zamjenicu „hen“ kako bi se izbjeglo isticanje spola određene osobe („ona“ ili „on“). Kako bi se postigla rodna neutralnost postoje i rodno neutralni dječji vrtići gdje se, već od malih nogu, djecu uči da se ne identificiraju s tradicionalnim rodnim ulogama. Tome doprinosi i uporaba nove, rodno neutralne zamjenice „hen“.

To što jezični konstrukti počivaju na tisućljetnim, antropološki uvjetovanim korjenima, očito više nije važno...

Opširnije »

HTV-ova kazna - znak dobrog puta

05.04.2013 20:30

Iako je Karolina Vidović Krišto dobila podršku novinara širom svijeta, hrvatski roditelji još uvijek su uskraćeni za relevantne informacije o spolnom odgoju jer je nakon skandala o suradnji A. Štulhofera s promicateljima pedofilije na snazi još veća blokada u medijima. O tome svjedoči i tekst koji prenosimo iz Večernjeg lista u kojem se ni riječju ne spominje grozna istina zbog koje je Karolina smijenjena i zbog koje se  našla pod napadom nekih interesnih grupa i pojedinaca, uključujući i one koji su prijetili njezinoj obitelji.

U hrvatskim školama se i dalje sustavno prijeti ravnateljima i nastavnicima i uvode se inspekcije kako bi se osiguralo nasilno provođenje spolnog odgoja. Tko je još toliko naivan da vjeruje da se sve to radi u interesu djece?

Opširnije »

Konačno tužba!

05.04.2013 20:00

Udruga GROZD pozvala je danas Ustavni sud na ocjenu suglasnosti Odluke o uvođenju Kurikuluma Zdravstvenog odgoja s odredbama hrvatskih zakona i međunarodnim ugovorima i konvencijama koje je RH potpisala. Središnji dio Prijedloga udruge GROZD usmjeren je na obrazloženje kako Odluka o uvođenju Kurikuluma i prateći Kurikulum, osobito u svom 4. modulu, nisu utemeljeni na znanstvenim činjenicama odnosno nisu objektivni i vrijednosno neutralni. Većina preporučene literature, ali i samih sadržaja i ishoda 4. modula Kurikuluma, ne govori o zdravstvenoj problematici i ne iznosi objektivne nepristrane informacije o zdravlju nego su iste izravno rezultat političkog aktivizma i promicanja određenog vrijednosnog sustava odnosno svjetonazora. Sadržaj 4. modula, dakle, nije znanost već ideologija.

Ustavnom sudu predlagatelji su predložili da pokrene postupak za ocjenu suglasnosti Odluke o uvođenju Kurikuluma s Ustavom i zakonom, te da, nakon provedenog postupka, ukine Odluku o uvođenju Kurikuluma.

Da se radilo o vrlo opsežnom poslu pripreme Prijedloga, kojeg su vodili renomirani pravnici i čelnici udruga GROZD i REFORMA, pogledajte sažetku Prijedloga i izvješću s tiskovne konferencije.

Opširnije »

U Francuskoj 20 žena godišnje umire zbog oralne kontracepcije

04.04.2013 21:00

Francuska agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (ANSM) objavila je rezultate istraživanja u kojima se dokazuje kako je 20 smrtnih slučajeva francuskih žena godišnje povezano s uzimanjem oralnih kontraceptiva. Zbog šokantnih rezultata istraživanja i činjenice da je veliki broj žena podnio tužbe protiv farmaceutskih kompanija i glavnog direktora Francuske agencije za lijekove francuski ministar zdravstva preporučio je liječnicima da oralne kontraceptive prepisuju samo „u iznimnim slučajevima“ te je skinuo oralne kontraceptive treće i četvrte generacije s popisa lijekova koje pokriva nacionalno zdravstveno osiguranje. 

Najviše smrtnih slučajeva povezano je s uzimanjem oralnih kontraceptiva treće i četvrte generalcije koje proizvodi i na tržištu prodaje farmaceutska tvrtka Bayer Pharmaceuticals pod trgovačkim imenom Yaz, Beyaz, Yasmin i Safyral. Ista tvrtka koja je sponzor internetskih stranica koje se preporučuju učenicima u informativnom letku o kontracepciji i spolno prenosivim bolestima koji se dijeli u našim školama u sklopu radionica o zdravstvenom odgoju!

Opširnije »

Kinseyeva prijevara stoljeća

03.04.2013 23:00

Kako je moguće da je jedan čovjek, temeljem lažiranih rezultata svojih "istraživanja" obmanuo cjelokupnu američku i svjetsku javnost i uspio stvoriti stav o prosječnom Amerikancu kao seksualnom manijaku, koji redovito posjećuje prostitutke, vara svojeg bračnog druga i ne preza od sodomije i pedofilije? O posljedicama takvoga pristupa spolnosti i o Kinseyevu utjecaju na spolni odgoj koji je preplavio škole na Zapadu – i koji se sada nameće i u Hrvatskoj – govori dr. Judith Reisman.

Opširnije »