Podržite nas!

Postoje li valjani argumenti za tzv. homoseksualni brak?

06.04.2013 23:00

Neven Sesardić tvrdi da nije čudo što protivljenje tzv. "homoseksualnom braku" nailazi na otpor akademske zajednice, budući  se ona (napose u humanističkim i društvenim znanostima) većinom sastoji od lijevo orijentiranih intelektualaca, koji smatraju da je suprotstavljanje homoseksualnom braku racionalno neodrživo.

U svom članku, čiji sažetak prenosimo, iznosi stavove koji sa filozofskog gledišta pokazuju neodrživost pojma "homoseksualni brak" i ukazuju na razorne posljedice koje ima njegovo prihvaćanje.

Cijeli filozofski članak, koji se čita poput napete beletristike, možete preuzeti u pdf formatu.

Opširnije »

Ni ona ni on - nego ONO

05.04.2013 21:30

Švedska, zemlja koja je najdalje otišla kada je u pitanju rodna ideologija, napravila je korak dalje i uvela rodno neutralnu zamjenicu „hen“ kako bi se izbjeglo isticanje spola određene osobe („ona“ ili „on“). Kako bi se postigla rodna neutralnost postoje i rodno neutralni dječji vrtići gdje se, već od malih nogu, djecu uči da se ne identificiraju s tradicionalnim rodnim ulogama. Tome doprinosi i uporaba nove, rodno neutralne zamjenice „hen“.

To što jezični konstrukti počivaju na tisućljetnim, antropološki uvjetovanim korjenima, očito više nije važno...

Opširnije »

HTV-ova kazna - znak dobrog puta

05.04.2013 20:30

Iako je Karolina Vidović Krišto dobila podršku novinara širom svijeta, hrvatski roditelji još uvijek su uskraćeni za relevantne informacije o spolnom odgoju jer je nakon skandala o suradnji A. Štulhofera s promicateljima pedofilije na snazi još veća blokada u medijima. O tome svjedoči i tekst koji prenosimo iz Večernjeg lista u kojem se ni riječju ne spominje grozna istina zbog koje je Karolina smijenjena i zbog koje se  našla pod napadom nekih interesnih grupa i pojedinaca, uključujući i one koji su prijetili njezinoj obitelji.

U hrvatskim školama se i dalje sustavno prijeti ravnateljima i nastavnicima i uvode se inspekcije kako bi se osiguralo nasilno provođenje spolnog odgoja. Tko je još toliko naivan da vjeruje da se sve to radi u interesu djece?

Opširnije »

Konačno tužba!

05.04.2013 20:00

Udruga GROZD pozvala je danas Ustavni sud na ocjenu suglasnosti Odluke o uvođenju Kurikuluma Zdravstvenog odgoja s odredbama hrvatskih zakona i međunarodnim ugovorima i konvencijama koje je RH potpisala. Središnji dio Prijedloga udruge GROZD usmjeren je na obrazloženje kako Odluka o uvođenju Kurikuluma i prateći Kurikulum, osobito u svom 4. modulu, nisu utemeljeni na znanstvenim činjenicama odnosno nisu objektivni i vrijednosno neutralni. Većina preporučene literature, ali i samih sadržaja i ishoda 4. modula Kurikuluma, ne govori o zdravstvenoj problematici i ne iznosi objektivne nepristrane informacije o zdravlju nego su iste izravno rezultat političkog aktivizma i promicanja određenog vrijednosnog sustava odnosno svjetonazora. Sadržaj 4. modula, dakle, nije znanost već ideologija.

Ustavnom sudu predlagatelji su predložili da pokrene postupak za ocjenu suglasnosti Odluke o uvođenju Kurikuluma s Ustavom i zakonom, te da, nakon provedenog postupka, ukine Odluku o uvođenju Kurikuluma.

Da se radilo o vrlo opsežnom poslu pripreme Prijedloga, kojeg su vodili renomirani pravnici i čelnici udruga GROZD i REFORMA, pogledajte sažetku Prijedloga i izvješću s tiskovne konferencije.

Opširnije »

U Francuskoj 20 žena godišnje umire zbog oralne kontracepcije

04.04.2013 21:00

Francuska agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (ANSM) objavila je rezultate istraživanja u kojima se dokazuje kako je 20 smrtnih slučajeva francuskih žena godišnje povezano s uzimanjem oralnih kontraceptiva. Zbog šokantnih rezultata istraživanja i činjenice da je veliki broj žena podnio tužbe protiv farmaceutskih kompanija i glavnog direktora Francuske agencije za lijekove francuski ministar zdravstva preporučio je liječnicima da oralne kontraceptive prepisuju samo „u iznimnim slučajevima“ te je skinuo oralne kontraceptive treće i četvrte generacije s popisa lijekova koje pokriva nacionalno zdravstveno osiguranje. 

Najviše smrtnih slučajeva povezano je s uzimanjem oralnih kontraceptiva treće i četvrte generalcije koje proizvodi i na tržištu prodaje farmaceutska tvrtka Bayer Pharmaceuticals pod trgovačkim imenom Yaz, Beyaz, Yasmin i Safyral. Ista tvrtka koja je sponzor internetskih stranica koje se preporučuju učenicima u informativnom letku o kontracepciji i spolno prenosivim bolestima koji se dijeli u našim školama u sklopu radionica o zdravstvenom odgoju!

Opširnije »

Kinseyeva prijevara stoljeća

03.04.2013 23:00

Kako je moguće da je jedan čovjek, temeljem lažiranih rezultata svojih "istraživanja" obmanuo cjelokupnu američku i svjetsku javnost i uspio stvoriti stav o prosječnom Amerikancu kao seksualnom manijaku, koji redovito posjećuje prostitutke, vara svojeg bračnog druga i ne preza od sodomije i pedofilije? O posljedicama takvoga pristupa spolnosti i o Kinseyevu utjecaju na spolni odgoj koji je preplavio škole na Zapadu – i koji se sada nameće i u Hrvatskoj – govori dr. Judith Reisman.

Opširnije »

EU – obećana zemlja za gay populaciju

03.04.2013 22:30

Ervin Budiselić napisao je još jedan odličan članak u kojem istražuje postoji li valjani argumenti za ili protiv legalizacije istospolnih brakova? Neki znanstveni krugovi smatraju kako svaki argument protiv, proizlazi ili iz vjerskog fanatizma ili određene zatucanosti ili nazadnosti. Zbog toga ne postoji objektivna rasprava o temi istospolnih brakova, budući se a priori odbacuje svaki argument protiv. Gay lobi je dobio koncesiju na temu ljudske spolnosti i ljudskih prava i sve što se ne slaže s njihovom "istinom", napada se i osuđuje.

Opširnije »

Kako djeluju promicatelji pedofilije?

02.04.2013 00:30

Zašto u zadnje vrijeme imamo toliku navalu zagovaratelja pedofilije? Zato što oni svoje djelovanje provode kao borbu koja ima točno određena pravila i faze. Borba za prava homoseksualaca i feministički pokret su već u fazi broj dva, dok je "borba za prava pedofila" još u fazi broj jedan.

Više o tome pročitajte u članku pod pod naslovom "Pokret za legalizaciju pedofilije, strategija i argumenti" koji je pripremila Lidija Paris

Opširnije »

Splićani oštro protiv T-Portala i promicanja pedofilije

01.04.2013 23:30

Kakve veze imaju T-portal, Queer Zagreb, zdravstveni odgoj i promicanje pedofilije? Gert Hekma, skandalozni nizozemski promicatelj pedofilije, koji je u Hrvatsku došao na poziv udruge Queer Zagreb ne prestaje sablažnjivati javnost svojim izjavama. Prostor za medijsko djelovanje neodgovorno mu je poklonio T-portal koji je 28. ožujka objavio njegov intervju koji predstavlja do sad nezabilježenu propagandu pedofilskih stavova u Hrvatskoj.

Da li je to sve slučajnost? Iako su građani zgroženi javnim pozivanjem na pedofiliju te su podnijeli  kaznene prijave kao i apel Pravobraniteljici za djecu da konačno nešto napravi u zaštiti prava djece, ističemo da je ovo samo logičan nastavak stavova koje zastupa seksolog Aleksandar Štulhofer, autor spolnog odgoja uvedenog u Hrvatske škole, a koji surađuje s najpoznatijim svjetskim promicateljima pedofilije.

Opširnije »

T-Com podržava pedofila Hekmu?

01.04.2013 16:00

Internetom kruži potpisano pismo čitatelja (podaci poznati uredništvu) koji je zgrožen postupkom T-Comovog internetskog portala T-Portal koji je objavio intervju s Gertom Hekmom, javnim zagovarateljem pedofilije. Članak pod naslovom 'Homoseksualnost i pedofilija su povijesni suputnici' objavljen je ovdje.

U pismu čitatelj poziva na bojkot T-Comovih usluga i slanje pritužbi upravi T-Coma kao i nadu da će Pravobraniteljica za djecu konačno reagirati. U nastavku prenosimo pismo u cijelosti.

 

Opširnije »