Podržite nas!

Autor Smogovaca podržao Miletića

05.03.2013 20:00

Hrvoje Hitrec, osnivač i predsjednik Hrvatskog kulturnog vijeća, u Priopćenju za javnost u povodu polemike o lektirnim naslovima u hrvatskim školama, preporučio je piscima da dobro paze za koju dob pišu i kakve sadržaje namjenjuju kojoj čitateljskoj skupini. Polemika je započela nakon što je Krešimir Miletić zgrožen sadržajem knjige "Bum Tomica" koju je njegova kćer, učenica 4. razreda osnovne škole, dobila za lektiru. Miletić je objavio otvoreno pismo u kojem izražava roditeljsko nezadovoljstvo hiperseksualizacijom djece od najranije dobi i to ne samo kroz nametnuti Zdravstveni odgoj, već i kroz školsku lektiru. Podršku njegovom pismu je samo na našim stranicama izrazilo gotovo 3.000 osoba.

U nastavku pročitajte Priopćenje HKV-a koje potpisuje Hrvoje Hitrec.

Opširnije »

Lažu li nam seksolozi?

05.03.2013 16:30

Znanstvena istraživanja netko mora platiti. Ponekad je dobro zapitati se tko plaća neko istraživanje čije rezultate čitamo u novinama. Prema Aleksandru Štulhoferu, seksološka istraživanja plaća uglavnom farmaceutska industrija. Industrija koja, htjeli mi to priznati ili ne, ne zarađuje na zdravima, već na bolesnima. Smijemo li postaviti pitanje - s kojim ciljevima farmaceutska industrija plaća seksološka istraživanja, ako se istražuju zdravi, a ne bolesni? I čemu služe zaključci koje nam ta istraživanja već desetljećima serviraju kao „nepobitne znanstvene činjenice“? Na nekim od tih navodnih "nepobitnih znanstvenih činjenica" (rano stupanje u spolne odnose, veliki broj spolno prenosivih bolesti kod mladih, veliki broj maloljetničkih trudnoća...) temelji se odluka o uvođenju (nametanju) Zdravstvenog odgoja.

Pročitajte kako i tko provodi takva "istraživanja" u članku Danijele Blažeke.

Opširnije »

Sljedeći korak: obitelji s tri ili više roditelja

04.03.2013 22:30

Dosljedna primjena rodne ideologije dovodi do mnogih apsurda koji nemaju nikakve veze s ravnopravnošću spolova kako nam se to želi prikazati. U članku o unisex WC-ima, vidljivo je kakve posljedice provođenje rodne ideologije ima na prostore (svlačionice, tuševe, wc-e...) do sada više ili manje "rezervirane" po spolnom principu. Pitamo se koliko će se teenagera odjednom početi osjećati kao žene ne bi li se "uvukli" u ženske svlačionice zbog upravo suprotnih poriva od toga da se zaista osjećaju kao žene?

A kakav razorni efekt rodna ideologija i homoseksualni brakovi mogu imati na zakonodavstvo, pokazuje nizozemski primjer ozakonjivanja "obitelji" sa tri ili više partnera. Jer svi oni pozivaju se na "pravo" sklapanja braka i "pravo" na usvajanje djece. U situaciji kada bi dijete odgajala dva, tri ili više muškaraca ili dvije, tri ili više žena, nitko se više ne pita gdje je tu pravo djeteta da odrasta u prirodnom okruženju, tj. uz mamu i tatu? A o vrlo vjerojatnim, zoofilskim obiteljima da i ne govorimo.

Članak prenosimo sa stranica http://www.bioedge.org/index.php/bioethics/bioethics_article/10406

Opširnije »

Unisex javni WC-i uskoro i u Hrvatskoj?

03.03.2013 20:30

Berlinske vlasti već su odlučile - uvode se unisex javni WC! Neka nitko ne pomisli kako je to "negdje tamo", daleko na zapadu. U članku "MZOS uvodi novi svjetski poredak" pisali smo o tome kako je Hrvatska potpisnica Preporuke Vijeća Europe u kojoj se i naše vlasti obvezuju pripremiti i provesti "građevinske radove u sanitarnim čvorovima i drugdje, koji bi mogli prihvatiti i djevojčice i dječake te njihove životne stilove'. Dakle, možemo očekivati da će se ovakve odluke uskoro donositi i kod nas. A onda je samo pitanje vremena kada će se zbog racionalizacije ukinuti muški/ženski WC-i, muške/ženske svlačionice, muški/ženski tuševi itd. Imamo informacije kako se u nekim našim srednjim školama pored "klasičnih" već uveli i "unisex" WC-i.

Članak pod nazivom "LUDILO? Političari donose odluku o unisex-javnom zahodu" prenosimo iz njemačkog časopisa Bild.

Opširnije »

Udruge nemaju što tražiti u školama?

03.03.2013 07:00

Da ministar Jovanović silom provodi svoju volju - odavno je svima jasno. Ali da postoje neke udruge koje sukladno ministrovoj volji promoviraju svoje ciljeve, dok je drugim udrugama to zabranjeno - to je široj javnosti manje poznato. A upravo se to događa niz godina pa tako i ove. Prema, iz davnih dana poznatom principu podobnosti, neke udruge imaju pristup u škole, a neke nemaju. One koje dobivaju "ulaznicu" za škole, gle čuda, zastupaju i provode rodnu ideologiju.

U sljedećem članku pročitajte koje udruge smo pronašli u školama diljem Hrvatske i što one u tim školama rade?

Opširnije »

MZOS nas vraća u pretpovijesno doba?

02.03.2013 22:30

Preranom seksualizacijom djece ona se guraju u neki oblik psihološkog preranog seksualnog sazrijevanja. Prekidanje djetinjstva i postepenog spolnog sazrijevanja, postupak je protivan evoluciji i vraćanje je kotača evolucije u obrnutom smjeru. Čovjeku je darovano djetinjstvo i postepeno spolno sazrijevanje da bi bio nešto više u biološkom smislu. – poručio je dr. Tomislav Domazet–Lošo, evolucijski genetičar svjetskog glasa, s Instituta Ruđer Bođšković na tribini u Požegi.

Kratak osvrt na njegovo predavanje prenosimo sa stranica Večernjeg lista.

Opširnije »

MZOS priprema teren za homoseksualne brakove

02.03.2013 20:00

Na stranicama Jutarnjeg lista, objavljen je članak pod naslovom: "VELIKA AKCIJA BANSKIH DVORA - Vlada uklanja dijelove iz knjiga vjeronauka: Zaštitit ćemo homoseksualce!'". U sljedećem tekstu donosimo osvrt na ovu revanšističku odluku vlade, kojoj je namjera prebaciti fokus javnosti sa Zdravstvenog odgoja na vjeronauk, ali i pripremiti teren za homoseksualne brakove. Za izjavu smo zamolili i magistra teologije, Ervina Budiselića.

Opširnije »

'Epidemija' seksualnih sadržaja za mlade

02.03.2013 14:00

Nakon što smo objavil dva pisma čitatelja (Bum Tomica i Ah te guze...) u kojima nas upozoravaju na sadržaje kojima se nameću seksualni sadržaji djeci već od prvog razreda osnovne škole, primili smo i pismo čitatelja koji je osupnut sadržajem knjige namjenjene srednjoškolcima, a koja će putem knjižnica biti dostupna svoj djeci. Radi se o knjizi "Mrvicu čudesno" u kojoj se, prema riječima našeg čitatelja, "...radi o jeftinom erotskom šundu koji je lijepo ukoričen i edukativno podvaljen. I da: naravno da mrzite svoju obitelj, pa nećete valjda voljeti i poštivati roditelje - to je dosadno!" 

Opširnije »

'Poučna' priča za djecu?

02.03.2013 08:30

Nakon što je Krešimir Miletić ostao šokiran lektirom koju u 4. razredu mora čitati njegova kćer, javila nam se i čitateljica navodeći sličan primjer koji se pojavio u zadnjem broju časopisa "Prvi izbor" za djecu od 1. - 4. razreda osnovne škole. Čitateljica napominje kako se u 3. razredu u programu Zdravstvenog odgoja govori o temi "neprihvatljiv dodir" i pri tome spominje "pravilo donjeg rublja" - svaki dodir u predjelu donjeg rublja je neprihvatljiv. Međutim, u ovom članku se upravo takav dodir prikazuje kao prihvatljiv i poželjan.

Od Pravobraniteljice za djecu više niti ne očekujemo da će reagirati, ali upozoravamo sve roditelje da je već nekoliko godina na djelu sustavna i agresivna seksualizacija djece poticana od strane Kinseyevih sljedbenika koji smatraju kako su djeca seksualna bića od rođenja i kako imaju pravo (oni bi htjeli uvesti i obavezu) da tu svoju seksualnost upražnjavaju. A već će se, nažalost, naći odrasle osobe koje će im u tome htjeti pomoći...

Opširnije »

Što učenici misle o ZO?

28.02.2013 18:30

Vinko Filipović više je puta u svojim javnim nastupima izjavio kako nije čuo niti jednog učenika koji bi bio protiv "njegovog" ZO. Da je to samo još jedna u nizu floskula kojima želi obmanuti javnost, bilo je očito već na okruglom stolu Večernjeg lista održanom 16.01.2013. Tada je na tu njegovu izjavu burno reagirala skupina srednjoškolaca koji su prisustvovali tom događaju.

Još jači udarac arogantnom ravnatelju AZOO-u zadala su dvojica srednjoškolaca - Pavao Škoko Gavranović, predsjednik Vijeća učenika Zagrebačke XIII gimnazije i Lovro Marković predstavnik Vijeća učenika XV gimnazije (Mioc). Oni su izradili i proveli anketu kojom su pokazali da su učenici dobro informirani o ZO, ali da se dvije trećine učenika protivi OVAKVOM ZO. Činjenica koja još više zabrinjava je ta, da je Vinko Filipović pokušao osujetiti provođenje ove učeničke ankete proglasivši je nelegalnom!

Opširnije »