Podržite nas!

Prodaja pilula za ‘dan poslije’ veća 38 puta nego lani

21.10.2015 11:20

Večernji list nedavno je objavio alarmantne podatke o čak 38 puta većoj prodaji „ellaOne“ pilule u usporedbi s razdobljem kada je bila dostupna samo na liječnički recept. „Vikendom se moramo opskrbiti s 20 komada obvezno, jer u dežurstvu je najveći promet. Dođu i žene s djecom, kažu da ne mogu imati još jedno dijete. No 90 posto je mladih parova, u ranim dvadesetima. Obično dečko traži pilulu, djevojka šutke ispuni anketni listić.“ I na našem portalu, sudeći prema komentarima čitatelja, najviše su bezreceptnom prodajom ove abortivne pilule oduševljeni mladi dečki koji očito nemaju želju za odgovornom vezom s djevojkom. Kao i uvijek, eksperimentira se na osjećajima i zdravlju žena, navodno u ime njihovih prava, a zapravo se sve svodi na nezasitne želje - za profitom u slučaju farmaceutske industrije te za neobaveznim seksom u slučaju muškaraca. Žena je tu svedena samo na tijelo, na objekt iskorištavanja, koja više čak ne smije ni znati je li abortirala ili nije. Ako je čak i ginekolog Dubravko Lepušić zabrinut zbog situacije s bezreceptnom prodajom ove abortivne pilule, onda je sasvim jasno da je HALMED otišao predaleko u pogodovanju proizvođaču.

Opširnije »

Zašto ste od “pro-choice” prešli na “pro-life” stranu?

20.10.2015 09:20

Na odluku počiniti pobačaj ili ne zapravo ne utječu toliko dramatične okolnosti u kojima se nađe žena ili obitelj, mada uvijek ima iznimki od pravila, već presuđuju pritisci okoline i naši vlastiti stavovi koji se formiraju najčešće pod utjecajem roditeljskog odgoja i školstva, znači kada je osoba još uvijek u formativnoj fazi. Ako želimo promijeniti srca i umove u vezi pobačaja, korisno je znati što je bilo presudno ljudima koji su promijenili mišljenje te iz pro-choice prešli na pro-life stranu. Na internetskom blogu Secular Pro-Life Perspectives nedavno su upitali svoje sljedbenike na Facebooku “Da li ste vi ili netko vama blizak promijenili mišljenje od pro-choice na pro-life stav? Što je u tom slučaju utjecalo na promjenu mišljenja?”

Opširnije »

Rodna teorija i islamski fundamentalizam – dvije zvijeri iz Apokalipse

18.10.2015 2:40

„Ovdje se ne borimo protiv stvorenja od krvi i mesa“, rekao je jedan od najeminentnijih afričkih prelata koji sudjeluje na Sinodi o obitelji koja se već dva tjedna održava u Vatikanu misleći pri tom na „demonsko porijeklo“ rodne ideologije i islamskog fundamentalizma koji se vremenski sinhronizirano postavljaju kao ozbiljna prijetnja zapadnoj civilizaciji, a posebice kršćanstvu. „Ono što su nacifašizam i komunizam bili za 20. stoljeće, to su danas zapadne ideologije koje zagovaraju homoseksualnost i abortuse te islamski fanatizam“, rekao je kardinal Rober Sarah.

Opširnije »

Je li Steffani iz Big Brothera doista izbjegla abortus popivši tabletu za dan poslije

15.10.2015 20:30

„- Ubit ću te ako sam trudna. Ostavit ću ti dijete ispred vrata - govorila je Stefani Ervinu, koji joj je predložio pobačaj, što je ona odlučno odbila. Rekla je da to nikad ne bi napravila. No Sarajlija nije bio siguran gdje je ejakulirao niti kako to pred kamerama objasniti, a da ostane pristojan.

Nesigurno je petljao, a Stefani je počela vrištati. Nakon Ervinova objašnjenja dogovorila se s Ivonom da ode u ispovjedaonicu razgovarati s Velikim bratom, koji im je spočitnuo nezaštićeni seks jer stanari u Big Brother kući imaju na raspolaganju kondome.

- Bolje spriječiti horor film. Pobjeglo je čovjeku, malo se opustio. Imala sam pet komada zaštite, seksa više neće biti. Htjela bih ostati s njim prijateljica do kraja života. Vidim da mu se sviđa Barbara - objašnjavala je zabrinuta Splićanka.“

Ovako je 24sata prenio nedavnu izvanrednu situaciju koja se dogodila prije neki dan u Big Brotheru kada je Stefani tražila pilulu za dan poslije (mada je govoriti o izvanrednoj situaciji u Big Brotheru suludo kada je sve što se tamo događa pomaknuto i izvanredno).

Opširnije »

Napad na katedralu u Argentini

15.10.2015 5:45

Ponovo topless ofenziva argentinskih feministica koje zagovaraju pravo na abortus na katedralu i muškarce koji zazivaju Djevicu Mariju da im pomogne jer policija očito neće... Ove su žene srušile vanjsku ogradu katedrale i bacale staklene boce i fekalije na muškarce koji brane crkvu.

Opširnije »

Voajerizam doveo u pitanje postojanje ‘unisex’ prostorija za tuširanje

15.10.2015 1:00

Voajeristički incident potaknuo je upravu kanadskog sveučilišta na propitivanje svoje politike 'inkluzivnosti' koja je išla toliko daleko da su umjesto muških i ženskih kupaonica imali ‘unisex’ prostorije za tuširanje. Sada uvode kupaonice za „one koji se osjećaju muškarcima“ i „one koje se osjećaju ženama“. To bi valjda trebalo riješiti problem...

Opširnije »

Međunarodna konferencija o obitelji sljedeći tjedan u Zagrebu

14.10.2015 16:25

Diskusije i radionice na temu obiteljskih politika, gostovanje mađarske državne tajnice za obitelj i mlade gđe. Katalin Novak, stručnjaci s Instituta Ivo Pilar, dr. sc. Nenad Pokos i dr. sc. Ivo Turk, domaći i strani stručnjaci za obiteljsko pravo poput prof. dr. sc. Aleksandre Korać Graovac i dr. sc. Anice Čulo Margaletić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Andree Popescu iz udruge pravnika iz Bruxellesa, izlaganja o obiteljskom poduzetništvu i njegovom utjecaju na gospodarski razvoj i oporavak, programi iz sfere civilnog društva, sve će to biti predstavljeno u sklopu međunarodne konferencije koja se sljedeći tjedan, 22. i 23. listopada, održava u Zagrebu pod nazivom “Obitelj: ključ demografskog i ekonomskog oporavka”. Još danas i sutra moguće je prijaviti se za sudjelovanje.

Opširnije »

Čuvajte se agresivne promidžbe cjepiva Gardasil u hrvatskim školama

12.10.2015 19:00

Vezano uz početak kampanje Ministarstva zdravlja za cijepljenje protiv infekcija uzrokovanih virusom HPV-a Građanska inicijativa Cijepljenje - pravo izbora objavila je pismo upozorenja kao prilog objektivnom informiranju o vakcinaciji koja je od 2006. godine do danas prouzročila niz zdravstvenih tegoba kod djevojčica i djevojaka, a u zadnje vrijeme i u dječaka i mladića koji se podvrgavaju ovome cijepljenju. Portal zdravstveniodgoj.com u potpunosti dijeli zabrinutost i stavove izražene u ovom pismu. U nastavku prilažemo pismo i poveznice na tekstove objavljene na našem portalu u kojima smo roditelje i tinejdžere upozoravali na oprez s ovim kontroverznim cjepivom.

Opširnije »

Poznati urolog dobio otkaz jer je upozoravao na rizike homoseksualnog ponašanja

12.10.2015 10:30

„Užasno je zastrašujuće kada vam bolnica zabranjuje da govorite istinu o ozbiljnim zdravstvenim problemima jer bi to moglo povrijediti nečije osjećaje ili nije politički korektno. Zdravstvo koje je pod utjecajem ideologije izlaže ljude rizicima jer više ne govorimo o tome što je zdravo, a što opasno, već guramo stajalište koje može biti potpuno u suprotnosti s interesima javnog zdravstva.“ Hoće li poznata bostonska bolnica Beth Israel vratiti na posao uglednog liječnika koji je nastradao jer je ljude smio upozoravati na štetnost pušenja i alkohola, ali ne i na štetnost analnog odnosa među muškarcima?

Opširnije »

Ne možete staviti cijenu na dječje srce

09.10.2015 15:05

Slijedom skandala koji je zgrozio svijet, a kojeg je izazvalo nezakonito trgovanje dijelovima tijela abortiranih beba američke podružnice međunarodne organizacije Planned Parenthood, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, zajedno sa svojim kolegama zastupnicima Miroslavom Mikolášikom, Michaelom Šojdrovom i Alojzom Peterleom, organizira konferenciju pod nazivom “Ne možete staviti cijenu na dječje srce”. KONFERENCIJA će se održati u Europskom parlamentu u Bruxellesu u četvrtak, 15. listopada, a na njoj će o trgovini dječjim organima i industriji abortusa govoriti Lila Rose, poznata američka aktivistica koja je svoju mladost posvetila upravo borbi za prava nerođene djece.

Opširnije »