Podržite nas!

Međunarodna konferencija o obitelji sljedeći tjedan u Zagrebu

14.10.2015 16:25

Diskusije i radionice na temu obiteljskih politika, gostovanje mađarske državne tajnice za obitelj i mlade gđe. Katalin Novak, stručnjaci s Instituta Ivo Pilar, dr. sc. Nenad Pokos i dr. sc. Ivo Turk, domaći i strani stručnjaci za obiteljsko pravo poput prof. dr. sc. Aleksandre Korać Graovac i dr. sc. Anice Čulo Margaletić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Andree Popescu iz udruge pravnika iz Bruxellesa, izlaganja o obiteljskom poduzetništvu i njegovom utjecaju na gospodarski razvoj i oporavak, programi iz sfere civilnog društva, sve će to biti predstavljeno u sklopu međunarodne konferencije koja se sljedeći tjedan, 22. i 23. listopada, održava u Zagrebu pod nazivom “Obitelj: ključ demografskog i ekonomskog oporavka”. Još danas i sutra moguće je prijaviti se za sudjelovanje.

Opširnije »

Čuvajte se agresivne promidžbe cjepiva Gardasil u hrvatskim školama

12.10.2015 19:00

Vezano uz početak kampanje Ministarstva zdravlja za cijepljenje protiv infekcija uzrokovanih virusom HPV-a Građanska inicijativa Cijepljenje - pravo izbora objavila je pismo upozorenja kao prilog objektivnom informiranju o vakcinaciji koja je od 2006. godine do danas prouzročila niz zdravstvenih tegoba kod djevojčica i djevojaka, a u zadnje vrijeme i u dječaka i mladića koji se podvrgavaju ovome cijepljenju. Portal zdravstveniodgoj.com u potpunosti dijeli zabrinutost i stavove izražene u ovom pismu. U nastavku prilažemo pismo i poveznice na tekstove objavljene na našem portalu u kojima smo roditelje i tinejdžere upozoravali na oprez s ovim kontroverznim cjepivom.

Opširnije »

Poznati urolog dobio otkaz jer je upozoravao na rizike homoseksualnog ponašanja

12.10.2015 10:30

„Užasno je zastrašujuće kada vam bolnica zabranjuje da govorite istinu o ozbiljnim zdravstvenim problemima jer bi to moglo povrijediti nečije osjećaje ili nije politički korektno. Zdravstvo koje je pod utjecajem ideologije izlaže ljude rizicima jer više ne govorimo o tome što je zdravo, a što opasno, već guramo stajalište koje može biti potpuno u suprotnosti s interesima javnog zdravstva.“ Hoće li poznata bostonska bolnica Beth Israel vratiti na posao uglednog liječnika koji je nastradao jer je ljude smio upozoravati na štetnost pušenja i alkohola, ali ne i na štetnost analnog odnosa među muškarcima?

Opširnije »

Ne možete staviti cijenu na dječje srce

09.10.2015 15:05

Slijedom skandala koji je zgrozio svijet, a kojeg je izazvalo nezakonito trgovanje dijelovima tijela abortiranih beba američke podružnice međunarodne organizacije Planned Parenthood, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, zajedno sa svojim kolegama zastupnicima Miroslavom Mikolášikom, Michaelom Šojdrovom i Alojzom Peterleom, organizira konferenciju pod nazivom “Ne možete staviti cijenu na dječje srce”. KONFERENCIJA će se održati u Europskom parlamentu u Bruxellesu u četvrtak, 15. listopada, a na njoj će o trgovini dječjim organima i industriji abortusa govoriti Lila Rose, poznata američka aktivistica koja je svoju mladost posvetila upravo borbi za prava nerođene djece.

Opširnije »

U Hrvatskoj inicijativa 40 dana za život raste najbrže na svijetu

09.10.2015 01:45

Bitno.net donosi izvješće s predavanja Davida Bereita, osnivača molitvene inicijative 40 dana za život, koje je održano preksinoć u dvorani Vijenac na Kaptolu. Gost iz SAD-a ispričao je kako je jedna zajednička molitva skupine prijatelja prerasla u najveću molitvenu pro-life inicijativu u svijetu u kojoj je sudjelovalo “više od 500 gradova”. Svaki petnaesti grad koji sudjeluje u trenutačnoj kampanji 40 dana za život je hrvatski grad. Bravo Hrvatska!

Opširnije »

Američki Kongres izglasao zakon za nastavak financiranja Planned Parenthooda

07.10.2015 20:10

Američka vlada nastavit će financiranje Planned Parenthood-a novcima poreznih obveznika, koje je do sada godišnje iznosilo preko pola milijarde dolara potpora iz saveznog budžeta i budžeta saveznih država. Iako je odluka donesena u Kongresu nakon što su republikanci odustali od borbe, pravi krivac je naravno predsjednik Obama i njegova Demokratska stranka. Republikanci jednostavno nemaju dovoljno glasova da se suprotstave ulaganju veta predsjednika države koji se zavjetovao da će stopirati svaki pokušaj da se Planned Parenthood-u zaustavi financiranje ili da se na bilo koji način ograniči pravo na abortus. To “pravo” se u Americi provodi brutalnije nego igdje na svijetu, a predsjednik Obama nije dozvolio čak ni da se zaštite djeca koja uspiju preživjeti postupak abortusa.

Opširnije »

U školama u Seattleu ugrađuju spirale učenicama šestog razreda

07.10.2015 14:40

Već smo upozorili da u SAD-u Obamina administracija snažno promiče korištenje intrauterinih uložaka (IUD - spirale) među spolno aktivnim tinejđericama kao oblik kontracepcije. Prenosimo izvješće o ugrađivanju intrauterinih uložaka, tzv. spirala, maloljetnim učenicama u osnovnim i srednjim školama na području Seattlea, na zapadu SAD-a, bez znanja i pristanka roditelja. Naše Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju ne preporučuje upotrebu spirale ženama ispod 25 godina koje nisu u vezi, budući je dokazano da je stopa infekcija veća kod korisnica spirale nego u kontrolnoj skupini žena koje ne rabe spiralu.

Opširnije »

Tomašić: EU ne smije podržati Planned Parenthood, trguju pobačenim fetusima

03.10.2015 21:45

Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeno pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu, u kojem je, zajedno s još pet kolega iz svoje parlamentarne grupacije Europskih konzervativaca i reformista, izrazila prosvjed zbog pokroviteljstva Europskog parlamenta nad europskim organizacijama koje su dio međunarodne federacije "Planned Parenthood", čija je američka podružnica nedavno otkrivena u skandalu prikupljanja i prodaje dijelova tijela, pa čak i čitavih leševa beba nakon pobačaja, izvijestili su iz ureda eurozastupnice Tomašić. U pismu se između ostalog navodi da je IPPF, krovna organizacija pod koju spada Američka federacija Planiranog roditeljstva (PPFA), jedan od najvećih korisnika sredstava iz EU fondova.

Opširnije »

Rat protiv čovjeka

03.10.2015 00:40

Uskoro u izdanju Glasa Koncila izlazi knjiga autora dr. Josipa Mužića „Rat protiv čovjeka“ u kojoj autor daje presjek suvremene kulture smrti. Polazište je temeljna spoznaja da se kroz tu kulturu kao crvena nit provlači temeljna ideja „sljedbenika eugenike, koji, na tragu darvinizma, sebe vide kao one koji ubrzavaju i usmjeravaju evoluciju, uzimajući u svoje ljudske ruke odabir i selekciju onoga što je za preživljavanje sposobno od onoga što je nesposobno, onoga što je života vrijedno od onoga života nevrijednoga“.

Opširnije »

Pokretač i svjetski voditelj ’40 dana za život’ David Bereit u Hrvatskoj

02.10.2015 16:40

Vrhunac ovojesenskog molitvenog bdjenja „40 dana za život“ bit će obilježen dolaskom svjetskog voditelja i pokretača inicijative Davida Bereita. Između 6. listopada i 11. listopada održat će tri svečane tribine i posjetiti šest hrvatskih gradova: Zagreb, Sisak, Osijek, Vukovar, Split i Dubrovnik.

Opširnije »