Podržite nas!

U školama u Seattleu ugrađuju spirale učenicama šestog razreda

07.10.2015 14:40

Već smo upozorili da u SAD-u Obamina administracija snažno promiče korištenje intrauterinih uložaka (IUD - spirale) među spolno aktivnim tinejđericama kao oblik kontracepcije. Prenosimo izvješće o ugrađivanju intrauterinih uložaka, tzv. spirala, maloljetnim učenicama u osnovnim i srednjim školama na području Seattlea, na zapadu SAD-a, bez znanja i pristanka roditelja. Naše Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju ne preporučuje upotrebu spirale ženama ispod 25 godina koje nisu u vezi, budući je dokazano da je stopa infekcija veća kod korisnica spirale nego u kontrolnoj skupini žena koje ne rabe spiralu.

Opširnije »

Tomašić: EU ne smije podržati Planned Parenthood, trguju pobačenim fetusima

03.10.2015 21:45

Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeno pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu, u kojem je, zajedno s još pet kolega iz svoje parlamentarne grupacije Europskih konzervativaca i reformista, izrazila prosvjed zbog pokroviteljstva Europskog parlamenta nad europskim organizacijama koje su dio međunarodne federacije "Planned Parenthood", čija je američka podružnica nedavno otkrivena u skandalu prikupljanja i prodaje dijelova tijela, pa čak i čitavih leševa beba nakon pobačaja, izvijestili su iz ureda eurozastupnice Tomašić. U pismu se između ostalog navodi da je IPPF, krovna organizacija pod koju spada Američka federacija Planiranog roditeljstva (PPFA), jedan od najvećih korisnika sredstava iz EU fondova.

Opširnije »

Rat protiv čovjeka

03.10.2015 00:40

Uskoro u izdanju Glasa Koncila izlazi knjiga autora dr. Josipa Mužića „Rat protiv čovjeka“ u kojoj autor daje presjek suvremene kulture smrti. Polazište je temeljna spoznaja da se kroz tu kulturu kao crvena nit provlači temeljna ideja „sljedbenika eugenike, koji, na tragu darvinizma, sebe vide kao one koji ubrzavaju i usmjeravaju evoluciju, uzimajući u svoje ljudske ruke odabir i selekciju onoga što je za preživljavanje sposobno od onoga što je nesposobno, onoga što je života vrijedno od onoga života nevrijednoga“.

Opširnije »

Pokretač i svjetski voditelj ’40 dana za život’ David Bereit u Hrvatskoj

02.10.2015 16:40

Vrhunac ovojesenskog molitvenog bdjenja „40 dana za život“ bit će obilježen dolaskom svjetskog voditelja i pokretača inicijative Davida Bereita. Između 6. listopada i 11. listopada održat će tri svečane tribine i posjetiti šest hrvatskih gradova: Zagreb, Sisak, Osijek, Vukovar, Split i Dubrovnik.

Opširnije »

Heidi je djevojčica i uvijek će biti djevojčica

01.10.2015 19:05

 

U kolovozu ove godine prikazan je trailer za nadolazeći film o Heidi, čiji je početak prikazivanja planiran za Božić. Radnja filma je vrlo slična svjetski poznatoj priči autorice Johanne Spyri, Heidi, i bavi se pričom o “malenoj djevojčici velikog srca koja je u potrazi za svojim pravim domom”. Istovremeno s ovom “klasičnom, autentičnom“ produkcijom, kako je opisuje redatelj Alain Gsponer, počela je priprema drugog filma „Heidi“ koji je opisan kao reinterpretacija Heidi iz rodne perspektive. Nosi naslov „Limina“ (množina latinske imenice Limen što znači granica) i zadatak mu je prikazati „naizgled nejasnu i promjenjivu granicu između spolova“.Junak filma, 8-godišnji Alexander, čiji spol namjerno nije određen, prema autorima je „rodno slobodan“.

 

Peticija dostupna na linku: http://citizengo.org/hr/30134-heidi-je-djevojcica-i-uvijek-ce-biti-djevojcica

 

Opširnije »

Projekt Cijepljenje – pravo izbora

30.09.2015 15:20

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata, čija je predsjednica mr. sc. Đula Rušinović-Sunara, dr. med, poziva sve zainteresirane – roditelje, liječnike, predstavnike relevantnih institucija - na prvu javnu prezentaciju projekta Cijepljenje – pravo izbora koja će se održati sutra, 1. listopada, u 10 i 30 sati u maloj dvorani Kraljevske akademije Zagreb na adresi Grič 2.

Opširnije »

Najveću vojnu silu na svijetu predvodit će homoseksualac

28.09.2015 14:35

U svibnju 2009. američki predsjednik Obama na istaknutu dužnost u Ministarstvu obrazovanja imenovao je radikalnog homoseksualnog aktivista Kevina Jenningsa koji je potom u državne škole širom SAD-a uveo razne homoseksualne i transordne programe pod krinkom borbe protiv nasilja i homofobije. Sada je na redu kvirizacija američke vojske.

Opširnije »

Otvoreno pismo Lile Rose papi Franji

26.09.2015 16:25

Lila Rose je najutjecajnija pro-life aktivistkinja u svijetu, koja je prva uspješno razotkrivala nezakonite radnje Planned Parenthooda prerušavajući se u tinejdžerice i snimajući video materijale unutar njihovih klinika. Razotkrila je između ostalog da Planned Parenthood štiti svodnike maloljetnih prostitutki ne prijavljujući ih vlastima te da savjetuje svoje klijente u vezi abortusa na temelju spola djeteta. Sa samo 15 godina osnovala je pro-life udrugu Live Action kada je i počela s javnim nastupima u kojima snažno zagovara pravo na život, djelujući s jednakom ljubavi i poštovanjem prema nerođenima kao i prema njihovim majkama i očevima. Neumorno upozorava kako su financijski interesi industrije abortusa koja na ubojstvima nerođenih zarađuje enormne profite razlog postojanja nemoralnih zakona koji navodno štite ženska prava. Kao rezultat djelovanja njezine udruge zatvoreno je niz klinika Planned Parenthooda u SAD-u.

Lila Rose rođena je i odgojena u obitelji evanđeoskih protestanata, ali se obratila na katoličanstvo upravo zbog nepokolebljivog nauka i inzistiranja Katoličke Crkve na svetosti života u maternici iz kojeg je crpila inspiraciju i snagu za svoje neumorno djelovanje. Stoga je gajila velike nade i očekivanja od posjeta Svetog Oca SAD-u.

Opširnije »

Književnica koja ne želi biti ni muško ni žensko odstranila dojke, maternicu i jajnike kako bi prestala biti zarobljena u tijelu stranca

22.09.2015 5:00

Lore Graham ne želi se identificirati ni kao muško ni kao žensko. Iako je rođena kao žensko, osjećala je kako joj ni jedan od spolova ne paše savršeno. Ovog ljeta se književnica iz Bostona svojevoljno podvrgla duploj mastektomiji i histerektomiji kako bi „harmonizirala“ svoj mozak i tijelo. Jedan od razloga zašto je sve učinila bio je i paničan strah od trudnoće. Kojeg se nije mogla osloboditi iako je živjela s partnericom. Sada osjeća olakšanje i sretna je što napokon ima tijelo u kojem se osjeća dobro. Sakaćenje vlastitog tijela doživjela je više kao „oslobađanje“ i zgodnu zamjenu za psihičku terapiju koja joj je očito prijeko potrebna. I sada to kao književnica na svom blogu preporučuje i drugima....

Opširnije »

Američka država Južna Dakota traži od Vrhovnog suda da sruši presudu kojom je 1973. ozakonjen abortus

21.09.2015 6:20

Zastupnički dom Južne Dakote u SAD-u prošlog je tjedna usvojio rezoluciju bez presedana. U njoj se od Vrhovnog suda SAD-a traži preispitivanje odluke u slučaju Roe v. Wade kojom je 1973. godine ozakonjen abortus na zahtjev. Od tada se legalizacija abortusa na zahtjev munjevitom brzinom proširila na većinu zemalja zapadnog svijeta, baš kao što se danas širi legalizacija gay „braka“. Je li to početak urušavanja perverznog sustava koji iza sebe skriva strašnu industriju smrti koja odnosi milijune i milijune života nevinih?

Opširnije »