Podržite nas!

U Hrvatskoj inicijativa 40 dana za život raste najbrže na svijetu

09.10.2015 01:45

Bitno.net donosi izvješće s predavanja Davida Bereita, osnivača molitvene inicijative 40 dana za život, koje je održano preksinoć u dvorani Vijenac na Kaptolu. Gost iz SAD-a ispričao je kako je jedna zajednička molitva skupine prijatelja prerasla u najveću molitvenu pro-life inicijativu u svijetu u kojoj je sudjelovalo “više od 500 gradova”. Svaki petnaesti grad koji sudjeluje u trenutačnoj kampanji 40 dana za život je hrvatski grad. Bravo Hrvatska!

Opširnije »

Američki Kongres izglasao zakon za nastavak financiranja Planned Parenthooda

07.10.2015 20:10

Američka vlada nastavit će financiranje Planned Parenthood-a novcima poreznih obveznika, koje je do sada godišnje iznosilo preko pola milijarde dolara potpora iz saveznog budžeta i budžeta saveznih država. Iako je odluka donesena u Kongresu nakon što su republikanci odustali od borbe, pravi krivac je naravno predsjednik Obama i njegova Demokratska stranka. Republikanci jednostavno nemaju dovoljno glasova da se suprotstave ulaganju veta predsjednika države koji se zavjetovao da će stopirati svaki pokušaj da se Planned Parenthood-u zaustavi financiranje ili da se na bilo koji način ograniči pravo na abortus. To “pravo” se u Americi provodi brutalnije nego igdje na svijetu, a predsjednik Obama nije dozvolio čak ni da se zaštite djeca koja uspiju preživjeti postupak abortusa.

Opširnije »

U školama u Seattleu ugrađuju spirale učenicama šestog razreda

07.10.2015 14:40

Već smo upozorili da u SAD-u Obamina administracija snažno promiče korištenje intrauterinih uložaka (IUD - spirale) među spolno aktivnim tinejđericama kao oblik kontracepcije. Prenosimo izvješće o ugrađivanju intrauterinih uložaka, tzv. spirala, maloljetnim učenicama u osnovnim i srednjim školama na području Seattlea, na zapadu SAD-a, bez znanja i pristanka roditelja. Naše Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju ne preporučuje upotrebu spirale ženama ispod 25 godina koje nisu u vezi, budući je dokazano da je stopa infekcija veća kod korisnica spirale nego u kontrolnoj skupini žena koje ne rabe spiralu.

Opširnije »

Tomašić: EU ne smije podržati Planned Parenthood, trguju pobačenim fetusima

03.10.2015 21:45

Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeno pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu, u kojem je, zajedno s još pet kolega iz svoje parlamentarne grupacije Europskih konzervativaca i reformista, izrazila prosvjed zbog pokroviteljstva Europskog parlamenta nad europskim organizacijama koje su dio međunarodne federacije "Planned Parenthood", čija je američka podružnica nedavno otkrivena u skandalu prikupljanja i prodaje dijelova tijela, pa čak i čitavih leševa beba nakon pobačaja, izvijestili su iz ureda eurozastupnice Tomašić. U pismu se između ostalog navodi da je IPPF, krovna organizacija pod koju spada Američka federacija Planiranog roditeljstva (PPFA), jedan od najvećih korisnika sredstava iz EU fondova.

Opširnije »

Rat protiv čovjeka

03.10.2015 00:40

Uskoro u izdanju Glasa Koncila izlazi knjiga autora dr. Josipa Mužića „Rat protiv čovjeka“ u kojoj autor daje presjek suvremene kulture smrti. Polazište je temeljna spoznaja da se kroz tu kulturu kao crvena nit provlači temeljna ideja „sljedbenika eugenike, koji, na tragu darvinizma, sebe vide kao one koji ubrzavaju i usmjeravaju evoluciju, uzimajući u svoje ljudske ruke odabir i selekciju onoga što je za preživljavanje sposobno od onoga što je nesposobno, onoga što je života vrijedno od onoga života nevrijednoga“.

Opširnije »

Pokretač i svjetski voditelj ’40 dana za život’ David Bereit u Hrvatskoj

02.10.2015 16:40

Vrhunac ovojesenskog molitvenog bdjenja „40 dana za život“ bit će obilježen dolaskom svjetskog voditelja i pokretača inicijative Davida Bereita. Između 6. listopada i 11. listopada održat će tri svečane tribine i posjetiti šest hrvatskih gradova: Zagreb, Sisak, Osijek, Vukovar, Split i Dubrovnik.

Opširnije »

Heidi je djevojčica i uvijek će biti djevojčica

01.10.2015 19:05

 

U kolovozu ove godine prikazan je trailer za nadolazeći film o Heidi, čiji je početak prikazivanja planiran za Božić. Radnja filma je vrlo slična svjetski poznatoj priči autorice Johanne Spyri, Heidi, i bavi se pričom o “malenoj djevojčici velikog srca koja je u potrazi za svojim pravim domom”. Istovremeno s ovom “klasičnom, autentičnom“ produkcijom, kako je opisuje redatelj Alain Gsponer, počela je priprema drugog filma „Heidi“ koji je opisan kao reinterpretacija Heidi iz rodne perspektive. Nosi naslov „Limina“ (množina latinske imenice Limen što znači granica) i zadatak mu je prikazati „naizgled nejasnu i promjenjivu granicu između spolova“.Junak filma, 8-godišnji Alexander, čiji spol namjerno nije određen, prema autorima je „rodno slobodan“.

 

Peticija dostupna na linku: http://citizengo.org/hr/30134-heidi-je-djevojcica-i-uvijek-ce-biti-djevojcica

 

Opširnije »

Projekt Cijepljenje – pravo izbora

30.09.2015 15:20

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata, čija je predsjednica mr. sc. Đula Rušinović-Sunara, dr. med, poziva sve zainteresirane – roditelje, liječnike, predstavnike relevantnih institucija - na prvu javnu prezentaciju projekta Cijepljenje – pravo izbora koja će se održati sutra, 1. listopada, u 10 i 30 sati u maloj dvorani Kraljevske akademije Zagreb na adresi Grič 2.

Opširnije »

Najveću vojnu silu na svijetu predvodit će homoseksualac

28.09.2015 14:35

U svibnju 2009. američki predsjednik Obama na istaknutu dužnost u Ministarstvu obrazovanja imenovao je radikalnog homoseksualnog aktivista Kevina Jenningsa koji je potom u državne škole širom SAD-a uveo razne homoseksualne i transordne programe pod krinkom borbe protiv nasilja i homofobije. Sada je na redu kvirizacija američke vojske.

Opširnije »

Otvoreno pismo Lile Rose papi Franji

26.09.2015 16:25

Lila Rose je najutjecajnija pro-life aktivistkinja u svijetu, koja je prva uspješno razotkrivala nezakonite radnje Planned Parenthooda prerušavajući se u tinejdžerice i snimajući video materijale unutar njihovih klinika. Razotkrila je između ostalog da Planned Parenthood štiti svodnike maloljetnih prostitutki ne prijavljujući ih vlastima te da savjetuje svoje klijente u vezi abortusa na temelju spola djeteta. Sa samo 15 godina osnovala je pro-life udrugu Live Action kada je i počela s javnim nastupima u kojima snažno zagovara pravo na život, djelujući s jednakom ljubavi i poštovanjem prema nerođenima kao i prema njihovim majkama i očevima. Neumorno upozorava kako su financijski interesi industrije abortusa koja na ubojstvima nerođenih zarađuje enormne profite razlog postojanja nemoralnih zakona koji navodno štite ženska prava. Kao rezultat djelovanja njezine udruge zatvoreno je niz klinika Planned Parenthooda u SAD-u.

Lila Rose rođena je i odgojena u obitelji evanđeoskih protestanata, ali se obratila na katoličanstvo upravo zbog nepokolebljivog nauka i inzistiranja Katoličke Crkve na svetosti života u maternici iz kojeg je crpila inspiraciju i snagu za svoje neumorno djelovanje. Stoga je gajila velike nade i očekivanja od posjeta Svetog Oca SAD-u.

Opširnije »