Podržite nas!

Zaslužuju li višečlane hrvatske obitelji zakonsko priznanje statusa roditelja odgojitelja?

12.09.2015 20:00

Iznos koji je potreban za osiguranje sredstava za provedbu zakona o statusu roditelja odgojitelja predstavlja svega 0,49 % od državnog proračuna RH za 2016.g. Točnije, taj iznos (600 milijuna kuna) je ekvivalent iznosu koji je Ured za udruge dodijelio udrugama iz državnog proračuna u 2013. godini. Zaslužuju li taj iznos višečlane obitelji kao nositelji nade nove hrvatske budućnosti? Studija Ujedinjenih naroda o Svjetskim populacijskim projekcijama pokazuje da itekako zaslužuju, odnosno hrvatskom društvu kao cjelini ovakva je mjerea nasušno potrebna. Ovom studijom UN stavlja Hrvatsku na deveto mjesto među 48 demografski najugroženijih zemalja kojima prijeti postupno izumiranje stanovništva ne naprave li se radikalni zaokreti u populacijskoj i natalitetnoj politici.

Opširnije »

Petsto najtraženijih donatora sperme iz Velike Britanije začelo više od 6000 djece

12.09.2015 15:15

U siječnju je nekadašnji donator sperme Chris Whitman napisao članak o tome kako se osjećao kada je na svoje iznenađenje otkrio da su njegove donacije sperme proizvele najmanje 34 djece u razdoblju od 1992. do 2003. Radi se o 20 curica i 14 dječaka, dok je čak 16 njih rođeno u istoj godini. 

Opširnije »

Big Brother sustavno ispiranje mozga

10.09.2015 20:05

 

Već nekoliko dana potpisuje se peticija “Spasimo djecu od neprimjerenih sadržaja u Big Brotheru” upućena RTL televiziji. U njoj se traži micanje regionaškog reality showa ‘Big Brother’ iz udarnog termina i dnevnog programa i prebacivanje u kasne noćne sate zbog vulgarnog rječnika, eksplicitnih scena seksa i ostalih sadržaja koji su neprimjereni naročito djeci. Čak je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić reagirala i preporučila prebacivanje emisije iza 22 sata, nakon čega je Vijeće za elektroničke medije izvijestilo da će o “konkretnim mjerama” odlučiti nakon očitovanja nakladnika odnosno RTL televizije. Ukoliko još niste potpisali peticiju, možete ju pronaći ovdje, a tekst koji prenosimo dovoljna je ilustracija roditeljima kakve poruke se šalju gledateljima Big Brothera, dok su djeca i mladi zasigurno na meti producenata emisije kao ciljna skupina ovih poruka.

 

Opširnije »

Roditeljima oduzeto pravo na odgoj vlastite djece

10.09.2015 12:05

Na službenoj stranici Marijane Petir, zastupnice HSS-a u Europskom parlamentu objavljeno je jučer da je Europski parlament podržao na plenarnoj sjednici u Strasbourgu Izvješće o osnaživanju djevojčica obrazovanjem u EU koje prisilnim uvođenjem kontroverznih sadržaja u nastavne programe ima za cilj u potpunosti promijeniti sliku obitelji i društva. Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir neumorno je upozoravala na loše strane ovoga izvješća te je protiv njega i glasovala. U nastavku donosimo izjavu zastupnice Petir nakon usvajanja izvješća.

Opširnije »

Marijana Petir zatražila istragu prodaje organa abortiranih beba u EU

09.09.2015 14:10

„Željela bih danas ukazati na događaje nad kojima se zgražavam, koji su me duboko potresli, a koji se ne spominju javno“, započela je svoj jednominutni govor zastupnica Petir u Strasbourgu u ponedjeljak, 7. rujna na plenarnoj sjednici EU parlamenta. Naša hrvatska zastupnica među prvima je pred institucije EU iznijela nezapamćeni skandal koji je potresao Sjedinjene Američke Države ali i cijeli svijet. Radi se o ilegalnoj trgovini organa koja se dugi niz godina nesmetano odvija unutar klinika Planned Parenthood-a, organizacije koja djeluje i na prostoru Europske unije, a koju Europska komisija financira i to ne zanemarivim iznosima. Prije Marijane Petir slovački zastupnik u EU parlamentu Miroslav Mikolásik postavio je pismeni upit Europskoj komisiji u vezi financiranja Europske mreže IPPF-a novcem građana EU.

Opširnije »

Vjeroučiteljica, Planned Parenthood i UN

07.09.2015 19:45

„Koincidencijom slijepoga slučaja ili dizajniranom providnošću dogodila su se ovo ljeto u kratko vrijeme tri slučaja koji jedan drugoga osvjetljuju, potvrđuju i tumače. Prvi je teški progon osječke  vjeroučiteljice mr. Snježane Majdandžić-Gladić optužene zbog činjenice da  objektivno, sveobuhvatno i istinito  govori o abortusu i razotkriva zloporabe što se događaju u abortivnim klinikama širom svijeta. Drugi je objava slikopisa na YouTube-u o gnusnim, gramzivim i prosječnom čovjeku nepojmljivim zlodjelima u najvećem lancu među abortivnim klinikama Planned Parenthooda.“ A treći....

Opširnije »

Socijalisti oduzimaju pravo roditeljima da odgajaju svoju djecu

07.09.2015 10:40

Novo izvješće zastupnice iz redova socijalista Liliane Rodrigues predstavlja novu opasnost za školsku djecu u Hrvatskoj. Na današnjem dnevnom redu plenarne sjednice EU parlamenta u Strasbourgu predviđeno je predstavljanje „Izvješća o osnaživanju djevojčica obrazovanjem u EU“, ali bez ikakve rasprave. Prema mišljenju hrvatske zastupnice Marijane Petir iz HSS-a radi se o do sad najgorem izvješću koje narušava prava roditelja da budu prvi odgojitelji svoje djece, očito nameće rodnu ideologiju u sve škole diljem Europske unije, te krši mnoge međunarodne ugovore i konvencije. Izvješće ide toliko daleko da čak propisuje sadržaj kurikuluma državama članicama ističući da u seksualni odgoj uvrste rodnu perspektivu. U Preporuci 35 Izvješća od Europske komisije se traži da „podupre unošenje objektivnih informacija o LGBT pitanjima u školski kurikulum“. Poznato je iz dosadašnjeg iskustva sa zdravstvenim odgojem da učenicima nije dozvoljeno prenositi objektivne informacije kada se radi o LGBT pitanjima. Protiv izvješća pokrenuto je potpisivanje peticije koju je do sada potpisalo preko 90.000 osoba. Glasovanje o izvješću predviđeno je u srijedu.

Opširnije »

Zašto pravobraniteljica za djecu laže da u udžbenicima za vjeronauk ima diskriminirajućih sadržaja?

05.09.2015 19:45

Snježana Majdandžić-Gladić je vjeroučiteljica protiv koje je nedavno pokrenut stručni nadzor od strane MZOS-a i Agencije za odgoj i obrazovanje nakon što su aktivistkinje inicijative GOOD pokrenule medijski linč nad njome optužujući ju da učenike zastrašuje pričama kako se ostaci pobačenih ljudskih fetusa iskorištavaju u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Vidjeli smo proteklih mjeseci na primjeru skandala s Planned Parenthood-om koji trese Ameriku koliko su pobačeni ljudski fetusi na cijeni i kako se s njima postupa. Ono što su novinari Jutarnjeg lista i lijevo-liberalnih portala smatrali katotalibanskom izmišljotinom pokazalo se kao vrlo profitabilna i uhodana djelatnost koja visoko obrazovane ljude iz medicinske profesije pretvara doslovce u strvinare. No napadi na vjeronauk iz istih krugova ne posustaju. Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić želi da se izvrši nadzor nad vjeronaučnim udžbenicima i da se otklone navodno diskriminirajući sadržaji.

Opširnije »

Kako se Milanka Opačić igra demokracije

05.09.2015 15:05

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić samo tri mjeseca prije isteka mandata ponovno u proceduru stavlja kozmetički dotjeran i loš Obiteljski zakon. Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar predstojnica je Katedre za obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a izabrana je na mjesto dekanice zagrebačkog Pravnog fakulteta, te će tu poziciju preuzeti 1. listopada ove godine. Za narod.hr komentira trenutnu situaciju s Obiteljskim zakonom.

Opširnije »

Deveti video: Strvinarski biznis preprodaje organa

04.09.2015 16:35

Deveti u nizu tajno snimanih videa koji razotkrivaju ilegalnu trgovinu organima abortiranih beba unutar Planned Parenthooda u središte stavlja malu tvrtku Advanced Bioscience Resources koja kao preprodavatelj organa ima golem utjecaj unutar Planned Parenthooda, toliko da su neki zaposlenici ili upravitelji klinika na platnoj listi ABR-a. Radi se o velikom sukobu interesa jer su na taj način klinike za reproduktivno zdravlje žena, financirane novcem poreznih obveznika, pretvorene u tvornice za isporuku fetalnog tkiva koje putem svoje razgranate prodajne mreže ABR prodaje u SAD-u i šire. No unatoč svemu, dužnosnici Obamine administracije najavili su u srijedu da će novih milijun dolara iz saveznog proračuna biti usmjereno Planned Parenthoodu kako bi se stimulirala prodaja Obamacare zdravstvenog osiguranja pacijenticama. Sve to dok republikanci u Kongresu pripremaju još jedan pokušaj glasovanja o obustavi financiranja klinika Planned Parenthooda novcem poreznih obveznika.

Opširnije »