Podržite nas!

Književnica koja ne želi biti ni muško ni žensko odstranila dojke, maternicu i jajnike kako bi prestala biti zarobljena u tijelu stranca

22.09.2015 5:00

Lore Graham ne želi se identificirati ni kao muško ni kao žensko. Iako je rođena kao žensko, osjećala je kako joj ni jedan od spolova ne paše savršeno. Ovog ljeta se književnica iz Bostona svojevoljno podvrgla duploj mastektomiji i histerektomiji kako bi „harmonizirala“ svoj mozak i tijelo. Jedan od razloga zašto je sve učinila bio je i paničan strah od trudnoće. Kojeg se nije mogla osloboditi iako je živjela s partnericom. Sada osjeća olakšanje i sretna je što napokon ima tijelo u kojem se osjeća dobro. Sakaćenje vlastitog tijela doživjela je više kao „oslobađanje“ i zgodnu zamjenu za psihičku terapiju koja joj je očito prijeko potrebna. I sada to kao književnica na svom blogu preporučuje i drugima....

Opširnije »

Američka država Južna Dakota traži od Vrhovnog suda da sruši presudu kojom je 1973. ozakonjen abortus

21.09.2015 6:20

Zastupnički dom Južne Dakote u SAD-u prošlog je tjedna usvojio rezoluciju bez presedana. U njoj se od Vrhovnog suda SAD-a traži preispitivanje odluke u slučaju Roe v. Wade kojom je 1973. godine ozakonjen abortus na zahtjev. Od tada se legalizacija abortusa na zahtjev munjevitom brzinom proširila na većinu zemalja zapadnog svijeta, baš kao što se danas širi legalizacija gay „braka“. Je li to početak urušavanja perverznog sustava koji iza sebe skriva strašnu industriju smrti koja odnosi milijune i milijune života nevinih?

Opširnije »

Jedino čega se Planned Parenthood boji je razotkrivanje u medijima

17.09.2015 12:05

U novom šokantnom videu o Planned Parenthoodu i trgovini organa abortiranih beba vidimo kako sami zaposlenici Planned Parenthooda izražavaju zabrinutost o mogućem “negativnom PR-u” ako informacije izađu u javnost, a to je upravo ono što im se trenutno događa. Oni su potpuno svijesni da je ono što rade protuzakonito i neetično i svoje potencijalne kupce na snimci upozoravaju kako se kod takvih poslova uvijek mora razmišljati kako bi o svemu izgledao „naslov u New York Timesu“.

Opširnije »

Započinje nova molitvena kampanja inicijative 40 dana za život

16.09.2015 12:55

Dana 23. rujna započinje nova molitvena kampanja inicijative „40 dana za život“ za prestanak pobačaja u hrvatskim bolnicama. Ovo će biti do sada četvrta kampanja u Hrvatskoj u kojoj će sudjelovati čak 20 gradova. Novi gradovi sudionici su Čakovec, Varaždin, Virovitica, Velika Gorica, Karlovac, Slavonski Brod, Požega, Knin, Metković i Dubrovnik. Nekoliko tisuća ljudi molit će i postiti te bdjeti pred bolnicama u kojima se rade pobačaji.

Opširnije »

Uključite se u rad Vijeća roditelja Vaše škole

15.09.2015 16:10

Radi se o novom projektu udruge „U ime obitelji“. Ako imate dijete u osnovnoj ili srednjoj školi, svakako se uključite u rad Vijeća roditelja Vaše škole. Vijeće roditelja preko roditelja, predstavnika iz svakog razreda, informira sve roditelje u školi o važnim pitanjima (kao što je npr. bio slučaj kod suprotstavljanja roditelja nestručnom i ideološki obojenom programu ministra Jovanovića).

Opširnije »

Spolni odgoj u Austriji: Kreativne radionice za izradu spolnih organa

14.09.2015 17:45

Neovisna austrijska internetska platforma Unzensuriert.at objavila je intervju s predsjednikom udruženja učitelja i nastavnika Njemačke i ravnateljom jedne njemačke gimanzije Josefom Krausom. U Njemačkoj je situacija s nametanjem neprimjerenih sadržaja u sklopu spolnog odgoja izmakla kontroli, ali i Austrija se suočava sa šokantnim novotarijama u mandatu ministrice obrazovanja Gabrielle Heinisch-Hosek iz Socijaldemokratske stranke. Među brojnim brošurama koje austrijsko ministarstvo obrazovanja preproručuje nastavnicima i školama je i brošura od 250 stranica koju je izradila jedna feministička udruga. U njoj se predlaže da djeca na nastavi izrađuju modele muških i ženskih spolnih organa. Radovi se trebaju fotografirati te napraviti malu izložbu u razredu, kao poticaj za daljnju diskusiju.

Opširnije »

Zaslužuju li višečlane hrvatske obitelji zakonsko priznanje statusa roditelja odgojitelja?

12.09.2015 20:00

Iznos koji je potreban za osiguranje sredstava za provedbu zakona o statusu roditelja odgojitelja predstavlja svega 0,49 % od državnog proračuna RH za 2016.g. Točnije, taj iznos (600 milijuna kuna) je ekvivalent iznosu koji je Ured za udruge dodijelio udrugama iz državnog proračuna u 2013. godini. Zaslužuju li taj iznos višečlane obitelji kao nositelji nade nove hrvatske budućnosti? Studija Ujedinjenih naroda o Svjetskim populacijskim projekcijama pokazuje da itekako zaslužuju, odnosno hrvatskom društvu kao cjelini ovakva je mjerea nasušno potrebna. Ovom studijom UN stavlja Hrvatsku na deveto mjesto među 48 demografski najugroženijih zemalja kojima prijeti postupno izumiranje stanovništva ne naprave li se radikalni zaokreti u populacijskoj i natalitetnoj politici.

Opširnije »

Petsto najtraženijih donatora sperme iz Velike Britanije začelo više od 6000 djece

12.09.2015 15:15

U siječnju je nekadašnji donator sperme Chris Whitman napisao članak o tome kako se osjećao kada je na svoje iznenađenje otkrio da su njegove donacije sperme proizvele najmanje 34 djece u razdoblju od 1992. do 2003. Radi se o 20 curica i 14 dječaka, dok je čak 16 njih rođeno u istoj godini. 

Opširnije »

Big Brother sustavno ispiranje mozga

10.09.2015 20:05

 

Već nekoliko dana potpisuje se peticija “Spasimo djecu od neprimjerenih sadržaja u Big Brotheru” upućena RTL televiziji. U njoj se traži micanje regionaškog reality showa ‘Big Brother’ iz udarnog termina i dnevnog programa i prebacivanje u kasne noćne sate zbog vulgarnog rječnika, eksplicitnih scena seksa i ostalih sadržaja koji su neprimjereni naročito djeci. Čak je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić reagirala i preporučila prebacivanje emisije iza 22 sata, nakon čega je Vijeće za elektroničke medije izvijestilo da će o “konkretnim mjerama” odlučiti nakon očitovanja nakladnika odnosno RTL televizije. Ukoliko još niste potpisali peticiju, možete ju pronaći ovdje, a tekst koji prenosimo dovoljna je ilustracija roditeljima kakve poruke se šalju gledateljima Big Brothera, dok su djeca i mladi zasigurno na meti producenata emisije kao ciljna skupina ovih poruka.

 

Opširnije »

Roditeljima oduzeto pravo na odgoj vlastite djece

10.09.2015 12:05

Na službenoj stranici Marijane Petir, zastupnice HSS-a u Europskom parlamentu objavljeno je jučer da je Europski parlament podržao na plenarnoj sjednici u Strasbourgu Izvješće o osnaživanju djevojčica obrazovanjem u EU koje prisilnim uvođenjem kontroverznih sadržaja u nastavne programe ima za cilj u potpunosti promijeniti sliku obitelji i društva. Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir neumorno je upozoravala na loše strane ovoga izvješća te je protiv njega i glasovala. U nastavku donosimo izjavu zastupnice Petir nakon usvajanja izvješća.

Opširnije »