Podržite nas!

Kako se Milanka Opačić igra demokracije

05.09.2015 15:05

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić samo tri mjeseca prije isteka mandata ponovno u proceduru stavlja kozmetički dotjeran i loš Obiteljski zakon. Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar predstojnica je Katedre za obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a izabrana je na mjesto dekanice zagrebačkog Pravnog fakulteta, te će tu poziciju preuzeti 1. listopada ove godine. Za narod.hr komentira trenutnu situaciju s Obiteljskim zakonom.

Opširnije »

Deveti video: Strvinarski biznis preprodaje organa

04.09.2015 16:35

Deveti u nizu tajno snimanih videa koji razotkrivaju ilegalnu trgovinu organima abortiranih beba unutar Planned Parenthooda u središte stavlja malu tvrtku Advanced Bioscience Resources koja kao preprodavatelj organa ima golem utjecaj unutar Planned Parenthooda, toliko da su neki zaposlenici ili upravitelji klinika na platnoj listi ABR-a. Radi se o velikom sukobu interesa jer su na taj način klinike za reproduktivno zdravlje žena, financirane novcem poreznih obveznika, pretvorene u tvornice za isporuku fetalnog tkiva koje putem svoje razgranate prodajne mreže ABR prodaje u SAD-u i šire. No unatoč svemu, dužnosnici Obamine administracije najavili su u srijedu da će novih milijun dolara iz saveznog proračuna biti usmjereno Planned Parenthoodu kako bi se stimulirala prodaja Obamacare zdravstvenog osiguranja pacijenticama. Sve to dok republikanci u Kongresu pripremaju još jedan pokušaj glasovanja o obustavi financiranja klinika Planned Parenthooda novcem poreznih obveznika.

Opširnije »

Dijete s pet “roditelja”

02.09.2015 11:27

LGBT zajednica ima nove zahtjeve, barem što se Nizozemske tiče: poliandriju i multi-roditeljstvo. Čak je i Nizozemska pretradicionalna zemlja i ima prekrute zakone kada se npr. pet ljudi dogovori da zajednički podižu dijete. Ili da se barem homoseksualni trojac „oženi“, omuži, što li već.... Pa ipak, uza sve zakonske peripetije, ovih pet „roditelja“ svoj model preporučuju i drugima kao rješenje za mnoge probleme: zamoran seks, neispavanost majki i očeva, novčane probleme mladih obitelji.... Čini se nemoguće da će to uskoro doći kod nas, ali Pandorina kutija je već otvorena s Baukovim Zakonom o životnom partnerstvu.

Opširnije »

Trgovina abortiranom djecom: StemExpress je Planned Parenthoodu redovito plaćao 50-75 dolara po organu

29.08.2015 3:00

Sve ono što je Planned Parenthood do sada negirao u medijima na snimci koja je do nedavno bila zabranjena biva potvrđeno direktno iz ustiju generalne direktorice tvrtke koja je do nedavno Planned Parenthoodu bila posrednik u preprodaji fetalnog tkiva.

Opširnije »

Djeci nije dobro – progovara kći lezbijke

28.08.2015 13:45

Brandi Walton je odrasla u južnoj Oklahomi kao jedino dijete u lezbijskoj zajednici. Odlučila je danas istupiti u javnost kako bi progovorila o problemima koji muče djecu homoseksualaca u nadi da će time društvu otvoriti oči. Danas je udata i majka četvero djece. Prije nje, slično pismo je napisala Heather Barwick  koja je također odrasla u istospolnoj zajednici. Nažalost, ovakve traumatizirane djece bit će sve više jer sebičnost odraslih dobiva sve veći blagoslov država u zakonima poput Zakona o životnom partnerstvu prema kojem je nedavno u Hrvatskoj drugoj ženi u lezbijskom partnerstvu dodijeljena partnerska skrb, odnosno roditeljska prava, nad djetetom partnerice.

Opširnije »

Priča 16-godišnje Darby

24.08.2015 13:00

Nakon užasa iz tvornica smrti Planned Parenthooda napokon stižu i dvije lijepe priče. Jedna je iz Kanade, a druga iz Hrvatske....

Opširnije »

Sedma video snimka: Apsolutno barbarstvo - vade srca iz živih fetusa

22.08.2015 11:20

Sedmi video o Planned Parenthood-u i trgovini abortiranim fetalnim tkivom prikazuje bivšu tehničarku nabave kako opisuje svoje najbolnije iskustvo na radnom mjestu nakon čega joj je postalo jasno da više ne može raditi taj posao. Naime, tog je dana morala izvaditi mozak iz glave muškog fetusa abortiranog u kasnoj fazi trudnoće dok mu je srce i dalje kucalo, čak i nakon abortusa.

Opširnije »

Senatori koji su zaustavili prekid financiranja Planned Parenthooda kupljeni njihovim novcem

21.08.2015 08:00

Ova vrlo poučna priča o sprezi američke politike i prljave trgovine organima može poslužiti kao ilustracija kako se donose zakoni i politike ne samo u SAD-u, već i u Europskoj uniji i drugdje, koji nisu u interesu ni građana ni humanosti već u interesu moćnih lobija koji kroz razne organizacije i zaklade kupuju političare širom svijeta, posebice u siromašnim zemljama. Ne podsjeća li vas tvrdoglavo odbijanje predstavnika Bijele kuće da pogledaju tajne video snimke o Planned Parenthoodu na indignaciju s kojom su se ministar Jovanović i predstavnici AZOO-a odnosili prema dokumentarcima o Kinseyu i tvrdnjama Judith Reisman o spolnom odgoju? Svi oni pokušaji diskreditacije Karoline Vidović Krišto, od kojih se posljednji zbio nedavno čak i pod pokroviteljstvom Hrvatskog novinarskog društva, nisu ništa drugo doli pokušaji diskreditacije snimljenih dokumentaraca o Alfredu Kinseyu koji su lako dostupni javnosti.

Opširnije »

Evo zašto je abortus uvijek nemoralan, bili vi vjernik ili ne

18.08.2015 13:30

Debata o abortusu je iznimno važna jer nam otkriva jedno dublje pozadinsko pitanje važno za naše društvo i moralne vrijednosti: tko ili što je ljudska osoba, tko ima pravo na život? Forenzičari koriste biološki kriterij kada trebaju identificirati prisutnost osobe ili ljudskog bića na mjestu zločina – oni traže tkivo ili vlas s određenim DNA. S obzirom da zametak već posjeduje ljudski DNA na osnovu kojeg se može znati spol djeteta, boja očiju, predispozicije za određene bolesti itd., nije potrebno ići dalje od ovog kriterija. Traže li zaposlenici Planned Parenthooda ikakve dokaze o tome da li se zaista radi o ljudskim organima koje pronalaze na mjestu zločina ili ih samo uzmu znajući unaprijed koliko će pri tom na njima zaraditi? 

Opširnije »

Zaustavite pritiske na 23 države koje štite brak između žene i muškarca!

18.08.2015 10:10

U svojoj presudi Europski sud za ljudska prava zaključio je kako je Italija, jer nema pravni okvir za istospolne parove, povrijedila čl. 8 Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u kojem stoji: „Svako ima pravo na poštivanje svog privatnog i obiteljskog života, doma i dopisivanja.“ Ovom nepravednom presudom, poručuju iz CitizenGO-a, Sud je prekoračio svoje ovlasti, netočno interpretirao Konvenciju te pokazao kako ne poštuje podijelu vlasti, te kako smatra da su parlamenti i države članice podređene Sudu. Naime, Sud je pokušao objasniti kako se presuda odnosi na Italiju, međutim tri od sedam sudaca u svom mišljenju napisalo je kako bi presuda u budućnosti mogla utjecati i na druge države članice Vijeća Europe. Molimo vas, potpišite peticiju upućenu ESLJP-u da se prestanu miješati u državne zakone o braku. Peticija je također upućena premijerima i predsjednicima zemalja Europe.

Opširnije »