Podržite nas!

Sedma video snimka: Apsolutno barbarstvo - vade srca iz živih fetusa

22.08.2015 11:20

Sedmi video o Planned Parenthood-u i trgovini abortiranim fetalnim tkivom prikazuje bivšu tehničarku nabave kako opisuje svoje najbolnije iskustvo na radnom mjestu nakon čega joj je postalo jasno da više ne može raditi taj posao. Naime, tog je dana morala izvaditi mozak iz glave muškog fetusa abortiranog u kasnoj fazi trudnoće dok mu je srce i dalje kucalo, čak i nakon abortusa.

Opširnije »

Senatori koji su zaustavili prekid financiranja Planned Parenthooda kupljeni njihovim novcem

21.08.2015 08:00

Ova vrlo poučna priča o sprezi američke politike i prljave trgovine organima može poslužiti kao ilustracija kako se donose zakoni i politike ne samo u SAD-u, već i u Europskoj uniji i drugdje, koji nisu u interesu ni građana ni humanosti već u interesu moćnih lobija koji kroz razne organizacije i zaklade kupuju političare širom svijeta, posebice u siromašnim zemljama. Ne podsjeća li vas tvrdoglavo odbijanje predstavnika Bijele kuće da pogledaju tajne video snimke o Planned Parenthoodu na indignaciju s kojom su se ministar Jovanović i predstavnici AZOO-a odnosili prema dokumentarcima o Kinseyu i tvrdnjama Judith Reisman o spolnom odgoju? Svi oni pokušaji diskreditacije Karoline Vidović Krišto, od kojih se posljednji zbio nedavno čak i pod pokroviteljstvom Hrvatskog novinarskog društva, nisu ništa drugo doli pokušaji diskreditacije snimljenih dokumentaraca o Alfredu Kinseyu koji su lako dostupni javnosti.

Opširnije »

Evo zašto je abortus uvijek nemoralan, bili vi vjernik ili ne

18.08.2015 13:30

Debata o abortusu je iznimno važna jer nam otkriva jedno dublje pozadinsko pitanje važno za naše društvo i moralne vrijednosti: tko ili što je ljudska osoba, tko ima pravo na život? Forenzičari koriste biološki kriterij kada trebaju identificirati prisutnost osobe ili ljudskog bića na mjestu zločina – oni traže tkivo ili vlas s određenim DNA. S obzirom da zametak već posjeduje ljudski DNA na osnovu kojeg se može znati spol djeteta, boja očiju, predispozicije za određene bolesti itd., nije potrebno ići dalje od ovog kriterija. Traže li zaposlenici Planned Parenthooda ikakve dokaze o tome da li se zaista radi o ljudskim organima koje pronalaze na mjestu zločina ili ih samo uzmu znajući unaprijed koliko će pri tom na njima zaraditi? 

Opširnije »

Zaustavite pritiske na 23 države koje štite brak između žene i muškarca!

18.08.2015 10:10

U svojoj presudi Europski sud za ljudska prava zaključio je kako je Italija, jer nema pravni okvir za istospolne parove, povrijedila čl. 8 Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u kojem stoji: „Svako ima pravo na poštivanje svog privatnog i obiteljskog života, doma i dopisivanja.“ Ovom nepravednom presudom, poručuju iz CitizenGO-a, Sud je prekoračio svoje ovlasti, netočno interpretirao Konvenciju te pokazao kako ne poštuje podijelu vlasti, te kako smatra da su parlamenti i države članice podređene Sudu. Naime, Sud je pokušao objasniti kako se presuda odnosi na Italiju, međutim tri od sedam sudaca u svom mišljenju napisalo je kako bi presuda u budućnosti mogla utjecati i na druge države članice Vijeća Europe. Molimo vas, potpišite peticiju upućenu ESLJP-u da se prestanu miješati u državne zakone o braku. Peticija je također upućena premijerima i predsjednicima zemalja Europe.

Opširnije »

Šesta video snimka: Krađa bebinih organa

16.08.2015 10:25

Šesti tajno snimljeni video o Planned Parenthoodu srećom ne sadrži šokantne eksplicitne prikaze dijelova abortiranih fetusa, ali sadrži još bolnije svjedočanstvo Holly O'Donnell, licencirane medicinske tehničarke koja je kao zaposlenica biotehnološke start-up kompanije StemExpress provela šest mjeseci radeći unutar klinika Planned Parenthooda. Bilo je to zastrašujućih šest mjeseci, rad u morbidnoj atmosferi gdje “se čuju vriskovi, plač…. Bilo je strašno.”

Opširnije »

Nastradala nakon dvoboja u mješovitim borilačkim vještinama s transrodnom osobom

13.08.2015 08.15

Kontroverza oko transrodne natjecateljice ili natjecatelja u borilačkim vještinama Fallon Fox izbila je u svijetu sporta prošle godine oko toga treba li joj se izdati dozvola za natjecanje sa ženskim rivalima budući da zbog svoje muške „prošlosti“ ima evidentnu fizičku prednost nad ostalim ženskim natjecateljicama. Video snimka ne prikazuje Fallon Fox već drugu transrodnu osobu. Fallon Fox je napravila tranziciju iz muškog u ženski spol, dok snimka, svrstana od strane žirija prestižne marketinške nagrade Clio Awards među 5 najboljih LGBT reklama u lipnju 2015., prikazuje tranziciju iz ženskog u muški spol. I dok oglašivačka industrija pokušava takvu bolnu tranziciju prikazati kao nešto primamljivo, većini ljudi ostaje neshvatljivo kako se psihički uravnotežena osoba može odlučiti na takvo okrutno tjelesno sakaćenje.

Opširnije »

UN-ov odbor od Hrvatske traži da građani financiraju pobačaje kroz zdravstveno osiguranje

06.08.2015 12:43

Skandalozne preporuke Hrvatskoj od strane UN-ova Odbora za uklanjanje svih oblika diskriminacije (CEDAW) uključuju između ostalog: dostupnost pobačaja i moderne kontracepcije (“pilula za dan poslije”) tako da budu pokriveni iz zdravstvenog osiguranja, povećanje broja sati spolnog i reproduktivnog odgoja i “reguliranje prava na priziv savjesti”. Važno je naglasiti da ove preporuke za Hrvatsku nisu obvezujuće iako su pojedini mediji i lobiji skloni tumačenju da ih je Hrvatska obavezna provesti.

Opširnije »

Četvrta video snimka: „Želi li netko mozak?“

06.08.2015 12:36

Čak i nakon objave četvrtog tajno snimljenog videa o trgovini organima abortirane djece koja se odvija unutar klinika Planned Parenthooda američki Kongres nije uspio izglasati raspravu o prijedlogu zakona za hitnom obustavom financiranja iz federalnog proračuna tom abortivnom lancu. Četvrta snimka je prestravična za gledanje jer prikazuje demonstraciju „kvalitete“ fetalnih organa nakon tehnike abortusa koju koriste liječnici Planned Parenthooda. Pred potencijalnim kupcima zaposlenici laboratorija patologije uz sablasan smijeh sortiraju organe fetusa iz abortirane mase. Snimka pokazuje kako se čak i oni vesele muškom djetetu – ali mrtvom. U međuvremenu je objavljena i peta snimka na kojoj direktorica odjela istraživanja jedne od klinike PP-a govori, opet za vrijeme ručka, kako je „seciranje abortiranih beba u određenoj mjeri odvratno, ali u biti – zabavno.“

Opširnije »

Treća video snimka o PP-u: Stravično sortiranje organa abortirane djece

29.07.2015 14:16

Treća video snimka o prodaji dijelova tijela abortiranih beba unutar Planned Parenthooda je uistinu uznemirujuća jer prikazuje zaposlenike Planned Parenthooda iz Colorada kako seciraju abortirano dijete staro 11 tjedana u pokušaju da odvoje organe i druge dijelove tijela koji imaju prodajnu vrijednost. Snimljena je na osnovu svjedočanstva žene, bivše zaposlenice Planned Parenthooda, koja je 6 mjeseci imala zadatak raditi odabir trudnica koje dolaze u kliniku na abortus a zadovoljavaju kriterije za prikupljanje i prodaju fetalnog tkiva nakon abortusa. Sada ona razotkriva profitom motiviranu nabavu i prodaju fetalnog tkiva te organizacije, a snimka također sadrži nova priznanja visoko pozicioniranih čelnika Planned Parenthooda te uvid u nezakonitu strukturu cijena dijelova tijela abortiranih beba. Upozoravamo da će sadržaj snimke mnogi čitatelji smatrati uznemirujućim i potresnim.

Opširnije »

Roditelji spasili život sinu tetraplegičaru nakon što je supruga tražila eutanaziju

28.07.2015 08:05

Slučaj koji je u posljednjih mjesec dana izazvao velike rasprave u francuskoj, ali i svjetskoj javnosti, završio je pobjedom prava na život. Supruga tetraplegičara koji je stradao u prometnoj nesreći zatražila je pasivnu eutanaziju za svog supruga, iako on takvo što nije sam zatražio. Njegovi roditelji izborili su se za promjenu odluke liječnika jer nisu odustajali od borbe za sinovljev život čak i nakon skandalozne odluke Europskog suda za ljudska prava koji je početkom lipnja dopustio eutanaziju. Ovaj slučaj nas upozorava na kakvoj se skliskoj litici nalazi ljudski život baš svakoga od nas jednom kada se ozakoni bilo kakav oblik eutanazije.

Opširnije »