Podržite nas!

Poligamisti iz Montane traže dozvolu za brak

06.07.2015 14:48

U svom izdvojenom protivnom mišljenju većinskoj odluci sudaca Vrhovnog suda SAD-a u slučaju Obergefell v. Hodges sudac John Roberts prognozirao je kako će ova odluka neminovno dovesti do ozakonjenja poligamije na nivou SAD-a. Naime, razlozi koji se navode u većinskoj odluci kojom istospolni „brak“ postaje ustavno pravo su takvi da, prema sucu Robertsu, ne postoji nikakav razlog da se iz definicije braka izbaci samo element da se radi o zajednici žene i muškarca. Jednako se tako može izbaciti i definicija da je ta zajednica rezervirana samo za dvije osobe umjesto za više njih. Naime, sa stajališta povijesti i tradicije, puno je logičnije napraviti iskorak u redefiniciji braka u tom smjeru budući da poligamne zajednice imaju duboke korijene u nekim kulturama širom svijeta. Nije trebalo čekati ni tjedan dana da se pojavi takav zahtjev.


Opširnije »

Danas napadaju tvrtku Divinus Victoria, a sutra će i sve ostale koji žele poslovati u skladu sa svojom vjerom

05.07.2015 08:40

Dok jedni mukotrpno rade u uvjetima krize i nesigurnosti, drugi imaju slobodnog vremena i resursa zagorčavati im život. Ili to spada u opis njihova posla? Služeći se sličnim metodama kao njihove kolege u inozemstvu, domaća LGBT udruga uzela je na zub tvrtku iz Zagreba koja ne skriva svoja tradicionalna i kršćanska uvjerenja.  Medijska trakavica i iživljavanje nad zaposlenicima tvrtke Divinus Victoria većinom se odvija na internetskoj stranici kupus.net.

Opširnije »

Hrast: „SDP uništava obitelj i demografiju

05.07.2015 08:38

Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku, odnosno dio članstva koji je ostao uz Ladislava Ilčića nakon raskola u stranci zbog koaliranja s HDZ-om, objavio je priopćenje za medije u kojem upozoravaju javnost da SDP uništava obitelj i demografiju novim  akcijskim planom ministrice Opačić za redefiniranje socijalnih naknada kojim bi uveli potpuno novi sustav poreznih olakšica za djecu. Pozivaju na slanje pisama ministrici socijalne politike i mladih.

Opširnije »

„Moje su homoseksualne sklonosti posljedice rane koja se ne može izliječiti homoseksualnim odnosima“

02.07.2015 08:10

Ovaj intervju je prekrasno svjedočanstvo o ranama homoseksualnosti i o patnji koja je nadvladana kroz ljepotu susreta s Kristom i Crkvom. Philippe Ariño je 35-godišnji španjolski homoseksualac koji je zajedno s drugim homoseksualcima odigrao u Francuskoj veliku ulogu u pokretu za zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca, “La Manif Pour Tous”. Teško je izdvojiti samo jednu poruku iz intervjua kada većina njegovih odgovora nosi vrlo duboke i toliko istinite poruke. O djeci kojoj prijeti odrastanje u istospolnim zajednicama je npr. rekao: “Ako dijete ne nauči ljepotu uzajamnosti spolova, neće biti sposobno voljeti”. Najveća istina koju je netko do sad na tu temu izrekao!

Opširnije »

Vjeroučiteljica koja vjeru pretvara u djela

30.06.2015 08:15

Priča ide ovako: najprije su aktivistkinje inicijative GOOD koja želi biti alfa i omega na području ljudskih prava i odgoja mladih preko svojih portala, koje u pravilu nitko ne čita, napale vjeroučiteljicu. Zatim je Jutarnji list dobio u zadatak da odradi priču za šire čitateljstvo i pokrene lavinu „pravedničkog“ ateističkog gnjeva. A priča nam je poznata – vjeroučiteljica koja straši učenike s ljudožderskim praksama u postupanju prema pobačenim fetusima. O tome što je proživljavala vjeroučiteljica prilikom ovog „pedagoškog“ iživljavanja nad njom od strane sve sile udruga,  novinara i portala nismo trebali ni saznati, ta ona je ionako samo vjeroučiteljica. A onda im je vjeroučiteljica održala pravu pravcatu lekciju iz građanskog odgoja...


Opširnije »

Osjećate li se nelagodno?

29.06.2015 08:00

Čitatelj nam je poslao prijedlog o potrebi za novom inicijativom – uklanjanje neprikladnih proizvoda i sadržaja s mjesta na kojima su lako dostupna djeci. Radi se o jednostavno provedivoj mjeri koja iziskuje zanemarive troškove i jedino što je potrebno jest malo dobre volje.

Opširnije »

„TED 2“ nije film za djecu već bajka za „napredne“ odrasle

26.06.2015 11:00

Režiser komedije o plišanom medvjediću koji govori dosjetio se u drugom nastavku filma učiniti „Teda“ još naprednijim: plišani medvjedić glumi „različitost“ i vodi bitku za svoja „seksualna prava“. Nemojte se slučajno zabuniti i odvesti svoje mališane u kino gledati „Ted 2“ jer biste se mogli naći u vrlo nezgodnoj situaciji.... 

Opširnije »

Zakon o životnom partnerstvu devet mjeseci kasnije

24.06.2015 18:30

Podsjetimo se koja sve materijalna prava omogućuje homoseksualcima i lezbijkama Zakon o životnom partnerstvu, koji je hrvatska Vlada predvođena SDP-om i HNS-om donijela gazeći volju građana izraženu na referendumu.  Sklapanjem životnoga partnerstva ili čak bez ikakve registracije zakon im omogućuje da steknu imovinu, vlasništvo, autorska i slična prava, naslijede svojega partnera kao zakonski nasljednik prvoga nasljednoga reda i bez plaćanja poreza; da imaju olakšice pri plaćanju poreza na dohodak i promet nekretnina, uživanju životnoga, mirovinskoga i zdravstvenoga osiguranja; da njihovi partneri dobiju azil, dozvolu boravka i radnu dozvolu, socijalnu skrb, prebivalište i hrvatsko državljanstvo. 

Opširnije »

Ne iskorištavajte moju bol kao oružje: Neplodnost i istospolni “brak”

23.06.2015 20:20

„Neplodnost ne čini naš brak nevaljanim, već mi cijelo vrijeme doživljavamo neplodnost kao nemogućnost ispunjavanja temeljnog aspekta braka. To je gubitak za nas na način koji nikada ne može postojati kod istospolnog para koji ne može ni očekivati plodnost. Naš odnos je usmjeren na imati djecu, čak i ako je frustriran i neispunjen.“ Uspoređivanje homoseksualnih parova i neplodnih heteroseksualnih brakova nije samo glupo već i bešćutno ignoriranje živog iskustva neplodnih parova. Pa ipak, homoaktivisti to konstantno rade ne obazirući se na bolne rane koje na taj način otvaraju kod parova koji godinama i desetljećima prolaze agoniju jer ne mogu zanijeti toliko željeno dijete. Homoseksualna i lezbijska ljubav ne traži plodnost već puko fizičko zadovoljenje koje nikada ne dolazi. To je kompulzivno traženje svoje izgubljene ženskosti ili muškosti u istom spolu, potpuno neadekvatno samoliječenje rana iz djetinjstva u ponižavajućim seksualnim odnosima. Nasuprot tome, zrela ljubav želi plodnost i djecu s voljenom osobom. Ne s nekom trećom osobom, već upravo s voljenom osobom. A to po zakonu prirode može biti jedino osoba suprotnog spola.

Opširnije »

Nakon izrazito blasfemične gay parade Brazil uvodi zakon protiv „Kristofobije“

22.06.2015 19:40

Video snimka 12-godišnjeg dječaka koji polugol pleše izazovni ples na gay paradi nije nažalost jedini događaj s povorki ponosa koji je ove godine šokirao javnost u Brazilu. Homoseksualci i transeksualci ovaj put s pretjerali s profaniranjem vjerskih simbola što je navelo političare da izrade prijedlog zakona kojim bi se vrijeđanje vjerskih simbola i osjećaja građana kažnjavalo i s do 8 godina zatvora. Najtragičnije je što brazilska vlada koristi novce poreznih obveznika kako bi sponzorirala događaje na kojima se LGBT osobe iživljavaju na račun vjerskih osjećaja većine građana.

Opširnije »