Podržite nas!

Presuda američkog Vrhovnog suda o tzv. ‘istospolnom braku’ – što je dovelo do toga i što se može učiniti?

09.07.2015 07:50

Jedna od najstarijih obiteljskih udruga koja se aktivno bori protiv indoktrinacije učenika rodnom ideologijom i nasilne promidžbe homoseksualnosti u školama je MassResistance iz Massachusettsa, američke savezne države koja je prva ozakonila  “istospolni brak” još 2004. godine. Nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a, donesene 26. lipnja ove godine, kojom je “istospolni brak” proglašen ustavnim pravom koje navodno jamči 14. amandman američkog Ustava iz 1868. godine, ova udruga donosi iskrenu analizu društvenih procesa koji su naposljetku doveli do presude čije će dramatične posljedice osjetiti cijela američka nacija, ali vjerojatno, na ovaj ili onaj način, i čitav svijet.

Opširnije »

Istospolni „brakovi“ - uvod u biopolitičku tiraniju

08.07.2015 14:50

„Agitiranje za istospolne brakove nema veze s pravima gayeva ili s prirodnom pravdom, nego sa širenjem jednog oblika biopolitičke tiranije. Posrijedi je jedan od načina kojima moderna država želi kontrolirati reprodukciju.“ U tekstu se navode i neka promišljanja koja se ovih dana mogu isčitati na stranicama američkih kolumnista povodom odluke Vrhovnog suda SAD-a da prisili sve savezne države na ozakonjenje istospolnog „braka“. Radi se o tome da je bračna jednakost, kako ju definiraju gay aktivisti, nedostižan pojam jer se dvije različite stvari ne mogu ozakoniti korištenjem istih termina i definicija. Takva primjena zakona je nepravedna, neprikladna i nerealistična. Kod heteroseksualnog braka npr. podrazumjeva se da je otac djece rođene u braku suprug majke. U slučaju istospolnih parova tako nešto ne vrijedi i priznavanjem takvog odnosa kao braka potrebno je neminovno redefinirati rođenje kao bitno umjetno i odvojeno od spolnog čina. Cijena toga je sasvim izvjesna mogućnost da bi tržište rođenje učinilo robom, a država bi na kvazi-eugenički način nadzirala reprodukciju. 

Opširnije »

Poligamisti iz Montane traže dozvolu za brak

06.07.2015 14:48

U svom izdvojenom protivnom mišljenju većinskoj odluci sudaca Vrhovnog suda SAD-a u slučaju Obergefell v. Hodges sudac John Roberts prognozirao je kako će ova odluka neminovno dovesti do ozakonjenja poligamije na nivou SAD-a. Naime, razlozi koji se navode u većinskoj odluci kojom istospolni „brak“ postaje ustavno pravo su takvi da, prema sucu Robertsu, ne postoji nikakav razlog da se iz definicije braka izbaci samo element da se radi o zajednici žene i muškarca. Jednako se tako može izbaciti i definicija da je ta zajednica rezervirana samo za dvije osobe umjesto za više njih. Naime, sa stajališta povijesti i tradicije, puno je logičnije napraviti iskorak u redefiniciji braka u tom smjeru budući da poligamne zajednice imaju duboke korijene u nekim kulturama širom svijeta. Nije trebalo čekati ni tjedan dana da se pojavi takav zahtjev.


Opširnije »

Danas napadaju tvrtku Divinus Victoria, a sutra će i sve ostale koji žele poslovati u skladu sa svojom vjerom

05.07.2015 08:40

Dok jedni mukotrpno rade u uvjetima krize i nesigurnosti, drugi imaju slobodnog vremena i resursa zagorčavati im život. Ili to spada u opis njihova posla? Služeći se sličnim metodama kao njihove kolege u inozemstvu, domaća LGBT udruga uzela je na zub tvrtku iz Zagreba koja ne skriva svoja tradicionalna i kršćanska uvjerenja.  Medijska trakavica i iživljavanje nad zaposlenicima tvrtke Divinus Victoria većinom se odvija na internetskoj stranici kupus.net.

Opširnije »

Hrast: „SDP uništava obitelj i demografiju

05.07.2015 08:38

Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku, odnosno dio članstva koji je ostao uz Ladislava Ilčića nakon raskola u stranci zbog koaliranja s HDZ-om, objavio je priopćenje za medije u kojem upozoravaju javnost da SDP uništava obitelj i demografiju novim  akcijskim planom ministrice Opačić za redefiniranje socijalnih naknada kojim bi uveli potpuno novi sustav poreznih olakšica za djecu. Pozivaju na slanje pisama ministrici socijalne politike i mladih.

Opširnije »

„Moje su homoseksualne sklonosti posljedice rane koja se ne može izliječiti homoseksualnim odnosima“

02.07.2015 08:10

Ovaj intervju je prekrasno svjedočanstvo o ranama homoseksualnosti i o patnji koja je nadvladana kroz ljepotu susreta s Kristom i Crkvom. Philippe Ariño je 35-godišnji španjolski homoseksualac koji je zajedno s drugim homoseksualcima odigrao u Francuskoj veliku ulogu u pokretu za zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca, “La Manif Pour Tous”. Teško je izdvojiti samo jednu poruku iz intervjua kada većina njegovih odgovora nosi vrlo duboke i toliko istinite poruke. O djeci kojoj prijeti odrastanje u istospolnim zajednicama je npr. rekao: “Ako dijete ne nauči ljepotu uzajamnosti spolova, neće biti sposobno voljeti”. Najveća istina koju je netko do sad na tu temu izrekao!

Opširnije »

Vjeroučiteljica koja vjeru pretvara u djela

30.06.2015 08:15

Priča ide ovako: najprije su aktivistkinje inicijative GOOD koja želi biti alfa i omega na području ljudskih prava i odgoja mladih preko svojih portala, koje u pravilu nitko ne čita, napale vjeroučiteljicu. Zatim je Jutarnji list dobio u zadatak da odradi priču za šire čitateljstvo i pokrene lavinu „pravedničkog“ ateističkog gnjeva. A priča nam je poznata – vjeroučiteljica koja straši učenike s ljudožderskim praksama u postupanju prema pobačenim fetusima. O tome što je proživljavala vjeroučiteljica prilikom ovog „pedagoškog“ iživljavanja nad njom od strane sve sile udruga,  novinara i portala nismo trebali ni saznati, ta ona je ionako samo vjeroučiteljica. A onda im je vjeroučiteljica održala pravu pravcatu lekciju iz građanskog odgoja...


Opširnije »

Osjećate li se nelagodno?

29.06.2015 08:00

Čitatelj nam je poslao prijedlog o potrebi za novom inicijativom – uklanjanje neprikladnih proizvoda i sadržaja s mjesta na kojima su lako dostupna djeci. Radi se o jednostavno provedivoj mjeri koja iziskuje zanemarive troškove i jedino što je potrebno jest malo dobre volje.

Opširnije »

„TED 2“ nije film za djecu već bajka za „napredne“ odrasle

26.06.2015 11:00

Režiser komedije o plišanom medvjediću koji govori dosjetio se u drugom nastavku filma učiniti „Teda“ još naprednijim: plišani medvjedić glumi „različitost“ i vodi bitku za svoja „seksualna prava“. Nemojte se slučajno zabuniti i odvesti svoje mališane u kino gledati „Ted 2“ jer biste se mogli naći u vrlo nezgodnoj situaciji.... 

Opširnije »

Zakon o životnom partnerstvu devet mjeseci kasnije

24.06.2015 18:30

Podsjetimo se koja sve materijalna prava omogućuje homoseksualcima i lezbijkama Zakon o životnom partnerstvu, koji je hrvatska Vlada predvođena SDP-om i HNS-om donijela gazeći volju građana izraženu na referendumu.  Sklapanjem životnoga partnerstva ili čak bez ikakve registracije zakon im omogućuje da steknu imovinu, vlasništvo, autorska i slična prava, naslijede svojega partnera kao zakonski nasljednik prvoga nasljednoga reda i bez plaćanja poreza; da imaju olakšice pri plaćanju poreza na dohodak i promet nekretnina, uživanju životnoga, mirovinskoga i zdravstvenoga osiguranja; da njihovi partneri dobiju azil, dozvolu boravka i radnu dozvolu, socijalnu skrb, prebivalište i hrvatsko državljanstvo. 

Opširnije »