Podržite nas!

Hrvatska ima lijek za HPV i rak, a država ga se odriče kako bi prepustila zaradu strancima

06.06.2015 20:20

Bez pretjerivanja, zadržavanje Imunološkog zavoda u državnom vlasništvu ili u vlasništvu naroda putem zaklade od strateškog je interesa za Hrvatsku jer se tamo desetljećima proizvode odlični proizvodi koji predstavljaju sam svjetski vrh u farmaceutici, kao što su domaća kvalitetna cjepiva ili lijekovi poput prirodnog interferona, te drugi preparati na bazi ljudske i životinjske plazme. Upravo zbog tih proizvoda Imunološki zavod je trn u oku stranim farmaceutskim kompanijama budući da im odnosi milijune i milijune dolara sigurne zarade. Radnici Imunološkog zavoda, kojima je posljednja plaća isplaćena za veljaču 2015. godine, neprestano prosvjeduju i upućuju vapaje za spas njihove tvrtke od stečaja ili privatizacije koju ne žele. Pokrenuta je i građanska inicijativa Visia Croatica za spas i zaštitu Imunološkog zavoda d.d., Zagreb, a nakon što pročitate tekst koji slijedi, uvidjet ćete da je sudjelovanje u toj inicijativi u interesu svakoga od nas, naročito naše djece i budućih generacija.

Opširnije »

Svađa gay udruga zbog slabog odaziva u Splitu: ‘Sanja Juras i ILGA su nas ‘kolonizirali’!’

06.06.2015 14:33

Uoči još jednog splitskog pride-a LGBT udruge strahuju od slabog odaziva. Podsjetimo se, prvi Split Pride održan je 2011. uz veliko negodovanje lokalnog stanovništva, a scene nasilja odaslane su u svijet i prikazale i Hrvatsku i grad Split u vrlo ružnom svjetlu. Bila je to očita kolonizacija Splita, nasilno nametanje stranih vrijednosti u sredini poznatoj po ponosnom njegovanju obitelji i tradicije. Neki su upozoravali da LGBT zajednica u Splitu ni ne postoji ili je toliko mala da sasvim sigurno od njih takva inicijativa nije potekla. U Split su aktivisti dovoženi autobusima iz Zagreba, Beograda i Crne Gore, kao za vrijeme Miloševićevih mitinga i jogurt revolucije. Sve je to naciju koštalo 752.000 kuna, a iduće su godine troškovi organizacije zbog do tad neviđenih mjera osiguranja premašili milijun kuna! I takav se cirkus na teret poreznih obveznika nastavlja svake godine, bez obzira što Hrvatska takva skupa paradiranja ne može više sebi financijski priuštiti. No ove godine barem imamo i službeno priznanje hrvatskih gay udruga da je splitski gay pride uistinu uvezen – „odozgor“ iz Zagreba te iz središnjice ILGA-e Europe. 

Opširnije »

Splitski ponos je akcija „Prazan grad“

04.06.2015 10:00

Splitska udruga Urbana desnica poziva građane da se u što većem broju odazovu akciji “Prazan grad 2015.” Sve što građani Splita i okolice trebaju napraviti je izbjegavati centar grada Splita u subotu 6. lipnja od 16:30 do 23:00h kako bi i ovogodišnjem Split Pride-u pružili zadovoljstvo marširanja praznim gradom. Ova se protuakcija održava u znak prosvjeda protiv militariziranja centra Splita kada se grad nalazi pod opsadom policije zbog održavanja Split Pride-a, prolaznici i „sumnjive osobe“ se uznemiravaju i legitimiraju od strane policije, u kafićima su na snazi posebne mjere sigurnosti itd. 2012. jedan je građanin kažnjen samo zato što je nosio hrvatsku zastavu tijekom Pride-a. Platio je kaznu u iznosu od 2.500 kn. Ukratko, nimalo ugodna atmosfera za subotnje popodne. Prošlogodišnja ruta Split Pride-a bila je Đardin, ulica kralja Tomislava, Marmontova i Riva. Vrijeme održavanja Split Pride-a pomaknuto je s ranog na kasnije popodne u nadi da će se više Splićana zateći u to doba na ulicama. Urbana desnica predlaže kao alternativne sadržaje tog dana posjet pape Franje Sarajevu i finale Lige prvaka u 20:45. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Feministička cenzura udžbenika iz biologije

03.06.2015 15:18

Evo primjera kako se pod pritiskom civilnih udruga lijevo-liberalne orijentacije mijenjanju udžbenici i cenzuriraju vrijedne informacije  koje određuju budućnost naše djece. Čitatelj portala Narod.hr osvrnuo se na članak Višnja Ljubičić podučila Sabor o katoličkom nauku : ‘utemeljila’ novu crkvu u Hrvatskoj – muslimansku komentarom o promjeni novog izdanja udžbenika iz biologije za 1. razred gimnazije (Školska knjiga, Zagreb 1995.). Djeca koja uče iz udžbenika u kojima nedostaju ovakve informacije imat će potpuno drugačiji stav prema ljudskom životu u maternici. I to nije jedina rečenica i udžbenik koji je promjenjen pod pritiskom feminističkih i LGBT udruga.


Opširnije »

Ovako izgleda čovjek s dva mjeseca

03.06.2015 08:05

Fotografiju koju upravo gledate snimio je fotograf Robert Wolfe 1972. godine na Sveučilištu Minnesota za vrijeme operacije pacijentice radi vanmaterične trudnoće. Vidjevši ovu fotografiju, nitko ne može negirati ljudskost nerođenog djeteta, čak ni i u tako ranoj fazi njegova razvoja. Nitko osim pravobraniteljice Ljubičić....

Opširnije »

GROZD ministru Mornaru: Dokinite konačno nestručan i protuzakonit zdravstveni odgoj u školama

02.06.2015 15:40

Udruga roditelja GROZD poziva vas da se pridružite njihovoj akciji i potpišete pismo ministru Mornaru u kojem se od njega traži da konačno dokine nestručan i protuzakonit koncept zdravstvenog odgoja koji se još uvijek provodi u hrvatskim školama, te omogući roditeljima i djeci izbor programa zdravstvenog odgoja. Također se u pismu od ministra traži da odredi i ujednači kriterije prema kojima razne organizacije, inicijative, civilne udruge ili pojedinci mogu provoditi svoje programe, projekte i predavanja u školama i vrtićima te provoditi edukaciju nastavnika te da se podaci o tome tko i gdje provodi koje projekte objavljuju na stranicama Ministarstva. Za sudjelovanje djece u takvim projektima i predavanjima GROZD zahtijeva obaveznu informiranu suglasnost roditelja. Naime, nedavno je lezbijska udruga LORI iz Rijeke, nakon niza održanih predavanja po srednjim školama Rijeke i Opatije tijekom kojih su aktivistkinje učenike upoznavale s LGBT terminologijom, LGBT identitetima i temama vezanim uz seksualnu orijentaciju te spolni/rodni identitet, održala već drugi seminar indoktrinacije nastavnika osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije LGBT temama (udruga LORI pokrila je i troškove puta, ručak i osvježenje za nastavnike). 

Opširnije »

Glavni vrhovni sudac Alabame traži izuzeće sutkinje Vrhovnog suda iz odlučivanja o istospolnom „braku“

01.06.2015 20:30

Donošenje jedne od najvažnijih sudskih odluka za obiteljsko pravo saveznih američkih država na Vrhovnom sudu SAD-a obilježeno je skandalima sutkinja koje u javnosti istupaju otvoreno prejudicirajući svoju odluku. U slučaju Obergefell v. Hodges odlučuje se o tome jesu li zabrane istospolnog „braka“ koje su na snazi u nekim američkim saveznim državama (Ohio, Kentucky, Michigan i Tennessee) u skladu s američkim Ustavom. Konačna odluka očekuje se krajem lipnja. Ukoliko bude pozitivna, pravo na istospolni „brak“ bit će podignuto na razinu prava koje štiti američki ustav. Glavni vrhovni sudac savezne američke države Alabame od američkog Kongresa traži pokretanje izuzeća dviju sutkinja zbog sumnje u njihovu pristranost.

Opširnije »

Platforma 112 onemogućila „U ime obitelji“ u sudjelovanju u prikupljanju potpisa „ZA REFERENDUM“

30.05.2015 23:35

Udruga „U ime obitelji“ poziva svoje podupiratelje i sve građane da svojim potpisom zatraže raspisivanje referenduma protiv novog zakona o referendumu. Istovremeno izražava žaljenje što je spriječena da aktivnim sudjelovanjem u prikupljanju potpisa doprinese većem uspjehu ove inicijative. „U ime obitelji“ spriječili su u sudjelovanju Centar za mirovne studije i još 6 udruga, članova Platforme 112, koji su organizacijskom odboru inicijative „ZA REFERENDUM“ uvjetovali da se „U ime obitelji“ isključi iz organizacije i sudjelovanja u prikupljanju potpisa. Time su udruge članice Platforme 112 još jednom pokazale svoju ideološku isključivost i netoleranciju iako na sve moguće načine uporno pokušavaju optužiti druge za isto, zagovarajući tzv. inkluzivnost jedino podobnih ideoloških skupina, a ne svih građana Lijepe naše.

Opširnije »

Bijela kuća namjerava prisiliti vjerske zajednice koje se bave humanitarnim radom da zapošljavaju LGBT osobe ukoliko žele dobivati državne potpore

30.05.2015 11:35

Mjere koje priprema Obamina administracija, daleko od očiju javnosti, samo su dio serije izazova i kršenja vjerskih sloboda s kojima se kontinuirano susreću dobrotvorne organizacije tijekom mandata predsjednika Obame. Prošlog su prosinca dobrotvorne organizacije dobile obavijest da njihova skrb o djeci izbjeglicama mora obuhvaćati i pružanje usluga kontracepcije i abortusa.

Opširnije »

Vigilare ministru Mornaru: razotkriveni temelji Zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj

28.05.2015 21:45

Udruga Vigilare uputila je ministru znanosti, obrazovanja i sporta dopis u kojem izražava razočaranje što se nakon očekivanih pozitivnih promjena nakon smjene Željka Jovanovića sadržajno u nastavi zdravstvenog odgoja nije ništa promjenilo. Sporni sadržaji koji svjedoče da se nastava i daljne odvija prema istom priručniku i programu koji je sastavio Aleksandar Štulhofer i dalje se nalaze na mrežnim stranicama MZOS-a. Posebice je skandalozno što te stranice krase i dalje „Standardi spolnog odgoja u Europi“ kao temelj modula Spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje. Jedan od autora tog dokumenta je njemački Savezni centar za zdravstveno obrazovanje (BZgA), poznat po skandaloznim brošurama za odgoj djece vrtićke dobi u kojima se promiče incest i dječja masturbacija, što je šokiralo roditelje u Njemačkoj. Vigilare upozorava da ministarstvo priprema kurikul za spolni odgoj predškolske djece o čemu je portal Zdravstveniodgoj.com pisao krajem prošle godine. Tekst Vigilareovog dopisa MZOS-u sa zahtjevima prema ministru Mornaru prenosimo u cijelosti. 

Opširnije »