Podržite nas!

„Bolesne i izdane - cijepljene djevojčice“ u Danskoj

18.05.2015 08:26

U Hrvatskoj od iduće školske godine starta program preporučenog cijepljenja protiv HPV-a za učenike 1. razreda srednje škole. Cjepivo će biti besplatno, a ravnatelji ili razrednici će upućivati pozive roditeljima i nagovarati ih da cijepe djecu ovim kontroverznim cjepivom. U Danskoj je 26. ožujka 2015. na jednoj od nacionalnih tv postaja prikazan dokumentarni film koji nosi naziv „Bolesne i izdane - cijepljene djevojčice“ (The Vaccinated Girls – Sick and Betrayed).  Film se najviše bavi trima djevojkama koje pate od ozbiljnih zdravstvenih problema od kada su primile injekciju Gardasila, cjepiva protiv HPV-a.

Opširnije »

Homunizam – što je to?

15.05.2015 21:30

Građani zapadnih zemalja svijeta nemaju iskustvo komunističkog totalitarizma pa ne mogu odmah prepoznati znakove za uzbunu da njihovo društvo poprima slične značajke. Totalitarizam se može uvoditi i postepeno, ne uvijek revolucijom. Značajke totalitarizma u nekom društvu lako je uočiti i povezati da bi se uspostavilo dijagnozu. I ne mora se baš uvijek zvati komunizam. Dovoljno je promjeniti samo jedno slovce i dobijemo jednu šarenu, veselu, naizgled vrlo simpatičnu verziju totalitarnog društva. 

Opširnije »

Primalja Jaga Stojak: „Srce je najjači medij”

15.05.2015 08:00

Hrabra primalja Jaga Stojak koja je 2013. godine odbila sudjelovati u medicinskim zahvatima namjernog prekida trudnoće pozvavši se na priziv savjesti čak i po cijenu otkaza progovara o iskustvima žena koje dolaze u bolnice zbog pobačaja. Postoje li ikakva savjetovališta po hrvatskim bolnicama predviđena za žene koje traže abortus ili su te žene u kritičnim trenucima prepuštene same sebi?  Zakon o pobačaju iz 1978. nema nikakav legitimitet ni prema hrvatskom Ustavu, koji štiti pravo na život svakog ljudskog bića, ni prema demokratskom ustrojstvu hrvatske države nasuprot komunističkom jednopartijskom sustavu u kojem je zakon nastao. Iskustva Jage Stojak pokazuju da je konačno potrebno nešto mijenjati jer taj zakon ne može biti u interesu žena. Hrvatskoj treba novi zakon koji će odražavati njezin civilizacijski napredak u odnosu na bivšu komunističku državu. 

Opširnije »

Ciklus predavanja „Čudo života“

15.05.2015 08:00

Pitate se zašto Crkva ne podržava umjetnu oplodnju? Koji su etički problemi povezani s umjetnom oplodnjom? Ili vas to pitaju drugi? Znate li da umjetna oplodnja nije jedini način da neplodni parovi dobiju željeno dijete? Da postoji prirodna, pouzdana i znanstveno utemeljena alternativa? Kako bolje upoznati vlastitu plodnost i naučiti surađivati s prirodnim promjenama u tijelu? Dođite na ciklus predavanja „Čudo života“ u organizaciji SKAC-a i saznajte odgovore na ova važna pitanja!

Opširnije »

Zastupnički dom američkog Kongresa zabranio pobačaj nakon 20. tjedna trudnoće

14.05.2015 15:10

Američki Kongres napokon je donio dugo očekivanu odluku da se zaustavi barbarski čin abortusa nakon 20. tjedna trudnoće koji zakoni nekih američkih država trenutno dopuštaju. Odluka je trebala biti donesena još u siječnju kada je donesena također povijesna odluka u Zastupničkom domu američkog kongresa kojom se zabranjuje financiranje abortusa novcem poreznih obveznika. U jednom i u drugom slučaju radi se o velikoj pobjedi pro-life pokreta koji u SAD-u uživa potporu većine političara Republikanske stranke.

Opširnije »

Ministar Bauk je 2013. lagao biračima! Jučer javno priznao namjere Milanovićeve vlade da izjednači istospolnu vezu i brak

13.05.2015 15:45

Ministar uprave Arsen Bauk javno je priznao na jednom međunarodnom forumu u Crnoj Gori kako je Kukuriku koalicija planirala status homoseksualnih parova regulirati Obiteljskim zakonom, ali ih je u tome spriječila GI „U ime obitelji“ i tisuće građana koji su volontirali na štandovima kako bi se na ustavnoj razini zaštitio brak od redefiniranja. No, čak i ovakvo uvođenje istospolnog „braka“ zaobilaznim putem, pomoću jezičnog inženjeringa i silovanja zakona, ne bi bilo moguće da je Ustavni sud RH uistinu neovisno tijelo o tijelima državne vlasti i da stvarno brine o poštivanju i primjeni ustavnih odredbi. Osim udruge „U ime obitelji“, Baukov zakon osporava pred Ustavnim sudom i Udruga bl. Ivan Merz. Već više od godinu dana Ustavni sud se ne želi očitovati o tom pitanju. 

Opširnije »

Poznati biznismen Loeb: „Ubijanje embrija starih 7 dana jednako je ubijanju života“

13.05.2015 08.10

Nick Loeb, mladi biznismen iz poznate obitelji američkih biznismena Loeb, odgojen je kao republikanac i zagovornik prava na život. Svojoj bivšoj zaručnici ne dopušta da uništi dvoje njihovih ženskih embrija koji su začeti umjetnom oplodnjom. U ugovoru koji su potpisali stoji da će embriji biti uništeni ako se jednom od roditelja ili objema nešto dogodi. Ali u slučaju raskida veze par nije ništa unaprijed dogovorio. Embriji se kod umjetne oplodnje zamrzavaju u dobi od 7 dana jer je to vrijeme njihove implantacije u maternici. Upravo u tom razdoblju „ellaOne“ pilula djeluje abortivno ukoliko je uzeta kada se već dogodila ovulacija i oplodnja. 

Opširnije »

Beč dobio gay semafore

13.05.2015 08:00

Što se događa kada semafor postane ‘gay friendly’ i služi rušenju rodnih stereotipa? Otkrit ćete odete li u narednim tjednima do Beča: tamo ćete na svjetlima semafora, umjesto klasičnih slika čovječuljaka u zelenoj i crvenoj boji, naići na homoseksualne parove, dva muškarca ili dvije žene ili pak hetero parove. I uz to još i nacrtano srce. Stotinu semafora u glavnom gradu Austrije reprogramirano je u čast tri važna događaja kojima će Beč biti domaćin narednih tjedana: Life Ball, najvažniji humanitarni događaj u Europi u korist borbe protiv AIDS-a (16. svibnja), Eurosong (od 19. do 23. svibnja) i Regenbogenparade ili  Vienna Pride (20. lipnja). Prema riječima organizatora, ova kampanja sa semaforima ima dva cilja: predstaviti Beč kao otvoreni grad i istovremeno unaprijediti sigurnost prometa, kako pješaka tako i vozača. Inicijativa koja košta 63 tisuće eura trajati će sve do kraja lipnja (Elmar Burchia; Fotografije: Reuters).

Opširnije »

Hoćemo li zbog TTIP-a nesvjesno jesti i saditi GMO?

12.05.2015 10:10

Proteklih nekoliko mjeseci širom Europe pa tako i u Hrvatskoj održani su prosvjedi nevladinih organizacija i inicijativa koje podižu svijest i informiranost građana protiv kontroverznog trgovinskog sporazuma između Europske unije i SAD-a, poznatog kao Transatlantski sporazum o partnerstvu i ulaganjima ili skraćeno TTIP. Pokretači i zagovornici sporazuma tvrde da će on donijeti otvaranje radnih mjesta, razvoj, napredak i dodatnu zaradu. Europska komisija predviđa da bi implementacija ugovora o slobodnoj trgovini mogla doprinijeti gospodarskom rastu od 0,5 posto do 2027. godine. Amerikanci ističu ovaj sporazum kao 'deal' koji će omogućiti uklanjanje svih barijera EU-a koje koče američki izvoz.

Opširnije »

Seksualna bulimija

11.05.2015 15:00

„Seksualna bulimija je čest poremećaj – endemski i "normalan" u nekim skupima – kada se osoba prežderava seksom ali uklanja plodnost; radi se o nezasitnoj želji za seksom; ali izbjegavanju imanja djece. Bulimiju još uvijek općenito smatramo nesrećom, ako ne i bolešću; ali kada se radi o seksu, nismo samo normalizirali patologiju nego smo je podigli kao ideal.“U tom kontekstu i tablete poput „ellaOne“ uzdignute su kao ideal u tolikoj mjeri da im se dostupnost ne smije ograničavati ni medicinskim kamoli moralnim obzirima. A radi se zapravo o povraćanju (ploda). 

Opširnije »