Podržite nas!

Što se to dogodilo katoličkoj Irskoj?

25.05.2015 08:00

Prema prvim rezultatima referenduma o braku koji je održan 22. svibnja u Irskoj oko 62 posto irskih birača glasalo je za ustavnu redefiniciju braka, a njih 38 posto protiv. To znači da će Irci uskoro u ustav unijeti amandman koji glasi: „Brak može zakonski biti sklopljen između dvije osobe neovisno o njihovu spolu.”  Irska, nekada poznata kao izrazito katolička zemlja, postala je tako prva zemlja u svijetu u kojoj je istospolni „brak” ozakonjen glasovima birača na referendumu. 19 drugih zemalja u kojima je istospolni „brak” legalan, uključujući 37 saveznih američkih država, učinilo je to zbog samovolje političara ili sudaca.

Opširnije »

Kada je moja kćerka htjela umrijeti, cijeli svijet je bio uz nju. Kada je htjela živjeti, svi su ju ignorirali

22.05.2015 08:05

Čile je  zemlja u Latinskoj Americi koja je dugo vremena slovila kao jedna od najtradicionalnijih i najkonzervativnijih zemalja na kontinentu te joj se s lakoćom lijepila etiketa „homofobije“. Ipak, krajem siječnja ove godine  Čile je ozakonio istospolna registrirana partnerstva, čemu su se političari dugo godina protivili. Izgleda da se kotač prebrzo zavrtio pa su neki čileanski političari iz socijalističke stranke iskoristili nesreću teško bolesne malodobne djevojčice da bi promicali sljedeće što im se nalazi na agendi nakon registriranog partnerstva: asistirani suicid. Djevojčica Valentina je bez znanja svojih roditelja iz bolnice postavila na YouTube apel da joj se omogući “pravo na smrt”. Predsjednica države Michelle Bachelet odbila je Valentinin zahtjev za “asistiranim suicidom”.

Opširnije »

Redefinicija braka: može li se američkim novcem kupiti irski referendum?

22.05.2015 08:00

Breda O’Brien, kolumnistica Irish Times-a, otkrila je uoči referenduma o braku u Irskoj pažljivo izrežiranu strategiju inozemne dobrotvorne organizacije iz SAD-a koja se uz upumpavanje milijunskih iznosa (25 milijuna američkih dolara!!!) koristi za izjednačavanje braka i istospolne zajednice u katoličkoj Irskoj. Radi se o organizaciji „Atlantic Philanthropies“ (Atlantski dobročinitelji) koja novcem privatnog američkog kapitala mijenja svijest građana, politiku i irske zakone protivno volji i interesima Iraca. 

Opširnije »

Kako do savršenog djeteta po najboljoj cijeni? Održana konferencija za homoseksualce na tu temu

20.05.2015 15:13

“Na konferenciji je sudjelovao i liječnik koji je u ime svoje agencije ponudio usluge odabira spola, boje kože, genetske testove, te konkretne embrije. Cijena jednog djeteta, ovisno o željama, iznosi od 60 do 150 tisuća eura.” Nismo ni sumnjali da se priča oko istospolnog “braka”-bešćutno gaženje prava djece od strane homoseksualaca - vrti oko ogromnih profita. U tzv. naprednom 21. stoljeću licitiraju s djecom, jajašcima, maternicama…. 

Opširnije »

Od strane prijatelja Suda: istina o tvrdnji „rođeni smo takvi”

20.05.2015 13:30

U raspravi oko toga treba li dozvoliti ili ne istospolni „brak“ temeljno je pitanje je li seksualna orijentacija fiksna i nepromjenjiva karakteristika pojedinca. Ukoliko jest, postoji opravdanje za zagovaranje homoseksualnosti kao „potencijalne kategorije“ kojoj treba dati „izvanrednu zaštitu u političkim procesima o kojima odlučuje većina“.  Ali da li je to zaista tako? Dijelovi teksta preuzeti su iz podneska Vrhovnom sudu u svojstvu prijatelja suda uvaženog američkog psihijatra prof. Paula McHugha koji navodi rezultate studija u kojima je ispitivano je li homoseksualna orijentacija uistinu fiksna i biološki determinirana kategorija. Vrhovni sud imao je glavnu raspravu 28. travnja, a u lipnju se očekuje donošenje odluke sudaca o tome ima li pravo na istospolni „brak“ temelja u američkom ustavu koji je donesen 1789. godine! 

Opširnije »

Dragi Enda, referendum o braku nanijet će nepopravljivu štetu Irskoj, prestanite lobirati za njega

18.05.2015 08:50

Sudeći prema otvorenom pismu vodećeg irskog novinara Brucea Arnolda koje je uputio premijeru Irske Enda Kennyju, članovi irske vlade, skupa s premijerom, pa čak i policijom, vrše otvoreni pritisak na građane da na predstojećem referendum o braku glasuju za ozakonjenje istospolnog “braka”. Ako na referendum pobjedi opcija “za”, Irska će biti jedino zakonodavstvo u svijetu koje će se izričito skrbiti za istospolne brakove u svom ustavu. Postat će tako međunarodna zagovarateljica istospolnih brakova i rodne ideologije. Irski novinar posebice je zabrinut za školstvo i odgoj mladih. Bitno.net donosi prijevod otvorenog pisma premijeru.

Opširnije »

„Bolesne i izdane - cijepljene djevojčice“ u Danskoj

18.05.2015 08:26

U Hrvatskoj od iduće školske godine starta program preporučenog cijepljenja protiv HPV-a za učenike 1. razreda srednje škole. Cjepivo će biti besplatno, a ravnatelji ili razrednici će upućivati pozive roditeljima i nagovarati ih da cijepe djecu ovim kontroverznim cjepivom. U Danskoj je 26. ožujka 2015. na jednoj od nacionalnih tv postaja prikazan dokumentarni film koji nosi naziv „Bolesne i izdane - cijepljene djevojčice“ (The Vaccinated Girls – Sick and Betrayed).  Film se najviše bavi trima djevojkama koje pate od ozbiljnih zdravstvenih problema od kada su primile injekciju Gardasila, cjepiva protiv HPV-a.

Opširnije »

Homunizam – što je to?

15.05.2015 21:30

Građani zapadnih zemalja svijeta nemaju iskustvo komunističkog totalitarizma pa ne mogu odmah prepoznati znakove za uzbunu da njihovo društvo poprima slične značajke. Totalitarizam se može uvoditi i postepeno, ne uvijek revolucijom. Značajke totalitarizma u nekom društvu lako je uočiti i povezati da bi se uspostavilo dijagnozu. I ne mora se baš uvijek zvati komunizam. Dovoljno je promjeniti samo jedno slovce i dobijemo jednu šarenu, veselu, naizgled vrlo simpatičnu verziju totalitarnog društva. 

Opširnije »

Primalja Jaga Stojak: „Srce je najjači medij”

15.05.2015 08:00

Hrabra primalja Jaga Stojak koja je 2013. godine odbila sudjelovati u medicinskim zahvatima namjernog prekida trudnoće pozvavši se na priziv savjesti čak i po cijenu otkaza progovara o iskustvima žena koje dolaze u bolnice zbog pobačaja. Postoje li ikakva savjetovališta po hrvatskim bolnicama predviđena za žene koje traže abortus ili su te žene u kritičnim trenucima prepuštene same sebi?  Zakon o pobačaju iz 1978. nema nikakav legitimitet ni prema hrvatskom Ustavu, koji štiti pravo na život svakog ljudskog bića, ni prema demokratskom ustrojstvu hrvatske države nasuprot komunističkom jednopartijskom sustavu u kojem je zakon nastao. Iskustva Jage Stojak pokazuju da je konačno potrebno nešto mijenjati jer taj zakon ne može biti u interesu žena. Hrvatskoj treba novi zakon koji će odražavati njezin civilizacijski napredak u odnosu na bivšu komunističku državu. 

Opširnije »

Ciklus predavanja „Čudo života“

15.05.2015 08:00

Pitate se zašto Crkva ne podržava umjetnu oplodnju? Koji su etički problemi povezani s umjetnom oplodnjom? Ili vas to pitaju drugi? Znate li da umjetna oplodnja nije jedini način da neplodni parovi dobiju željeno dijete? Da postoji prirodna, pouzdana i znanstveno utemeljena alternativa? Kako bolje upoznati vlastitu plodnost i naučiti surađivati s prirodnim promjenama u tijelu? Dođite na ciklus predavanja „Čudo života“ u organizaciji SKAC-a i saznajte odgovore na ova važna pitanja!

Opširnije »