Podržite nas!

Odbacite ideološko Izvješće o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova!

03.05.2015 10:00

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ponovno zloupotrebljava svoj položaj pravobraniteljice protiv vjernika, ovaj put kako bi onemogućila molitvenu pro-life inicijativu “40 dana za život”! Na njenom sastanku od 22. travnja 2015. s “Inicijativom liječnika/ca za reguliranje prava na priziv savjesti u medicini” i udrugom CESI, vjernici koji pred bolnicama mole za prestanak pobačaja okarakterizirani su da vrše pritisak na pacijenate i liječnike, te je pravobraniteljica “u cilju rješavanja [tog] problema (...) predložila organizaciju sastanka s predstavnicima/ama ministarstava” nadležnih “za tu problematiku”. Apeliramo na vas, cijenjene čitatelje, da pomognete zaštititi pro-life inicijativu „40 dana za život“, kao i sve druge sadašnje i buduće pro-life inicijative od ovakvih i sličnih pokušaja pravobraniteljice koja se stavila u službu feminističkih udruga i pomaže im da potpuno zagospodare obrazovanjem i prostorom javnog djelovanja i zagovaranja i preuzmu monopol nad pitanjima ženskih prava, spolnosti i reprodukcije. Nasrtaj pravobraniteljice za ravnopravnost spolova na pro-life inicijative je protuustavan, ne samo iz razloga što se time protivnicima abortusa želi ograničiti sloboda mišljenja, govora, javnog nastupa i javnog okupljanja već i stoga što se radi o brutalnom nasrtaju na pravo na život koje je Čl. 21 Ustava RH zajamčeno svakom ljudskom biću. Peticija se nalazi na linku: http://citizengo.org/hr/21891-odbacite-ideolosko-izvjesce-o-radu-pravobraniteljice-za-ravnopravnost-spolova?tc=fb&tcid=12287809

Opširnije »

Sladoljev: Epidemije nema, pritisci su nezakoniti, cjepiva u iglama divljaštvo

01.05.2015 10:12

Prenosimo vrlo zanimljiv intervju poznatog imunologa dr. Srećka Sladoljeva u kojem upozorava na “zdravstveno divljaštvo” u svezi s postojećim cjepivima za djecu koja su vrlo često neučinkovita, a za djecu predstavljaju opasnost zbog ozbiljnih nuspojava. Dr. Sladoljev upozorava i na trenutno stanje i smjer kojim ide zdravstvo u Hrvatskoj s obzirom na prijedlog novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti čije se usvajanje traži po hitnom postupku. Tvrdi da će zakon povećati sukob interesa, nijekati korupciju, gurnuti hrvatsku medicinu u „šarlatanstvo (tu spada i zastrašivanje javnosti), da će pogodovati kapitalu na štetu javnog zdravstva“.

Opširnije »

Mediji prodaju mit o ellaOne kao ‘bezazlenoj i sigurnoj’ tableti za dan poslije – ovo je istina o njoj

29.04.2015 11:23

„Iznenađuju lakoća i površnost kojom ne samo mediji nego i ugledni stručnjaci proizvoljno i nekritički serviraju poluistine i polu-informacije, reklamirajući pilulu ellaOne kao sigurno i bezazleno kontraceptivno sredstvo, a bez da su ponudili ijedan dokaz kojim bi potvrdili svoje tvrdnje i dokazali da ova pilula ne dovodi do pobačaja začetog ljudskog bića.” Prava istina o abortivnom djelovanju „ellaOne“ pilule potkrijepljena znanstvenim studijama....

Opširnije »

Aktivisti za prava homoseksualaca u napadu na kršćane vlasnike slastičarne

29.04.2015 08:45

Nakon što su vlasnici pizzerije u Indiani pobrali simpatije širom svijeta zbog zalaganja za brak između žene i muškarca i dobili potrebnu financijsku pomoć te im je još više porastao promet, gay aktivisti iz petnih se žila trude da takvo što onemoguće sljedećoj svojoj žrtvi – vlasnicima slastičarne koji nisu htjeli isporučiti tortu za lezbijsko „vjenčanje“. Pri tom sve one koji pomažu osiromašenim vlasnicima nazivaju „odvratnim kukavicama“. Što to hrani i potiče ove gay aktiviste da žele doslovno uništiti sve one koji im se protive?

Opširnije »

Vigilare traži povlačenje bezreceptnog izdavanja "ellaOne" tablete

28.04.2015 12:20

Udruga Vigilare obratila se ministru zdravstva Siniši Vargi povodom puštanja u bezreceptnu prodaju kontroverzne pilule za hitnu kontracepciju "ellaOne". Traže povlačenje bezreceptnog izdavanja tablete "zbog  njezine rizičnosti, nedovoljno istraženoga utjecaja na zdravlje i pogubnoga učinka na život ljudskoga zametka". Također traže provođenje stručne rasprave o djelovanju sporne tablete.

Opširnije »

Irski LGBT aktivisti koriste djecu kao lutke na koncu

26.04.2015 15:55

Uoči irskog referendum o istospolnom "braku" koji će se održati 22. svibnja irski LGBT aktivisti iskoristili su četvero djece da kao lutke na koncu ponavljaju naučene klišeizirane fraze LGBT aktivizma snimivši video "Djeca kažu 'DA'", navodno s ciljem prosvijećivanja nazadnih konzervativaca. U njemu djeca uzastopce ponavljaju kako je 'lijepo biti različit', kako je 'dosadno kad su svi isti' i kako bi svijet bio 'čudan kad ne bi bilo različitih vrsta obitelji'.

Opširnije »

Europska komisija potvrdila: ‘ellaOne’ zemlje članice ne moraju uopće prodavati, osobito ne bez recepta

25.04.2015 14:35

Narod.hr otkriva kako je Europska komisija opovrgla tvrdnje HALMED-a da njezina odluka o bezreceptnoj prodaji "ellaOne" pilule obvezuje zemlje članice EU da dopuste prodaju ove abortivne pilule bez recepta. Naime, o odluci Komisije Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode od početka je obmanjivala javnost. Suprotno tumačenju HALMED-a, prema Direktivi 2001/83/EC zemlje članice EU mogu ograničiti ili potpuno zabraniti prodaju abortivnog proizvoda kao što je ellaOne. Sama odluka EK da "lijeku" koji je tek 5 godina u primjeni odobri status bezreceptnog lijeka je vrlo sporna, ali je tumačenje ove odluke i postupanje nadležnih hrvatskih institucija daleko više zabrinjavajuće. Jer HALMED ne samo da obmanjuje potencijalne korisnice lijeka o njegovu djelovanju, sakrivajući informacije da se radi također i o abortivnom sredstvu, već prijevarom pušta u slobodnu prodaju pilulu koja potiče na neodgovorno spolno ponašanje i ima ozbiljne nuspojave za ženu.

Opširnije »

Hod za život

24.04.2015 15:44

Objavljujemo prekrasno svjedočanstvo majke koja je zajedno s mnogobrojnom obitelji bila sudionica ovogodišnjeg Hoda za život koji se održao u Splitu 21. travnja. Prethodno smo krivo izvijestili da se radi o prvom maršu za život jer prvi put se sve dogodilo prošle godine na isti datum. Majka koja je s djecom prisustvovala ovom važnom događaju svjedoči koliko je bitno da se djeca što prije upoznaju s ovom tematikom i da ih se odgaja u ljubavi prema nerođenom životu. „Doživljaji u djetinjstvu duboko se urezuju u naša srca, puno dublje nego same riječi“ pa će tako ova djeca sasvim sigurno vrlo rano razviti odgovornost prema svom tijelu, kao i prema spolnom odnosu, majčinstvu i očinstvu. Slike sa splitskog Hoda za život su uistinu prekrasne!

Opširnije »

Abortivna „ellaOne“ pilula od danas u hrvatskim ljekarnama bez recepta!

23.04.2015 15:30

Od danas hrvatske ljekarne prodaju bez recepta „ellaOne“, kontroverzno sredstvo hitne kontracepcije čiji je kemijski naziv ulipristalni acetat. Ulipristalni acetat djeluje kao blokator progestina ili „selektivni modulator progesteronskih receptora (SPRM). Ovo konkretno znači da pilula djeluje na način da isključuje progesteronske receptore u ženskom tijelu koji su ključni ne samo za nastup već i za održavanje trudnoće. Ovo je kontraceptivno, ali i abortivno sredstvo, „bačeno“ na slobodno tržište bez ikakve javne rasprave, a moći će ju nažalost nabaviti i maloljetne osobe, jer Hrvatska nema regulirana pravila o ograničenju dobi za pristup pojedinim lijekovima. Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) na svojim stranicama opravdava odluku o bezreceptnoj prodaji ovog „lijeka“ objašnjenjem da se korisnicama time ubrzava pristup „lijeku“ što povećava njegovu učinkovitost. No ista agencija propušta svoje korisnice informirati o tome da se termin „učinkovitost“ objektivno odnosi i na ubojitost „lijeka“ s obzirom da „ellaOne“ ima više različitih djelovanja ovisno o tome u kojoj fazi menstrualnog ciklusa ili moguće oplodnje se „lijek“ uzima jer ovo sredstvo, ukoliko se već dogodila ovulacija i oplodnja, djelovanjem na endometrij spriječava nidaciju. Korisnica naime nikako ne može znati što se trenutno zbiva u njezinu tijelu i time ju nadležne hrvatske institucije namjerno dovode u zabludu.

Opširnije »

Tko su ljudi koji će provoditi cjelovitu kurikularnu reformu?

22.04.2015 13:25

Čini se da je krenula izrada nacionalnih kurikuluma. 9. travnja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je javni poziv za imenovanje članova šest radnih skupina koje će djelovati u sklopu Espertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje. Prijave se mogu poslati još do 23. travnja, a kriteriji za odabir trebali bi biti osobni prijedlog promjena kao jedan od uvjeta za prijavu na javni poziv, zatim motivacijsko pismo i stručne kompetencije, odnosno profesionalno iskustvo kandidata.

Opširnije »