Podržite nas!

Hod za život u Splitu – hoćeš li doći?

16.04.2015 14:40

U Splitu se uskoro održava prvi marš za život u Hrvatskoj! 21. travnja obilježava se tužna godišnjica donošenja zakona kojim je  1978. u Hrvatskoj omogućeno ubijanje djeteta u majčinoj utrobi po hitnom postupku, bez objašnjenja, bez polaganja računa bilo kome… Župa Neslanovac u Splitu organizira u utorak u 19 sati Hod za život kako bi obilježili taj crni, bolan dan smrti i užasa  ljubavlju za nerođene i one ranjene pobačajem u čijim savjestima ta djeca i dalje žive. Poziv je to na pisanje novog zakona i to upravo u trenutku kada nerođenima u Hrvatskoj i njihovim majkama prijete nove strahote – medikamentozni abortus i bezreceptna prodaja „ellaOne“ pilule! Sada je krajnje vrijeme za učiniti nešto za one koji glasa nemaju. Zlo napreduje kada dobri ljudi ništa ne čine da se ono spriječi. Molimo naše drage čitateljice i čitatelje na području Splita da toga dana dođu na raskrižje Marmontove i Rive u što većem broju kako bi nas bilo što više.  Svojim prijateljima s područja Splita možete slati pozivnice za događaj s FB stranice: https://www.facebook.com/events/351485198391745/

Opširnije »

RTL reklamira „pilulu za pobačaj“ u rubrici „Lifestyle“

16.04.2015 08:00

Na RTL-u je prije neki dan pušten prilog o tome kako „napokon“ u Hrvatsku stiže „pilula za pobačaj“. Sve je izgledalo poput reklame za najnoviji proizvod koji bi svi poželjeli imati. Na RTL-ovoj web stranici prilog se najavljuje doslovno ovim riječima: „Ako je suditi prema nekim najavama, Hrvatice bi uskoro mogle dobiti priliku da svoje pravo na pobačaj ne koriste kirurški, već lijekovima. Na ljeto, naime, u Lijepu našu napokon stiže pilula za pobačaj koja se u Europi koristi već 35 godina. Mogućnosti su nevjerojatne. Trudnicama koje prekinu trudnoću čak se nudi i mogućnost da promijene svoju odluku“. Donosimo osvrt s portala Judita – Glas žena.

Opširnije »

Najbolji odvjetnički uredi u SAD-u ne žele ni taknuti slučajeve protiv istospolnog „braka“

14.04.2015 20:00

Vjerojatno se pitate zašto Ustavni sud RH nije samoinicijativno ukinuo Zakon o životnom partnerstvu ili odgovorio na već odavno podnesene zahtjeve za ocjenom ustavnosti toga zakona koji je sadržajno suprotan poruci referendumske inicijative „U ime obitelji“ o braku kao zajednici žene i muškarca i duboko protivan vrijednostima koje su ukorijenjene u hrvatskom društvu.  Sebični i do sad neviđeni kukavičluk koji vlada među pravnom elitom u SAD-u možda vam može ponuditi odgovor na pitanje zašto se Ustavni sud Republike Hrvatske ne oglašava o ovom neustavnom zakonu. Podsjećamo da se i u hrvatskom i u američkom slučaju među pravnim i drugim „elitama“ u društvu (primjerice među psihijatrijskom i pedagoškom strukom) šutke žrtvuju interesi djece kojoj se uskraćuje pravo na oca i majku koje im je Ustavom RH i međunarodnim konvencijama zajamčeno.

Opširnije »

Lezbijska aktivistkinja: taktika LGBT aktivizma su „nasilje“, „fašizam“ i druge „totalitarne metode“

13.04.2015 13:10

Tammy Bruce je utjecajna američka politička komentatorica i voditeljica radijske emisije nacionalnog dosega. Također redovito surađuje s TV mrežom Fox News. Deklarirana je lezbijka i samu sebe opisuje kao „gay i pro-choice“ osobu, sudjelovala je u brojnim izbornim kampanjama Demokratske stranke u 90-tima, uključujući kampanju za predsjedničke izbore Billa Clintona. Sasvim neočekivano, prošlog je tjedna istupila protiv današnjeg LGBT aktivizma za koji kaže da je postao „čudovište“ protiv kojeg se nekada sama borila jer je odustao od svog načela „živi i pusti druge da žive“. Upozorava da je gay pokret postao nasilan te da poprima oblike „fašizma u ime jednakosti“. 

Opširnije »

Pizzeria „Memories“ dobila ogromne donacije i nove klijente nakon napada gay aktivista

10.04.2015 20:15

Nevjerojatne stvari događaju se u konzervativnijim američkim državama u kojima je posredstvom sudskom aktivizma ozakonjen gay „brak“, suprotno uvjerenjima većine građana. Kršćani i druge osobe konzervativnog svjetonazora trpe progone zbog toga što javno brane svoja uvjerenja. Pizzeria „Memories“ u malog gradu na sjeveru Indiane možda nikada više ne bi nastavila s radom da veliki dio javnosti nije stao na stranu vlasnika vidjevši da primaju prijetnje smrću zbog organiziranog progona od strane pomahnitalih LGBT aktivista. U SAD-u su mnogi progledali od kada je postalo jasno da LGBT pokret sve više poprima fašistička obilježja i prerasta u totalitarizam. Za ilustraciju, liberalni novinski portal Salon.com objavio je na svom službenom Twitter profilu upravo ono što vidite na slici nakon što su vlasnici pizzerije počeli dobivati prijetnje smrću i prijetnje da će im se zapaliti restoran.

Opširnije »

Judita – Glas žena: Pravobraniteljica obmanjuje javnost vlastitom „istinom“

10.04.2015 19:47

Ženska udruga Judita također je reagirala na skandalozno izvješće Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić u kojem se abortus promiče kao „usluga“, a zdravstvene ustanove koje ne pružaju takvu „uslugu“ zbog priziva savjesti optužuje se za diskriminaciju. Pravobraniteljica tvrdi da iza navedene stranice stoje udruge Vigilare, Centar za pomoć trudnicama “Djetešce, na sunašce” i udruga Betlehem te da sadržajima koji se objavljuju na web stranici ove udruge krše čitav niz hrvatskih zakona i međunarodnih propisa i rezolucija. Pomozite da se ova besprizorna hajka Pravobraniteljice na pro-life portale i udruge zaustavi! Iz priopćenja Judite vidljivo je da „Pravobraniteljica obmanjuje javnost vlastitom "istinom" koja nije u službi znanosti ili pak dobrobiti građana RH, već samo njene vlastite ideologije.“ Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Prema podacima nedostupnima javnosti ali poznatima LGBT udrugama – zdravstveni odgoj u školama neuspješan

10.04.2015 19:38

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD uputila je jučer upit ministru obrazovanja Vedranu Mornaru tražeći objašnjenje zbog čega rezultati provođenja zdravstvenog odgoja, navodno još u srpnju 2014.g. izrađeni u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, nisu javno objavljeni a poznati su LGBT udrugama kao što je udruga CESI. Rezultati su 3. travnja objavljeni na službenim stranicama udruge CESI Sezam – Seksualna Edukacija Za Mlade. U upitu GROZD-a Ministarstvu navodi se kako ovo nije prvi put da ove udruge imaju pristup informacijama koje su nedostupne javnosti. Prenosimo i izvješće o rezultatima vanjskog vrednovanja koje je objavljeno na navedenim stranicama, međutim, upozoravamo čitatelje da se može raditi o neobjektivnom prikazu provedenog vrednovanja te da sve informacije uzmu s rezervom. Budući da MZOS nije izašao u javnost s rezultatima vrednovanja, sigurno je jedino da je zdravstveni odgoj u školama - neuspješan.

Opširnije »

Reakcija na sramotne dijelove Izvješća o radu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

09.04.2015 13:17

Vigilare je reagirao na sramotno Izvješće o radu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić u kojem se između ostalog navodi da je činjenica da "život djeteta" počinje od trenutka oplodnje jajne stanice dezinformacija, utemeljena na religijskoj dogmi (str. 44 Dodatka Izvješću).U Izvješću se također na pobačaj gleda kroz prizmu usluge, pa se nepružanje usluge pobačaja stavlja u kontekst diskriminacije žena, a ginekologe koji ulažu priziv savjesti optužuje se da diskriminiraju žene. Reakciju udruge Vigilare prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Tribina „Obiteljski zakon u svjetlu najnovijih zbivanja”

09.04.2015 09:30

S obzirom da je Ministarstvo socijalne politike i mladih, odnosno njihova fantomska radna skupina, u samo dva tjedna korigiralo suspendirani Obiteljski zakon, a u vrlo kratkom roku također provelo i javnu raspravu koja nije bila valjana zbog eklatantnog kršenja propisane procedure pri donošenju novih zakona, te da je takav novi Obiteljski zakon iz 2015. stupio na snagu 1. travnja, donosimo sažeta izlaganja s tribine koja se 26. veljače 2015. održala u Vijećnici  Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Kluba pravnika grada Zagreba. Naziv tribine bio je „Obiteljski zakon u svjetlu najnovijih zbivanja”.  Voditelj tribine bio je akademik Jakša Barbić, a uvodničarke prof. dr. sc. Dubravka Hrabar i prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na tribini su sudjelovali odvjetnik Branimir Tuškan, psihologinja Marina Ajduković, sutkinja Ines Kovačević, predstavnice tima osam odvjetnica koje su podnijele prijedlog za ocjenu ustavnosti novog Obiteljskog zakona pred Ustavnim sudom Ljubica Matijević Vrsaljko, Nataša Pećarević, Vesna Jurički, Sanja Matovina Lulić i vanjski znanstveni savjetnik Ustavnog suda Vjekoslav Miličić. Integralnu verziju svega onoga što je bilo rečeno na tribini također prilažemo tekstu.

Opširnije »

„Ubila sam svoju bebu!“ je najčešća rečenica koju govore žene budeći se iz anestezije nakon abortusa

08.04.2015 9:55

Temeljem prijave Ane Šimac, Vijeće časti HND-a izreklo je opomenu blogerici, novinarki i kolumnistici Nikoline Nakić navodno zbog toga što ona svojim pisanjem „vrijeđa žene koje su napravile abortus, nazivajući ih ubojicama, da je njezin tekst utemeljen samo na njezinu fanatizmu, te da su statističke informacije koje iznosi nevaljane i nepotvrđene, a da je broj abortusa autorica izmislila.“ Zbog toga je na stranici CitizenGo Hrvatska pokrenuta peticija potpore Nikolini Nakić koju vas molimo da potpišete. Nikolina naime, nikada te žene nije nazvala ubojicama, ali je tvrdila te i dalje tvrdi da abortus jest ubojstvo. Dokaz tome da Nikolina govori istinu, a da Ana Šimac i HND obmanjuju javnost, a naročito žene, je tekst o tome koje su tipične reakcije žena odmah nakon abortusa. 

Opširnije »