Podržite nas!

Judita – Glas žena: Pravobraniteljica obmanjuje javnost vlastitom „istinom“

10.04.2015 19:47

Ženska udruga Judita također je reagirala na skandalozno izvješće Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić u kojem se abortus promiče kao „usluga“, a zdravstvene ustanove koje ne pružaju takvu „uslugu“ zbog priziva savjesti optužuje se za diskriminaciju. Pravobraniteljica tvrdi da iza navedene stranice stoje udruge Vigilare, Centar za pomoć trudnicama “Djetešce, na sunašce” i udruga Betlehem te da sadržajima koji se objavljuju na web stranici ove udruge krše čitav niz hrvatskih zakona i međunarodnih propisa i rezolucija. Pomozite da se ova besprizorna hajka Pravobraniteljice na pro-life portale i udruge zaustavi! Iz priopćenja Judite vidljivo je da „Pravobraniteljica obmanjuje javnost vlastitom "istinom" koja nije u službi znanosti ili pak dobrobiti građana RH, već samo njene vlastite ideologije.“ Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Prema podacima nedostupnima javnosti ali poznatima LGBT udrugama – zdravstveni odgoj u školama neuspješan

10.04.2015 19:38

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD uputila je jučer upit ministru obrazovanja Vedranu Mornaru tražeći objašnjenje zbog čega rezultati provođenja zdravstvenog odgoja, navodno još u srpnju 2014.g. izrađeni u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, nisu javno objavljeni a poznati su LGBT udrugama kao što je udruga CESI. Rezultati su 3. travnja objavljeni na službenim stranicama udruge CESI Sezam – Seksualna Edukacija Za Mlade. U upitu GROZD-a Ministarstvu navodi se kako ovo nije prvi put da ove udruge imaju pristup informacijama koje su nedostupne javnosti. Prenosimo i izvješće o rezultatima vanjskog vrednovanja koje je objavljeno na navedenim stranicama, međutim, upozoravamo čitatelje da se može raditi o neobjektivnom prikazu provedenog vrednovanja te da sve informacije uzmu s rezervom. Budući da MZOS nije izašao u javnost s rezultatima vrednovanja, sigurno je jedino da je zdravstveni odgoj u školama - neuspješan.

Opširnije »

Reakcija na sramotne dijelove Izvješća o radu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

09.04.2015 13:17

Vigilare je reagirao na sramotno Izvješće o radu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić u kojem se između ostalog navodi da je činjenica da "život djeteta" počinje od trenutka oplodnje jajne stanice dezinformacija, utemeljena na religijskoj dogmi (str. 44 Dodatka Izvješću).U Izvješću se također na pobačaj gleda kroz prizmu usluge, pa se nepružanje usluge pobačaja stavlja u kontekst diskriminacije žena, a ginekologe koji ulažu priziv savjesti optužuje se da diskriminiraju žene. Reakciju udruge Vigilare prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Tribina „Obiteljski zakon u svjetlu najnovijih zbivanja”

09.04.2015 09:30

S obzirom da je Ministarstvo socijalne politike i mladih, odnosno njihova fantomska radna skupina, u samo dva tjedna korigiralo suspendirani Obiteljski zakon, a u vrlo kratkom roku također provelo i javnu raspravu koja nije bila valjana zbog eklatantnog kršenja propisane procedure pri donošenju novih zakona, te da je takav novi Obiteljski zakon iz 2015. stupio na snagu 1. travnja, donosimo sažeta izlaganja s tribine koja se 26. veljače 2015. održala u Vijećnici  Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Kluba pravnika grada Zagreba. Naziv tribine bio je „Obiteljski zakon u svjetlu najnovijih zbivanja”.  Voditelj tribine bio je akademik Jakša Barbić, a uvodničarke prof. dr. sc. Dubravka Hrabar i prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na tribini su sudjelovali odvjetnik Branimir Tuškan, psihologinja Marina Ajduković, sutkinja Ines Kovačević, predstavnice tima osam odvjetnica koje su podnijele prijedlog za ocjenu ustavnosti novog Obiteljskog zakona pred Ustavnim sudom Ljubica Matijević Vrsaljko, Nataša Pećarević, Vesna Jurički, Sanja Matovina Lulić i vanjski znanstveni savjetnik Ustavnog suda Vjekoslav Miličić. Integralnu verziju svega onoga što je bilo rečeno na tribini također prilažemo tekstu.

Opširnije »

„Ubila sam svoju bebu!“ je najčešća rečenica koju govore žene budeći se iz anestezije nakon abortusa

08.04.2015 9:55

Temeljem prijave Ane Šimac, Vijeće časti HND-a izreklo je opomenu blogerici, novinarki i kolumnistici Nikoline Nakić navodno zbog toga što ona svojim pisanjem „vrijeđa žene koje su napravile abortus, nazivajući ih ubojicama, da je njezin tekst utemeljen samo na njezinu fanatizmu, te da su statističke informacije koje iznosi nevaljane i nepotvrđene, a da je broj abortusa autorica izmislila.“ Zbog toga je na stranici CitizenGo Hrvatska pokrenuta peticija potpore Nikolini Nakić koju vas molimo da potpišete. Nikolina naime, nikada te žene nije nazvala ubojicama, ali je tvrdila te i dalje tvrdi da abortus jest ubojstvo. Dokaz tome da Nikolina govori istinu, a da Ana Šimac i HND obmanjuju javnost, a naročito žene, je tekst o tome koje su tipične reakcije žena odmah nakon abortusa. 

Opširnije »

Rodno neutralno ludilo obuzelo Švedsku

05.04.2015 21:30

„Ludilo rodne ideologije obuzelo je Švedsku. Potvrđuje to nedavna odluka Švedske akademije da u novi rječnik švedskog jezika uvrsti rodno neutralnu osobnu zamjenicu „hen“ kojom bi se, u ime ravnopravnosti, izbjeglo spominjanje muškog i ženskog roda.“ I to još nije sve… Pročitajte što rade klincima u vrtiću! 

Opširnije »

U vrtiću ukinuli Majčin dan i Dan očeva – roditelji pobjesnili

05.04.2015 09:00

Radi odluke dječjeg vrtića Ferrini u luksuznoj četvrti Rimu razbuktala se svađa između roditelja i uprave vrtića. Uprava je ukinula Majčin dan i Dan očeva ne obavijestivši o tome roditelje koji su ostali zatečeni na Dan očeva kada im mališani nisu po dolasku po njih u vrtić donijeli poklone i crteže koji se obično na taj dan izrađuju u vrtiću. Uprava je objasnila da se blagdani ukidaju „zbog kontinuiranih promjena u obiteljskoj strukturi te odlučuje da će se slaviti drugi blagdani“.


Opširnije »

Autizam i njegove nijanse

03.04.2015 13:46

U 2012. godini u Hrvatskoj je evidentirano 8 tisuća osoba s autističnim poremećajem. Ove godine ih je još 4 tisuće više, najviše zbog napretka medicine i bolje edukacije liječnika koji brže i lakše prepoznaju različite simptome autizma. 2. travnja obilježavali smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu proglašen prije pet godina od strane UN-a zbog činjenice povećanja broja osoba s autizmom u svim zemljama svijeta. U Osijeku se jučer počela potpisivati peticija za osnivanjem regionalnog centra za autizam jer u Hrvatskoj postoje samo tri ovakva centra (Zagreb, Rijeka i Split), a nijedan na području Slavonije gdje ima 221 evidentirane osobe s navedenim poremećajem i prema procjenama još oko 1600 neevidentiranih. Tekst majke dva autistična djeteta pokazuje koliko je važna rana intervencija i konstantan rad te individualan pristup svakom djetetu koje pati od ovog poremećaja. Autorica ovih toliko zrelih i izražajnih crteža je mala Anđela o kojoj se govori u tekstu.

Opširnije »

Dr. Vida Vukoja: Zadiranje u čovjekov spolni identitet, zadiranje je u njegovo dostojanstvo

02.04.2015 08:14

Na Trećem programu Hrvatskog radija u sklopu emisije „Okrugli stol ponedjeljkom“ ne temu „Rodni identiteti: biološki i društveni aspekti“ razgovaralo se o novoj terminologiji koja se uvodi pod utjecajem rodne ideologije, ali i o mogućnosti promjene spola u dokumentima bez prethodne promjene spola kirurškim putem. Takvo što je u Hrvatskoj omogućeno izmjenama Zakona o državnim maticama polovinom 2013. godine što je Kukuriku koalicija napravila po nalogu LGBT udruga. Nakon toga je bilo potrebno donijeti i druge dokumente, a prvenstveno Pravilnik za utvrđivanje uvjeta i pretpostavki za promjenu spola ili o životu u drugom rodnom identitetu. Psihologinja dr. Jokić-Begić u emisiji je istaknula da nijedan stručan psiholog ili psihijatar neće reći da je promjena spolnih obilježja jedini način da se pomogne osobi koja pati od rodne disforije.

Opširnije »

Obračuni unutar feminističke i LGBT zajednice između radikala i onih koji traže slobodu govora za sve

31.03.2015 18:47

Uoči referenduma o braku u Irskoj, koji se održava u svibnju, novinarku Irish Timesa Bredu O'Brien slučaj „Dolce&Gabbana“ podsjetio je na još jedan „thoughtcrime“ (u Orwellovom Novogovoru „zlomisao“, „misaoni delikt“) zbog kojeg je nedavno bio izvrgnut linču opet jedan insider u LGBTIQ svijetu, dugogodišnji istaknuti britanski gay aktivist australskog podrijetla Peter Tatchell. Upravo aktivist koji je u Velikoj Britaniji pokrenuo prosvjede protiv dizajnera ispred D&G trgovina. Njegov „misaoni delikt“ sastoji se u tome što je zajedno s još preko 100 ljevičara i feministkinja potpisao otvoreno pismo u obranu slobode govora, protiv cenzure, ušutkivanja i zastrašivanja intelektualaca, naročito na britanskim sveučilištima. Povod je bila „no platform“ politika britanskih sveučilišta protiv feministkinje Germaine Greer, odnosno uskraćivanje poziva da nastupa na sveučilištima i održava predavanja i rasprave. Nešto slično što su hrvatske feminističke i gay udruge pokušale napraviti Judith Reisman prilikom oba njena dolaska u Hrvatsku. „Zločin“ ove feministkinje u očima liberala bio je njena navodna „transfobija“ ili „transmizoginija“.


Opširnije »