Podržite nas!

Rodno neutralno ludilo obuzelo Švedsku

05.04.2015 21:30

„Ludilo rodne ideologije obuzelo je Švedsku. Potvrđuje to nedavna odluka Švedske akademije da u novi rječnik švedskog jezika uvrsti rodno neutralnu osobnu zamjenicu „hen“ kojom bi se, u ime ravnopravnosti, izbjeglo spominjanje muškog i ženskog roda.“ I to još nije sve… Pročitajte što rade klincima u vrtiću! 

Opširnije »

U vrtiću ukinuli Majčin dan i Dan očeva – roditelji pobjesnili

05.04.2015 09:00

Radi odluke dječjeg vrtića Ferrini u luksuznoj četvrti Rimu razbuktala se svađa između roditelja i uprave vrtića. Uprava je ukinula Majčin dan i Dan očeva ne obavijestivši o tome roditelje koji su ostali zatečeni na Dan očeva kada im mališani nisu po dolasku po njih u vrtić donijeli poklone i crteže koji se obično na taj dan izrađuju u vrtiću. Uprava je objasnila da se blagdani ukidaju „zbog kontinuiranih promjena u obiteljskoj strukturi te odlučuje da će se slaviti drugi blagdani“.


Opširnije »

Autizam i njegove nijanse

03.04.2015 13:46

U 2012. godini u Hrvatskoj je evidentirano 8 tisuća osoba s autističnim poremećajem. Ove godine ih je još 4 tisuće više, najviše zbog napretka medicine i bolje edukacije liječnika koji brže i lakše prepoznaju različite simptome autizma. 2. travnja obilježavali smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu proglašen prije pet godina od strane UN-a zbog činjenice povećanja broja osoba s autizmom u svim zemljama svijeta. U Osijeku se jučer počela potpisivati peticija za osnivanjem regionalnog centra za autizam jer u Hrvatskoj postoje samo tri ovakva centra (Zagreb, Rijeka i Split), a nijedan na području Slavonije gdje ima 221 evidentirane osobe s navedenim poremećajem i prema procjenama još oko 1600 neevidentiranih. Tekst majke dva autistična djeteta pokazuje koliko je važna rana intervencija i konstantan rad te individualan pristup svakom djetetu koje pati od ovog poremećaja. Autorica ovih toliko zrelih i izražajnih crteža je mala Anđela o kojoj se govori u tekstu.

Opširnije »

Dr. Vida Vukoja: Zadiranje u čovjekov spolni identitet, zadiranje je u njegovo dostojanstvo

02.04.2015 08:14

Na Trećem programu Hrvatskog radija u sklopu emisije „Okrugli stol ponedjeljkom“ ne temu „Rodni identiteti: biološki i društveni aspekti“ razgovaralo se o novoj terminologiji koja se uvodi pod utjecajem rodne ideologije, ali i o mogućnosti promjene spola u dokumentima bez prethodne promjene spola kirurškim putem. Takvo što je u Hrvatskoj omogućeno izmjenama Zakona o državnim maticama polovinom 2013. godine što je Kukuriku koalicija napravila po nalogu LGBT udruga. Nakon toga je bilo potrebno donijeti i druge dokumente, a prvenstveno Pravilnik za utvrđivanje uvjeta i pretpostavki za promjenu spola ili o životu u drugom rodnom identitetu. Psihologinja dr. Jokić-Begić u emisiji je istaknula da nijedan stručan psiholog ili psihijatar neće reći da je promjena spolnih obilježja jedini način da se pomogne osobi koja pati od rodne disforije.

Opširnije »

Obračuni unutar feminističke i LGBT zajednice između radikala i onih koji traže slobodu govora za sve

31.03.2015 18:47

Uoči referenduma o braku u Irskoj, koji se održava u svibnju, novinarku Irish Timesa Bredu O'Brien slučaj „Dolce&Gabbana“ podsjetio je na još jedan „thoughtcrime“ (u Orwellovom Novogovoru „zlomisao“, „misaoni delikt“) zbog kojeg je nedavno bio izvrgnut linču opet jedan insider u LGBTIQ svijetu, dugogodišnji istaknuti britanski gay aktivist australskog podrijetla Peter Tatchell. Upravo aktivist koji je u Velikoj Britaniji pokrenuo prosvjede protiv dizajnera ispred D&G trgovina. Njegov „misaoni delikt“ sastoji se u tome što je zajedno s još preko 100 ljevičara i feministkinja potpisao otvoreno pismo u obranu slobode govora, protiv cenzure, ušutkivanja i zastrašivanja intelektualaca, naročito na britanskim sveučilištima. Povod je bila „no platform“ politika britanskih sveučilišta protiv feministkinje Germaine Greer, odnosno uskraćivanje poziva da nastupa na sveučilištima i održava predavanja i rasprave. Nešto slično što su hrvatske feminističke i gay udruge pokušale napraviti Judith Reisman prilikom oba njena dolaska u Hrvatsku. „Zločin“ ove feministkinje u očima liberala bio je njena navodna „transfobija“ ili „transmizoginija“.


Opširnije »

„40 dana za život Hrvatska“: 7 beba spašeno od pobačaja!

31.03.2015 15:42

Završena je korizmena molitvena inicijativa „40 dana za život“ koja je trajala od 18. veljače do 29. ožujka. Molilo se ispred bolnica u čak 10 hrvatskih gradova. Organizatori zahvaljuju na 3000 molitelja koji su sudjelovali u ovih 40 dana. U tom razdoblju, prema saznanjima organizatora, 6 ginekologa se pozvalo na priziv savjesti i ne želi više raditi abortuse. Spašeno je 7 beba u Hrvatskoj i 402 bebe širom svijeta! Dakle, 7 ljudskih života spašeno je zahvaljujući ovim moliteljima! Sigurni smo da je broj trudnica i parova koji su se odlučili na život zahvaljujući ovoj inicijativi čak i veći. Organizatori ove inicijative u Hrvatskoj većinom su mladi ljudi.


Opširnije »

Održana panel rasprava u UN-u o trgovini jajašcima i iznajmljivanju maternica

30.03.2015 19:55

19. ožujka u sjedištu UN-a u New Yorku održana je panel rasprava o trgovini jajašcima i iznajmljivanju maternica odnosno suvremenim načinima asistirane reprodukcije. Na raspravi se također govorilo o problemu neplodnosti i rješenjima koje nude prirodne metode začeća. Uz organizatore obiteljsku udrugu C-FAM domaćin je bio i predstavnik Svete Stolice pri UN-u nadbiskup Auza koji je otvorio panel raspravu, a jedno od najzanimljivijih izlaganja imala je režiserka dokumentarnih filmova „Eggsploitation“ i „Breeders“ Jennifer Lahl koja je prikazala isječke iz svojih filmova odnosno dijelove razgovora sa ženama koje pate od zdravstvenih problema i neplodnosti zbog toga što su „donirale“ svoja jajašca. Ovakvo organizirano iskorištavanje i ponižavanje žena postaje sve veći problem koji pogađa žene s niskim ili nikakvim primanjima i posebno je raširen u zemljama trećeg svijeta. Međutim, feminističke udruge šute o industriji surogatstva i trgovine jajašcima jer kada bi uzele pod zaštitu te nesretne žene, došle bi u sukob s homoseksualnim lobijem kome služe i pripadaju daleko više nego što služe ženama.

Opširnije »

Parlamentarna skupština države New York odobrila prijedlog zakona koji dozvoljava ubrizgavanje otrova u srce djeteta u maternici

29.03.2015 09:54

U sklopu paketa zakona kojima se navodno promiču interesi i prava žena donji dom parlamentarne skupštine američke savezne države New York usvojio je i prijedlog zakona koji znači daljnju liberalizaciju abortusa na zahtjev u trećem tromjesječju trudnoće. Do sada se kasni abortus u toj državi odobravao jedino kada je bio ugrožen život majke, a sada bi zakon trebao zbog niza razloga dozvoliti ubojstvo bebe ubrizgavanjem otrova u srce. Zahvat će moći obavljati i liječnici koji inače ne rade abortuse. Pro-life udruge nadaju se da Senat ipak neće odobriti ovaj prijedlog zakona.


Opširnije »

Geni BRCA 1/2 - manipulacije u kaosu zastrašivanja

27.03.2015 15:55

Glumica Angelina Jolie prije dvije godine šokirala je javnost odstranivši zdravo tkivo dojki jer je saznala da nosi gen BRCA1 koji kod žena povećava rizik od raka dojke i jajnika. Angelina Jolie sada nastavlja s amputacijom zdravih organa. Prije tri dana obznanila je na prvim stranicama New York Timesa da je odstranila jajnike i jajovode nakon krvnih pretraga koje su ukazale na mogućnost postojanja tumora. Iako se nakon daljnjih pretraga uspostavilo da tumor nije zloćudan, glumica se odlučila na ovaj radikalan zahvat i sada ga reklamira preko medija, nastavljajući svoju misiju ambasadorice preventivnog uklanjanja dojki i ženskih reproduktivnih organa. U Europi i Hrvatskoj praksa je preventivno praćenje (UZV, mamografija, MR) umjesto preventivnog uklanjanja organa. Ines Grbić analizira tko sve može profitirati od sijanja straha holivudskom propagandom i zlouporaba emocija kod žena (industrija genetskog inženjeringa, farmaceutske kompanije koje nude HNL, kirurzi iz područja rekonstrukcijske kirurgije….). Sve veći broj žena u strahu poseže za uklanjanjem (zdravih) reproduktivnih organa.

Opširnije »

Država odustala od spašavanja braka

27.03.2015 14:15

„U tri mjeseca, koliko je na snazi novi Obiteljski zakon, podneseno je samo deset tužbi za razvod braka u RH! Svi se drugi dogovaraju i ne trebaju im odvjetnici. Treba pitati centre za socijalnu skrb jesu li kvalitetniji razvodi po starom ili novom zakonu – kaže prof. Rešetar i podsjeća da OZ iz 2003. godine predviđa mirenje da se spasi brak, a u novom je težište na dobrobiti djeteta.“  Tako je novi Obiteljski zakon ministrice Opačić branila voditeljica radne skupine koja je taj zakon sastavila, prof. Branka Rešetar s katedre za obiteljsko pravo osječkog pravnog fakulteta, ističući da o kvaliteti nove procedure razvoda braka u hrvatskom Obiteljskom zakonu govore inozemni stručnjaci iz SAD-a, Švedske i Italije.  Iza svega se kriju nastojanja trenutno vladajuće garniture da se u jeku ekonomske krize, ali i krize vrijednosti, kada nema dovoljno savjetovališta i ukinuti su obiteljski centri, odustane od spašavanja braka (prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Hrvatskoj svaki četvrti brak završi razvodom!). Ide se toliko daleko da se nesporni brakorazvodni postupci žele povjeriti javnim bilježnicima čime će se razvod još više banalizirati.

 

Opširnije »