Podržite nas!

Vijeće časti HND-a izreklo opomenu Nikolini Nakić zbog pisanja istine o abortusu

18.03.2015 11:45

Dogodila se nevjerojatna stvar – kako prenosi narod.hr, Vijeće časti HND-a izreklo je opomenu Nikolini Nakić sa obrazloženjem: „Ana Šimac ukazuje na to da Nikolina Nakić vrijeđa žene koje su napravile abortus, nazivajući ih ubojicama, da je njezin tekst utemeljen samo na njezinu fanatizmu, te da su statističke informacije koje iznosi nevaljane i nepotvrđene, a da je broj abortusa autorica izmislila. Smatra da ovakav tip novinarstva vrijeđa, napada ženske slobode i daje lažne informacije. Vijeće ocjenjuje da je Nikolina Nakić prekršila Kodeks časti hrvatskih novinara, s obzirom na to da u Republici Hrvatskoj, u smislu odredaba Kazenonog zakona, abortus nije zločin.“

Opširnije »

Djeca gay roditelja zahvaljuju Dolceu i Gabbani na hrabrosti

17.03.2015 11:25

„Nitko ne doživljava tako okrutne napade od strane gay lobija koliko oni koji i sami pripadaju gay zajednici i koji propituju aktivizam LGBT zajednice: djeca homoseksualnih parova i jednako tako homoseksualci koji brane njihova prava.“ I nitko tako dobro ne poznaje gay zajednicu kao oni koji joj i sami pripadaju i znaju dobro da to nije dobro okruženje za dijete. Šestero djece gay roditelja napisalo je pismo potpore modnim dizajnerima Dolceu i Gabbani protiv kojih je Elton John pokrenuo bojkot, a pridružuje mu se sve više slavnih imena: Ricky Martin, Courtney Love, Martina Navratilova…  Njih šestero zatražilo je status „prijatelja suda“ u procesu pred američkim Vrhovnim sudom koji u lipnju odlučuje hoće li sve američke države morati priznati istospolni „brak“. Njihovo svjedočanstvo pred jednim Žalbenim sudom u SAD-u već je obišlo svijet, a neki od njih napisali su i knjige o „nevinim žrtvama rata za bračnu jednakost“.

 

Opširnije »

Dolce i Gabbana: Jedina obitelj je tradicionalna, protiv smo ideje da dijete odrasta s dva gay ‘roditelja’

15.03.2015 22:00

Poznati modni kreatori Domenico Dolce i Stefano Gabbana izazvali su bijes LGBT aktivista zbog intervjua u talijanskoj Panorami u kojem su branili tradicionalni brak i govorili protiv istospolnog roditeljstva. Stranica LGBT News Italia, ista ona koja je pozvala na bojkot Barillinih proizvoda, pozvala je sada na bojkot kreacija modnog dua Dolce&Gabbana. Na bojkot je pozvao i Elton John, popularni britanski pjevač koji se osjetio prozvanim i uvrijeđenim zbog riječi kojima su Dolce i Gabbana osudili iznajmljivanje maternica i „sjeme izabrano iz kataloga“ . Istaknuli su da „rađanje mora biti čin ljubavi“.


Opširnije »

U in vitro oplodnjama svake godine umire 170.000 ljudskih embrija

15.03.2015 09:15

Podaci koji stižu iz Velike Britanije o stotinama tisuća ljudskih embrija koji se svake godine uništavaju zbog postupka medicinski potpomognute oplodnje su stravični, ali ne smijemo zaboraviti da je u Hrvatskoj 2012. bilo zamrznuto 12 tisuća embrija (prema nekim podacima čak 18 tisuća!) i da je prema hrvatskom zakonskom rješenju o MPO koji je donijela Kukuriku koalicija sudbina tih ljudskih života, nakon što istekne zakonski rok njihova čuvanja, nepoznata! 

Opširnije »

Zdravo, bolesno, poremećeno ili što?

14.03.2015 23:10

Pod pritiskom homoseksualnog lobija koji društvu nameće svoje „vrijednosti“, poput domino kockica padaju znanstveni i pravosudni kriteriji, obiteljska struktura, obrazovanje… U knjizi „Making gay okay“, koja je u pripremi u nakladničkoj kući Verbum, američki autor Robert R. Reilly objašnjava kako racionalizacija homoseksualnoga ponašanja dovodi do sveopćih društvenih promjena. Nemojmo se nikada umoriti prokazivati laži koje su uspjele baciti na koljena najviše društvene i državne institucije. „Homoseksualci ne mogu stvarati društvo niti ga mogu dugoročno održavati. U ime fiktivne slobode, homoseksualnost radi protiv kohezijskih elemenata u društvu. Ona tjera suprotan spol u sličnom smjeru. Nijedno društvo ne može dugoročno opstati ako je dijete zapostavljeno ili ako spolovi ratuju jedan protiv drugoga. … Konačna žrtva homoseksualnosti postaje obitelj, što društvo može tolerirati samo u određenim granicama.“ Novi članak Lidije Paris.

Opširnije »

Apsurdno izvješće „Panzeri“

14.03.2015 23:04

Dva dana nakon što je Europski parlament usvojio izvješće belgijskog eurozastupnika Marca Tarabelle, koje promiče abortus kao ljudsko pravo, usvojeno je još jedno izvješće sličnog sadržaja. Izvješće „Panzeri “ nazvano je prema talijanskom zastupniku Pier Antoniju Panzeriju iz Progresivne alijanse socijalista i demokrata (SD grupa). Ovo je izvješće moglo biti puno gore po Hrvatsku jer je talijanski socijalist uzeo sebi za pravo vrijeđati i kritizirati referendume o braku u Hrvatskoj i Slovačkoj. Zajedničko suprotstavljanje građana, koji su poslali više od 150.000 mail poruka, i velikog dijela hrvatskih zastupnika dalo je rezultate i kvalifikacije štetne po Hrvatsku su izbačene. O istupima hrvatskih europarlamentaraca u EU parlamentu možete više pročitati ovdje. U sljedećem tekstu navodi se kako ovo neobvezujuće izvješće ugrožava život nerođenih, ali i koliko su apsurdna shvaćanja socijalista po kojima abortus malo predstavlja nasilje nad ženama i djecom, a u drugim slučajevima predstavlja neotuđivo ljudsko pravo.

 

Opširnije »

Što građani misle o Građanskom odgoju? (2)

13.03.2015 15:10

Nastavljamo s objavom očitovanja građana iz prve javne rasprave o Građanskom odgoju i obrazovanju koja se održala još tijekom vladavine ministra Jovanovića od 25. travnja do 26. svibnja 2014. GOO je uveden ove školske godine kao međupredmetni sadržaj, ali bez konkretnih izmjena programa protiv kojeg su građani negodovali. Naročito se to odnosi na sudjelovanje udruga liberalnog svjetonazora u kreiranju programa i promicanja rodne ideologije uz izostanak domoljubnih sadržaja i potpuno zanemarivanje tradicionalnih vrijednosti prema kojima većina roditelja odgaja svoju djecu. Potpuno se zanemaruje bremenito povijesno nasljeđe Hrvatske – 45 godina komunističkog režima i ratne 90-te godine zbog kojih hrvatsko društvo, pa tako i učenici, sinovi i kćeri branitelja i stradalnika, trpi traume, na što se upozorava u jednom od očitovanja koje prenosimo. Nisu li takva pitanja puno bitnija za nastavu iz građanskog odgoja od primjerice rodne ideologije koju su sudionici javne rasprave mahom prepoznali kao običnu propagandu?


Opširnije »

Coca-Cola, Google i Facebook lobiraju za istopolne brakove

13.03.2015 08:20

Do lipnja 2013. godine istospolni „brak“ bio je legalan u 12 američkih saveznih država, dok ga je danas moguće sklopiti u njih 37. Federalni zakon DOMA (Defense of Marriage Act), po kojem je svaka pojedina američka država bila zaštićena od priznavanja zakona o braku koji su na snazi u drugim saveznim državama, u bitnoj je mjeri poljuljan i proglašen neustavnim posredstvom sudskog aktivizma. Naročito nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a iz lipnja 2013. u slučaju Windsor, zabrane istospolnog „braka“ koje su imale mnoge američke države u svojim ustavima proglašene su neustavnima u 27 država, što je u njima dovelo do legalizacije istospolnog „braka“.  U lipnju ove godine američki Vrhovni sud donijet će jednu od zasigurno najdalekosežnijih odluka. Od njega se očekuje da donese odluku o tome da li sve savezne države, osim priznanja već sklopljenih brakova, moraju prema Ustavu izdavati dozvole za brak istospolnim parovima. Takvo što nema nikakvog temelja u američkom Ustavu koji je pisan daleke 1787. i koji se smatra prvim ustavom neke države. Najveće američke korporacije vrše pritisak na Vrhovni sud lobirajući za donošenje odluke u korist hitnog priznavanja istospolnog „braka“ u svim američkim državama.

Opširnije »

NAJVEĆA LAŽ HDZ-a: Prevarili časne sestre i prešutno odobrili abortuse u bolnici Sestara milosrdnica?

12.03.2015 14:45

U Hrvatskoj je 1995. posebna komisija Ministarstva zdravstva izradila Nacrt prijedloga Zakona o prekidu trudnoće po kojem bi abortus bio moguć tek nakon nakon obveznog prethodnog stručnog savjetovanja. Nacrt nije stavljen u saborsku proceduru i do danas nije poznata njegova sudbina ni razlozi zašto se od Nacrta odustalo. Ovaj tekst govori o tome kako je ministar zdravstva Andrija Hebrang, nadajući se da će njegova tada vladajuća stranka uspjeti promjeniti komunistički zakon o abortusu iz 1978., obećao Družbi sestara milosrdnica da će se zagrebačkoj bolnici koja nosi njihovo ime (upravljanje nad bolnicom nasilno je oduzeto redovnicama dolaskom komunističke vlasti 1945. godine) uskratiti rješenje za obavljanje abortusa. Novi zakon koji bi spasio na desetke ili stotine tisuća djece nikada nije donesen, a Sestre milosrdnice bile su prevarene. Koji je razlog odustajanja od tog Nacrta prijedloga zakona?

Opširnije »

Europski parlament izglasao Izvješće Tarabella kojim se potiče pobačaj

11.03.2015 11:53

Europski parlament jučer je usvojio izvješće „Tarabella“ kojim se potiče ozakonjenje ili pristup pobačaju u državama članicama EU. Izvješće je protivno načelu supsidijarnosti, načelu po kojem funkcionira Europska unija s tolikim brojem članica. Svaka država članica ima pravo samostalno i suvereno odrediti se prema pitanju pobačaja i do ovog izvješća Europska unija je to poštovala. Za izglasavanje ovog štetnog izvješća koje se protivi pravu na život odgovorna je Europska pučka stranka čiji se službeni stav podudarao sa stavom socijalista, ujedinjene ljevice, liberala i zelenih da izvješće „Tarabella“ u konačnici treba prihvatiti. Polovica zastupnika te stranke glasala je protiv službenog stava stranke, a među njima i hrvatski europarlamentarci iz redova HDZ-a, HSS-a i HKS-a. Naši zastupnici iz SDP-a, HNS-a, IDS-a i Oraha su naravno poduprli izvješće. 

Opširnije »