Podržite nas!

Što građani misle o Građanskom odgoju?

06.03.2015 08:09

Smjenom ministra Jovanovića, koji je pokušao uvesti Građanski odgoj i obrazovanje bez da su bile pripremljene zakonske pretpostavke za njegovo uvođenje kao zasebnog predmeta, nije se postiglo baš ništa posebno za dobrobit učenika i njihovih roditelja. Građanski odgoj je nakon provedene druge javne rasprave krajem prošle godine uveden kao obvezan program, ali međupredmetnih sadržaja. Sadržajno se nije bitno mijenjao od onog prvog programa ministra Jovanovića koji je proveo prvu javnu raspravu iz koje donosimo neke od najzanimljivijih očitovanja. Kao što smo već naveli, MZOŠ je iz službenog dokumenta s očitovanjima izbacio oko 30% očitovanja, a preostali materijal u dokumentu je necjelovit budući da su pojedina očitovanja cenzurirana. Isto tako je povrijeđeno autorsko pravo njihovih pisaca da budu navedeni kao autori očitovanja.

Opširnije »

Upoznajte prvi „vjenčani“ gay trojac na svijetu

05.03.2015 13:25

„Sve je to ljubav“, „Ljubav za sve“, bili su slogani strane PROTIV uoči hrvatskog referenduma o braku. Iste takve argumente koriste istospolni parovi kojima nije dovoljno biti s jednom osobom u vezi već traže brak za troje! Jednom kada se sruše etičke brane, svaka ljudska želja i hir postaju "pravo", pa tako i "obitelj" između tri muškarca. Kasnije će vjerojatno htjeti dijete.

 

Opširnije »

Film „180“

05.03.2015 08:45

„Film „180“ ima potencijal da promjeni društvenu svijest u bitci oko abortusa u korist protivnika abortusa, odnosno onih koji zagovaraju pravo na život. Nije nikakvo pretjerivanje ako kažemo da bi ovaj film mogao promjeniti smjer kojim ide američka nacija i spasiti milijune života. Zajedno to možemo ostvariti.“, stoji na službenim stranicama distributera i producenta ovog filma. Vjerojatno ste ga već imali prilike pogledati. Mi ga prikazujemo kao podsjetnik na činjenicu da se stav o abortusu može nekad promjeniti vrlo brzo, što je najčešće presudan faktor kada se netko nađe pred takvom odlukom. I stoga podsjećamo da se u Hrvatskoj događa nešto važno, po treći puta: molitvena inicijativa „40 dana za život“. U samo godinu dana inicijativa se proširila iz Zagreba na još devet hrvatskih gradova, što se prema riječima organizatora rijetko događa drugdje u svijetu.

Opširnije »

Slovenija: Istospolna partnerstva mogu posvajati djecu – djed i baka ne

04.03.2015 11:25

Slovenska je ljevica svojevrsnim “blitzkriegom”, bez mnogo rasprave i po skraćenom postupku, donijela novo zakonsko rješenje o braku i obiteljskim odnosima kojim se istospolni parovi u svojim pravima u potpunosti izjednačuju s heteroseksualnima, pa će se lezbijski i homoseksualni parovi moći vjenčati pred matičarem, jedno drugog naslijeđivati i usvajati djecu, a zakon isto tako redefinira pojam obitelji kao životnu zajednicu “dviju osoba”, ne spominjući spol.iako je obitelj od osnovne važnosti za svako društvo. Time su pogazili rezultate referenduma iz 2012.


Opširnije »

Otvara se osnovna škola za gay djecu u Atlanti

02.03.2015 08:11

Odlučivši pokrenuti privatan biznis, dvoje profesora iz Atlante, Christian Zsilavetz i Kara Vona,  pronašla su vrlo lukrativnu nišu. Ideja možda čak postane hit na ovom tržištu, nikad se ne zna, ali siguran biznis će neminovno postati jer ne sumnjamo da će se u sve, kako to već ide kad je gay lobi u pitanju, vrlo brzo uključiti potpore iz lokalnih i državnih proračuna. Radi se o prvoj osnovnoj školi za gay, lezbijsku, biseksualnu ili transrodnu — djecu. Da, dobro ste čuli, djeca mogu biti i biseksualna, i to počevši od predškolskog uzrasta do 8. razreda, jer upravo je tim uzrastima namijenjena ova škola. Osnivači škole ponajprije računaju da će privući istospolne parove s djecom – queer i trans „obitelji“ – na mjesto gdje neće previše odudarati od svoje okoline. Osnivačica Kara Vona tvrdi da djeca ne mogu ni učiti u normalnoj školi „jer su gay“, zbog zadirkivanja svojih vršnjaka. I tako su se odlučili na dobrovoljnu segregaciju.


Opširnije »

Majka sam četvoro djece, a evo zašto sam odbila raditi testove za prenatalnu dijagnostiku

01.03.2015 10:00

„Ovaj svijet griješi kad nam sugerira da se odreknemo djece s “greškom”, jer nisu ona ta koja imaju grešku, već mi. Sve dok razmišljamo na taj način i bespogovorno prihvaćamo ono što se kao podrazumijeva, nismo dostojni zvati se ljudima. Zaista nismo!“ Kolumne Nikoline Nakić zaista su velika utjeha i inspiracija, kako ljudima koji nose težak križ zbog toga što su roditelji djeteta s posebnim potrebama tako i ljudima koji su zbog raznih drugih osobnih razloga posustali. Iz tih kolumni progovara čista radost zbog ljubavi koja je iz Vječnosti, posredstvom majki i očeva, došla na ovaj svijet. Ona je tim veća, posebnija i čudesnija kada dolazi od djece koja nažalost ne mogu u svemu biti kao druga djeca.  


Opširnije »

MZOS skriva i cenzurira očitovanja građana o GOO

01.03.2015 09:43

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa zaprimilo je 156 očitovanja u sklopu javne rasprave na Nacrt nastavnoga plana i programa građanskog odgoja i obrazovanja za osnovnu i srednju školu koju je bivši ministar Željko Jovanović objavio od 25. travnja 2014. do 26. svibnja 2014., međutim, dan danas se ta očitovanja taje od javnosti. Petar Radelj došao je u posjed PDF dokumenta Ministarstva u kojem se mogu pročitati brojna vrlo zanimljiva očitovanja, makar okrnjena i cenzurirana i bez imena autora. Ipak, i ovako okrnjen materijal predstavlja uvid u elektroničku demokraciju u Hrvata 2014. i građanski otpor samovolji bivšega ministra Jovanovića. Radi se o vrlo dragocjenom dokumentu u kojem građani raskrinkavaju ono što se trenutno predaje u školama kao međupredmetni sadržaji iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Jer suštinski je u tim sadržajima sve ostalo isto kao i kod prve Jovanovićeve verzije građanskog odgoja.

Opširnije »

Ministarstvo priprema zakon po kojem nećete moći odbiti cijepiti dijete

01.03.2015 09:28

Ministarstvo zdravlja je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana te u sjeni predsjedničkih izbora „održalo“ tzv. savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i „provelo“ javnu raspravu koja je trajala do 5. siječnja 2015. o čak 25 novih, važnih zakonskih osnova. Na ovaj način je ministar Varga, u maniri bivšeg ministra MZOS-a Željka Jovanovića, u fingiranoj javnoj raspravi, bez prave želje za bilo kakvim utjecajem javnosti, “podmetnuo” promjene čak 25 vrlo važnih i osjetljivih zakonskih prijedloga, među kojima je i primjerice Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, ali i novi Zakon o zaštiti prava pacijenata, odnosno prema novom zakonskom prijedlogu Zakon o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata. U tom se prijedlogu zakona krije uvođenje medicinske oporuke kojom se odlučuje o životu ili smrti pacijenta javnobilježničkom ispravom, tj. davanje ovlasti u pravilu medicinski nestručnoj osobi, čijega se života to ne tiče, da unaprijed izrečenom zabranom ili pristankom odlučuje o životu ili smrti svojega štićenika. Osim toga, u članku 13. kojim se regulira informirani pristanak praktički se ukida mogućnost odbijanja provođenja programa obaveznog cijepljenja! 

Opširnije »

„Čudo stvaranja čovjeka“ (video)

26.02.2015 08:40

Pozivamo vas da pogledate odličan 50-minutni dokumentarni film o „Čudu stvaranja čovjeka“ u sve tri faze koje danas priznaje embriologija: predembrionalno, embrionalno i fetalno razdoblje. Ujedno vas molimo da se pridružite inicijativi „40 dana za život“. Do sada je u svijetu, od početka korizmene kampanje, u zadnji čas, spašeno 26 ljudskih života! Njihove majke i očevi izabrali su život vidjevši molitelje koji su im bili spremni pomoći. Zasigurno je puno veći broj majki i očeva o kojima inicijativa ni ne zna, a koji su čuli njihove poruke preko medija i odustali od abortusa.

Opširnije »

Sprema li se i u Hrvatskoj zakon o surogatstvu – iznajmljivanju maternice?

24.02.2015 08:00

Kod surogat majčinstva ne iznajmljuje se samo maternica žene već cijelo njeno tijelo. Što podrazumjeva i osjećaje, samo što su oni u slučaju surogat majčinstva nepoželjni. Spadaju u „probleme“ surogatstva. No, ne samo što ih surogat majka zbog hormonalnih promjena u trudnoći i prirode svoje ženske duše ne može kontrolirati nego se neminovno postavlja pitanje što je sa djetetom koje takve osjećaje zaslužuje i iziskuje za svoj zdravi razvoj kroz 9 mjeseci trudnoće? To i niz drugih pitanja postavlja sljedeći članak koji upozorava na to da liberalne udruge „Roda“ i manje poznata udruga „Beta“ lobiraju za ukidanje zabrane surogatstva tj. izmjene članka 31. Zakona o pomognutoj oplodnji. Udruge time pomažu aktualnoj vlasti koja “gura” ozakonjenje surogatstva u Hrvatskoj. Ozakonjenje surogatstva je usko vezano za napore homoseksualnih lobija da izjednače homoseksualnu vezu i brak. Predsjednica udruge „Beta“, navodno Udruga osoba s problemom neplodnosti“, je poznata feministkinja Nada Topić Peratović, članica udruga „Protagora“ i „Centra za građansku hrabrost“ (udruge koje promiču sekularni aktivizam), koja naizmjenično živi u Švicarskoj i Hrvatskoj. U zadnje vrijeme ističe se u javnosti kampanjom u kojoj promiče knjigu „Humanizam za djecu“, nedavno predstavljene u HNK Ivan Pl. Zajc – Rijeka. Zbog zalaganja ove udruge ministar Mornar naložio je zagrađivanje kipa Majke Božje knaufom u jednom zadarskoj osnovnoj školi.

Opširnije »