Podržite nas!

MZOS skriva i cenzurira očitovanja građana o GOO

01.03.2015 09:43

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa zaprimilo je 156 očitovanja u sklopu javne rasprave na Nacrt nastavnoga plana i programa građanskog odgoja i obrazovanja za osnovnu i srednju školu koju je bivši ministar Željko Jovanović objavio od 25. travnja 2014. do 26. svibnja 2014., međutim, dan danas se ta očitovanja taje od javnosti. Petar Radelj došao je u posjed PDF dokumenta Ministarstva u kojem se mogu pročitati brojna vrlo zanimljiva očitovanja, makar okrnjena i cenzurirana i bez imena autora. Ipak, i ovako okrnjen materijal predstavlja uvid u elektroničku demokraciju u Hrvata 2014. i građanski otpor samovolji bivšega ministra Jovanovića. Radi se o vrlo dragocjenom dokumentu u kojem građani raskrinkavaju ono što se trenutno predaje u školama kao međupredmetni sadržaji iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Jer suštinski je u tim sadržajima sve ostalo isto kao i kod prve Jovanovićeve verzije građanskog odgoja.

Opširnije »

Ministarstvo priprema zakon po kojem nećete moći odbiti cijepiti dijete

01.03.2015 09:28

Ministarstvo zdravlja je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana te u sjeni predsjedničkih izbora „održalo“ tzv. savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i „provelo“ javnu raspravu koja je trajala do 5. siječnja 2015. o čak 25 novih, važnih zakonskih osnova. Na ovaj način je ministar Varga, u maniri bivšeg ministra MZOS-a Željka Jovanovića, u fingiranoj javnoj raspravi, bez prave želje za bilo kakvim utjecajem javnosti, “podmetnuo” promjene čak 25 vrlo važnih i osjetljivih zakonskih prijedloga, među kojima je i primjerice Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, ali i novi Zakon o zaštiti prava pacijenata, odnosno prema novom zakonskom prijedlogu Zakon o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata. U tom se prijedlogu zakona krije uvođenje medicinske oporuke kojom se odlučuje o životu ili smrti pacijenta javnobilježničkom ispravom, tj. davanje ovlasti u pravilu medicinski nestručnoj osobi, čijega se života to ne tiče, da unaprijed izrečenom zabranom ili pristankom odlučuje o životu ili smrti svojega štićenika. Osim toga, u članku 13. kojim se regulira informirani pristanak praktički se ukida mogućnost odbijanja provođenja programa obaveznog cijepljenja! 

Opširnije »

„Čudo stvaranja čovjeka“ (video)

26.02.2015 08:40

Pozivamo vas da pogledate odličan 50-minutni dokumentarni film o „Čudu stvaranja čovjeka“ u sve tri faze koje danas priznaje embriologija: predembrionalno, embrionalno i fetalno razdoblje. Ujedno vas molimo da se pridružite inicijativi „40 dana za život“. Do sada je u svijetu, od početka korizmene kampanje, u zadnji čas, spašeno 26 ljudskih života! Njihove majke i očevi izabrali su život vidjevši molitelje koji su im bili spremni pomoći. Zasigurno je puno veći broj majki i očeva o kojima inicijativa ni ne zna, a koji su čuli njihove poruke preko medija i odustali od abortusa.

Opširnije »

Sprema li se i u Hrvatskoj zakon o surogatstvu – iznajmljivanju maternice?

24.02.2015 08:00

Kod surogat majčinstva ne iznajmljuje se samo maternica žene već cijelo njeno tijelo. Što podrazumjeva i osjećaje, samo što su oni u slučaju surogat majčinstva nepoželjni. Spadaju u „probleme“ surogatstva. No, ne samo što ih surogat majka zbog hormonalnih promjena u trudnoći i prirode svoje ženske duše ne može kontrolirati nego se neminovno postavlja pitanje što je sa djetetom koje takve osjećaje zaslužuje i iziskuje za svoj zdravi razvoj kroz 9 mjeseci trudnoće? To i niz drugih pitanja postavlja sljedeći članak koji upozorava na to da liberalne udruge „Roda“ i manje poznata udruga „Beta“ lobiraju za ukidanje zabrane surogatstva tj. izmjene članka 31. Zakona o pomognutoj oplodnji. Udruge time pomažu aktualnoj vlasti koja “gura” ozakonjenje surogatstva u Hrvatskoj. Ozakonjenje surogatstva je usko vezano za napore homoseksualnih lobija da izjednače homoseksualnu vezu i brak. Predsjednica udruge „Beta“, navodno Udruga osoba s problemom neplodnosti“, je poznata feministkinja Nada Topić Peratović, članica udruga „Protagora“ i „Centra za građansku hrabrost“ (udruge koje promiču sekularni aktivizam), koja naizmjenično živi u Švicarskoj i Hrvatskoj. U zadnje vrijeme ističe se u javnosti kampanjom u kojoj promiče knjigu „Humanizam za djecu“, nedavno predstavljene u HNK Ivan Pl. Zajc – Rijeka. Zbog zalaganja ove udruge ministar Mornar naložio je zagrađivanje kipa Majke Božje knaufom u jednom zadarskoj osnovnoj školi.

Opširnije »

Noćna mora s genetski modificiranim embrijima se ostvaruje! Trebamo vašu pomoć!

23.02.2015 14:52

Andrea Wiliams, direktorica organizacije Christian Concern, uputila nam je apel za potpisivanje peticije protiv zakonskog prijedloga koji će, ukoliko prođe glasovanje u Gornjem domu britanskog parlamenta, omoućiti stvaranje genetski modificiranih embrija s 3 biološka roditelja! Imamo vrlo malo vremena jer glasovanje je sutra, 24. veljače. Radi se o velikom, opasnom koraku za čovječanstvo koji znači da će genetski kod tih osoba biti promijenjen i prenesen na druge generacije. Nitko ne može predvidjeti kakve će biti posljedice ovog postupka. Ne radi se samo o unutarnjem pitanju Velike Britanije već o međunarodnom pitanju jer ukoliko se takva praksa ustabili, vrlo brzo prijeći će granice Velike Britanije. Zbog toga vas molimo, gdje god da jeste, u kojem god dijelu svijeta, kontaktirajte što veći broj članova Gornjeg parlamenta Velike Britanije i tražite od njih da zaustave ovaj prijedlog zakona ili da ga barem odgode. Prenosimo tekst peticije.

Opširnije »

Seksualizirani gayoliki marsovac Kefir u dječjem programu HTV-a

23.02.2015 12:35

Na e-mail adresu portala zdravstveniodgoj.com stiglo je pismo zabrinute majke koja je isto pismo uputila urednici programa HTV 2 Vesni Karuzi i urednicama magazina za djecu „Juhuhu“ Tanji Kirhmajer i Jeleni Milošević. Dječja emisija „Juhuhu“ prikazuje se rano ujutro, a gledateljica se žali na „indirektno seksualno zlostavljanje djece“ u epizodi o marsovcima koja je prikazana u petak 20. veljače u 8 i 20. Marsovac je djeci prikazan obučen u uski kostimić koji je, što zbog kroja, što zbog igre bojama, naglašavao genitalije muškarca. Prvo je prikazan u izdvojenom prozorčiću s veće udaljenosti i upravo su iz takvog plana genitalije muškarca, zahvaljujući kostimu, klincima morale odmah upasti u oči. Kasnije je sniman blizu, ali tako da se vidi skoro cijelo tijelo, i ispod pojasa. Tada su genitalije nešto manje upadale u oči tako da se većina zabrinutih roditelja vjerojatno brzo uvjerila kako im se samo pričinilo da je to malo previše vulgarno i seksualizirano. No, cijelo vrijeme marsovac je imao kretnje, gestikulaciju i način govora koji se obično pripisuju feminiziranim homoseksualcima. Marsovac Kefir bio je vrlo simpatičan, naročito djeci. A djeca vole imitirati takva stvorenja…

Opširnije »

Toronto Star pod udarom kritika zbog objave svjedočanstava o Gardasilu

21.02.2015 12:38

Članak koji prenosimo iz kanadskog Toronto Stara objavljen je nedavno te se odmah našao pod udarom kritika medicinskog i javnozdravstvenog lobija, i to ne samo iz Kanade već iz cijelog svijeta. Dosta medija potrudilo se diskreditirati članak i novinare zbog toga što su alarmirali javnost o opasnostima cjepiva Gardasil bez da su jasno naveli da ne postoji niti jedan znanstveni medicinski dokaz o „tamnoj strani“ ovog cjepiva. Sudeći prema brzini i jačini kojom su medicinski lobiji napali navjeći kanadski internetski novinski portal zbog objave nezgodnih svjedočanstava o Gardasilu izgledno je da takvih „znanstvenih medicinskih dokaza“ tako skoro neće ni biti. No sličnih svjedočanstava o Gardasilu kakvi se nalaze u ovom članku, koji je rezultat istraživačkog novinarstva, prepun je internet. Svakako pogledajte i video (kliknite na poveznicu na originalni članak na dnu ovog teksta) koji je napravio isti portal u kojem progovara i majka Annabelle Morin, 14-godišnje djevojčice koja je umrla 15 dana nakon primanja druge doze cjepiva. Majka ju je pronašla mrtvu u kadi. 

Opširnije »

Upozorenje roditeljima: igrajući se sa zdravljem vaše djece pokušavaju spasiti propali projekt masovnog cjepljenja protiv HPV-a

20.02.2015 15:45

Portal zdravstveniodgoj.com prima upite zabrinutih roditelja u svezi s agresivnom kampanjom promicanja cjepiva protiv HPV-a koja se ponovno provodi u osnovnim i srednjim školama po Hrvatskoj. Roditeljska udruga GROZD upozorava na tribine koje se posljednjih  tjedana održavaju u zagrebačkim gimnazijama pod nazivom „Spikaš o svemu, spikaj i o njemu" s ciljem promocije cjepiva.  Projekt su pokrenuli portali Večernjeg lista i ordinacija.hr, a podržavaju ga Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Hrvatska liga za borbu protiv raka. Na navedene tribine upućuju se čitavi razredi srednjoškolaca, bez znanja roditelja. Priopćenje GROZD-a prenosimo u cjelosti.

Opširnije »

Vodič za rješenje 5 problema tinejdžerskog ponašanja (3.dio)

19.02.2015 20:40

Kako se postaviti kada vaš tinejdžer upadne u loše društvo ili proživljava emocionalne drame? I jedno i drugo može biti prilika za uspostavu većeg povjerenja između tinejdžera i roditelja. 

Opširnije »

Ima li porast autizma kod djece kakve veze s cjepivima proizvedenim na stanicama ljudskih fetusa?

19.02.2015 09:20

Dr. Lidija Gajski dala je kratki osvrt za naš portal na studiju objavljenu polovinom prošle godine u stručnom medicinsko-epidemiološkom znanstvenom časopisu Journal of Public Health and Epidemiology. Radi se o studiji  „Utjecaj okolišnih čimbenika na učestalost autističnog poremećaja nakon 1979.“, autora Theresa A. Deisher, Ngoc V. Doana, Angelica Omaiye, Kumiko Koyame i Sarah Bwabye. Studija je otkrila kako promjena u tehnologiji proizvodnje vakcina, točnije uvođenje cjepiva proizvedenih na staničnim linijama dobivenih iz ljudskih fetusa, koincidira s porastom učestalosti autizma. Pri tom je između ostalog utvrđena povezanost s kombiniranim cjepivom protiv ospica, zaušnjaka i rubeole, odnosno MMR cjepivom, naročito aktualnim zbog nedavne epidemije ospica. Naime, nitko više ne pobija podatke o neobjašnjivo velikom pa čak i alarmantnom porastu autizma kod djece u posljednja dva desetljeća. U 70-tima i 80-tima prošlog stoljeća poremećaj je još bio rijedak – samo jedno na 2000 djece oboljevalo je od autizma. Već 2003. godine epidemiolozi američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti objavili su rezultate opsežne studije provedene u Atlanti koji su pokazali kako je incidencija autizma kod djece u dobi od 3 do 10 godina na tom području bila 3,4 slučaja na 1000 djece. Radilo se o deset puta većoj incidenciji nego što su to pokazivale studije provedene u 80-tima i ranim 90-tima u kojima su korišteni slični kriteriji. Danas američki Centar za kontrolu bolesti procjenjuje da jedno od 150 djece u dobi od 8 godina  boluje od autizma, odnosno poremećaja autističnog spektra (Izvor: WebMD, „Porast slučaja autizma – uzrok i dalje misterij“). Studija na koju dr. Lidija Gajski daje osvrt nalazi se u privitku.


Opširnije »