Podržite nas!

Noćna mora s genetski modificiranim embrijima se ostvaruje! Trebamo vašu pomoć!

23.02.2015 14:52

Andrea Wiliams, direktorica organizacije Christian Concern, uputila nam je apel za potpisivanje peticije protiv zakonskog prijedloga koji će, ukoliko prođe glasovanje u Gornjem domu britanskog parlamenta, omoućiti stvaranje genetski modificiranih embrija s 3 biološka roditelja! Imamo vrlo malo vremena jer glasovanje je sutra, 24. veljače. Radi se o velikom, opasnom koraku za čovječanstvo koji znači da će genetski kod tih osoba biti promijenjen i prenesen na druge generacije. Nitko ne može predvidjeti kakve će biti posljedice ovog postupka. Ne radi se samo o unutarnjem pitanju Velike Britanije već o međunarodnom pitanju jer ukoliko se takva praksa ustabili, vrlo brzo prijeći će granice Velike Britanije. Zbog toga vas molimo, gdje god da jeste, u kojem god dijelu svijeta, kontaktirajte što veći broj članova Gornjeg parlamenta Velike Britanije i tražite od njih da zaustave ovaj prijedlog zakona ili da ga barem odgode. Prenosimo tekst peticije.

Opširnije »

Seksualizirani gayoliki marsovac Kefir u dječjem programu HTV-a

23.02.2015 12:35

Na e-mail adresu portala zdravstveniodgoj.com stiglo je pismo zabrinute majke koja je isto pismo uputila urednici programa HTV 2 Vesni Karuzi i urednicama magazina za djecu „Juhuhu“ Tanji Kirhmajer i Jeleni Milošević. Dječja emisija „Juhuhu“ prikazuje se rano ujutro, a gledateljica se žali na „indirektno seksualno zlostavljanje djece“ u epizodi o marsovcima koja je prikazana u petak 20. veljače u 8 i 20. Marsovac je djeci prikazan obučen u uski kostimić koji je, što zbog kroja, što zbog igre bojama, naglašavao genitalije muškarca. Prvo je prikazan u izdvojenom prozorčiću s veće udaljenosti i upravo su iz takvog plana genitalije muškarca, zahvaljujući kostimu, klincima morale odmah upasti u oči. Kasnije je sniman blizu, ali tako da se vidi skoro cijelo tijelo, i ispod pojasa. Tada su genitalije nešto manje upadale u oči tako da se većina zabrinutih roditelja vjerojatno brzo uvjerila kako im se samo pričinilo da je to malo previše vulgarno i seksualizirano. No, cijelo vrijeme marsovac je imao kretnje, gestikulaciju i način govora koji se obično pripisuju feminiziranim homoseksualcima. Marsovac Kefir bio je vrlo simpatičan, naročito djeci. A djeca vole imitirati takva stvorenja…

Opširnije »

Toronto Star pod udarom kritika zbog objave svjedočanstava o Gardasilu

21.02.2015 12:38

Članak koji prenosimo iz kanadskog Toronto Stara objavljen je nedavno te se odmah našao pod udarom kritika medicinskog i javnozdravstvenog lobija, i to ne samo iz Kanade već iz cijelog svijeta. Dosta medija potrudilo se diskreditirati članak i novinare zbog toga što su alarmirali javnost o opasnostima cjepiva Gardasil bez da su jasno naveli da ne postoji niti jedan znanstveni medicinski dokaz o „tamnoj strani“ ovog cjepiva. Sudeći prema brzini i jačini kojom su medicinski lobiji napali navjeći kanadski internetski novinski portal zbog objave nezgodnih svjedočanstava o Gardasilu izgledno je da takvih „znanstvenih medicinskih dokaza“ tako skoro neće ni biti. No sličnih svjedočanstava o Gardasilu kakvi se nalaze u ovom članku, koji je rezultat istraživačkog novinarstva, prepun je internet. Svakako pogledajte i video (kliknite na poveznicu na originalni članak na dnu ovog teksta) koji je napravio isti portal u kojem progovara i majka Annabelle Morin, 14-godišnje djevojčice koja je umrla 15 dana nakon primanja druge doze cjepiva. Majka ju je pronašla mrtvu u kadi. 

Opširnije »

Upozorenje roditeljima: igrajući se sa zdravljem vaše djece pokušavaju spasiti propali projekt masovnog cjepljenja protiv HPV-a

20.02.2015 15:45

Portal zdravstveniodgoj.com prima upite zabrinutih roditelja u svezi s agresivnom kampanjom promicanja cjepiva protiv HPV-a koja se ponovno provodi u osnovnim i srednjim školama po Hrvatskoj. Roditeljska udruga GROZD upozorava na tribine koje se posljednjih  tjedana održavaju u zagrebačkim gimnazijama pod nazivom „Spikaš o svemu, spikaj i o njemu" s ciljem promocije cjepiva.  Projekt su pokrenuli portali Večernjeg lista i ordinacija.hr, a podržavaju ga Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Hrvatska liga za borbu protiv raka. Na navedene tribine upućuju se čitavi razredi srednjoškolaca, bez znanja roditelja. Priopćenje GROZD-a prenosimo u cjelosti.

Opširnije »

Vodič za rješenje 5 problema tinejdžerskog ponašanja (3.dio)

19.02.2015 20:40

Kako se postaviti kada vaš tinejdžer upadne u loše društvo ili proživljava emocionalne drame? I jedno i drugo može biti prilika za uspostavu većeg povjerenja između tinejdžera i roditelja. 

Opširnije »

Ima li porast autizma kod djece kakve veze s cjepivima proizvedenim na stanicama ljudskih fetusa?

19.02.2015 09:20

Dr. Lidija Gajski dala je kratki osvrt za naš portal na studiju objavljenu polovinom prošle godine u stručnom medicinsko-epidemiološkom znanstvenom časopisu Journal of Public Health and Epidemiology. Radi se o studiji  „Utjecaj okolišnih čimbenika na učestalost autističnog poremećaja nakon 1979.“, autora Theresa A. Deisher, Ngoc V. Doana, Angelica Omaiye, Kumiko Koyame i Sarah Bwabye. Studija je otkrila kako promjena u tehnologiji proizvodnje vakcina, točnije uvođenje cjepiva proizvedenih na staničnim linijama dobivenih iz ljudskih fetusa, koincidira s porastom učestalosti autizma. Pri tom je između ostalog utvrđena povezanost s kombiniranim cjepivom protiv ospica, zaušnjaka i rubeole, odnosno MMR cjepivom, naročito aktualnim zbog nedavne epidemije ospica. Naime, nitko više ne pobija podatke o neobjašnjivo velikom pa čak i alarmantnom porastu autizma kod djece u posljednja dva desetljeća. U 70-tima i 80-tima prošlog stoljeća poremećaj je još bio rijedak – samo jedno na 2000 djece oboljevalo je od autizma. Već 2003. godine epidemiolozi američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti objavili su rezultate opsežne studije provedene u Atlanti koji su pokazali kako je incidencija autizma kod djece u dobi od 3 do 10 godina na tom području bila 3,4 slučaja na 1000 djece. Radilo se o deset puta većoj incidenciji nego što su to pokazivale studije provedene u 80-tima i ranim 90-tima u kojima su korišteni slični kriteriji. Danas američki Centar za kontrolu bolesti procjenjuje da jedno od 150 djece u dobi od 8 godina  boluje od autizma, odnosno poremećaja autističnog spektra (Izvor: WebMD, „Porast slučaja autizma – uzrok i dalje misterij“). Studija na koju dr. Lidija Gajski daje osvrt nalazi se u privitku.


Opširnije »

Strahote kemijskog abortusa

18.02.2015 14:28

Prof.dr.sc. Herman Haller, bivši sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka, pokrenuo je u inicijativu prema Ministarstvu zdravlja da se odobri kemijski odnosno medikamentozni abortus u Hrvatskoj.  „Radi se o dva lijeka koja će doći u Rijeku i čim dobijemo dozvolu Ministarstva zdravlja ponudit ćemo tu uslugu ženama“ rekao je Haller. Tvrdi da suštinski u postupku nema razlike, osim što u tehničkom izvođenju postoji razlika za liječnike. Oni više svojim rukama ne obavljaju pobačaj, samo propisuju pilule i pregledavaju ženu prije i nakon postupka. Žena sama obavlja pobačaj kod kuće koji traje danima. Dr. Herman Haller nudi ovu metodu kao napredak, kao rješenje kod problema priziva savjesti, kako ga vide liječnici koji se protive prizivu savjesti (dr. Haller član je „Inicijative liječnika za reguliranje prava na priziv savjesti u medicini“).  Za pretpostaviti je da će se abortusi u Hrvatskoj, bude li Ministarstvo izdalo dozvolu, još više oteti nadzoru jer će se recepti za ova dva lijeka bez problema propisivati u privatnim ginekološkim ordinacijama. Na jednom blogu objavljeno je svjedočanstvo žene koja je napravila kemijski abortus u kadi.

Opširnije »

Ovo su ateisti koji su protiv ubojstva nerođenih: Abortus nije vjersko, nego prije svega etičko pitanje!

18.02.2015 08:00

Poznati talijanski pisac, pjesnik i režiser iz razdoblja neorealizma Pier Paolo Pasolini bio je komunist i homoseksualac. Međutim, bio je i žestoki protivnik abortusa. O abortusu je pisao kao o simptomu “masovne neuroze” i „moralnom zločinu“ koji je za njega bio „znak početka vladanja fašističkog konzumerističkog društva nad slobodom pojedinca“. On spada u istaknute ateiste i ljevičare koji su bili protiv legalizaciije abortusa i koji su mu se suprotstavljali ne iz vjerskih već iz etičkih razloga.


Opširnije »

'Dužnost je odraslih prilagoditi se potrebama djece, a ne obratno'

17.02.2015 15:04

Kada suci prestanu brinuti za pravedno presuđivanje pravnih sporova i podlože se cilju stvaranja nove društvene politike, tada to nazivamo sudskim aktivizmom. Pojam je nastao u SAD-u, u društvenim znanostima, i mada se originalno radi o američkom fenomenu, on je odavno prešao američke nacionalne granice. Sudskim aktivizmom srušeno je do sada već 25 od 31 ustavne zaštite braka u saveznim američkim državama, većinom u 2014. godini.   No, u lipnju će Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država odlučiti hoće li sve savezne države morati izjednačiti status istospolnog partnerstva i braka i nazvati takva partnerstva brakom. Koliko god je sve više izvjesno da borci za tracidionalan brak gube bitku u SAD-u, jer dok LGBT lobiji imaju suce koji rade za njih bitka je u osnovi bezizgledna, čini se da su moralni pobjednici upravo oni – zagovornici tradicionalnog braka. Sve više svjedočanstava djece odrasle u istospolnim zajednicama izlazi na vidjelo. Onih iskrenih svjedočanstava u kojima se zagovaraju prava djece i od sudaca se zahtjeva da u to ime zaštite brak kao zajednicu žene i muškarca. Sve je rečeno u samo nekoliko rečenica iz svjedočanstva koje prenosimo s Narod.hr-a: „Veze s prirodnim roditeljima zaslužuju da ih štitimo. Nemojte pasti pod utjecaj lažnih priča o tome kako su osjećaji odraslih važniji od prava djece. Dužnost je odraslih prilagoditi se potrebama djece, a ne obratno.“ Jednom kada do kraja popuste sve brane koje štite prirodan brak i pravo djece na oca i majku zbog sebičnih prohtjeva LGBT parova i kada sve bude podređeno potrebama odraslih, zapadna civilizacija će šutke gledati kako se gaze i ostala dječja prava.

Opširnije »

Kako je Šibenik ‘nasjeo’ na reklamu za umjetničku gay kuću

16.02.2015 18:28

Mladi šibenčanin Hrvoje Vukov (25), bivši sjemeništarac, koji je navodno tek na hodočašću u Jeruzalem otkrio svoju homoseksualnu orijentaciju, najavio je kako želi u svom rodnom gradu otvoriti umjetničku kuću koja će njegovati gay aktivizam. Šibenska gradska uprava na čelu s gradonačelnikom iz HDZ-a Željkom Burićem spremno je podržala projekt uz riječi „Šibenik je kulturna, urbana i moderna sredina bez obzira na tradicijske vrijednosti utkane u naš grad“, što god to značilo. Šibenik je inače grad koji uživa status Grada prijatelja djece. Osim što je poznat kao domaćin Međunarodnog dječjeg festivala, grad potiče i održava druge aktivnosti i programe za djecu. Kako će se u takvo što uklopiti gay „kultura“ koja je gotovo uvijek pornografska, a često i vrlo degutantna čak i za manje osjetljive i „naprednije“ odrasle osobe? Vukov planira staru kamenu kuću u šibenskoj Varoši preurediti u „ljetnu kuću", mjesto u kojem bi se okupljali umjetnici za vrijeme Međunarodnog dječjeg festivala, ali u kojem bi se njegovao gaj aktivizam.


Opširnije »