Podržite nas!

Ministarstvo priprema zakon po kojem nećete moći odbiti cijepiti dijete

01.03.2015 09:28

Ministarstvo zdravlja je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana te u sjeni predsjedničkih izbora „održalo“ tzv. savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i „provelo“ javnu raspravu koja je trajala do 5. siječnja 2015. o čak 25 novih, važnih zakonskih osnova. Na ovaj način je ministar Varga, u maniri bivšeg ministra MZOS-a Željka Jovanovića, u fingiranoj javnoj raspravi, bez prave želje za bilo kakvim utjecajem javnosti, “podmetnuo” promjene čak 25 vrlo važnih i osjetljivih zakonskih prijedloga, među kojima je i primjerice Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, ali i novi Zakon o zaštiti prava pacijenata, odnosno prema novom zakonskom prijedlogu Zakon o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata. U tom se prijedlogu zakona krije uvođenje medicinske oporuke kojom se odlučuje o životu ili smrti pacijenta javnobilježničkom ispravom, tj. davanje ovlasti u pravilu medicinski nestručnoj osobi, čijega se života to ne tiče, da unaprijed izrečenom zabranom ili pristankom odlučuje o životu ili smrti svojega štićenika. Osim toga, u članku 13. kojim se regulira informirani pristanak praktički se ukida mogućnost odbijanja provođenja programa obaveznog cijepljenja! 

Opširnije »

„Čudo stvaranja čovjeka“ (video)

26.02.2015 08:40

Pozivamo vas da pogledate odličan 50-minutni dokumentarni film o „Čudu stvaranja čovjeka“ u sve tri faze koje danas priznaje embriologija: predembrionalno, embrionalno i fetalno razdoblje. Ujedno vas molimo da se pridružite inicijativi „40 dana za život“. Do sada je u svijetu, od početka korizmene kampanje, u zadnji čas, spašeno 26 ljudskih života! Njihove majke i očevi izabrali su život vidjevši molitelje koji su im bili spremni pomoći. Zasigurno je puno veći broj majki i očeva o kojima inicijativa ni ne zna, a koji su čuli njihove poruke preko medija i odustali od abortusa.

Opširnije »

Sprema li se i u Hrvatskoj zakon o surogatstvu – iznajmljivanju maternice?

24.02.2015 08:00

Kod surogat majčinstva ne iznajmljuje se samo maternica žene već cijelo njeno tijelo. Što podrazumjeva i osjećaje, samo što su oni u slučaju surogat majčinstva nepoželjni. Spadaju u „probleme“ surogatstva. No, ne samo što ih surogat majka zbog hormonalnih promjena u trudnoći i prirode svoje ženske duše ne može kontrolirati nego se neminovno postavlja pitanje što je sa djetetom koje takve osjećaje zaslužuje i iziskuje za svoj zdravi razvoj kroz 9 mjeseci trudnoće? To i niz drugih pitanja postavlja sljedeći članak koji upozorava na to da liberalne udruge „Roda“ i manje poznata udruga „Beta“ lobiraju za ukidanje zabrane surogatstva tj. izmjene članka 31. Zakona o pomognutoj oplodnji. Udruge time pomažu aktualnoj vlasti koja “gura” ozakonjenje surogatstva u Hrvatskoj. Ozakonjenje surogatstva je usko vezano za napore homoseksualnih lobija da izjednače homoseksualnu vezu i brak. Predsjednica udruge „Beta“, navodno Udruga osoba s problemom neplodnosti“, je poznata feministkinja Nada Topić Peratović, članica udruga „Protagora“ i „Centra za građansku hrabrost“ (udruge koje promiču sekularni aktivizam), koja naizmjenično živi u Švicarskoj i Hrvatskoj. U zadnje vrijeme ističe se u javnosti kampanjom u kojoj promiče knjigu „Humanizam za djecu“, nedavno predstavljene u HNK Ivan Pl. Zajc – Rijeka. Zbog zalaganja ove udruge ministar Mornar naložio je zagrađivanje kipa Majke Božje knaufom u jednom zadarskoj osnovnoj školi.

Opširnije »

Noćna mora s genetski modificiranim embrijima se ostvaruje! Trebamo vašu pomoć!

23.02.2015 14:52

Andrea Wiliams, direktorica organizacije Christian Concern, uputila nam je apel za potpisivanje peticije protiv zakonskog prijedloga koji će, ukoliko prođe glasovanje u Gornjem domu britanskog parlamenta, omoućiti stvaranje genetski modificiranih embrija s 3 biološka roditelja! Imamo vrlo malo vremena jer glasovanje je sutra, 24. veljače. Radi se o velikom, opasnom koraku za čovječanstvo koji znači da će genetski kod tih osoba biti promijenjen i prenesen na druge generacije. Nitko ne može predvidjeti kakve će biti posljedice ovog postupka. Ne radi se samo o unutarnjem pitanju Velike Britanije već o međunarodnom pitanju jer ukoliko se takva praksa ustabili, vrlo brzo prijeći će granice Velike Britanije. Zbog toga vas molimo, gdje god da jeste, u kojem god dijelu svijeta, kontaktirajte što veći broj članova Gornjeg parlamenta Velike Britanije i tražite od njih da zaustave ovaj prijedlog zakona ili da ga barem odgode. Prenosimo tekst peticije.

Opširnije »

Seksualizirani gayoliki marsovac Kefir u dječjem programu HTV-a

23.02.2015 12:35

Na e-mail adresu portala zdravstveniodgoj.com stiglo je pismo zabrinute majke koja je isto pismo uputila urednici programa HTV 2 Vesni Karuzi i urednicama magazina za djecu „Juhuhu“ Tanji Kirhmajer i Jeleni Milošević. Dječja emisija „Juhuhu“ prikazuje se rano ujutro, a gledateljica se žali na „indirektno seksualno zlostavljanje djece“ u epizodi o marsovcima koja je prikazana u petak 20. veljače u 8 i 20. Marsovac je djeci prikazan obučen u uski kostimić koji je, što zbog kroja, što zbog igre bojama, naglašavao genitalije muškarca. Prvo je prikazan u izdvojenom prozorčiću s veće udaljenosti i upravo su iz takvog plana genitalije muškarca, zahvaljujući kostimu, klincima morale odmah upasti u oči. Kasnije je sniman blizu, ali tako da se vidi skoro cijelo tijelo, i ispod pojasa. Tada su genitalije nešto manje upadale u oči tako da se većina zabrinutih roditelja vjerojatno brzo uvjerila kako im se samo pričinilo da je to malo previše vulgarno i seksualizirano. No, cijelo vrijeme marsovac je imao kretnje, gestikulaciju i način govora koji se obično pripisuju feminiziranim homoseksualcima. Marsovac Kefir bio je vrlo simpatičan, naročito djeci. A djeca vole imitirati takva stvorenja…

Opširnije »

Toronto Star pod udarom kritika zbog objave svjedočanstava o Gardasilu

21.02.2015 12:38

Članak koji prenosimo iz kanadskog Toronto Stara objavljen je nedavno te se odmah našao pod udarom kritika medicinskog i javnozdravstvenog lobija, i to ne samo iz Kanade već iz cijelog svijeta. Dosta medija potrudilo se diskreditirati članak i novinare zbog toga što su alarmirali javnost o opasnostima cjepiva Gardasil bez da su jasno naveli da ne postoji niti jedan znanstveni medicinski dokaz o „tamnoj strani“ ovog cjepiva. Sudeći prema brzini i jačini kojom su medicinski lobiji napali navjeći kanadski internetski novinski portal zbog objave nezgodnih svjedočanstava o Gardasilu izgledno je da takvih „znanstvenih medicinskih dokaza“ tako skoro neće ni biti. No sličnih svjedočanstava o Gardasilu kakvi se nalaze u ovom članku, koji je rezultat istraživačkog novinarstva, prepun je internet. Svakako pogledajte i video (kliknite na poveznicu na originalni članak na dnu ovog teksta) koji je napravio isti portal u kojem progovara i majka Annabelle Morin, 14-godišnje djevojčice koja je umrla 15 dana nakon primanja druge doze cjepiva. Majka ju je pronašla mrtvu u kadi. 

Opširnije »

Upozorenje roditeljima: igrajući se sa zdravljem vaše djece pokušavaju spasiti propali projekt masovnog cjepljenja protiv HPV-a

20.02.2015 15:45

Portal zdravstveniodgoj.com prima upite zabrinutih roditelja u svezi s agresivnom kampanjom promicanja cjepiva protiv HPV-a koja se ponovno provodi u osnovnim i srednjim školama po Hrvatskoj. Roditeljska udruga GROZD upozorava na tribine koje se posljednjih  tjedana održavaju u zagrebačkim gimnazijama pod nazivom „Spikaš o svemu, spikaj i o njemu" s ciljem promocije cjepiva.  Projekt su pokrenuli portali Večernjeg lista i ordinacija.hr, a podržavaju ga Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Hrvatska liga za borbu protiv raka. Na navedene tribine upućuju se čitavi razredi srednjoškolaca, bez znanja roditelja. Priopćenje GROZD-a prenosimo u cjelosti.

Opširnije »

Vodič za rješenje 5 problema tinejdžerskog ponašanja (3.dio)

19.02.2015 20:40

Kako se postaviti kada vaš tinejdžer upadne u loše društvo ili proživljava emocionalne drame? I jedno i drugo može biti prilika za uspostavu većeg povjerenja između tinejdžera i roditelja. 

Opširnije »

Ima li porast autizma kod djece kakve veze s cjepivima proizvedenim na stanicama ljudskih fetusa?

19.02.2015 09:20

Dr. Lidija Gajski dala je kratki osvrt za naš portal na studiju objavljenu polovinom prošle godine u stručnom medicinsko-epidemiološkom znanstvenom časopisu Journal of Public Health and Epidemiology. Radi se o studiji  „Utjecaj okolišnih čimbenika na učestalost autističnog poremećaja nakon 1979.“, autora Theresa A. Deisher, Ngoc V. Doana, Angelica Omaiye, Kumiko Koyame i Sarah Bwabye. Studija je otkrila kako promjena u tehnologiji proizvodnje vakcina, točnije uvođenje cjepiva proizvedenih na staničnim linijama dobivenih iz ljudskih fetusa, koincidira s porastom učestalosti autizma. Pri tom je između ostalog utvrđena povezanost s kombiniranim cjepivom protiv ospica, zaušnjaka i rubeole, odnosno MMR cjepivom, naročito aktualnim zbog nedavne epidemije ospica. Naime, nitko više ne pobija podatke o neobjašnjivo velikom pa čak i alarmantnom porastu autizma kod djece u posljednja dva desetljeća. U 70-tima i 80-tima prošlog stoljeća poremećaj je još bio rijedak – samo jedno na 2000 djece oboljevalo je od autizma. Već 2003. godine epidemiolozi američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti objavili su rezultate opsežne studije provedene u Atlanti koji su pokazali kako je incidencija autizma kod djece u dobi od 3 do 10 godina na tom području bila 3,4 slučaja na 1000 djece. Radilo se o deset puta većoj incidenciji nego što su to pokazivale studije provedene u 80-tima i ranim 90-tima u kojima su korišteni slični kriteriji. Danas američki Centar za kontrolu bolesti procjenjuje da jedno od 150 djece u dobi od 8 godina  boluje od autizma, odnosno poremećaja autističnog spektra (Izvor: WebMD, „Porast slučaja autizma – uzrok i dalje misterij“). Studija na koju dr. Lidija Gajski daje osvrt nalazi se u privitku.


Opširnije »

Strahote kemijskog abortusa

18.02.2015 14:28

Prof.dr.sc. Herman Haller, bivši sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka, pokrenuo je u inicijativu prema Ministarstvu zdravlja da se odobri kemijski odnosno medikamentozni abortus u Hrvatskoj.  „Radi se o dva lijeka koja će doći u Rijeku i čim dobijemo dozvolu Ministarstva zdravlja ponudit ćemo tu uslugu ženama“ rekao je Haller. Tvrdi da suštinski u postupku nema razlike, osim što u tehničkom izvođenju postoji razlika za liječnike. Oni više svojim rukama ne obavljaju pobačaj, samo propisuju pilule i pregledavaju ženu prije i nakon postupka. Žena sama obavlja pobačaj kod kuće koji traje danima. Dr. Herman Haller nudi ovu metodu kao napredak, kao rješenje kod problema priziva savjesti, kako ga vide liječnici koji se protive prizivu savjesti (dr. Haller član je „Inicijative liječnika za reguliranje prava na priziv savjesti u medicini“).  Za pretpostaviti je da će se abortusi u Hrvatskoj, bude li Ministarstvo izdalo dozvolu, još više oteti nadzoru jer će se recepti za ova dva lijeka bez problema propisivati u privatnim ginekološkim ordinacijama. Na jednom blogu objavljeno je svjedočanstvo žene koja je napravila kemijski abortus u kadi.

Opširnije »