Podržite nas!

Tuga Tarle UNICEF-u: Otkuda vam pravo da zanemarite svoj temeljni mandat?

03.02.2015 08:50

Tuga Tarle je diplomatkinja, humanitarka i promicateljica hrvatske kulture koja je kao i mnogi hrvatski građani primila anonimnu elektronsku poruku UNICEF-a u kojem ova humanitarna organizacija izražava kako stoji i dalje pri namjeri da promiče kampanju obrane djecu protiv diskriminacije i isključivanja zbog „spolne orijentacije i/ili rodnog identiteta svojih roditelja ili skrbnika, ili pak zbog vlastite spolne orijentacije te rodnog identiteta.“ U navedenoj se poruci UNICEF poziva na UN-ovu Konvenciju o pravima djeteta. Međutim, Tuga Tarle u svom odgovoru UNICEF-u poimence nabraja situacije stravičnog kršenja prava djece u svijetu optužujući UNICEF da zanemaruje svoj temeljni mandat proširujući ga na „područje o kojem ni znanost nije još izrekla svoj pravorijek“. U kampanji vidi pokušaj „zaobilaznog prihvaćanja prava na roditeljstvo parova/partnerstava različitih rodnih identiteta na globalnoj razini čime bi se naknadno mogla provesti i implementacija istih u tekst Konvencije o pravima djeteta i tako postati obaveznom za sve države potpisnice. To bi dakako imalo reperkusije i na obiteljsko zakonodavstvo tih država.“

Opširnije »

Cenzura: Zašto niti jedna televizija nije htjela prikazati ovaj spot?

31.01.2015 11:05

U Slovačkoj je uoči referenduma zabranjeno na televizijskim postajama emitirati spot u kojem dijete pita „A gdje je mama?“ jer je navodno uvredljiv za homoseksulce. Pogledajte je li spot vrijedan cenzure i na koja će pitanja odgovarati Slovaci na referendumu 7. veljače.

Opširnije »

Unicreditova Bank Austria obustavila skupu reklamnu kampanju s Conchitom zbog bijesa javnosti

31.01.2015 10:58

Unicreditova Bank Austria lansirala je vjerojatno poprilično skupu marketinšku kampanju za svoj novi „Cash Back“ program i angažirala Conchitu Wurst, globalno popularnog transvestita koji se proslavio pobjedivši na Eurosongu, za glavnog nositelja kampanje. Conchita je bila na svim oglasima u tiskanim medijima, televizijskim promidžbenim spotovima i reklamama na internetu, lokalne su podružnice bile prepune promidžbenih materijala s bradatom Conchitom. Veliki plakati visjeli su svugdje po podružnicama i ulicama austrijskih gradova, a puštena je u opticaj i nova kartica „Conchita-Wurst-Card“, koja je nudila razne akcije i popuste.

Opširnije »

„Pobačaj je ubojstvo koje poprima sva obilježja genocida“

30.01.2015 07:52

Na tiskovnoj konferenciji Obiteljske stranke i Inicijative 40 dana za život koja se održala 28. siječnja pred ulazom u bolnicu „Sestara milosrdnica“ u Vinogradskoj govorili su odvjetnik Mate Knezović i Ante Čaljkušić, predsjednik Inicijative 40 dana za život. Prozvali su zagrebačkog ginekologa Dubravka Lepušića i feminističku organizaciju CESI za aktivno vođenje kampanje u javnosti protiv ustavnog prava na priziv savjesti te prava na život nerođene djece. Optužili su i politički vrh da, osobito nakon imenovanja Siniše Varge na dužnost ministra zdravlja, provodi kampanju kojoj je cilj uskratiti liječnicima i drugom medicinskom osoblju pravo na priziv savjesti te na protuustavan način natjerati bolnice da nastave provoditi abortuse.

Opširnije »

Potpišite peticiju ‘Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!’

28.01.2015 21:40

Prije mjesec dana CitizenGo je pokrenuo međunarodnu kampanju: “Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!.” U njoj traži prestanak zlouprabe sredstava i statusa međunarodne organizacije u svrhu promicanja homoseksualnosti među djecom te promoviranja “promjene društvenih uvjeta” u odnosu na homoseksualno ponašanje tj. ukidanja zakona za ograničavanje promicanja homoseksualnosti među djecom.

Opširnije »

Okrugli stol protiv liječnika s prizivom savjesti u organizaciji CESI i Dubravka Lepušića

28.01.2015 08:54

21. siječnja u Hrvatskom novinarskom domu održan je okrugli stol na temu „Priziv savjesti u medicini“ u organizaciju CESI-ja i novooformljene „Inicijative liječnika za reguliranje prava na priziv savjesti u medicini“ koja se tom prilikom prvi puta predstavila u javnosti. Inicijativu predstavljaju dvoje zagrebačkih ginekologa, dr. Dubravko Lepušić i dr. Jasenka Grujić-Koračin, umirovljena pedijatrica i docentica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu dr. Gorjana Gjurić, te dvoje Riječana, pravna stručnjakinja Dalida Rittossa, koja se bavi zakonskim aspektom priziva savjesti, i dr. Herman Haller, smijenjeni sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka, zahvaljujući kojem Hrvatskoj uskoro prijeti uvođenje kemijskog odnosno medikamentoznog abortusa.

Opširnije »

CESI-jevo viđenje demokracije u izvješću o Hrvatskoj: zaštita tradicije i demokratizacija su nepoželjni

27.01.2015 15:28

Pogrešno, zlonamjerno i lažno izvješće sastavili su članovi feminističke i pro-abortivne udruge CESI uz financijsku podršku Georgea Soroša o naporima hrvatskih konzervativnih udruga i inicijativa da obrane hrvatsko društvo i djecu od Kinseyevog spolnog odgoja i rodne ideologije. Hrvatski građani zaslužuju točne informacije o tome koliko opterećenje predstavljaju zaduženoj Hrvatskoj pred bankrotom udruge čiji je jedini cilj djelovati suprotno hrvatskoj tradiciji i  kršćanskom svjetonazoru te koje svojim djelovanjem nastoje dovesti ovu zemlju do još veće demografske pustoši. U Rusiji su od srpnja 2012. sve nevladine udruge koje se financiraju donacijama iz inozemstva i služe kao instrument inozemnog pritiska i miješanja u unutarnja pitanja stavljene pod Zakon o stranim agentima i takvima se i smatraju. U Hrvatskoj su takve udruge, osim obilate financijske potpore, dobile neograničenu političku moć s dolaskom Kukuriku koalicije na vlast 2011. godine. Zar su mislili da će Hrvatska šutke pasti i prepustiti im djecu u ruke?  


Opširnije »

Prekid trudnoće ubija dijete, uništava ženu i zasljepljuje savjest

26.01.2015 08:32

U obraćanju Općoj skupštini Papinske akademije za život papa Benedikt XVI. uputio  je članovima akademije i drugim uzvanicima snažne riječi na temu savjesti u liječničkoj praksi i postabortivnog sindroma kod žena koje su napravile namjerni pobačaj.  „Potrebno je da društvo u cjelini odabere braniti pravo na život začetoga djeteta i istinsko dobro žene koje se nikada, ni u kojim okolnostima, ne može ostvariti biranjem pobačaja.“, rekao je Papa i pozvao cijelo društvo na posluh savjesti, a ne na njeno gušenje, jer „Čitav je čovjek ranjen kad je njegovo djelovanje u suprotnosti s nalogom njegove savjesti“. Svjedoci smo danas da se pravo na priziv savjesti želi ograničiti političkim pritiscima, pa čak i podmuklim zakonskim rješenjima koja bi omogućila diskriminaciju prilikom zapošljavanja liječnika koji koriste pravo na priziv savjesti.

Opširnije »

Uz moto ‘Abortus ozljeđuje’ – velika povorka žalosti u Beču

26.01.2015 08:13

Veliki znak nade je što su brojni mladi u Austriji organizirali i ponijeli prosvjed protiv abortusa povodom 40 godina od liberalizacije zakona o abortusu u toj zemlji koji je donio preko milijun ubijenih beba i patnje žena zbog postabortivnog sindroma o kojemu se šuti. „Izgleda da mladi, i pored moćnih instrumenata propagande protiv života, instinktivno shvaćaju da je došlo vrijeme otklona od nereda koji je u europsko društvo ušao nakon događaja i gibanja s kraja šezdesetih godina, da je modernitetu potreban otklon od barbarstva i primitivizma, da je došlo vrijeme za pravu znanstvenost i za pravi napredak, onaj ka pravednosti i miru.“ I u Hrvatskoj su mladi bili ti koji su organizirali molitvenu inicijativu „40 dana za život“. Što mislite, je li Hrvatska spremna za marš za život u svojim gradovima?

Opširnije »

Istraživanje koje ruši tvrdnje lobija za spolni odgoj

26.01.2015 08:00

Nova, vrlo opsežna međunarodna studija pokazala je da alarmantno visoke stope maloljetničkih trudnoća u Velikoj Britaniji imaju malo veze s s nedostatkom informacija o seksu i kontracepciji među mladima. Velika Britanija, unatoč tome što spada u najveće svjetske konzumente kontracepcijskih sredstava (čak 80% žena koristi neku vrstu kontracepcije!), ima i najvišu stopu maloljetničkih trudnoća u Europi. Takva je situacija korištena za uvođenje sve više sadržaja spolnog odgoja u škole. Međutim, istraživanja su pokazala kako britanski tinejdžeri imaju sasvim solidno znanje o kontracepciji.

Opširnije »