Podržite nas!

Potpišite peticiju ‘Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!’

28.01.2015 21:40

Prije mjesec dana CitizenGo je pokrenuo međunarodnu kampanju: “Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!.” U njoj traži prestanak zlouprabe sredstava i statusa međunarodne organizacije u svrhu promicanja homoseksualnosti među djecom te promoviranja “promjene društvenih uvjeta” u odnosu na homoseksualno ponašanje tj. ukidanja zakona za ograničavanje promicanja homoseksualnosti među djecom.

Opširnije »

Okrugli stol protiv liječnika s prizivom savjesti u organizaciji CESI i Dubravka Lepušića

28.01.2015 08:54

21. siječnja u Hrvatskom novinarskom domu održan je okrugli stol na temu „Priziv savjesti u medicini“ u organizaciju CESI-ja i novooformljene „Inicijative liječnika za reguliranje prava na priziv savjesti u medicini“ koja se tom prilikom prvi puta predstavila u javnosti. Inicijativu predstavljaju dvoje zagrebačkih ginekologa, dr. Dubravko Lepušić i dr. Jasenka Grujić-Koračin, umirovljena pedijatrica i docentica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu dr. Gorjana Gjurić, te dvoje Riječana, pravna stručnjakinja Dalida Rittossa, koja se bavi zakonskim aspektom priziva savjesti, i dr. Herman Haller, smijenjeni sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka, zahvaljujući kojem Hrvatskoj uskoro prijeti uvođenje kemijskog odnosno medikamentoznog abortusa.

Opširnije »

CESI-jevo viđenje demokracije u izvješću o Hrvatskoj: zaštita tradicije i demokratizacija su nepoželjni

27.01.2015 15:28

Pogrešno, zlonamjerno i lažno izvješće sastavili su članovi feminističke i pro-abortivne udruge CESI uz financijsku podršku Georgea Soroša o naporima hrvatskih konzervativnih udruga i inicijativa da obrane hrvatsko društvo i djecu od Kinseyevog spolnog odgoja i rodne ideologije. Hrvatski građani zaslužuju točne informacije o tome koliko opterećenje predstavljaju zaduženoj Hrvatskoj pred bankrotom udruge čiji je jedini cilj djelovati suprotno hrvatskoj tradiciji i  kršćanskom svjetonazoru te koje svojim djelovanjem nastoje dovesti ovu zemlju do još veće demografske pustoši. U Rusiji su od srpnja 2012. sve nevladine udruge koje se financiraju donacijama iz inozemstva i služe kao instrument inozemnog pritiska i miješanja u unutarnja pitanja stavljene pod Zakon o stranim agentima i takvima se i smatraju. U Hrvatskoj su takve udruge, osim obilate financijske potpore, dobile neograničenu političku moć s dolaskom Kukuriku koalicije na vlast 2011. godine. Zar su mislili da će Hrvatska šutke pasti i prepustiti im djecu u ruke?  


Opširnije »

Prekid trudnoće ubija dijete, uništava ženu i zasljepljuje savjest

26.01.2015 08:32

U obraćanju Općoj skupštini Papinske akademije za život papa Benedikt XVI. uputio  je članovima akademije i drugim uzvanicima snažne riječi na temu savjesti u liječničkoj praksi i postabortivnog sindroma kod žena koje su napravile namjerni pobačaj.  „Potrebno je da društvo u cjelini odabere braniti pravo na život začetoga djeteta i istinsko dobro žene koje se nikada, ni u kojim okolnostima, ne može ostvariti biranjem pobačaja.“, rekao je Papa i pozvao cijelo društvo na posluh savjesti, a ne na njeno gušenje, jer „Čitav je čovjek ranjen kad je njegovo djelovanje u suprotnosti s nalogom njegove savjesti“. Svjedoci smo danas da se pravo na priziv savjesti želi ograničiti političkim pritiscima, pa čak i podmuklim zakonskim rješenjima koja bi omogućila diskriminaciju prilikom zapošljavanja liječnika koji koriste pravo na priziv savjesti.

Opširnije »

Uz moto ‘Abortus ozljeđuje’ – velika povorka žalosti u Beču

26.01.2015 08:13

Veliki znak nade je što su brojni mladi u Austriji organizirali i ponijeli prosvjed protiv abortusa povodom 40 godina od liberalizacije zakona o abortusu u toj zemlji koji je donio preko milijun ubijenih beba i patnje žena zbog postabortivnog sindroma o kojemu se šuti. „Izgleda da mladi, i pored moćnih instrumenata propagande protiv života, instinktivno shvaćaju da je došlo vrijeme otklona od nereda koji je u europsko društvo ušao nakon događaja i gibanja s kraja šezdesetih godina, da je modernitetu potreban otklon od barbarstva i primitivizma, da je došlo vrijeme za pravu znanstvenost i za pravi napredak, onaj ka pravednosti i miru.“ I u Hrvatskoj su mladi bili ti koji su organizirali molitvenu inicijativu „40 dana za život“. Što mislite, je li Hrvatska spremna za marš za život u svojim gradovima?

Opširnije »

Istraživanje koje ruši tvrdnje lobija za spolni odgoj

26.01.2015 08:00

Nova, vrlo opsežna međunarodna studija pokazala je da alarmantno visoke stope maloljetničkih trudnoća u Velikoj Britaniji imaju malo veze s s nedostatkom informacija o seksu i kontracepciji među mladima. Velika Britanija, unatoč tome što spada u najveće svjetske konzumente kontracepcijskih sredstava (čak 80% žena koristi neku vrstu kontracepcije!), ima i najvišu stopu maloljetničkih trudnoća u Europi. Takva je situacija korištena za uvođenje sve više sadržaja spolnog odgoja u škole. Međutim, istraživanja su pokazala kako britanski tinejdžeri imaju sasvim solidno znanje o kontracepciji.

Opširnije »

Pobačaj - iz ordinacije u ljekarnu?

23.01.2015 08:00

Čak je i dobrom dijelu medicinskih laika poznato da je progesteron vrlo važan hormon za funkcioniranje ženskog reproduktivnog sustava. Bez njega nema trudnoće, ona ne može nastati, još manje se održati. Bez progesteronskog djelovanja, ženino je tijelo neprijateljska okolina za razvitak i održavanje ploda u maternici. Aktivna suspstanca tzv. hitnog kontraceptiva „ellaOne“ pilule, čiju je bezreceptnu prodaju Europska komisija ovih dana ne samo odobrila već zapovijedila svim zemljama članicama, jest ulipristalni acetat. Djeluje na način da spriječava vezivanje progesterona za progesteronske receptore, prema tome blokira progesteronsko djelovanje u tijelu žene te se proteini potrebni za nastup i održavanje trudnoće ne mogu sintetizirati.

Što je Europska medicinska agencija (EMA) rekla o ulipristalnom acetatu? „Kao što se očekivalo, ulipristalni acetat pokazao se embriotoksičnim kod ispitivanja na štakorima i zečevima već kod niskih doza.“ (Procjena lijeka Odbora za medicinske proizvode za ljudsku upotrebu EMA-e) „Osnovni sigurnosni problem kod ulipristalnog acetata za predložene svrhe liječenja su njegovi potencijalno opasni (teratogeni) učinci na embrij ukoliko se trudnoća održi zbog neuspjelog pokušaja hitne kontraceptivne metode“.  Stopa neuspjeha ove kontraceptivne metode unutar preporučenih 5 dana od odnosa je 1-2%. Dakle, kod određenog broja žena trudnoća će se nastaviti unatoč uzimanju „lijeka“ što bi moglo rezultirati malformacijama ploda. Osim toga, „lijek“ nije ispitan na ženama mlađima od 18 godina. Stvari su vrlo, vrlo jasne. „Lijek“ koji blokira progesteronsko djelovanje u tijelu žene jest klasično abortivno, a ne kontraceptivno sredstvo. I svi se prave ludi nad tom činjenicom i ne žele stvari jasno nazvati pravim imenom. Kakve sve opasnosti prijete nerođenima u Hrvatskoj, ukoliko se nešto ne poduzme, piše Ines Grbić, kolumnistica portala Laudato.

Opširnije »

Kad zaštitnici djece brane „odrasle“

22.01.2015 08:00

Još malo o dječjoj pravobraniteljici koja je nedavno u Hrvatskom saboru optužila Ustavni sud da je prouzročio kaos i pravnu nesigurnost u sustavu jer je suspendirao Obiteljski zakon kojemu je i sama bila jedna od autorica. Na prijavu Vedrane Spadoni Štefanić slučaja 13-godišnje djevojčice koja glumi u predstavama Olivera Frljića, koje vrve brutalnostima, eksplicitnim scenama nasilja i seksa, i to bez ikakve naknade zahvaljujući ugovoru koji su protivno interesima djeteta potpisali roditelji, dječja pravobraniteljica Ivana Milas Klarić odgovara da njezin ured ne može procjenjivati umjetničku vrijednost predstave! Pravobraniteljici je sporno jedino što su se oko predstave „Hrvatsko glumište“ podigle tenzije te se dijete „našlo u središtu izrazito zaoštrenoga sukoba odraslih za koji se ne može predvidjeti kako će se dalje odvijati“, što „nije u interesu djeteta“  i „donosi nove rizike za dijete”.  Sukob koji je svojom degutantnom predstavom izazvao redatelj Oliver Frljić zapravo je teško i nazvati „sukobom odraslih“  jer se u slučaju Frljića nipošto ne radi o odrasloj osobi i čudno kako to pravobraniteljica ne prepoznaje i dopušta da u cijeloj toj lakrdiji koja je izmakla kontroli dijete i dalje sudjeluje. Što se tiče tenzija, one su se u hrvatskom društvu podigle između ostalog i zbog toga što se u predstavi onanira s križevima!

Opširnije »

Željka Markić u slovačkom parlamentu: „Sretna sam da političari u Slovačkoj slušaju što im narod govori“

21.01.2015 14:45

Željka Markić i predstavnici inicijative „U ime obitelji“ gostovali su u slovačkom parlamentu na poziv potpredsjednika parlamenta i predsjednika slovačke Katoličko-demokratske stranke Jána Figeľa. Željka Markić će također sudjelovati kao gošća u predreferendumskoj kampanji slovačkog “Saveza za obitelj” (AZR), civilne inicijative koja organizira brojne debate na fakultetima, tribine i susrete po cijeloj Slovačkoj. Slovački političari, za razliku od hrvatskih, slušaju što im narod poručuje i poštuju njegove vrijednosti. Već tijekom skupljanja potpisa za održavanje referenduma o boljoj zaštiti obitelji i braka zakonom u organizaciji civilne inicijative „Saveza za obitelj“, slovački su političari iz različitih stranaka u parlamentu konsenzusom odlučili da 1. rujna u Ustav unesu odredbu o definiciji braka kao jedinstvene zajednice muškarca i žene. Nakon što je prikupljeno 400 000 potpisa za 4 referendumska pitanja, Slovačka 7. veljače na referendumu odlučuje o tome da je brak zajednica žene i muškarca, da pravo posvajanja imaju samo heteroseksualni parovi i da roditelji imaju pravo na odgoj djece u skladu s njihovim vrijednostima i uvjerenjima. Inicijativa „U ime obitelji“ velika je inspiracija za Slovačku.

Opširnije »

Nalog iz Bruxellesa: Pilula s abortivnim djelovanjem u Hrvatskoj bez recepta?!

20.01.2015 20:34

Napadi na nerođeni život sve su učestaliji. Međutim, sada se ne radi samo o životima nerođene djece već i o ženskom zdravlju. Već smo pisali o opasnostima „ellaOne“ abortivne pilule ili popularno nazvane „pilule za dan poslije“. Slične pilule koje djeluju intenzivno hormonalno već su se pokazale opasne po život žena, a ne samo djece (kod RU-486 pilule, zabilježeno je 1.070 prijava, od kojih je bilo 6 smrtnih slučajeva, 9 po život opasnih stanja, 232 slučajeva hospitalizacije, 116 slučajeva transfuzije krvi i 88 infekcija). Pisali smo i o strahovitim i vrlo izglednim mogućnostima zlouporabe pilule ukoliko bi se prodavala na slobodnom tržištu bez recepta. O odjecima apsolutne neprihvatljive odluke Europske komisije u zemljama Europe i što to znači za Hrvatsku piše Goran Andrijanić s Bitno.neta.

Opširnije »