Podržite nas!

Tihomir Dujmović: Što je zapravo rekao don Damir Stojić?

30.12.2014 20:15

„Problem pobačaja je toliko netaknut, o tom problemu se ne vode javne rasprave niti televizijski okrugli stolovi, o broju ubijene djece ne znamo ništa, nagađa se da se radi o 30 tisuća pobačaja godišnje u Hrvatskoj, tako da je zapravo jedan svećenik odlučio „ukrasti” klasičnu Božićnu noć da krikne, da vikne, da upozori, da nas svakog uzme za ramena i protrese, a sve u želji da progovori o „problemu” o kojem niti razmišljamo niti ga rješavamo. O “problemu” od kojeg samo okrećemo glavu! Jer, kad se zakonska rješenja ne diraju, jedan svećenik je na Božićnu noć stao pred katolike i upro prstom u problem i u našu uspavanu savjest premda se radi o „problemu” koji se mjeri desetcima tisuća ubijene djece.“ – piše Tihomir Dujmović u svojoj kolumni o napadima na Božićnu propovijed don Damira Stojića.

Opširnije »

U Francuskoj počelo obilježavanje rodno osviještenih proizvođača igračaka

30.12.2014 08.40

Nastavljamo upozoravati kako socijalistička lijeva opcija nipošto nije pravi put kada se radi o našoj djeci i obitelji. Možda se u Hrvatskoj destruktivnost tog puta u obrazovanju još ne vidi u svim  svojim pravim razmjerima, ali je sjeme zla posijano, a plodovi su već odavno vidljivi u državama u kojima socijalisti puno duže maltretiraju svoje građanstvo rodnom ideologijom. Francuski Senat nedavno je na poticaj skupine sociologa i feminističkih udruga raspravljao o stereotipima koje podržavaju proizvođači dječjih igračaka proizvodeći igračke za curice drukčije od onih za dječake. Senat je u svom izvješću izdao deset preporuka, pet preporuka proizvođačima igračaka, a ostalih pet akterima koje utječu na izbor djece (roditeljima, nastavnicima itd.). Uvode se i oznake, uskoro valjda i certifikati, koji potvrđuju proizvođačevu osviještenost o rodnoj ravnopravnosti.

Opširnije »

Rodna ideologija u manje od tri minute

28.12.2014 16:30

Rodna ideologija ne dopušta curicama da budu cure, kao ni dečkima da budu dečki. S rodnom teorijom ne slažu se čak ni mnogi homoseksualci, ali im se ipak sviđa njen najbitniji ishod: društvo je krivo za razlike među spolovima, pa tako i za heteronormativnost. Za sve probleme s identitetom i poremećaje spolnosti može se okriviti društvo koje je nazadno i suviše patrijarhalno te inzistira na komplementarnosti između muškarca i žene.  Tako nekako su to rodni teoretičari zamislili da se jedna ideologija, koja je manjinska čak i među manjinom, može kroz indoktrinaciju u školama nametnuti većini zdrave djece.

Opširnije »

Don Damir Stojić: Polnoćka u braniteljskom šatoru

27.12.2014 14:30

Kardinal Josip Bozanić poslao je omiljenog studentskog kapelana don Damira Stojića da služi misu polnoćku u šatoru hrvatskih branitelja u Savskoj 66 pred zgradom Ministarstva branitelja. Na misi se okupilo više tisuća branitelja i vjernika, koji nisu svi mogli stati u šator pa je Savska ulica u noći Isusova rođenja postala katedrala na otvorenom, zbog čega je neko vrijeme bio blokiran i tramvajski promet. Dogodilo se da je propovijed don Damira Stojića snažno u Božićno jutro odjeknula u medijima jer je studentski kapelan, govoreći o Božićnoj radosti rođenja Djeteta u siromaštvu unatoč progonima, oštro kritizirao pobačaj.

Opširnije »

Kujundžić: Mora se u potpunosti poštovati ustavna definicija braka kao zajednice muškarca i žene

26.12.2014 21:30

„Mora se u potpunosti poštovati činjenica da je u hrvatski Ustav ušla definicija braka kao zajednice muškarca i žene. To ne isključuje zakonsku zaštitu i nekih drugih vrsta partnerstava, no nipošto se takva definicija ne smije tretirati kao da se radi tek o jezičnoj zaštiti samog prava na naziv 'brak' te pritom na mala vrata u potpunosti izjednačavati brak i alternativna partnerstva. Suštinska razlika mora postojati, sve dokle god društvo u većini smatra da je brak jedan od temeljaca naše civilizacije te da tako treba i ostati. A Hrvati su na referendumu jasno rekli što misle o tome.“ – odgovorio je predsjednički kandidat Milan Kujundžić na pitanje novinarke lezbijskog portala Crol.hr o tome treba li mijenjati ili ukinuti Zakon o životnom partnerstvu. Kujundžić je u intervjuu odgovarao na ista pitanja koja su bila postavljena Ivi Josipoviću. Inače, Milan Kujundžić ne skriva da je dao svoj potpis za obje dosadašnje referendumske inicijative „U ime obitelji“ te da je na referendumu glasovao ZA ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca.


Opširnije »

Ivo Josipović: Zalažem se za davanje djece na posvajanje istospolnim parovima

23.12.2014 11:00

Sudeći prema intervjuu koji je dao lezbijskom portalu Crol.hr Ivo Josipović, svojedobno sveučilišni profesor na Pravnom fakultetu i trenutni predsjednik države čija je dužnost proglašavati zakone i brinuti o njihovoj ustavnosti, u potpunosti je odlučio ignorirati ustavnu odredbu po kojoj je brak u Hrvatskoj životna zajednica žene i muškarca. Predsjednik koji je bio protiv ustavne zaštite braka sada tvrdi kako je Zakon o životnom partnerstvu tek prvi korak te da je potrebno promjeniti društvenu svijest putem obrazovnih institucija da bi se napravilo sljedeći korak. 

 

Opširnije »

Ivan Vilibor Sinčić kao projekt rodnih ideologa i sekularističkih građanskih aktivista

23.12.2014 08:10

Nije fer isticati posebno nekog od predsjedničkih kandidata u pozitivnom ili negativnom svjetlu, međutim nakon nedjeljnog sučeljavanja svih 4 predsjedničkih kandidata na RTL televiziji potrebno je ozbiljnije sagledati odgovaraju li navodi u sljedećem tekstu istini. S obzirom da se radi o temama radi kojih je ovaj portal i pokrenut, prenosimo tekst autorice mr. Snježane Majdandžić-Gladić koja predsjedničkog kandidata Ivana Vilibora Sinčića vidi kao mogući projekt rodnih ideologa i sekularističkih građanskih aktivista.

Opširnije »

Hrvatsku u UN-u ne zanima obitelj

21.12.2014 08:55

Na transatlantskom summitu UN-a, organiziranom povodom dvadesete godišnjice Međunarodne godine obitelji,  nije bilo predstavnika Hrvatske te Hrvatska nije potpisnica deklaracije o pravima obitelji koja je upućena glavnom tajniku UN-a Ban Ki-Moonu. U ovoj se deklaraciji naglašava važnost obitelji kao pokretača razvoja: „Obitelj je prirodna i temeljna jedinica društva” i  “svatko ima pravo na život, počevši od trenutka začeća do prirodne smrti.” Ova grupa međunarodnih predstavnika nada se da će postići da UN uvrsti obitelj u svoje planove održivog razvoja, što se trenutno ne spominje. Ukoliko želite potpisati e-mail zahvale mađarskoj misiji pri UN-u koja je imala ključnu ulogu u izražavanju potpore braku i obitelji na ovom samitu te je kao predstavnica svih država potpisnica predala “Deklaraciju o pravima obitelji” glavnom tajniku UN-a, Ban Ki-Moonu to možete učiniti ovdje.

Opširnije »

Priziv savjesti u kulturi otpada

19.12.2014 17:34

Možete li vjerovati da se na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Sabora RH raspravljalo o dostupnosti pobačaja na zahtjev u hrvatskim bolnicama, dok se o dostupnosti drugih kirurških ili dijagnostičkih postupaka u hrvatskim bolnicama u Saboru ne raspravlja iako o njima ovise ljudski životi? Ministarstvo zdravlja poduzelo je hitne mjere da pobačaj na zahtjev postane dostupan u sve 32 zdravstvene ustanove u Hrvatskoj. Ubijanje djece postalo je tako javnozdravstveni prioritet u zemlji u kojoj su demografski trendovi takvi da smo 2004. imali 55.000 upisanih prvašića, godinu dana poslije 45.000, a sedam godina kasnije 6.000!!! I ne samo to – u istoj zemlji vas mogu prijaviti Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva zato što ste napisali da je abortus ubojstvo nerođenog djeteta jer ste time možebitno povrijedili osjećaje žena koje su abortirale, ali će s druge strane institucije te zemlje vršiti pritisak na svoje liječnike (koji ionako sve više odlaze iz Hrvatske), na one kojima je abortus moralno odvratan čin, kako bi ih prisilile da unatoč tome okrvave svoje ruke.

Opširnije »

EU prijeti Gambiji zbog strožih zakona protiv homoseksualnosti

19.12.2014 11:40

Gambija je nedavno donijela zakon kojim se kažnjavaju, čak i doživotnim zatvorom, osobe koje imaju homoseksualne odnose s maloljetnicima te osobe koje unatoč tome što su HIV pozitivne prakticiraju homoseksualne spolne odnose. Kazne se čine logične, s obzirom na težinu zločina i cjeloživotne posljedice za žrtve, no za Europsku uniju zakon predstavlja kršenje temeljnih ljudskih prava. EU prijeti uskraćivanjem finacijske pomoći, no gambijski predsjednik tvrdi da neće dopustiti ponovnu kolonijalizaciju zemlje.

 

Opširnije »