Podržite nas!

„Pilula za dan poslije“ - pilula za prisilni abortus?

15.12.2014 15:45

Nedavno smo objavili vijest da postoji mogućnost da će se, ukoliko Europska komisija donese obvezujuću odluku abortivna pilula „ellaOne“, slična piluli RU-486, u Hrvatskoj prodavati bez recepta. Nedavno je Jutarnji list objavio još jednu vrlo zabrinjavajuću vijest u članku naslovljenom „Nova metoda abortusa – Pilula za pobačaj kod kuće uskoro stiže u Hrvatsku“ uz objašenjenje u podnaslovu „Više od polovice abortusa u Europi obavlja se tabletom RU-486, koja bi i kod nas mogla istisnuti kirurške metode“. Radi se o kemijskom abortusu kojim će se ženi omogućiti da uzimanjem hormonskih tableta izazove pobačaj kod kuće koji će trajati danima. Donosimo članak o događajima iz SAD-a gdje je već liberalizirana prodaja takvih „lijekova“. Brojne zloupotrebe i nasilje nad ženama pokazuju da je kemijski abortus ništa drugo doli lakše izvođenje prisilnog abortusa koji se i danas događaju i kod abortusa kirurškim putem jer u mnogo slučajeva žena se nalazi pod pritiskom svojih „najbližih“ da pobaci dijete. Napominjemo da su to samo neke od mogućih implikacija kemijskog abortusa.

Opširnije »

Uhićen Obamin sponzor pedofil

14.12.2014 10:05

Već krajem prvom predsjedničkog mandata Baracka Obame vlada SAD-a najavila je da će provođenje homoseksualnog plana i programa biti jedan od najviših prioriteta njihove vanjske politike, a svim tijelima američke vlade u inozemstvu naloženo je da isto također učine svojim prioritetom. Treba li nas to čuditi s obzirom na podužu listu LGBT aktivista koji su sponzori obiju kampanja predsjednika Obame? Oni ne skrivaju da Barack Obama redom ispunjava sve njihove zahtjeve. No, kakva je to sorta ljudi koji su istodobno sponzori i podupiratelji predsjednika Obame i sukreatori njegove politike? Odavna je poznat slučaj Kevina Jenningsa, istaknute osobe u Ministarstvu obrazovanja koji je izravno zadužen za kreiranje programa zdravstvenog i građanskog odgoja za američku djecu i mladež, kada se našao u središtu skandala zbog poticanja jednog maloljetnog učenika na spolne odnose sa znatno starijim muškarcem. Prije mjesec dana uhićen je jedan drugi Obamin sponzor, koji također pripada ljudskopravaškom sektoru i sektoru nevladinih organizacija.

Opširnije »

Svijet na rubu "pakla": stigla nas je Freudova "kletva"!

12.12.2014 12:35

Neprestano uvozimo nova ljudska prava i miješamo ih s ekonomskih pravima, koja bi trebala biti to veća s rastom gospodarske moći države. Sva ta prava netko mora financirati jer „kada nekome priznate neko ljudsko pravo, nekome drugome pripisali ste dužnost“. „Na mnogim područjima, od globalne politike, do «običnog čovjeka» ljudska prava postala su farsa, a kod mnogih udruga sasvim dobra vrsta biznisa.“ – o pravima bez odgovornosti i infantilizaciji odraslih govori Ivica Šola u izvrsnoj kolumni koja je dodatno rasčlanjena na linku blogera Katolika s Dna Kace u članku pod naslovom „Šola o ljudskopravizmu“. Preporučujemo pročitati oba članka.

Opširnije »

Sanja Sarnavka: „Odakle znate da dijete uopće želi biti rođeno?“

11.12.2014 14:55

U emisiji "S Anitom aktualno" na Z1 televiziji sudjelovali su Sanja Sarnavka, predsjednica organizacije B.A.B.A-e, dr. Ingrid Marton, subspecijalizantica ginekološke onkologije s KBC Sveti Duh a telefonski je bila prisutna i Nikolina Nakić, slobodna novinarka i blogerica koja je zbog svoje kolumne u kojoj brani život od začeća do smrti prijavljena od strane "Ženske mreže Hrvatska" HND-ovom Sudu časti. Sanja Sarnavka više puta je u emisiji branila abortus argumentom da dijete ne želi nužno biti rođeno, „ne želi doći na ovaj odvratan svijet, među ove odvratne ljude.“

Opširnije »

Borba za zaštitu osoba s invaliditetom zloupotrebljena za homoseksualnu propagandu

11.12.2014 08:05

Zajedno s više od stotinu europskih organizacija, udruga Glas roditelja za djecu potpisala je 3. prosinca otvoreno pismo predsjedniku Europske komisije J.C. Junckeru da povuče iz procedure prijedlog Direktive o jednakom postupanju, koja se kroz navodnu borbu za zaštitu osoba s invaliditetom zloupotrebljava za ciljeve homoseksualnog lobija, te ograničava privatne i profesionalne slobode europskih građana, a ponajviše slobodu sklapanja ugovora. Iako je opće prihvaćeno da država ima obvezu postupati jednako prema svim građanima, to ne vrijedi za pojedinačne građane koji moraju imati slobodu živjeti u skladu s vlastitim izborima i nahođenjima. Direktiva bi se trebala uvesti na razini cijele EU i bilo bi ju iznimno teško opozvati jednom kada bi bila prihvaćena. Više pročitajte u GROZD-ovu priopćenju za medije.


Opširnije »

Priče žena koje su abortirale

10.12.2014 07:45

Abortusom se ubija dijete, a majku se ostavlja da živi do kraja života sa spoznajom da je svome djetetu oduzela život. Ništa bolje ne prikazuje tu bol koju majka osjeća nego riječi koje dolaze izravno iz usta svakidašnjih majki koje su počinile abortus, a koje većina medija uglavnom ignorira. Njihove riječi puno su oštrije od riječi koje izgovara Nikolina Nakić. Ove žene neće nimalo profitirati od toga što su u javnosti podijelile svoju priču. Jedino se nadaju da će time pomoći drugim majkama da odaberu život. 

Opširnije »

Abortus je doista ubojstvo! Ma koliko neki željeli da šutimo o tome!

08.12.2014 15:20

Nikolina Nakić odgovara na napade na svoj tekst o abortusu radi kojeg je prijavljena Vijeću časti HND-a. Razlog je bio da je tekst uvredljiv prema ženama koje su počinile abortus te da se u tekstu iznose netočne statistike. Želimo ponoviti Nikolinine riječi svim našim čitateljicama koje su imale iskustvo abortusa jer osim zalaganja za živote nerođenih (prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu se radi između 40 do 50 milijuna abortusa godišnje, što znači da se svakog dana dogodi otprilike 125.000 namjernih abortusa širom svijeta!) svrha našeg pisanja istine o abortusu je sljedeća: „Ja sam žena i duboko suosjećam sa ženama koje su taj izbor učinile. Želim učiniti sve što je u mojoj skromnoj moći da osvijestim što taj čin u sebi podrazumijeva, jer imam osjećaj da mnoge u svom jadu i naizgled bezizlaznoj situaciji ne raščlanjuju do kraja svoju odluku. Reagiraju u panici. Ne smijemo ih osuđivati, nemamo na to pravo – na nama je da im pokušamo pomoći,  jer pomoć – i informacija – je upravo ono što je njima potrebno.“


Opširnije »

Zaustavite čedomorstvo

08.12.2014 08:00

Tijekom postupka abortusa nakon 20 tjedna trudnoće  u mnogim slučajevima se dogodi rađanje živog djeteta. Tu djecu se najčešće ostavlja da umru bez da im se pruži pomoć. Ona se satima muče očajnički pokušavajući samostalno disati. Ponekad ih ubijaju smrtonosnom injekcijom ili gušenjem, a nakon što umru, bacaju ih u organski otpad. Pridružite se brojci od 125.000 građana koji su potpisali peticiju protiv ove nehumane prakse. Vaše će pismo otići zastupnicima Parlamentarne skupštine Vijeća Europe od kojih se traži pokretanje istrage o praksi neonatalnog infanticida i jasna osuda takve prakse.

Opširnije »

Priziv savjesti – stav ginekologinje

07.12.2014 12:20

„Po pitanju pobačaja i drugih pitanja uopće nema konflikta između znanosti i vjere. I vjera i znanost kad se ispravno razumiju su u službi istine.“ A istina je da život nastaje u trenutku začeća, odnosno u trenutku spajanja jajne stanice i spermija, objašnjava mlada ginekologinja Katarina Dvornik u emisiji „Vidljivi tragovir“ koju toplo preporučujemo pogledati.

Opširnije »

Hiperseksualizacija djece kroz medije

05.12.2014 15:06

Gotovo svi mediji bombardiraju današnju djecu sadržajima u kojima se glorificira seks i seksualizirano ponašanje. Radi se o pravoj invaziji na mozak naše djece pomoću seksualnih slika i aluzija. Seksualizacija djece događa se kada se dijete želi uvjeriti da se njegova vrijednost temelji isključivo na seksepilu ili seksualiziranom ponašanju, a sve ostale karakteristike djeteta se zanemaruju ili isključuju. Treba li nas uopće čuditi što djevojčice već u vrlo ranoj dobi počinju vjerovati da se njihova vrijednost temelji na takozvanom seksepilu? Pogledajte video koji pokazuje koliko poguban utjecaj na djecu imaju američki mediji poput Disneya koji ih od rane dobi programiraju na seksualizirano ponašanje i pripremaju u emocionalno nestabilne ali poslušne potrošače.

Opširnije »