Podržite nas!

Sanja Sarnavka: „Odakle znate da dijete uopće želi biti rođeno?“

11.12.2014 14:55

U emisiji "S Anitom aktualno" na Z1 televiziji sudjelovali su Sanja Sarnavka, predsjednica organizacije B.A.B.A-e, dr. Ingrid Marton, subspecijalizantica ginekološke onkologije s KBC Sveti Duh a telefonski je bila prisutna i Nikolina Nakić, slobodna novinarka i blogerica koja je zbog svoje kolumne u kojoj brani život od začeća do smrti prijavljena od strane "Ženske mreže Hrvatska" HND-ovom Sudu časti. Sanja Sarnavka više puta je u emisiji branila abortus argumentom da dijete ne želi nužno biti rođeno, „ne želi doći na ovaj odvratan svijet, među ove odvratne ljude.“

Opširnije »

Borba za zaštitu osoba s invaliditetom zloupotrebljena za homoseksualnu propagandu

11.12.2014 08:05

Zajedno s više od stotinu europskih organizacija, udruga Glas roditelja za djecu potpisala je 3. prosinca otvoreno pismo predsjedniku Europske komisije J.C. Junckeru da povuče iz procedure prijedlog Direktive o jednakom postupanju, koja se kroz navodnu borbu za zaštitu osoba s invaliditetom zloupotrebljava za ciljeve homoseksualnog lobija, te ograničava privatne i profesionalne slobode europskih građana, a ponajviše slobodu sklapanja ugovora. Iako je opće prihvaćeno da država ima obvezu postupati jednako prema svim građanima, to ne vrijedi za pojedinačne građane koji moraju imati slobodu živjeti u skladu s vlastitim izborima i nahođenjima. Direktiva bi se trebala uvesti na razini cijele EU i bilo bi ju iznimno teško opozvati jednom kada bi bila prihvaćena. Više pročitajte u GROZD-ovu priopćenju za medije.


Opširnije »

Priče žena koje su abortirale

10.12.2014 07:45

Abortusom se ubija dijete, a majku se ostavlja da živi do kraja života sa spoznajom da je svome djetetu oduzela život. Ništa bolje ne prikazuje tu bol koju majka osjeća nego riječi koje dolaze izravno iz usta svakidašnjih majki koje su počinile abortus, a koje većina medija uglavnom ignorira. Njihove riječi puno su oštrije od riječi koje izgovara Nikolina Nakić. Ove žene neće nimalo profitirati od toga što su u javnosti podijelile svoju priču. Jedino se nadaju da će time pomoći drugim majkama da odaberu život. 

Opširnije »

Abortus je doista ubojstvo! Ma koliko neki željeli da šutimo o tome!

08.12.2014 15:20

Nikolina Nakić odgovara na napade na svoj tekst o abortusu radi kojeg je prijavljena Vijeću časti HND-a. Razlog je bio da je tekst uvredljiv prema ženama koje su počinile abortus te da se u tekstu iznose netočne statistike. Želimo ponoviti Nikolinine riječi svim našim čitateljicama koje su imale iskustvo abortusa jer osim zalaganja za živote nerođenih (prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu se radi između 40 do 50 milijuna abortusa godišnje, što znači da se svakog dana dogodi otprilike 125.000 namjernih abortusa širom svijeta!) svrha našeg pisanja istine o abortusu je sljedeća: „Ja sam žena i duboko suosjećam sa ženama koje su taj izbor učinile. Želim učiniti sve što je u mojoj skromnoj moći da osvijestim što taj čin u sebi podrazumijeva, jer imam osjećaj da mnoge u svom jadu i naizgled bezizlaznoj situaciji ne raščlanjuju do kraja svoju odluku. Reagiraju u panici. Ne smijemo ih osuđivati, nemamo na to pravo – na nama je da im pokušamo pomoći,  jer pomoć – i informacija – je upravo ono što je njima potrebno.“


Opširnije »

Zaustavite čedomorstvo

08.12.2014 08:00

Tijekom postupka abortusa nakon 20 tjedna trudnoće  u mnogim slučajevima se dogodi rađanje živog djeteta. Tu djecu se najčešće ostavlja da umru bez da im se pruži pomoć. Ona se satima muče očajnički pokušavajući samostalno disati. Ponekad ih ubijaju smrtonosnom injekcijom ili gušenjem, a nakon što umru, bacaju ih u organski otpad. Pridružite se brojci od 125.000 građana koji su potpisali peticiju protiv ove nehumane prakse. Vaše će pismo otići zastupnicima Parlamentarne skupštine Vijeća Europe od kojih se traži pokretanje istrage o praksi neonatalnog infanticida i jasna osuda takve prakse.

Opširnije »

Priziv savjesti – stav ginekologinje

07.12.2014 12:20

„Po pitanju pobačaja i drugih pitanja uopće nema konflikta između znanosti i vjere. I vjera i znanost kad se ispravno razumiju su u službi istine.“ A istina je da život nastaje u trenutku začeća, odnosno u trenutku spajanja jajne stanice i spermija, objašnjava mlada ginekologinja Katarina Dvornik u emisiji „Vidljivi tragovir“ koju toplo preporučujemo pogledati.

Opširnije »

Hiperseksualizacija djece kroz medije

05.12.2014 15:06

Gotovo svi mediji bombardiraju današnju djecu sadržajima u kojima se glorificira seks i seksualizirano ponašanje. Radi se o pravoj invaziji na mozak naše djece pomoću seksualnih slika i aluzija. Seksualizacija djece događa se kada se dijete želi uvjeriti da se njegova vrijednost temelji isključivo na seksepilu ili seksualiziranom ponašanju, a sve ostale karakteristike djeteta se zanemaruju ili isključuju. Treba li nas uopće čuditi što djevojčice već u vrlo ranoj dobi počinju vjerovati da se njihova vrijednost temelji na takozvanom seksepilu? Pogledajte video koji pokazuje koliko poguban utjecaj na djecu imaju američki mediji poput Disneya koji ih od rane dobi programiraju na seksualizirano ponašanje i pripremaju u emocionalno nestabilne ali poslušne potrošače.

Opširnije »

Seksajte se do mile volje, a mi ćemo vam masovno sterilizirati žene!

04.12.2014 08:00

90-tih godina prošlog stoljeća UN-ova Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pokrenula je kampanju cijepljenja protiv tetanusa koja je trebala obuhvatiti milijune žena u Nikaragvi, Meksiku i na Filipinima u dobi od 15 do 45 godina. Cjepivom nisu bili obuhvaćeni muškarci ni dječaci iako su češće izloženi riziku infekcije tetanusom zbog raznih posjekotina i ozljeda. Katoličke laičke organizacije prve su posumnjale da nešto nije u redu i uzorke cjepiva dale su testirati. Cjepivo protiv tetanusa iz nekog je razloga sadržavao hormon trudnoće humani korionski gonadotropin ili B-hCG. 1995. Katolička ženska liga na Filipinima je pomoću presude na Vrhovnom sudu zaustavila provođenje UNICEF-ova programa cijepljenja protiv tetanusa zbog istog otkrića nakon što je već nažalost bilo cijepljeno tri milijuna Filipinki u dobi od 12 do 45 godina. Isto cjepivo pronađeno je naknadno u još najmanje četiri zemlje trećeg svijeta.

Opširnije »

„Zelena darkerica Holy promiče kulturu smrti“

03.12.2014 09:50

Na prošlotjednom okruglom stolu „Priziv savjesti“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu pomoćni biskup zagrebačke nadbiskupije Valentin Pozaić rekao je očitu istinu o onome što se događa u Hrvatskoj od kada su feminističke udruge izvršile pritisak na ministra Vargu. Rekao je kako „ministar zdravlja koji od liječnika traži da krše priziv savjesti i obavljaju pobačaje potiče na ubojstvo“. Potaknute uspjehom i širenjem molitvene inicijative „40 dana za život“, feministkinje su krenule u osvetnički napad i suzbijanje pro-life pokreta u Hrvatskoj. Međutim, neke se stvari jednostavno ne mogu spriječiti. Liječnici iz Kliničke bolnice Sveti Duh ukazali su na deplasiranost sadašnjeg zakona koji datira iz 1979. godine prema kojem su pobačaji prije 10. tjedna trudnoće legalni. Istaknuli su kako je zakon tada donesen ne uzimajući u obzir nikakve znanstvene, bioetičke ili druge kriterije.„Nema razlike između prvog, sedmog, desetog ili jedanaestog tjedna trudnoće“, zaključio je dr. Dubravko Habek.

Opširnije »

Progon Nikoline Nakić zbog pisanja istine o abortusu

02.12.2014 08:09

Vijest da je Nikolina Nakić, kolumnistica Bitno.net-a, prijavljena Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva radi teksta o abortusu dospjela je u javnost 28. studenog na dan održavanja javnog protesta u organizaciji Ženske mreže Hrvatske pred zgradom vlade RH na Markovu trgu. Članice Ženske mreže tražile su da se hitno i bez odlaganja osigura provedba zakonskog prava ženama koje žele ostvariti svoje pravo na pobačaj te da se ujednače cijene i procedure. I dok feminističke udruge prikazuju žene kao žrtve zbog toga što u pet od ukupno 27 bolnica u Hrvatskoj ne mogu obaviti pobačaj na zahtjev, pokreće se lov na vještice nad kolumnisticom koja brani ljudski život od začeća i pokušava žene odvratiti od takve odluke.

Opširnije »