Podržite nas!

Hiperseksualizacija djece kroz medije

05.12.2014 15:06

Gotovo svi mediji bombardiraju današnju djecu sadržajima u kojima se glorificira seks i seksualizirano ponašanje. Radi se o pravoj invaziji na mozak naše djece pomoću seksualnih slika i aluzija. Seksualizacija djece događa se kada se dijete želi uvjeriti da se njegova vrijednost temelji isključivo na seksepilu ili seksualiziranom ponašanju, a sve ostale karakteristike djeteta se zanemaruju ili isključuju. Treba li nas uopće čuditi što djevojčice već u vrlo ranoj dobi počinju vjerovati da se njihova vrijednost temelji na takozvanom seksepilu? Pogledajte video koji pokazuje koliko poguban utjecaj na djecu imaju američki mediji poput Disneya koji ih od rane dobi programiraju na seksualizirano ponašanje i pripremaju u emocionalno nestabilne ali poslušne potrošače.

Opširnije »

Seksajte se do mile volje, a mi ćemo vam masovno sterilizirati žene!

04.12.2014 08:00

90-tih godina prošlog stoljeća UN-ova Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pokrenula je kampanju cijepljenja protiv tetanusa koja je trebala obuhvatiti milijune žena u Nikaragvi, Meksiku i na Filipinima u dobi od 15 do 45 godina. Cjepivom nisu bili obuhvaćeni muškarci ni dječaci iako su češće izloženi riziku infekcije tetanusom zbog raznih posjekotina i ozljeda. Katoličke laičke organizacije prve su posumnjale da nešto nije u redu i uzorke cjepiva dale su testirati. Cjepivo protiv tetanusa iz nekog je razloga sadržavao hormon trudnoće humani korionski gonadotropin ili B-hCG. 1995. Katolička ženska liga na Filipinima je pomoću presude na Vrhovnom sudu zaustavila provođenje UNICEF-ova programa cijepljenja protiv tetanusa zbog istog otkrića nakon što je već nažalost bilo cijepljeno tri milijuna Filipinki u dobi od 12 do 45 godina. Isto cjepivo pronađeno je naknadno u još najmanje četiri zemlje trećeg svijeta.

Opširnije »

„Zelena darkerica Holy promiče kulturu smrti“

03.12.2014 09:50

Na prošlotjednom okruglom stolu „Priziv savjesti“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu pomoćni biskup zagrebačke nadbiskupije Valentin Pozaić rekao je očitu istinu o onome što se događa u Hrvatskoj od kada su feminističke udruge izvršile pritisak na ministra Vargu. Rekao je kako „ministar zdravlja koji od liječnika traži da krše priziv savjesti i obavljaju pobačaje potiče na ubojstvo“. Potaknute uspjehom i širenjem molitvene inicijative „40 dana za život“, feministkinje su krenule u osvetnički napad i suzbijanje pro-life pokreta u Hrvatskoj. Međutim, neke se stvari jednostavno ne mogu spriječiti. Liječnici iz Kliničke bolnice Sveti Duh ukazali su na deplasiranost sadašnjeg zakona koji datira iz 1979. godine prema kojem su pobačaji prije 10. tjedna trudnoće legalni. Istaknuli su kako je zakon tada donesen ne uzimajući u obzir nikakve znanstvene, bioetičke ili druge kriterije.„Nema razlike između prvog, sedmog, desetog ili jedanaestog tjedna trudnoće“, zaključio je dr. Dubravko Habek.

Opširnije »

Progon Nikoline Nakić zbog pisanja istine o abortusu

02.12.2014 08:09

Vijest da je Nikolina Nakić, kolumnistica Bitno.net-a, prijavljena Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva radi teksta o abortusu dospjela je u javnost 28. studenog na dan održavanja javnog protesta u organizaciji Ženske mreže Hrvatske pred zgradom vlade RH na Markovu trgu. Članice Ženske mreže tražile su da se hitno i bez odlaganja osigura provedba zakonskog prava ženama koje žele ostvariti svoje pravo na pobačaj te da se ujednače cijene i procedure. I dok feminističke udruge prikazuju žene kao žrtve zbog toga što u pet od ukupno 27 bolnica u Hrvatskoj ne mogu obaviti pobačaj na zahtjev, pokreće se lov na vještice nad kolumnisticom koja brani ljudski život od začeća i pokušava žene odvratiti od takve odluke.

Opširnije »

Profesorica Dubravka Hrabar: Referendum koji je pokrenuo hrvatsko društvo

01.12.2014 18:29

Danas obilježavamo prvu godišnjicu referenduma o ustavnoj definiciji braka održanog 1. prosinca 2013. Hrvatski narod odlučio je većinom od 66 % birača (950.000) koji su pristupili referendumu da se u Ustav unese odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca. Bio je to treći po redu referendum održan u Hrvatskoj, ali prvi u  povijesti koji je proveden na inicijativu građana, prikupljanjem potpisa. Hrvatski građani pokazali su nevjerojatnu sposobnost organizacije, upornost, izdržljivost i umješnost da do kraja provedu ono što im je bilo na srcu i što su smatrali nužnim za zaštitu obitelji. Protiv sebe su imali svu trenutno vladajuću političku kastu, predsjednika Josipovića, nacionalnu televizijsku kuću HRT, sve glavne medije najvećeg dosega i utjecaja, gotovo sve dobro protežirane i financijski debelo potkožene nevladine udruge koje su se za tu priliku i dodatno umrežile u Platformu 112, te mnoge druge domaće i inozemne interesne skupine. Protiv sebe su također trpjeli nasilje i nevjerojatnu mržnju koja se oslobodila zbog benignih nastojanja da se potvrdi i očuva ono što je smatrano za najveće blago i dragocjenost od pamtivijeka – brak, obitelj i pravo djeteta na majku i oca.

 

Opširnije »

Sudska presuda: prof. Poljaković je imao punu slobodu reći da je homoseksualnost bolest

01.12.2014 08:24

Zagrebački Županijski sud oslobodio je zadarskog profesora dr. Ivana Poljakovića filologa i povjesničara književnosti, docenta za Engleski jezik Sveučilišta u Zadru od optužbe za diskriminaciju zbog toga što je na političkoj tribini rekao kako je homoseksualnost bolest. Na toj je tribini prof. Ivan Poljaković govorio protiv Kurikuluma zdravstvenog odgoja i raskrinkavao laži koje se putem njega još uvijek podmeću učenicima vezano uz homoseksualnost. Na suđenju je prof. Poljaković objasnio kako „vrlo veliki broj psihologa i psihijatara u zapadnim zemljama zastupa stajalište da je homoseksualnost bolest, koja se osobito kod mladih liječi s dosta uspjeha“. „Postoji opsežna stručna literatura o liječenju homoseksualnosti, održavaju se o toj temi znanstveni i stručni skupovi“, a osnivači psihoterapije Sigmund Freud, Carl Jung i Alfred Adler također su smatrali da je homoseksualnost bolest. Narod.hr donosi intervju s odvjetnikom prof. Poljakovića Dariom Čehićem.

Opširnije »

Silovana nakon sata spolnog odgoja

29.11.2014 08:34

Prije gotovo dvije godine u Hrvatskoj je izmijenjen kazneni zakon u dijelu koji se tiče spolnog odnosa među maloljetnicima. Dobna granica za spolne odnose podignuta je s 14 na 15 godina (čemu se protivio Aleksandar Štulhofer), ali seks među vršnjacima ispod te dobne granice nije kažnjiv ukoliko razlika među osobama nije veća od tri godine. Navodno je za tako nešto lobirao također Aleksandar Štulhofer. Tako da bi slučaj kojeg prenosimo prema hrvatskom zakonu bio okarakteriziran kao silovanje, ali ne bi postojala otegotna okolnost da osoba ne može dati pristanak ukoliko nema navršenih 15 godina. Nelogično je da osoba ne može dati pristanak za spolni odnos u jednom slučaju, a u drugom slučaju može. Osoba je nezrela za tako nešto i u jednom i u drugom slučaju.  Također je žalosno što se i kod nas održavaju stručni skupovi na kojima se kao rješenje za seksualno nasilje i pedofiliju nudi što više spolnog odgoja u nastavi, a navodni spasitelji djece su uvijek jedni te isti suradnici Kinsey instituta. A što oni nude? Spolni odgoj kroz koji  se promiskuitet predstavlja kao nešto normalno te se time stavlja dodatan pritisak na učenike da postanu seksualno aktivni prije negoli bi to sami htjeli. Prelistavanjem priručnika za provođenje zdravstvenog odgoja u njegovom 4. modulu stječe se jedino takav dojam.

 

Opširnije »

Pilula za dan poslije »ellaOne« uskoro u prodaji bez liječničkog recepta?

27.11.2014

Pilula za dan poslije „ellaOne“ (abortivno sredstvo) dobila je preporuku Europske agencije za lijekove (EMA) sa sjedištem u Londonu da se režim izdavanja ovog hitnog kontraceptivnog sredstva iz postojećeg izmijeni u bezreceptni. Preporuku upućuju Europskoj komisiji radi donošenja pravno obvezujuće odluke, što bi u slučaju pozitivne odluke značilo da će se ovaj lijek na čitavom prostoru Europske unije moći kupovati bez recepta. Hrvatska spada u skupinu zemalja gdje su hitni kontraceptivi koji sadrže levonorgestrel dostupni samo na recept.  Ukoliko Europska komisija donese pozitivnu odluku o ovoj preporuci, pilula za dan poslije „ellaOne“ moći će se kupiti i u hrvatskim ljekarnama bez recepta. Ovakva bi odluka imala devastirajuće posljedice za žensko zdravlje i odnos prema nerođenom djetetu, kao i na odnose u paru i promiskuitet kod mladih osoba. Od svake bi se žene ili djevojke očekivalo da koristi ovo sredstvo ukoliko se ono smatra toliko bezopasnim da se može nabaviti bez recepta. 

Opširnije »

Marijana Petir u EU parlamentu protiv rodne ideologije

27.11.2014 15:56

U povodu 25. godišnjice donošenja UN-ove Konvencije o pravima djeteta Europski parlament donosi rezoluciju u kojoj koristi termine kao što su „rod” i „seksualni identitet“ djeteta te ne podržava jasno pravo djeteta da odrasta u obitelji, iako je to istaknuto originalnom Konvencijom o pravima djeteta. Na ovakav tekst nacrta rezolucije reagirala je Marijana Petir, zastupnica HSS-a u europarlamentu i udruga Glas roditelja za djecu (GROZD),koja je poslala apel hrvatskim europarlamentarcima da glasuju protiv ovakvog teksta rezolucije. Pismo Marijane Petir prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

wwt: bojište hr

25.11.2014 20:15

Bloger Katolik S Dna Kace napisao je humorističnu verziju „velikog sukoba na ljevici“ – Holy vs. Rudan ili kako se Vedrana Rudan, zato što je „teško biti naprednjak“, jer „u svakom trenutku morate biti u formi i paziti što se događa“ odjednom našla na strani katolibana. Naime, Vedranu Rudan jako je razljutio zahtjev Mirele Holy da se osnuje stručni tim za brzu promjenu spola u većim klinikama u Hrvatskoj te osnivanje Centra za LGBT osobe u KBC-u Rebro. Gospođa Rudan nazvala je „pravo "drugačijih" da u najkraćem mogućem roku mogu u "većim klinikama" svoga đoku pretvoriti u pipicu“ provokacijom. Za gospođu Holy rekla je da je „bezobrazna“, a njena drskost „svemirska“.

Opširnije »