Podržite nas!

Silovana nakon sata spolnog odgoja

29.11.2014 08:34

Prije gotovo dvije godine u Hrvatskoj je izmijenjen kazneni zakon u dijelu koji se tiče spolnog odnosa među maloljetnicima. Dobna granica za spolne odnose podignuta je s 14 na 15 godina (čemu se protivio Aleksandar Štulhofer), ali seks među vršnjacima ispod te dobne granice nije kažnjiv ukoliko razlika među osobama nije veća od tri godine. Navodno je za tako nešto lobirao također Aleksandar Štulhofer. Tako da bi slučaj kojeg prenosimo prema hrvatskom zakonu bio okarakteriziran kao silovanje, ali ne bi postojala otegotna okolnost da osoba ne može dati pristanak ukoliko nema navršenih 15 godina. Nelogično je da osoba ne može dati pristanak za spolni odnos u jednom slučaju, a u drugom slučaju može. Osoba je nezrela za tako nešto i u jednom i u drugom slučaju.  Također je žalosno što se i kod nas održavaju stručni skupovi na kojima se kao rješenje za seksualno nasilje i pedofiliju nudi što više spolnog odgoja u nastavi, a navodni spasitelji djece su uvijek jedni te isti suradnici Kinsey instituta. A što oni nude? Spolni odgoj kroz koji  se promiskuitet predstavlja kao nešto normalno te se time stavlja dodatan pritisak na učenike da postanu seksualno aktivni prije negoli bi to sami htjeli. Prelistavanjem priručnika za provođenje zdravstvenog odgoja u njegovom 4. modulu stječe se jedino takav dojam.

 

Opširnije »

Pilula za dan poslije »ellaOne« uskoro u prodaji bez liječničkog recepta?

27.11.2014

Pilula za dan poslije „ellaOne“ (abortivno sredstvo) dobila je preporuku Europske agencije za lijekove (EMA) sa sjedištem u Londonu da se režim izdavanja ovog hitnog kontraceptivnog sredstva iz postojećeg izmijeni u bezreceptni. Preporuku upućuju Europskoj komisiji radi donošenja pravno obvezujuće odluke, što bi u slučaju pozitivne odluke značilo da će se ovaj lijek na čitavom prostoru Europske unije moći kupovati bez recepta. Hrvatska spada u skupinu zemalja gdje su hitni kontraceptivi koji sadrže levonorgestrel dostupni samo na recept.  Ukoliko Europska komisija donese pozitivnu odluku o ovoj preporuci, pilula za dan poslije „ellaOne“ moći će se kupiti i u hrvatskim ljekarnama bez recepta. Ovakva bi odluka imala devastirajuće posljedice za žensko zdravlje i odnos prema nerođenom djetetu, kao i na odnose u paru i promiskuitet kod mladih osoba. Od svake bi se žene ili djevojke očekivalo da koristi ovo sredstvo ukoliko se ono smatra toliko bezopasnim da se može nabaviti bez recepta. 

Opširnije »

Marijana Petir u EU parlamentu protiv rodne ideologije

27.11.2014 15:56

U povodu 25. godišnjice donošenja UN-ove Konvencije o pravima djeteta Europski parlament donosi rezoluciju u kojoj koristi termine kao što su „rod” i „seksualni identitet“ djeteta te ne podržava jasno pravo djeteta da odrasta u obitelji, iako je to istaknuto originalnom Konvencijom o pravima djeteta. Na ovakav tekst nacrta rezolucije reagirala je Marijana Petir, zastupnica HSS-a u europarlamentu i udruga Glas roditelja za djecu (GROZD),koja je poslala apel hrvatskim europarlamentarcima da glasuju protiv ovakvog teksta rezolucije. Pismo Marijane Petir prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

wwt: bojište hr

25.11.2014 20:15

Bloger Katolik S Dna Kace napisao je humorističnu verziju „velikog sukoba na ljevici“ – Holy vs. Rudan ili kako se Vedrana Rudan, zato što je „teško biti naprednjak“, jer „u svakom trenutku morate biti u formi i paziti što se događa“ odjednom našla na strani katolibana. Naime, Vedranu Rudan jako je razljutio zahtjev Mirele Holy da se osnuje stručni tim za brzu promjenu spola u većim klinikama u Hrvatskoj te osnivanje Centra za LGBT osobe u KBC-u Rebro. Gospođa Rudan nazvala je „pravo "drugačijih" da u najkraćem mogućem roku mogu u "većim klinikama" svoga đoku pretvoriti u pipicu“ provokacijom. Za gospođu Holy rekla je da je „bezobrazna“, a njena drskost „svemirska“.

Opširnije »

Video: Roditelji moraju u zatvor jer djeca bježe sa satova spolnog odgoja

25.11.2014 08:27

Nedavno smo pisali o skandaloznim programima spolnog odgoja koji se provode ili predlažu u njemačkim pokrajinama u kojima su na vlasti Zeleni ili Socijaldemokrati. Jedna od njih je i pokrajina Sjeverno Porajnje/Vestfalija iz koje dolazi priča o roditeljima 9-toro djece kojima prijeti odlazak u zatvor zbog toga što im djeca odlaze sa traumatskih satova spolnog odgoja. Pogledajte video u kojem policijski službenik dolazi pred vrata obitelji Martens kako bi uhitio majku koja još uvijek doji svog sina.


Opširnije »

Okrugli stol: Priziv savjesti

25.11.2014 08:18

Represivne mjere ministra zdravlja Siniše Varge prema liječnicima koji ne žele raditi abortuse pozivajući se na pravo na priziv savjesti potakle su javnu raspravu o ovom prevažnom pitanju. U četvrtak 27. studenog 2014. godine u 13 sati održat će se  na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, dvorana „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“, okrugli stol s temom: „Priziv savjesti“. Na okruglom stolu sudjeluju: prof. dr. sc. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, prim. dr. sc. Dubravko Habek, dr. med, HKS/Klinička bolnica „Sveti Duh“, prim. dr. sc. Berivoj Mišković, dr. med., predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo, Klinička bolnica „Sveti Duh“.


Opširnije »

Veliki prosvjed roditelja u Hannoveru

24.11.2014 15:19

Facebook stranica „Ne dirajte djecu“ izvijestila je o velikim demonstracijama roditelja, djedova i baka protiv seksualizacije djece u školama i protiv rodne teorije. Rozi i plavi baloni na demonstracijama povezali su Francuze, Hrvate, Talijane i Njemce u jedinstvenu bitku za obitelj i zaštitu djece. „Demo für alle“ njemačka je inačica „La Manif Pour Tous“. Neobično je vidjeti mirne obiteljske ljude u ulozi prosvjednika koji nose transparente „Zaustavimo rodnu ideologiju“, „Zaustavimo seksualizaciju naše djece“, što svjedoči u kakvim apsurdnim vremenima živimo. Ljudi prosvjeduju kada nadležne institucije nisu u stanju ili ne žele zaštititi ono radi čega prosvjeduju. A to su u ovom slučaju djeca čija prava bi trebala biti zaštićena brojnim međunarodnim konvencijama, a poštivanje tih konvencija trebali bi svojim radom i zalaganjem štititi brojni stručnjaci poput pedagoga, dječjih psihologa, nastavnika i odgajatelja te ponajviše uredi pravobranitelja za djecu. Ali oni kao da su podlegli ideološkom ispiranju mozga kroz institucije u koje su se pažljivo i strpljivo uvukli akademski promicatelji pedofilije i suradnici Kinsey instituta.

Opširnije »

„U ime obitelji“ sudjelovala na skupu u Vatikanu „Komplementarnost muškarca i žene“

24.11.2014 08:08

Udruga „U ime obitelji“ sudjelovala je na Međunarodnom međureligijskom kolokviju „Komplementarnost muškarca i žene“ koji se od 17. do 19. studenog održao u Vatikanu.  Kolokvij je organizirala Kongregacija za nauk vjere u suradnji s Papinskim vijećem za obitelj i Papinskim vijećem za međureligijski dijalog, te Papinskim vijećem za jedinstvo kršćana, a otvorio ga je papa Franjo. Na kolokviju se okupilo mnoštvo stručnjaka iz cijelog svijeta i predstavnika 14 religija, a udrugu „U ime obitelji“ predstavljala je dr. Željka Markić.

Opširnije »

Škole u Chicagu podučavaju analni seks djeci u petom osnovne

23.11.2014 09:55

Uvođenje tzv. sveobuhvatnog spolnog odgoja čini se da ima sličan timing svugdje u svijetu , a sudeći prema vijestima iz inozemstva spolni odgoj postaje sve 'napredniji'. Učenicima osnovnih škola u Chicagu nadležne školske i lokalne vlasti namijenile su lekcije o seksualnim praksama s kojima se čak i njihovi roditelji upoznaju po prvi puta u životu. Učenici osnovnih škola trebali su imati praktičnu nastavu vezano uz pravilno postavljanje ženskih i muških kondoma te kako što bezbolnije prakticirati analni seks. Nakon što su užasnuti roditelji izašli u medije sa sadržajima koji su bili namijenjeni njihovoj djeci, nadležne školske službe brane se priopćenjima kako se radi o grešci i kako sporni materijali nisu bili predviđeni za nastavu već da literatura služi isključivo informiranju nastavnika. Zvuči poznato? No roditelji tvrde kako su predstavnici Javnih škola grada Chicaga na roditeljskom sastanku izričito naveli i opisivali kako će se sporni materijali koristiti direktno u nastavi s učenicima petog razreda. 

Opširnije »

Britanska vlada ucjenjuje vjerske škole: Ili satovi gender ideologije ili vas zatvaramo!

20.11.2014 15:18

Britanski slučaj pokazuje kuda vodi put koji započinje s nacrtima zakona protiv homofobije. Preko zakona kojima se izjednačuju civilne unije (životna partnerstva) s brakom ili se uvodi istospolni „brak“ dolazi do ideološkog ultimatuma školama, pa tako i onim vjerskim: ili ćete predavati LGBT agendu ili ćemo vas nacistički obilježiti pa potom zatvoriti.

 

Opširnije »