Podržite nas!

Planned Parenthood pokreće tužbu protiv udruge koja ih je razotkrila

18.01.2016 15:30

Nakon što je „veliki prijatelj Planned Parenthooda koji sjedi u Bijeloj kući” stopirao zakon kojim se američke porezne obveznike oslobađa od prisilnog financiranja Planned Parenthooda i njihove odvratne barbarske prakse ubijanja djece radi trgovine organima, Planned Parenthood pokušava zastrašiti i ušutkati one koji su njihovu ilegalnu praksu razotkrili – pokreću tužbu protiv Centra za medicinski napredak, udruge koju čine mladi pro-life aktivisti i novinari, i njihovog voditelja projekta Davida Daleidena. Na svojoj strani nažalost, osim predsjednika Obame, imaju i najveći dio utjecajnih medija.

Opširnije »

Bivši homoseksualac priznao da je seksualno zlostavljanje djece dio „homoseksualnog stila života“

17.01.2016 21:00

Muškarac s Floride šokirao je publiku na raspravi pred gradskim vijećem Jacksonvillea kada je, protiveći se donošenju anti-diskriminacijskog zakona za LGBT, osobe priznao da je kao homoseksualac nekažnjeno zlostavljao veći broj djece, navodeći da je to učestala pojava kod „homoseksualnog stila života“. Svoje priznanje želio je iskoristiti kao upozorenje da će anti-diskriminacijski zakoni dovesti do porasta zlostavljanja djece od strane homoseksualaca. 

Opširnije »

Lažna neutralnost sekularne države

16.01.2016 00:55

Dr. Stjepo Bartulica javnosti je najviše postao poznat kao savjetnik za vjerska pitanja bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića. U njegovu uredu obnašao je dužnost povjerenika za vjerske zajednice. To mu nije smetalo da zajedno s Vicom Batarelom i udrugom Vigilare pozove dr. Judith Reisman i sudjeluje u organizaciji vrlo posjećenih tribina protiv Kinseyevog spolnog odgoja koje su održane širom zemlje za vrijeme njezina dva posjeta Hrvatskoj. Predsjednik je Centra za obnovu kulture. Odrastao je u SAD-u, a u Hrvatsku je došao za vrijeme rata kada počinje raditi u hrvatskoj diplomaciji. Na sveučilištu Gregoriana u Rimu stekao je doktorat iz političke filozofije, nakon čega se posvetio pisanju i svijetu ideja. Njegove kolumne, pod nazivom Konzervativni kutak, objavljuju se redovito u Večernjem listu. Prenosimo jednu od njih u kojoj dr. Bartulica razmatra aktualni politički trenutak sastavljanja nove vlade nakon toliko očekivane smjene vlasti, ali i razotkriva u nas još uvijek vrlo snažne obmane ljevičarske kulturne hegemonije i „sekularne religije progresa“.

Opširnije »

Revolucionarna studija: Video prikazuje nerođenu bebu od 18 tjedana kako „pjeva“ na glazbu

15.01.2016 00:45

Nevjerojatno otkriće španjolskih znanstvenika pokazuje apsolutnu ljepotu, ljudskost i vrijednost nerođenih beba – sa samo 16 tjedana od začeća bebe na zvuk muzike reagiraju kretnjama lica i tijela „kao da pokušavaju govoriti ili pjevati“. 

Opširnije »

Talijanski ministar unutarnjih poslova: surogatstvo je najpodlija ilegalna trgovina koju je čovjek izmislio

13.01.2016 21:10

Italija zabranjuje surogatstvo, a korištenje usluga surogatstva unutar Italije kažnjava se s do 2 godine zatvora i globom od 300.000 do milijun eura. Ipak, zakon o životnom partnerstvu koji nameće vlada premijera Mattea Renzija omogućio bi priznavanje učinaka surogatstva, kao i u slučaju hrvatskog Zakona o životnom partnerstvu, koji je bivša vlada donijela protivno Ustavu i volji građana iskazanoj na referendumu. Bez obzira što je i u jednoj i u drugoj zemlji surogatstvo zakonski zabranjeno, ovakvi zakoni služe kao trojanski konj jer postaju alat kojim se oslabljuje ta zabrana i vrši pritisak za njezino ukidanje.

Opširnije »

„Ekranitis“ - šaljivi naziv za ozbiljnu dječju bolest

12.01.2016 13:55

Kada se radi o TV ekranima, tabletima, prijenosnim računalima i mobitelima kao da smo zaboravili na onu krilaticu „Prve 3 su najvažnije!“. Zbog nedostatka vremena ili iscrpljenosti, toliko se često poslužimo neživim „dadiljama“ da uspavljuju i zabavljaju našu djecu, i onda to polako prijeđe u naviku kako nama, tako i djeci. Međutim, stručnjaci poručuju: „Maknite djecu od ekrana! Otupljuju im osjetila, sputavaju maštu i jačaju neosjetljivost na nasilje i bol drugih!“ Koliko puta nas zaprepasti vršnjačko nasilje, posebice ako su počinitelji naši mali anđeli... Nismo li sami krivi što smo kvalitetan odgoj olako povjerili onima koji preko ekrana manipuliraju dječjim mozgovima?

Opširnije »

Ženska mreža pokušava zaustaviti demografsku obnovu Hrvatske

11.01.2016 15:10

Bilo je za očekivati da će se pojaviti snažan otpor lijevo-liberalnih udruga bilo kakvim pomacima koje nova vlada želi ostvariti za boljitak i napredak Hrvatske, posebice na području demografske obnove i prava nerođenih. 

“Moderna hrvatska država ne može biti rob zakona donesenog za vrijeme totalitarnog režima. To moramo promijeniti i uljuditi, poboljšati proceduru, u interesu zdravlja žena i nerođene djece. Kad sam razgovarao sa ženama, trećinu sam ih odgovorio od pobačaja”, rekao je ginekolog Ćorušić u intervjuu za Dnevnik HRT-a. Dakle, naglasak je na odgovaranju žena od pobačaja. Zašto to smeta Ženskoj mreži Hrvatske i koliki postotak žena misle da zastupaju svojim ekstremističkim stavovima protiv prava nerođenih?


Opširnije »

Klaunovske suze predsjednika Obame

09.01.2016 20:55

Barack Obama jučer je hladnokrvno stavio veto na prijedlog zakona kojim se uskraćuje financiranje iz saveznog proračuna Planned Parenthoodu – lancu klinika za abortuse, u kojima se godišnje usmrti oko 325.000 nerođenih beba. Radi se o klinikama koje su dugi niz godina upletene u skandale, a trenutno se ova organizacija nalazi pod više istraga Kongresa i parlamenata nekih saveznih država

Opširnije »

U Hrvatskoj je surogatstvo zabranjeno, lijevo-liberalne udruge to nastoje promijeniti

08.01.2016 17:15

Iako je surogatstvo u Hrvatskoj trenutno zakonski zabranjeno, postoji nekoliko lobističkih strujanja da se ono ozakoni. I za to se ne biraju sredstva. Od civilnih udruga udruge Roda i Beta, kao i Građanska inicijativa osoba koje se bore s neplodnošću, nastoje iskorištavajući patnje onkoloških pacijentica i žena koje su zbog tih razloga ili povreda ostale bez reproduktivnih organa na mala vrata uvesti odvratnu praksu kupoprodaje beba i najma maternice žena slabog imovinskog stanja (sjetimo se samo koliki je broj blokiranih u Hrvatskoj ili zaduženih građana čija je jedina nekretnina pod ovrhom). Drugi je put uvođenju surogatstva usklađivanje hrvatskog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji sa Zakonom o životnom partnerstvu istospolnih parova koje je već početkom ove godine započeo sada tehnički ministar zdravstva Siniša Varga.

Opširnije »

Film: „Pravo na život od začeća“

05.01.2016 15:40

„Pravo na život od začeća” najnoviji je dokumentarni film u produkciji Laudata koji putem svjedočanstava i izjava ljudi širokog spektra zanimanja u središte stavlja Ustavom zajamčeno temeljno ljudsko pravo – pravo na život. Ova tema vraćena je u javnu raspravu najavom Ustavnog suda kako će njihova odluka o ustavnosti zakona o pobačaju, na koju se čeka već 24 godine, biti uskoro donesena. U članku 21. hrvatskog Ustava piše da „svako ljudsko biće ima pravo na život“ te da „u Republici Hrvatskoj nema smrtne kazne“. 

Opširnije »