Podržite nas!

Mirela Holy predlaže da se abortusi stimuliraju dodacima na plaću ginekologa

23.10.2014 08:20

Kao odgovor pro-choice strane na molitvenu kampanju inicijative „40 dana za život“ u Hrvatskoj osnovana je Facebook grupa „Zaštitimo pravo žene na legalan i dostupan abortus“. Grupa je nedavno, vezano uz pitanje pobačaja, uputila upit Orahu, stranci Mirele Holy, koja je dobila nevjerojatno veliku podršku medija i agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja netom što je osnovana. Takvu podršku medija i agencija za istraživanje tržišta teško može platiti nekakav domaći tajkun i sasvim sigurno se radi o financijskoj potpori koju osiguravaju inozemni centri moći. Nismo trebali dugo čekati da saznamo koja je točno misija Mirele Holy i zbog čega dobiva inozemni novac. Nakon što je prošle godine Mirela Holy samouvjereno izjavila da su istospolni roditelji bolji roditelji od heteroseksualnih roditelja, njena stranka je nedavno predstavila novu zakonsku inicijativu: od Ministarstva zdravlja traže da osnuje stručni tim za brzu promjenu spola u svim većim hrvatskim klinikama te da se osnuje centar za LGBT osobe u KBC-u Rebro. Međutim, ova stranka ima i sasvim konkretan prijedlog ciljanih mjera kojima bi se represivno djelovalo na priziv savjesti ginekologa. Jedna od mjera je uvjetovanje ne pozivanja na priziv savjesti pri zapošljavanju ginekologa kao i poticajne mjere u vidu stimulacija dodacima na plaću ginekolozima koji takve zahvate obavljaju. Mirela Holy će, ukoliko na ovakav način nastavi djelovati, biti kriva što će krilatica „ne sudite ljude prema izgledu“ bitno izgubiti na vjerodostojnosti. Jer mjere koje ona predlaže doslovno su stravične.

Opširnije »

„Sodoma“ – zabranjeni dokumentarac

21.10.2014 20:46

Dokumentarni film ruskog redatelja Arkadija Viktoroviča Mamontova koji nosi naziv „Sodoma“ predstavlja pogled na fantazmagoričnu stvarnost zapadnog svijeta koji je početkom 21. stoljeća prisilno počeo slaviti homoseksualni stil života kroz gay prideove, homoseksualna vjenčanja, menstrualne šalice i surogat majčinstvo, rodnu ideologiju u školama i vrtićima i zatvaranje očiju pred pedofilijom koja se provlači kroz pore anti-diskriminacijskih zakona i osjećaje straha i autocenzure koje političarima i institucijama nameću LGBT udruge. Američka vanjska politika pristala je biti predvodnik te auto-destruktivne revolucije za koju autor ne krije da će dovesti do propasti civilizacije.

Opširnije »

Baba Sarnavka diskriminira žene pod okriljem feminizma: 50% abortirane djece su - žene!

21.10.2014 08:20

„Zgroženi smo, to je protivno zakonu i nedopustivo, time se ugrožava zdravlje žena. Moramo vidjeti što sad možemo napraviti.“ – rekla je Nela Pamuković iz Ženske mreže na vijest koja se ovih dana proširila da liječnici bolnice Sveti Duh u Zagrebu ne žele više raditi pobačaje. U panici govori da se sve to događa „zbog velikog utjecaja Crkve koji je doveo do promjene u gledanju ljudi. Evo profesor Kregar je rekao da njegove studentice sad izražavaju više mišljenja protiv pobačaja.“ Pa opet prestrašeno nastavlja: „Baš kao što je utjecaj Crkve prevelik dodatan pritisak molitvama pred bolnicama inicijative "40 dana za život" također ima učinka". „Dodatan pritisak molitvama“ uznemirio je i njezinu kolegicu iz B.a.b.e.-a Sanju Sarnavku koja je moliteljima ljutito poručila da bi im bolje bilo da rade u Nazorovoj s napuštenom djecom. Budući da je njena udruga prošle godine iz proračuna RH na račun primila 389.000,00 kuna, evo što joj je novinar s Dnevno.hr-a poručio.


Opširnije »

Liberalni spolni odgoj - djeca napastuju djecu

20.10.2014 15:45

Posljedice liberalnog spolnog odgoja i pretjerane seksualizacije djece na koje upozoravamo, sve češće će roditelji i njihova djeca osjećati na vlastitoj koži. Nadležne institucije, umjesto da preveniraju ponavljanje nemilih situacija, svojim mlakim reakcijama, kako ne bi ispali „nazadni“, „neprogresivni“ i „zatucani“, u stvari ih opravdavaju i potiču. Na nevjerojatan slučaj zataškavanja spolnog zlostavljanja među vršnjacima koji se dogodio prije godinu dana u jednom zagrebačkom vrtiću, nadležna osoba u Gradskom uredu za odgoj i obrazovanje daje još nevjerojatniji komentar: „djeca su samo istraživala svoju spolnost“. No, petogodišnjim dječacima ne padaju na pamet same od sebe ideje da drugo dijete prisiljavaju na lizanje piše i guze.

 

Opširnije »

Sumnja u nezakonitost poslovanja NCVVO

20.10.2014 13:50

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar potvrdio je da su Državnom odvjetništvu prijavljene sumnje u nezakonitosti u poslovanju i rasipnost u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Za vrijeme mandata Željka Jovanovića, osim MZOS-a kojim je upravljao, dvije stožerne obrazovne ustanove – NCVVO i AZOO profesionalno su i kadrovski devastirane. Rezultati strahovlade i amaterizma koje je Jovanović uveo u ove institucije i dalje se osjećaju, a posljedice takvog načina rada će još dugo biti prisutne.

Stoga pozivamo sve one koji raspolažu s informacijama koje se tiču nepravilnosti u radu ovih institucija ili prijedlozima za njihovo otklanjanje, da nam pišu na info@zdravstveniodgoj.com, priloge na tu temu ćemo u interesu javnosti rado objaviti na našim stranicama.

Opširnije »

Neoliberalni teror nad protivnicima abortusa

20.10.2014 08:14

Stajalište portala Zdravstveniodgoj.com je apsolutno na strani života i na zaštiti nerođenih, čime smatramo da štitimo i interese žena jer su majka i dijete, jednom kad je dijete začeto u njenoj utrobi, neraskidivo povezani i ta se veza ne prekida čak ni abortusom. Trudimo se prenositi tekstove koji prenose ista stajališta. Iako možda ovaj tekst ne podržava takvo stajalište, prenosimo ga jer  ukazuje na dvostruke standarde koji su nažalost dominantni u hrvatskom društvu i nanose mu ogromnu štetu. Dok je borba za liberalne vrijednosti u našem društvu legitimna i uživa podršku svih mainstream medija, političara i (ne)vladinih udruga, kada se netko bori za tradicionalne vrijednosti na njega se sruči neoliberalni teror i oduzima mu se pravo da zastupa svoje mišljenje i da se sredstvima koji stoje na raspolaganju u demokratskom društvu bori za njihovo promicanje. Hrvatska je demokratska država samo na papiru i sve one koji nisu 'na liniji' pokušava se ušutkati i svim silama maknuti iz javnog prostora.


Opširnije »

Prvi spašeni život bila je riječka beba

19.10.2014 09:50

16. listopada u Rijeci je održana tribina „Izaberi život“ u organizaciji Riječke nadbiskupije i molitvenih zajednica grada Rijeke u svrhu obilježavanja polovice bdijenja molitvene inicijative „40 dana za život“. Među govornicima na tribini bili su pater Marko Glogović, osnivač Centra za nerođeni život Betlehem i dr. med. Antun Lisec. Pater Marko Glogović istaknuo je da svaku trudnicu treba tretirati kao kraljicu i da pobačaj nikada nije rješenje. „Zapitajmo se što se dogodilo sa svijetom kada su nam životinje važnije od ljudskog života, kada razgovaramo o kućnim ljubimcima, a ne spominjemo djecu?“ – rekao je pater Marko. Vezano uz ovu inicijativu, dobivamo informacije kako su napadi i provokacije na molitelje ispred bolnica sve učestaliji, što se već moglo naslutiti prema količini medijskih napada koji su krenuli zadnjih dana na inicijativu, a pokrenuti  su iz feminističkih udruga. Također je u tijeku pokretanje gerila napada s kontraplakatima koju je na Facebooku pokrenula feministička stranica „Znaj znanje“. Dragi čitatelji, molimo vas da se aktivno uključite u svojim gradovima i pružite pomoć ovoj prevažnoj inicijativi koja je napokon donijela novu nadu za nerođene.

Opširnije »

Sramotno ispiranje mozga djece u Italiji, ali i u Hrvatskoj!

18.10.2014 08:40

Donosimo dva stravična primjera ispiranja mozga malodobne djece rodnom ideologijom u Italiji. Ova manipulacija nevinih dječjih mozgova odvija se u jaslicama. U dobi kada djeca ne mogu shvatiti na koji način dolaze na svijet, ne znaju čitati, nisu sposobna shvatiti pojmove iz biologije poput spermija i jajašca , spolni odnos, začeće. Odrasli im mogu usaditi u glavu apsolutno svašta. Radi se o do sad neviđenoj nepravdi koja je produkt egoizma odraslih i jedne zlokobne političke agende kojoj temeljna prava djece ne znače apsolutno NIŠTA. Ovaj orwellovski mehanizam pokrenut je i u Hrvatskoj, i to od strane Ministarstva kulture, koje je napravilo otkup gay slikovnica za djecu i distribuiralo ih u hrvatske knjižnice. Ministarstvo kulture, od kada je pod aktualnim vodstvom izrazito liberalne i korumpirane ministrice Andree Zlatar-Violić, stalno se nalazi u brojnim skandalima, a njihove afere dovoljno govore o moralu ljudi koji se trude preoblikovati svijest naše djece.


Opširnije »

Carstvo cjepiva Zaklade Bill i Melinda Gates optuženo pred Vrhovnim sudom u Indiji

16.10.2014 16:00

U Indiji je u tijeku proces protiv odgovornih za neetično i protuzakonito provođenje ispitivanja cjepiva Gardasil i Cervarix na tisućama djevojčica u dobi od 9 do 15 godina. Neetična i protuzakonita ispitivanja na djevojčicama financirala je Zaklada Bill i Melinda Gates. Ispitivanja su provođena na curicama iz indijskih plemena; oko 16 000 njih je cijepljeno Gardasilom, a oko 14 000 djevojčica je cijepljeno Cervarixom. Nakon mnogih smrtnih slučajeva i teških zdravstvenih posljedica koje su uslijedile nakon cijepljenja otkriveno je da većina djevojčica i njihovih roditelja nije bila upoznata s informacijama u kakvom ispitivanju sudjeluju. Suglasnost za cijepljenje su umjesto roditelja najčešće davali nadzornici hostela u kojima su boravile djevojčice iz indijskih plemena dok su bile na školovanju. Istražitelji su također otkrili kako od 9543 obrazaca suglasnosti roditelja 1948 suglasnosti u potpisu sadrži samo otisak prsta, a 2763 obrazaca potpis nadzornika hostela. Podaci otkrivaju kako su u velikom broju roditelji cijepljenih djevojčica bili nepismeni i nisu znali pisati čak ni na lokalnim jezicima svojih plemena.


Opširnije »

Zakonska zaštita za pedofile ?!

15.10.2014 08:28

Još jedna akademska vučica u janjećoj koži nedavno se razotkrila objavom članka u New York Times-u. Profesorica prava sa Sveučilišta Rutgers u Americi traži da pedofili trebaju uživati istu zakonsku zaštitu kao osobe s invaliditetom. Nažalost, pokret za normalizaciju pedofilije sve više uzima maha i kroči već utabanim stazama LGBT pokreta. APA je već imala (neuspjeli?) pokušaj definiranja pedofilije kao „seksualne orijentacije“ i postojeća tiskana izdanja DSM-V još uvijek sadrže takvu definiciju, što bi moglo predstavljati opasan presedan.

Opširnije »