Podržite nas!

Sumnja u nezakonitost poslovanja NCVVO

20.10.2014 13:50

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar potvrdio je da su Državnom odvjetništvu prijavljene sumnje u nezakonitosti u poslovanju i rasipnost u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Za vrijeme mandata Željka Jovanovića, osim MZOS-a kojim je upravljao, dvije stožerne obrazovne ustanove – NCVVO i AZOO profesionalno su i kadrovski devastirane. Rezultati strahovlade i amaterizma koje je Jovanović uveo u ove institucije i dalje se osjećaju, a posljedice takvog načina rada će još dugo biti prisutne.

Stoga pozivamo sve one koji raspolažu s informacijama koje se tiču nepravilnosti u radu ovih institucija ili prijedlozima za njihovo otklanjanje, da nam pišu na info@zdravstveniodgoj.com, priloge na tu temu ćemo u interesu javnosti rado objaviti na našim stranicama.

Opširnije »

Neoliberalni teror nad protivnicima abortusa

20.10.2014 08:14

Stajalište portala Zdravstveniodgoj.com je apsolutno na strani života i na zaštiti nerođenih, čime smatramo da štitimo i interese žena jer su majka i dijete, jednom kad je dijete začeto u njenoj utrobi, neraskidivo povezani i ta se veza ne prekida čak ni abortusom. Trudimo se prenositi tekstove koji prenose ista stajališta. Iako možda ovaj tekst ne podržava takvo stajalište, prenosimo ga jer  ukazuje na dvostruke standarde koji su nažalost dominantni u hrvatskom društvu i nanose mu ogromnu štetu. Dok je borba za liberalne vrijednosti u našem društvu legitimna i uživa podršku svih mainstream medija, političara i (ne)vladinih udruga, kada se netko bori za tradicionalne vrijednosti na njega se sruči neoliberalni teror i oduzima mu se pravo da zastupa svoje mišljenje i da se sredstvima koji stoje na raspolaganju u demokratskom društvu bori za njihovo promicanje. Hrvatska je demokratska država samo na papiru i sve one koji nisu 'na liniji' pokušava se ušutkati i svim silama maknuti iz javnog prostora.


Opširnije »

Prvi spašeni život bila je riječka beba

19.10.2014 09:50

16. listopada u Rijeci je održana tribina „Izaberi život“ u organizaciji Riječke nadbiskupije i molitvenih zajednica grada Rijeke u svrhu obilježavanja polovice bdijenja molitvene inicijative „40 dana za život“. Među govornicima na tribini bili su pater Marko Glogović, osnivač Centra za nerođeni život Betlehem i dr. med. Antun Lisec. Pater Marko Glogović istaknuo je da svaku trudnicu treba tretirati kao kraljicu i da pobačaj nikada nije rješenje. „Zapitajmo se što se dogodilo sa svijetom kada su nam životinje važnije od ljudskog života, kada razgovaramo o kućnim ljubimcima, a ne spominjemo djecu?“ – rekao je pater Marko. Vezano uz ovu inicijativu, dobivamo informacije kako su napadi i provokacije na molitelje ispred bolnica sve učestaliji, što se već moglo naslutiti prema količini medijskih napada koji su krenuli zadnjih dana na inicijativu, a pokrenuti  su iz feminističkih udruga. Također je u tijeku pokretanje gerila napada s kontraplakatima koju je na Facebooku pokrenula feministička stranica „Znaj znanje“. Dragi čitatelji, molimo vas da se aktivno uključite u svojim gradovima i pružite pomoć ovoj prevažnoj inicijativi koja je napokon donijela novu nadu za nerođene.

Opširnije »

Sramotno ispiranje mozga djece u Italiji, ali i u Hrvatskoj!

18.10.2014 08:40

Donosimo dva stravična primjera ispiranja mozga malodobne djece rodnom ideologijom u Italiji. Ova manipulacija nevinih dječjih mozgova odvija se u jaslicama. U dobi kada djeca ne mogu shvatiti na koji način dolaze na svijet, ne znaju čitati, nisu sposobna shvatiti pojmove iz biologije poput spermija i jajašca , spolni odnos, začeće. Odrasli im mogu usaditi u glavu apsolutno svašta. Radi se o do sad neviđenoj nepravdi koja je produkt egoizma odraslih i jedne zlokobne političke agende kojoj temeljna prava djece ne znače apsolutno NIŠTA. Ovaj orwellovski mehanizam pokrenut je i u Hrvatskoj, i to od strane Ministarstva kulture, koje je napravilo otkup gay slikovnica za djecu i distribuiralo ih u hrvatske knjižnice. Ministarstvo kulture, od kada je pod aktualnim vodstvom izrazito liberalne i korumpirane ministrice Andree Zlatar-Violić, stalno se nalazi u brojnim skandalima, a njihove afere dovoljno govore o moralu ljudi koji se trude preoblikovati svijest naše djece.


Opširnije »

Carstvo cjepiva Zaklade Bill i Melinda Gates optuženo pred Vrhovnim sudom u Indiji

16.10.2014 16:00

U Indiji je u tijeku proces protiv odgovornih za neetično i protuzakonito provođenje ispitivanja cjepiva Gardasil i Cervarix na tisućama djevojčica u dobi od 9 do 15 godina. Neetična i protuzakonita ispitivanja na djevojčicama financirala je Zaklada Bill i Melinda Gates. Ispitivanja su provođena na curicama iz indijskih plemena; oko 16 000 njih je cijepljeno Gardasilom, a oko 14 000 djevojčica je cijepljeno Cervarixom. Nakon mnogih smrtnih slučajeva i teških zdravstvenih posljedica koje su uslijedile nakon cijepljenja otkriveno je da većina djevojčica i njihovih roditelja nije bila upoznata s informacijama u kakvom ispitivanju sudjeluju. Suglasnost za cijepljenje su umjesto roditelja najčešće davali nadzornici hostela u kojima su boravile djevojčice iz indijskih plemena dok su bile na školovanju. Istražitelji su također otkrili kako od 9543 obrazaca suglasnosti roditelja 1948 suglasnosti u potpisu sadrži samo otisak prsta, a 2763 obrazaca potpis nadzornika hostela. Podaci otkrivaju kako su u velikom broju roditelji cijepljenih djevojčica bili nepismeni i nisu znali pisati čak ni na lokalnim jezicima svojih plemena.


Opširnije »

Zakonska zaštita za pedofile ?!

15.10.2014 08:28

Još jedna akademska vučica u janjećoj koži nedavno se razotkrila objavom članka u New York Times-u. Profesorica prava sa Sveučilišta Rutgers u Americi traži da pedofili trebaju uživati istu zakonsku zaštitu kao osobe s invaliditetom. Nažalost, pokret za normalizaciju pedofilije sve više uzima maha i kroči već utabanim stazama LGBT pokreta. APA je već imala (neuspjeli?) pokušaj definiranja pedofilije kao „seksualne orijentacije“ i postojeća tiskana izdanja DSM-V još uvijek sadrže takvu definiciju, što bi moglo predstavljati opasan presedan.

Opširnije »

Mirno stoje i čitaju, prosvjedujući za slobodu govora, a gay aktivisti, komunisti i anarhisti ih vrijeđaju, pljuju i tuku

14.10.2014 08:45

U Italiji je kulminiralo nasilje prema mirnim prosvjednicima koji se protive zakonu „protiv homofobije“ koji je predložio zastupnik i gay aktivist Ivan Scalfarotto, kojim se želi zabraniti bilo kakvo neslaganje s homoseksualnim stilom života. Zakon predstavlja udar na slobodu govora i političku agendu koja ugrožava tradicionalnu obitelj i tradicionalističke vrijednosti. Talijani mirno prosvjeduju u sve popularnijoj akciji „Straže na nogama“ međutim sve veći odaziv Talijana na prosvjede pojačao je nemir kod homoseksualnih udruga. U Roveretu su homoseksualni aktivisti, komunisti i anarhisti ozljedili jednog svećenika i jednu djevojku koji su završili u bolnici.   

Opširnije »

Riječki gradonačelnik Obersnel zabranio bi molitvu ispred bolnice da može

13.10.2014 08:02

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o prekidima trudnoće u Republici Hrvatskoj u 2012. godini, nakon Istarske županije najveća je stopa legalno induciranih pobačaja u Primorsko-goranskoj županiji. Stoga je portal Zdravstveniodgoj.com za zanimanjem iščekivao hoće li molitvena inicijativa „40 dana za život“, koja ima za cilj spasiti što više djece od nasilne smrti u utrobi majke, u jesenskoj kampanji molitve i bdijenja ispred bolnica nekoliko hrvatskih gradova uključiti i Rijeku.

Opširnije »

Palčić rođen u 23. tjednu trudnoće proslavio prvi rođendan

11.10.2014 22:46

Bitno.net donosi priču o čudesnoj borbi za život nedonoščeta s porođajnom težinom manjom od pola kilograma! Iako je imao krvarenje mozga i druge komplikacije u prvim danima života, danas, s godinu dana, mali Lucas je posve zdravo dijete bez ikakvih posljedica zbog preranog rođenja. Njegova priča mogla bi ponovno pokrenuti raspravu o dozvoljenom zakonskom roku za pobačaj u Velikoj Britaniji jer, rođen samo s 23 tjedna trudnoće, uspješno pobija tvrdnje da je tako malenom fetusu nemoguće preživjeti izvan maternice. Štoviše, u prethodne četiri godine, najmanje 120 beba rođenih u 23 tjednu trudnoće je preživjelo, piše The Telegraph, a zakonski rok do kada se u Velikoj Britaniji smije izvršiti abortus je 24 tjedna!

Opširnije »

Molitva mijenja srca – prestanak pobačaja u bolnici Sveti Duh u Zagrebu

10.10.2014 15:57

Možda se radi samo o koincidenciji, ali činjenica je da je bolnica Sveti Duh u Zagrebu prestala obavljati namjerne pobačaje 7. travnja ove godine, odnosno pri kraju trajanja molitvene inicijative „40 dana za život“ koja je prvi put pokrenuta u Hrvatskoj za vrijeme korizme. Svi liječnici su potpisali izjavu da se pozivaju na pravo na priziv savjesti. Također, „Predstojnik ginekologije u bolnici "Sestara milosrdnica", pred kojom se po drugi puta moli, dr. Krunoslav Kuna tvrdi da broj abortusa u toj bolnici konstantno opada. On je prošlu kampanju bio otvoren i za to da se nađe prostorija u svrhu savjetovališta za trudnice te da se može pravno riješiti pitanje o prekidu obavljanja abortusa u bolnici „Sestara milosrdnica“ zbog same povijesti bolnice i njezinoga naziva.“ – navodi se u tekstu kojeg prenosimo s Dnevno.hr. Podsjetimo da je i prošlogodišnji slučaj pokušaja davanja otkaza primalji Jagi Stojak kao svoj epilog imao prestanak obavljanja pobačaja u Kninskoj bolnici.

Opširnije »