Podržite nas!

Je li gay pride kulturološko nasilje?

02.10.2014 08:21

Novi članak Marcela Holjevca osvrt je na nedavno održanu povorku ponosa u Beogradu na kojoj je 7.000 policajaca, kojima se prijetilo prijekim sudovima, osiguravalo 1.000 učesnika parade, od kojih je homoseksualaca možda bilo par stotina. Tekst je na tragu onoga što učestalo ponavljamo: povorke ponosa LGBT zajednice nisu nikakvo zalaganje za toleranciju spram jedne ugrožene manjine već čin agresije na kulturni identitet lokalne zajednice čije se vrijednosti želi proglasiti nazadnima i širenjem kulturnog imperijalizma učiniti da svugdje u svijetu orwelovski svi jednako misle i dijele iste vrijednosti. Povorke ponosa postale su novim glavnim izvoznim proizvodom SAD-a, a dužnosnici američkih vladinih agencija dobili su instrukcije da promociju gay prava u inozemstvu postave kao priroritet. „Države koje ne uspiju ostvariti napredak u smjeru zaštite LGBT populacije morat će platiti cijenu svoje nehumanosti.“ Nekada se i ne skriva da je ta cijena zapravo gotovo uvijek izražena u novcu, tj. u novčanoj pomoći, kao u slučaju uskraćivanja kredita u vrijednosti od 90 milijuna dolara zdravstvenom sustavu Ugande zbog strogih zakona kojima se kažnjava homoseksualno ponašanje. Na taj način, činjenica da je neki grad poharala homoseksualna povorka ponosa nipošto ne znači pobjedu tolerancije već kukavičku pobjedu policijske države nad svojim građanima.


Opširnije »

Čija su djeca koju sam rodila?

29.09.2014 22:50

Nevjerojatan slučaj zamjene zametaka u postupku medicinski potpomognute oplodnje u jednoj rimskoj bolnici pretvorio se u životnu dramu četiriju roditelja koji traže skrbništvo nad dvoje djece. Nekoliko parova bilo je predviđeno za postupak inseminacije istog dana i kod dva para liječnica je greškom zamijenila zametke budući da su žene nosile slično prezime i slične inicijale. Međutim, samo se kod jedne žene trudnoća primila, ali naravno, s tuđim zamecima. Greška je otkrivena prilikom biopsije korionskih resica koja se rutinski provodi kod žena koje u 40-tima nose blizance. Ustanovilo se da žena koja nosi djecu ne može nikako biti majka. Tako se dogodio prvi slučaj neželjenog surogat majčinstva.

Opširnije »

Hoće li Njemačka legalizirati i incest?

29.09.2014 15:16

Njemački etičari preporučuju: „Vlasti u Njemačkoj trebale bi razmisliti o ukidanju zabrane incesta! Temeljno pravo svakog čovjeka na samoodređenje u pitanjima seksualnosti trebalo bi biti u prednosti nad apstraktnom obranom obitelji!“ - stoji u priopćenju njemačkog etičkog vijeća koje ima ukupno 25 članova od kojih je 14 bilo za ovakvu formulaciju, 9 njih bilo je protiv, a dvoje suzdržano. Uništavanje institucije obitelji, kako vidimo, se nastavlja, a pristaše seksualne revolucije iz 1960-ih postali su intelektualnim mainstreamom koji određuje pravila u ovoj bolesnoj igri.

Opširnije »

Inicijativa „40 dana za život“ u šest hrvatskih gradova

23.09.2014 12:00

Organizatori pro-life inicijative „40 dana za život“, koja je po prvi puta pokrenuta u Hrvatskoj tijekom korizme ove godine u Zagrebu i Osijeku, nastavljaju s molitvenim bdijenjima ali ovog puta u 6 hrvatskih gradova: u Zagrebu,  Osijeku, Vinkovcima, Sisku, Rijeci i Splitu. Kroz tri ključna elementa – molitvu, post i bdijenje pred bolnicom – osviješćuje se lokalna zajednica o zlu abortusa i moli se za obraćenje medicinskog osoblja i svih onih koji na bilo koji način sudjeluju u abortusu. Inicijativi se priključila i produkcijska kuća Laudato pjesmom u kojoj na život pozivaju porukom „Snažna je ljubav majke kao ljubav Gospodnja“. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje i otvorena srca da im se preko Facebook stranice inicijative https://www.facebook.com/40.dana.za.zivot.Hrvatska prijave za molitvu i bdijenje.


Opširnije »

Tko se treba sramiti, porezni službenik ili ministrica Opačić? - pravna analiza

19.09.2014 20:08

Podnositelju porezne prijave odbijena je porezna olakšica zbog donacije Centru za ženske studije pod obrazloženjem da se udruga zalaže za pravo na pobačaj te se podnositelju ne može priznati darovanje u odgojno-obrazovne i kulturne svrhe jer je djelovanje navedene udruge u izravnoj suprotnosti s člankom 21. Ustava RH u kojem se navodi da „Svako ljudsko biće ima pravo na život.“ Budući da se dogodio vrlo važan presedan – jedna državna institucija u Hrvatskoj (Porezna uprava) odbila je poreznu olakšicu osobi koja je donirala novac udruzi koja podržava i promiče abortus – te da se u obrazloženju Porezne uprave navodi članak Ustava RH i presuda Europskog suda pravde u kojoj se navodi da ljudski život započinje oplodnjom, promptno su reagirale feminističke udruge i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić koja je zatražila sankcioniranje zaposlenika Porezne uprave. Rečeno, učinjeno – porezni službenik odmah je suspendiran s dužnosti, a prijete mu i druge sankcije. Čelništvo Porezne uprave također će se na zahtjev ministrice Opačić ispričati Centru za ženske studije zbog neugodnosti. Donosimo analizu cijelog slučaja pravne grupe HRAST-a.

Opširnije »

Gay „brak“ koji je „prisjeo“ gay zajednici

18.09.2014 15:44

Eto doživjeli smo da se i gay zajednica nad nečim zgraža i sablažnjuje. Simpatičan prijateljski par iz Novog Zelanda, iz prevelike ljubavi prema rugbyju,  odlučio se „oženiti“ jedno za drugo jer su takvi bili uvjeti nagradne igre za osvajanje ulaznica za finale Svjetskog kupa u rugbyju 2015. Par je rekao kako će „bračni“ zavjeti koje će izmjenjivati na „vjenčanju“ dirljivo govoriti o njihovu prijateljstvu i gimnazijalskim danima kada su zajedno igrali rugby u svojoj srednjoj školi. Odabrali su i pjesmu koja će im svirati na „vjenčanju“ i rekli kako će njihov „brak“ trajati barem dvije godine te da su njihove obitelji sto posto uz njih. Međutim, LGBT udruge žestoko su osudile njihov  potez.

Opširnije »

Uključite se u referendumsku inicijativu „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“

17.09.2014 19:40

Poštovani čitatelji, pozivamo Vas da se uključite i poduprete referendumsku inicijativu „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“. Više informacija možete saznati u daljnjem tekstu.

Opširnije »

Eutanazirana radi depresije uzrokovane prekidom veze s partnerom

17.09.2014 08:35

„Država koja promiče smrt“ – tako je Goran Andrijanić s Bitno.net-a nazvao Belgiju, zemlju koja je nakon 12 godina od legalizacije eutanazije odraslih ove godine legalizirala eutanaziju djece. „Zastrašujuće posljedice zakona o eutanaziji potvrđuju i rezultati nedavno provedenog istraživanja prema kojima čak 47% slučajeva eutanazije u belgijskoj regiji Flandriji nije prijavljeno, a glavni razlozi su izbjegavanje administrativnih poteškoća ili nepostojanje pravnog utemeljenja za izvršenje eutanazije. Prema spomenutom istraživanju, u 32% slučajeva eutanazija je izvršena bez prethodnog zahtjeva pacijenta.“

Opširnije »

Potpišite Deklaraciju o pravima djece i njihovih obitelji!

15.09.2014 20:53

Sva naša nastojanja u borbi protiv rodne ideologije i rane seksualizacije djece, sve građanske inicijative i udruge roditelja koje su se pokrenule posljednjih godina u Hrvatskoj motivirane su željama da se zaštite djeca, njihova prava, među kojima i pravo na bezbrižno djetinjstvo. A sada su se predstavnici međunarodnih pokreta za obranu prava djece i prirodnih obitelji dosjetili kako borbu i formalno treba svesti na dječju perspektivu. Sve ono za što se zalažemo u najboljem je interesu djeteta:  pravo na život od začeća, pravo na obitelj, pravo na majku i oca koji žive zajedno u bračnoj zajednici, pravo djeteta da ima zaštitu i odgoj svojih roditelja, pravo na obrazovanje, pravo na vjeru, pravo na nevinost i djetinjstvo. Zaštita djece zahtijeva zaštitu prirodne obitelji, onako kako ju štiti UN-ova Opća deklaracija o ljudskim pravima iz 1948. 12. rujna predstavljena je pred UN-ovim Odborom za ljudska prava u Ženevi Deklaracija o pravima djece i obitelji koja se naslanja na Deklaraciju o pravima djeteta donesenu 1959. godine.


Opširnije »

LGBT kao javnozdravstveni horor

14.09.2014 09:46

 „Istina boli i hvala Bogu da je netko napokon rekao istinu o AIDS-u. Kao homoseksualcu koji je već umoran od priča o tome kako je za visoke stope prijenosa HIV-a među homoseksualcima kriva crkva, spolni odgoj, vlada i homofobija u društvu pravo je osvježenje otkriće kako postoji glas razuma koji tvrdi da je za katastrofu širenja AIDS-a odgovorna i gay kultura. Homoseksualni teoretičari će vjerojatno razapeti autora ove knjige, ali njegovu je poruku nemoguće osporiti: ukoliko gay kultura ne pronađe ekološki održiv način postojanja, i dalje će biti zaglavljena tamo gdje se nalazi posljednjih 10 godina – uvaljana u blato katastrofe koju je sama proizvela.“ To je komentar na knjigu Gabriela Rotella, „Seksualna ekologija: AIDS i sudbina homoseksualaca“ koja se spominje u tekstu kojeg prenosimo. Komentar je napisao jedan homoseksualac na stranicama Amazon.com-a još 1997. Teško da su homoseksualci u međuvremenu uspjeli pronaći „ekološki održiv način postojanja“ kada u Americi i Kanadi bukti već druga epidemija AIDS-a u povijesti. Ali u spolnom odgoju za djecu i mlade bivšeg ministra Jovanovića, kao i u mainstream medijima, sve je napravljeno tako da izgleda kao da takav ekološki prihvatljiv model u homoseksualnom svijetu već odavna postoji.

Opširnije »