Podržite nas!

Ministar Mornar s predstavnicima Vigilare i COK-a razgovarao o zdravstvenom odgoju

07.09.2014 19:26

Prilikom susreta s ministrom Mornarom predsjednici Vigilare i Centra za obnovu kulture izrazili su zabrinutost zbog, kako navode, ''pristranog pristupa u izradi programa koji su provodile ljevičarske udruge okupljene u GOOD inicijativi i ne uključivanje stručnjaka i predstavnika konzervativnijih nazora, kako dolikuje pluralnom demokratskom društvu''. Zaključak susreta je da je ministar pokazao spremnost na dijalog. To smo već imali prilike čuti i nakon sastanka minstra Mornara sa predstavnicima udruge GROZD i kardinalom Bozanićem. Počinje već treća školska godina u kojoj će se provoditi štetan nezdravstveni odgoj, koji je sastavio Aleksandar Štulhofer, iza kojeg se vuku brojni skandali. Pedofilska pozadina Štulhoferova 4. modula i krug suradnika tog seksologa s Kinsey instituta, pa i sama činjenica da je jedan seksolog autor spolnog odgoja za djecu i mlade, bila bi dovoljna svakom ministru kome je stalo do dobrobiti djece i koji želi biti bitno drukčiji od bivšeg ministra Željka Jovanovića, da već jednom ukine takav program. 

 

Opširnije »

Tko je Superhik koji bi kažnjavao djecu i roditelje koji nemaju za nove udžbenike?

06.09.2014 12:14

Ovih dana pojavila su se u medijima, pred sam početak nastave, zastrašivanja roditelja i nastavnika o tome da će škole, nastavnici, djeca i roditelji biti kažnjeni viskokim novčanim kaznama ukoliko ne koriste nove udžbenike bivšeg ministra Jovanovića. Ima li istine u tome i tko plasira takve informacije pročitajte u nastavku.

Opširnije »

LGBT diktatura: napadi na gradonačelnicu jer je djevojčicama poklonila ruksake u rozoj boji

05.09.2014 14:15

Novosti iz Francuske: Najat Vallaud-Belkacem, nova ministrica obrazovanja marokanskog podrijetla koja je svoju političku karijeru stekla na promicanju LGBT ideologije i abortusa, izjavila je nedavno kako je krajnji cilj obrazovanja proizvodnja muškaraca i žena koji mogu prema potrebi mijenjati svoj rodni identitet. Na putu prema ostvarenju tog cilja prepriječila  se nenadano odluka gradonačelnice francuskog gradića koja se usudila klincima za dobar početak godine pokloniti „stereotipne“ poklone…

 

Opširnije »

Nemam novca za knjige: „Morat ću djecu ispisati iz škole“

04.09.2014 14:26

Najgori ministar obrazovanja u povijesti Hrvatske otišao je i svi su odahnuli, ali posljedice njegove bahate i besćutne vladavine i dan danas snose mnogi građani – roditelji koji se nalaze u nezavidnoj financijskoj situaciji, a takvih je danas mnogo. Novi ministar čini se da samo ima simpatičniji način komunikacije s medijima, ali za sada još nijedan problem koji je Jovanović prouzročio nije riješio. Ova nezaposlena samohrana majka četvero djece nažalost nije jedina koja nema novaca da djeci kupi nove udžbenike – udžbenike čije su samo korice nove, a sadržajno su ostali isti. Hoće li se u sljedećih mjesec dana nešto riješiti kako bi svi učenici mogli neometano pohađati nastavu? Ima li većeg apsurda od toga da ministar obrazovanja onemogućava djeci školovanje umjesto da ga promiče?

Opširnije »

Predsjednik Josipović i 'Vaginini monolozi'

04.09.2014 08:26

Zasigurno ste na Facebooku već naišli na video clipove „One Billion Rising“ u kojima žene sa svih strana svijeta plešu koreografiju protiv nasilja nad ženama. Zadnjih godina se u sklopu V-Daya održavaju takve manifestacije i u Puli, u organizaciji feminističkih organizacija. Plešu žene i mala djeca, a održavaju se na Valentinovo. Međutim, V u V-Dayu, osim što simbolizira Valentinovo, znači još i Victory i Vagina i svoje korijene vuče iz kontroverzne drame „Vaginini monolozi“ čija je autorica pokrenula kampanju Vagininih dana i „One Billion Rising“. Tako se Valentinovo, dan na koji se slavi romantična ljubav žene i muškarca, jednom masovnom feminističkom manifestacijom globalnih razmjera povezuje s nasiljem muškaraca prema ženama. Ništa čudno, s obzirom da autorica „Vagininih monologa“ Eve Ensler u svojim djelima promiče lezbijstvo i lezbijski seks, ali također i seksualno zlostavljanje djece. Eve Ensler gostovala je nedavno u Hrvatskoj, a dočekao ju je predsjednik Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom odvija kampanja „Milijarda ustaje“ protiv nasilja nad ženama. Što se događa u pričama Eve Ensler koje se u humanitarne svrhe izvode u sklopu ove kampanje pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Gay paradom u Osijeku izruguje se Domovinskom ratu

03.09.2014 08:08

Poziv na bojkot subotnje gay parade u Osijeku uputio je i osječki HSP uz oštro negodovanje upućeno gradskim vlastima koje novčano potpomažu njeno održavanje. Još jednom se pokazuje kako političari moraju kroz pravedniji izborni sustav pokazati odgovornost prema građanima koji ih biraju umjesto prema raznim interesnim lobijima.

Opširnije »

Dva homoseksualca nakon raskida podijelila blizance

02.09.2014 07:58

Zakonom o životnom partnerstvu (čl. 44. i 45.) istospolni parovi dobili su mogućnost da postanu roditelji djetetu kome je drugi biološki roditelj nepoznat, što je slučaj kod doniranja sperme ili jajašca odnosno najma maternice kod surogat majčinstva. Ta se mogućnost ostvaruje putem partnerske skrbi koju istospolni partner ostvaruje nad djetetom svog životnog partnera. Budući da hrvatski zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji ne dozvoljava takve mogućnosti za istospolne partnere samo je pitanje vremena kada će se ponovno morati liberalizirati zakon o umjetnoj oplodnji ukoliko u međuvremenu Ustavni sud ne ukine Zakon o životnom partnerstvu kao neustavan. Pogledajmo na kakve se sve načine istospolni parovi igraju sa životima djece.


Opširnije »

Liječnik koji je izvršavao abortuse, danas se zalaže za život

01.09.2014 08:09

Ovaj je liječnik u samo četri godine privatne prakse izveo više od 1200 abortusa, zbog čega je mogao živjeti bezbrižno, bez financijskih briga. No da li uistinu bezbrižno? Dvije osobne tragedije potpuno su promijenile njegov stav prema abortusu: neplodnost njega i supruge kao para i smrtna tragedija posvojene kćerkice.  Sada se bori protiv abortusa, na strani života, a jedan od načina je da pomaže trudnicama u nevolji.


Opširnije »

Eutanazirana jer se bojala života u staračkom domu

31.08.2014 10:05

Nizozemska i Belgija prve su zemlje koje su legalizirale eutanaziju dok osim njih nekoliko zemalja poput Švicarske zakonski dopušta potpomognuto samoubojstvo. Belgija je, nakon 12 godina od kada je dopuštena eutanazija odraslih pacijenata u toj zemlji, ove godine dopustila eutanaziju na smrt bolesne djece. Nedavno je Nacionalna skupština kanadske pokrajine Quebec donijela zakon o eutanaziji koji se temelji na belgijskom zakonu, i to velikom većinom glasova zastupnika. Poput Zakona o životnom partnerstvu, predlagatelj je legalizaciju eutanazije podmetnuo pod drugim nazivom i nazvao je vrstom zdravstvene skrbi: skrb na kraju života. Eutanazija u Quebecu legalizirana je usprkos tome što su se osobe s invaliditetom i stručnjaci za palijativnu skrb izjasnili protiv njega. Liječnici koji se protive eutanaziji planiraju zakon osporiti pred Ustavnim sudom. Poznato je da se u Belgiji eutanazija provodi nad ljudima koji nisu na smrt bolesni već pate od depresije, a studije su pokazale da se eutanazija u toj zemlji često primjenjuje bez da ju pacijent sam zatraži. Sljedeći tekst govori o slučajevima očite zlouporabe zakona o eutanaziji u Nizozemskoj.

 

Opširnije »

Prvi gay pride u Osijeku i akcija „Prazan grad“

30.08.2014 11:26

Unatoč negativnim reakcijama javnosti, gradske vlasti Osijeka ipak su dozvolile održavanje prvog gay pridea u tom gradu koji će se prema najavama održati 6. rujna. Očekuje se da će na povorci sudjelovati oko 200 osoba, a velika većina njih doći će izvan Osijeka. Kao i uvijek, način djelovanja LGBT udruga su provokacije i gaženje tuđih svetinja pa se tako „povorka ponosa“ održava pod sloganom „Osijek - nepokoreni grad; LGBTIQ - nepokoreni građani!“. Sasvim jasna poruka LGBT udruga građanima Osijeka da je taj grad zacrtan kao sljedeći nakon Splita u njihovu jurišu na slamanje tradicionalnih hrvatskih sredina. Osiječani su im se odlučili suprotstaviti po uzoru na Splićane – akcijom „PRAZAN GRAD“. Međutim, lako je jedan dan ignorirati gay pride i cijeli cirkus koji nastaje poradi njega, samo što nakon prideova slijedi otvaranje gay klubova i uvoz queer (ne)kulture i nemorala….

Opširnije »