Podržite nas!

Tko će odgovarati za 500 milijuna kuna koje su platili roditelji, gradovi i županije?

08.09.2014 16:02

Negodovanje roditelja zbog otkrića da su prevareni od strane ministarstva obrazovanja i nakladnika nastavljaju se i dalje pozivima na konkretne akcije protiv odgovornih. Narod.hr prenosi pismo čitateljice.

Opširnije »

Roditelji ne sumnjaju: cjepivo protiv HPV-a uzrok je smrti naše 12-godišnje djevojčice

08.09.2014 13:48

Budući da je nova školska godina upravo započela, za očekivati je da će se po školama ponovno pojaviti pozivi za hitnim roditeljskim sastancima na kojima će se roditelje uvjeravati u nužnost cijepljenja djece protiv HPV virusa. Već smo u nekoliko navrata objavljivali informacije o koliko se opasnom cjepivu radi te i dalje nastavljamo s osviješćivanjem javnosti jer nažalost stižu obavijesti o novim smrtnim slučajevima zbog tog kontroverznog cjepiva. Stoga naročito molimo čitatelje da šire ove tekstove upozorenja jer se na taj način spašavaju životi i zdravlje mladih ljudi. Posebno treba obratiti pažnju da li se učenicima dijele promotivni letci u vezi cjepiva u sklopu nastave zdravstvenog odgoja s obzirom na štetne i nepotpune informacije koje MZOS širi u svom Priručniku za nastavnike i stručne suradnike za srednje škole.

Opširnije »

Ministar Mornar s predstavnicima Vigilare i COK-a razgovarao o zdravstvenom odgoju

07.09.2014 19:26

Prilikom susreta s ministrom Mornarom predsjednici Vigilare i Centra za obnovu kulture izrazili su zabrinutost zbog, kako navode, ''pristranog pristupa u izradi programa koji su provodile ljevičarske udruge okupljene u GOOD inicijativi i ne uključivanje stručnjaka i predstavnika konzervativnijih nazora, kako dolikuje pluralnom demokratskom društvu''. Zaključak susreta je da je ministar pokazao spremnost na dijalog. To smo već imali prilike čuti i nakon sastanka minstra Mornara sa predstavnicima udruge GROZD i kardinalom Bozanićem. Počinje već treća školska godina u kojoj će se provoditi štetan nezdravstveni odgoj, koji je sastavio Aleksandar Štulhofer, iza kojeg se vuku brojni skandali. Pedofilska pozadina Štulhoferova 4. modula i krug suradnika tog seksologa s Kinsey instituta, pa i sama činjenica da je jedan seksolog autor spolnog odgoja za djecu i mlade, bila bi dovoljna svakom ministru kome je stalo do dobrobiti djece i koji želi biti bitno drukčiji od bivšeg ministra Željka Jovanovića, da već jednom ukine takav program. 

 

Opširnije »

Tko je Superhik koji bi kažnjavao djecu i roditelje koji nemaju za nove udžbenike?

06.09.2014 12:14

Ovih dana pojavila su se u medijima, pred sam početak nastave, zastrašivanja roditelja i nastavnika o tome da će škole, nastavnici, djeca i roditelji biti kažnjeni viskokim novčanim kaznama ukoliko ne koriste nove udžbenike bivšeg ministra Jovanovića. Ima li istine u tome i tko plasira takve informacije pročitajte u nastavku.

Opširnije »

LGBT diktatura: napadi na gradonačelnicu jer je djevojčicama poklonila ruksake u rozoj boji

05.09.2014 14:15

Novosti iz Francuske: Najat Vallaud-Belkacem, nova ministrica obrazovanja marokanskog podrijetla koja je svoju političku karijeru stekla na promicanju LGBT ideologije i abortusa, izjavila je nedavno kako je krajnji cilj obrazovanja proizvodnja muškaraca i žena koji mogu prema potrebi mijenjati svoj rodni identitet. Na putu prema ostvarenju tog cilja prepriječila  se nenadano odluka gradonačelnice francuskog gradića koja se usudila klincima za dobar početak godine pokloniti „stereotipne“ poklone…

 

Opširnije »

Nemam novca za knjige: „Morat ću djecu ispisati iz škole“

04.09.2014 14:26

Najgori ministar obrazovanja u povijesti Hrvatske otišao je i svi su odahnuli, ali posljedice njegove bahate i besćutne vladavine i dan danas snose mnogi građani – roditelji koji se nalaze u nezavidnoj financijskoj situaciji, a takvih je danas mnogo. Novi ministar čini se da samo ima simpatičniji način komunikacije s medijima, ali za sada još nijedan problem koji je Jovanović prouzročio nije riješio. Ova nezaposlena samohrana majka četvero djece nažalost nije jedina koja nema novaca da djeci kupi nove udžbenike – udžbenike čije su samo korice nove, a sadržajno su ostali isti. Hoće li se u sljedećih mjesec dana nešto riješiti kako bi svi učenici mogli neometano pohađati nastavu? Ima li većeg apsurda od toga da ministar obrazovanja onemogućava djeci školovanje umjesto da ga promiče?

Opširnije »

Predsjednik Josipović i 'Vaginini monolozi'

04.09.2014 08:26

Zasigurno ste na Facebooku već naišli na video clipove „One Billion Rising“ u kojima žene sa svih strana svijeta plešu koreografiju protiv nasilja nad ženama. Zadnjih godina se u sklopu V-Daya održavaju takve manifestacije i u Puli, u organizaciji feminističkih organizacija. Plešu žene i mala djeca, a održavaju se na Valentinovo. Međutim, V u V-Dayu, osim što simbolizira Valentinovo, znači još i Victory i Vagina i svoje korijene vuče iz kontroverzne drame „Vaginini monolozi“ čija je autorica pokrenula kampanju Vagininih dana i „One Billion Rising“. Tako se Valentinovo, dan na koji se slavi romantična ljubav žene i muškarca, jednom masovnom feminističkom manifestacijom globalnih razmjera povezuje s nasiljem muškaraca prema ženama. Ništa čudno, s obzirom da autorica „Vagininih monologa“ Eve Ensler u svojim djelima promiče lezbijstvo i lezbijski seks, ali također i seksualno zlostavljanje djece. Eve Ensler gostovala je nedavno u Hrvatskoj, a dočekao ju je predsjednik Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom odvija kampanja „Milijarda ustaje“ protiv nasilja nad ženama. Što se događa u pričama Eve Ensler koje se u humanitarne svrhe izvode u sklopu ove kampanje pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Gay paradom u Osijeku izruguje se Domovinskom ratu

03.09.2014 08:08

Poziv na bojkot subotnje gay parade u Osijeku uputio je i osječki HSP uz oštro negodovanje upućeno gradskim vlastima koje novčano potpomažu njeno održavanje. Još jednom se pokazuje kako političari moraju kroz pravedniji izborni sustav pokazati odgovornost prema građanima koji ih biraju umjesto prema raznim interesnim lobijima.

Opširnije »

Dva homoseksualca nakon raskida podijelila blizance

02.09.2014 07:58

Zakonom o životnom partnerstvu (čl. 44. i 45.) istospolni parovi dobili su mogućnost da postanu roditelji djetetu kome je drugi biološki roditelj nepoznat, što je slučaj kod doniranja sperme ili jajašca odnosno najma maternice kod surogat majčinstva. Ta se mogućnost ostvaruje putem partnerske skrbi koju istospolni partner ostvaruje nad djetetom svog životnog partnera. Budući da hrvatski zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji ne dozvoljava takve mogućnosti za istospolne partnere samo je pitanje vremena kada će se ponovno morati liberalizirati zakon o umjetnoj oplodnji ukoliko u međuvremenu Ustavni sud ne ukine Zakon o životnom partnerstvu kao neustavan. Pogledajmo na kakve se sve načine istospolni parovi igraju sa životima djece.


Opširnije »

Liječnik koji je izvršavao abortuse, danas se zalaže za život

01.09.2014 08:09

Ovaj je liječnik u samo četri godine privatne prakse izveo više od 1200 abortusa, zbog čega je mogao živjeti bezbrižno, bez financijskih briga. No da li uistinu bezbrižno? Dvije osobne tragedije potpuno su promijenile njegov stav prema abortusu: neplodnost njega i supruge kao para i smrtna tragedija posvojene kćerkice.  Sada se bori protiv abortusa, na strani života, a jedan od načina je da pomaže trudnicama u nevolji.


Opširnije »