Podržite nas!

Španjolska senatorica za nacionalni dug od trilijun eura okrivila homoseksualce

29.08.2014 12:34

Španjolska konzervativna političarka drznula se za loše stanje u državi okriviti izdašne potpore nevladinim udrugama, posebice LGBT udrugama, isplaćivane za vrijeme Zapaterove vladavine. Sada je zbog toga suočena sa žestokim kritikama i pozivima za ostavkom. Što se tiče Hrvatske, glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić još je prije dvije godine tvrdio da nevladine udruge u Hrvatskoj dobivaju milijardu i 600 milijuna kuna iz državnog proračuna te da za njih uvjeti krize ne vrijede već ih vlada financira još izdašnijim iznosima nego prije.

Opširnije »

Zašto Vlada ne odobri korištenje starijih školskih udžbenika?!

29.08.2014 08:40

I mi se priključujemo ovom pozivu, mada je već prilično kasno jer nova školska godina samo što nije počela. Ali korisno je znati da „nijedan članak zakona ili neke druge uredbe ne propisuje da učenik na nastavi mora imati udžbenike i radne bilježnice koji su tiskani baš te i te godine“. Ukoliko se inzistira na korištenju udžbenika čiji je sadržaj isti kao i sadržaj udžbenika ranijih godina tada bi netko morao odgovarati što su se građani uvalili u bespotreban trošak.

Opširnije »

I obiteljske farme moraju organizirati istospolna „vjenčanja“ ako žele postojati

28.08.2014 07:59

Ovaj slučaj američkih rimokatolika koji su odbili organizirati istospolno „vjenčanje“ na svom obiteljskom gospodarstvu najviše upozorava na vrlo izgledne situacije ukoliko se neki istospolni par zainati maltretirati neke od hrvatskih domaćina koji pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskim gospodarstvima. Jer tako su nešto obećavali na proslavi izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu nedavno u Mimari. Temelj za pokretanje tužbe protiv vlasnika bili bi Zakon o suzbijanju diskriminacije i ZŽP. Upravo su se od ovakvih situacija građani željeli zaštititi provodeći referendum o braku i izborili pravo na zaštitu svojih prava i svjetonazora. Ustavni sud, čija je uloga da odlučuje o suglasnosti zakona i propisa s Ustavom, izgleda čeka da se ovakve situacije stvarno dogode i kod nas i zakompliciraju život građanima čija prava šititi Ustav. Članak 5. Ustava RH kaže: „U Republici Hrvatskoj zakoni moraju biti u suglasnosti s Ustavom, a ostali propisi i s Ustavom i sa zakonom. Svatko je dužan držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske.“ 

Opširnije »

Istraživanje: Mladima je važnija ljubav od seksa

26.08.2014 15:58

Nedavna anketa koju je proveo tjednik Seventeen, intervjuirajući 1.200 djevojaka i mladića između 15 i 22 godine, donosi neke zanimljive podatke o razmišljanju mladih kada je riječ o seksu. Izgleda da seks i fizički atributi nisu više toliko zanimljivi mladima. Sasvim suprotno od onog što im serviraju mediji…

Opširnije »

UN upozorava Veliku Britaniju zbog ritualnih ubojstava djece

25.08.2014 15:36

UN-ov odbor za prava djece upozorio je Veliku Britaniju da je London postao svjetski centar za voodoo obrede nad djecom i ritualna ubijanja djece prokrijumčarene iz Afrike, prenosi The Times. Na stotine dječaka i djevojčica kidnapirano je i dovedeno u Veliku Britaniju zbog ritualnog žrtvovanja, a na tisuće djece je prokrijumčareno zbog seksualnog izrabljivanja i prodaje u seksualno roblje, navodi se u UN-ovom izvješću. Kristen Sandberg, predsjednica UN-ovog odbora za prava djeteta i nekadašnja sutkinja Vrhovnog Suda Norveške,  poručila je vladi Velike Britanije sljedeće: „Pojačajte napore policijskih snaga i snaga državnog tužiteljstva koje će detektirati i onesposobiti krijumčarenje djece, ne samo za ilegalni rad i izrabljivanje, već i za sve seksualne oblike eksploatacije, uključujući i religijske rituale žrtvovanja.“ 

Opširnije »

Vlada RH skriva mišljenja ministarstava i Vladinih ureda o ZŽP-u od očiju javnosti

23.08.2014 08:45

Ovo teško da se može povjerovati – nije dovoljno što Vlada RH protuustavno donosi Zakon o životnom partnerstvu već čitav niz dokumenata važnih za proces donošenja tog zakona skriva od očiju javnosti. Kada je Povjerenica za informiranje donijela odluku da se Petru Radelju, kao predstavniku zainteresirane javnosti, dostavi čitav niz dokumenata i time poništila rješenja Vlade RH, jednako kao što je prethodno poništila rješenja Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva zdravlja koja odbijaju objaviti mišljenja koja su dala na nacrt ZŽP, vlada pokreće upravni spor pri Visokom upravnom sudu RH protiv takve odluke Povjerenice za informiranje RH. Što to tako grčevito ova vlada skriva od očiju javnosti u vezi Zakona o životnom partnerstvu?

Opširnije »

Europski sud za ljudska prava još jednom poručuje kako istospolni „brak“ nije ljudsko pravo

23.08.2014 08:44

Homoseksualne udruge tvrde kako je presuda bila očekivana, ali teško je povjerovati da se zapravo nisu nadali kako će ovim slučajem jedinu skandinavsku državu koja ne dozvoljava istospolni „brak“ prisiliti na promjenu zakonodavstva. Pošto su muškarac transeksualac i njegova supruga koji su tužili državu već bili u braku, trebali su se najprije razvesti kako bi mogli sklopiti registrirano partnerstvo. Tvrde da im njihova vjera tako nešto zabranjuje. Koja li to vjera zabranjuje razvod dok istovremeno dozvoljava promjenu spola i istospolni „brak“? U svakom slučaju, ova je presuda od presudne važnosti za svaku europsku državu pa tako i za Hrvatsku budući da je nedavno Kukuriku koalicija, pozivajući se neutemeljeno na presude Suda pravde i ESLJP kojima se navodno jamči jednakost istospolnih zajednica, izjednačila u pravima bračne parove i životno partnerstvo osoba istog spola te izvabračne heteroseksualne zajednice i neformalno životno partnerstvo.

 

Opširnije »

Fertility Care – gotovo nepoznata alternativa umjetnoj oplodnji

22.08.2014 14:15

Fertility Care je međunarodno priznat i znanstveno utemeljen sustav liječenja neplodnosti koji za razliku od medicinski potpomognute oplodnje liječi sam uzrok umjesto posljedica neplodnosti. Temelji se na praćenju znakova plodnosti te tako omogućava pouzdano i prirodno planiranje obitelji. NaPro tehnologija utemeljena na Fertility Care sustavu uključuje potpun (holistički) medicinski i kirurški pristup u dijagnosticiranju i liječenju bolesti te pruža individualnu skrb za zdravlje svake žene ponaosob. U Hrvatskoj većina neplodnih parova ne zna za postojanje ove prirodne i moralno neprijeporne metode u liječenju neplodnosti, a uzrok tome je svakako i činjenica da postoje otpori da ju se uvrsti u zakonodavstvo i što se za nju ne osiguravaju proračunska sredstva, unatoč tome što je po rezultatima učinkovitija i jeftinija od medicinski potpomognute oplodnje. Stoga je svakako od velike važnosti vijest da u listopadu započinje prva internacionalna edukacija u Hrvatskoj za stručnjake Fertility Care sustava, o čemu izvješćuje Bitno.net. 

Opširnije »

Richard Dawkins promiče nacističku eugeniku: bebe s Downovim sindromom nemoralno je donijeti na svijet

22.08.2014 07:52

Richard Dawkins, evolucijski biolog i publicist, potpredsjednik Britanskog humanističkog društva, koji je vrlo poznat po svom agresivnom ateizmu, već po drugi puta pokazuje svoje nehumano lice. Prošle je godine u intervjuu za časopis Times rekao kako se slučajevi „blage pedofilije“, koja uključuje dodirivanje djece od strane odraslih po genitalijama, ne bi trebali osuđivati niti kažnjavati. Time je izazvao bijes javnosti i svrstao se među akademike koji promiču normalizaciju pedofilije iako je i sam bio žrtva pedofilije u djetinjstvu, skupa s ostalim dječacima u internatu.  Dawkins je inače profesor emeritus sa sveučilišta Oxford. Ovih dana izaziva zgražanje javnosti zbog eugeničkih komentara na Twitteru o tome da je djecu s Downovim sindromom „nemoralno donijeti na svijet“. Eugenički pobačaji diljem svijeta najviše pogađaju upravo djecu s Downovim sindromom (u Europi se u 92 posto slučajeva ova djeca ubijaju prije rođenja ukoliko se prenatalnom dijagnostikom otkrije postojanje trisomije 21). No, što je također zabrinjavajuće, nedavno je francusko regulatorno tijelo za audiovizualne sadržaje CSA ocijenilo da video spot „Draga majko“, koji smo na našim stranicama prenijeli ovdje) nosi „kontroverznu poruku“ te da ne predstavlja „interes za široku javnost“. Poruka spota je da osobe s Downovim sindromom ipak mogu imati normalan život, biti sretne i donijeti sreću svojim obiteljima ako im se to dopusti.

Opširnije »

Irska presuda: zastupljenost ‘ZA’ i ‘PROTIV’ u medijima mora biti jednaka

21.08.2014 15:21

Ova bi presuda irskog Vijeća za elektroničke medije trebala posramiti trenutno vodstvo HRT-a koja svoje pristrane novinare nagrađuje umjesto da ih kažnjava kada ne rade u interesu javnosti.  To je vijeće presudilo da u emisiji najslušanije irske radio postaje “RTÉ Radio 1″ nisu ispoštovani kriteriji “nepristranosti, objektivnosti i pravednosti” kada je voditelj pozvao samo jednu stranu, LGBT aktiviste, u raspravu o “istospolnim brakovima” u kontekstu javne rasprave o referendumu koji će se održati sljedeće godine. Naime, u Irskoj se u proljeće sljedeće godine održava referendum o istospolnom „braku“ zbog sve većeg pritiska LGBT udruga da se u toj zemlji redefinira brak.  Preksinoć se na našoj nacionalnoj televiziji HRT-u dogodio potpuno isti slučaj koji je irsko Vijeće za elektroničke medije osudilo: novinar Damir Smrtić, također jedan od prijavljenih Etičkom povjerenstvu i Agenciji za elektroničke medije u slučaju „Alfier“, u Dnevniku koji je uređivao, suprotno pravilima objektivnog novinarskog izvještavanja, dopustio je samo Peđi Grbinu da komentira prijedlog izmjena zakona o referendumu. Grbin je inače, uz podršku GONG-ovaca, inicijator ovih izmjena zakona koje su u javnosti već doživljene kao pokušaj vlastodržaca da ubiju demokraciju i onemoguće daljnje referendume. 

Opširnije »