Podržite nas!

UN upozorava Veliku Britaniju zbog ritualnih ubojstava djece

25.08.2014 15:36

UN-ov odbor za prava djece upozorio je Veliku Britaniju da je London postao svjetski centar za voodoo obrede nad djecom i ritualna ubijanja djece prokrijumčarene iz Afrike, prenosi The Times. Na stotine dječaka i djevojčica kidnapirano je i dovedeno u Veliku Britaniju zbog ritualnog žrtvovanja, a na tisuće djece je prokrijumčareno zbog seksualnog izrabljivanja i prodaje u seksualno roblje, navodi se u UN-ovom izvješću. Kristen Sandberg, predsjednica UN-ovog odbora za prava djeteta i nekadašnja sutkinja Vrhovnog Suda Norveške,  poručila je vladi Velike Britanije sljedeće: „Pojačajte napore policijskih snaga i snaga državnog tužiteljstva koje će detektirati i onesposobiti krijumčarenje djece, ne samo za ilegalni rad i izrabljivanje, već i za sve seksualne oblike eksploatacije, uključujući i religijske rituale žrtvovanja.“ 

Opširnije »

Vlada RH skriva mišljenja ministarstava i Vladinih ureda o ZŽP-u od očiju javnosti

23.08.2014 08:45

Ovo teško da se može povjerovati – nije dovoljno što Vlada RH protuustavno donosi Zakon o životnom partnerstvu već čitav niz dokumenata važnih za proces donošenja tog zakona skriva od očiju javnosti. Kada je Povjerenica za informiranje donijela odluku da se Petru Radelju, kao predstavniku zainteresirane javnosti, dostavi čitav niz dokumenata i time poništila rješenja Vlade RH, jednako kao što je prethodno poništila rješenja Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva zdravlja koja odbijaju objaviti mišljenja koja su dala na nacrt ZŽP, vlada pokreće upravni spor pri Visokom upravnom sudu RH protiv takve odluke Povjerenice za informiranje RH. Što to tako grčevito ova vlada skriva od očiju javnosti u vezi Zakona o životnom partnerstvu?

Opširnije »

Europski sud za ljudska prava još jednom poručuje kako istospolni „brak“ nije ljudsko pravo

23.08.2014 08:44

Homoseksualne udruge tvrde kako je presuda bila očekivana, ali teško je povjerovati da se zapravo nisu nadali kako će ovim slučajem jedinu skandinavsku državu koja ne dozvoljava istospolni „brak“ prisiliti na promjenu zakonodavstva. Pošto su muškarac transeksualac i njegova supruga koji su tužili državu već bili u braku, trebali su se najprije razvesti kako bi mogli sklopiti registrirano partnerstvo. Tvrde da im njihova vjera tako nešto zabranjuje. Koja li to vjera zabranjuje razvod dok istovremeno dozvoljava promjenu spola i istospolni „brak“? U svakom slučaju, ova je presuda od presudne važnosti za svaku europsku državu pa tako i za Hrvatsku budući da je nedavno Kukuriku koalicija, pozivajući se neutemeljeno na presude Suda pravde i ESLJP kojima se navodno jamči jednakost istospolnih zajednica, izjednačila u pravima bračne parove i životno partnerstvo osoba istog spola te izvabračne heteroseksualne zajednice i neformalno životno partnerstvo.

 

Opširnije »

Fertility Care – gotovo nepoznata alternativa umjetnoj oplodnji

22.08.2014 14:15

Fertility Care je međunarodno priznat i znanstveno utemeljen sustav liječenja neplodnosti koji za razliku od medicinski potpomognute oplodnje liječi sam uzrok umjesto posljedica neplodnosti. Temelji se na praćenju znakova plodnosti te tako omogućava pouzdano i prirodno planiranje obitelji. NaPro tehnologija utemeljena na Fertility Care sustavu uključuje potpun (holistički) medicinski i kirurški pristup u dijagnosticiranju i liječenju bolesti te pruža individualnu skrb za zdravlje svake žene ponaosob. U Hrvatskoj većina neplodnih parova ne zna za postojanje ove prirodne i moralno neprijeporne metode u liječenju neplodnosti, a uzrok tome je svakako i činjenica da postoje otpori da ju se uvrsti u zakonodavstvo i što se za nju ne osiguravaju proračunska sredstva, unatoč tome što je po rezultatima učinkovitija i jeftinija od medicinski potpomognute oplodnje. Stoga je svakako od velike važnosti vijest da u listopadu započinje prva internacionalna edukacija u Hrvatskoj za stručnjake Fertility Care sustava, o čemu izvješćuje Bitno.net. 

Opširnije »

Richard Dawkins promiče nacističku eugeniku: bebe s Downovim sindromom nemoralno je donijeti na svijet

22.08.2014 07:52

Richard Dawkins, evolucijski biolog i publicist, potpredsjednik Britanskog humanističkog društva, koji je vrlo poznat po svom agresivnom ateizmu, već po drugi puta pokazuje svoje nehumano lice. Prošle je godine u intervjuu za časopis Times rekao kako se slučajevi „blage pedofilije“, koja uključuje dodirivanje djece od strane odraslih po genitalijama, ne bi trebali osuđivati niti kažnjavati. Time je izazvao bijes javnosti i svrstao se među akademike koji promiču normalizaciju pedofilije iako je i sam bio žrtva pedofilije u djetinjstvu, skupa s ostalim dječacima u internatu.  Dawkins je inače profesor emeritus sa sveučilišta Oxford. Ovih dana izaziva zgražanje javnosti zbog eugeničkih komentara na Twitteru o tome da je djecu s Downovim sindromom „nemoralno donijeti na svijet“. Eugenički pobačaji diljem svijeta najviše pogađaju upravo djecu s Downovim sindromom (u Europi se u 92 posto slučajeva ova djeca ubijaju prije rođenja ukoliko se prenatalnom dijagnostikom otkrije postojanje trisomije 21). No, što je također zabrinjavajuće, nedavno je francusko regulatorno tijelo za audiovizualne sadržaje CSA ocijenilo da video spot „Draga majko“, koji smo na našim stranicama prenijeli ovdje) nosi „kontroverznu poruku“ te da ne predstavlja „interes za široku javnost“. Poruka spota je da osobe s Downovim sindromom ipak mogu imati normalan život, biti sretne i donijeti sreću svojim obiteljima ako im se to dopusti.

Opširnije »

Irska presuda: zastupljenost ‘ZA’ i ‘PROTIV’ u medijima mora biti jednaka

21.08.2014 15:21

Ova bi presuda irskog Vijeća za elektroničke medije trebala posramiti trenutno vodstvo HRT-a koja svoje pristrane novinare nagrađuje umjesto da ih kažnjava kada ne rade u interesu javnosti.  To je vijeće presudilo da u emisiji najslušanije irske radio postaje “RTÉ Radio 1″ nisu ispoštovani kriteriji “nepristranosti, objektivnosti i pravednosti” kada je voditelj pozvao samo jednu stranu, LGBT aktiviste, u raspravu o “istospolnim brakovima” u kontekstu javne rasprave o referendumu koji će se održati sljedeće godine. Naime, u Irskoj se u proljeće sljedeće godine održava referendum o istospolnom „braku“ zbog sve većeg pritiska LGBT udruga da se u toj zemlji redefinira brak.  Preksinoć se na našoj nacionalnoj televiziji HRT-u dogodio potpuno isti slučaj koji je irsko Vijeće za elektroničke medije osudilo: novinar Damir Smrtić, također jedan od prijavljenih Etičkom povjerenstvu i Agenciji za elektroničke medije u slučaju „Alfier“, u Dnevniku koji je uređivao, suprotno pravilima objektivnog novinarskog izvještavanja, dopustio je samo Peđi Grbinu da komentira prijedlog izmjena zakona o referendumu. Grbin je inače, uz podršku GONG-ovaca, inicijator ovih izmjena zakona koje su u javnosti već doživljene kao pokušaj vlastodržaca da ubiju demokraciju i onemoguće daljnje referendume. 

Opširnije »

Građanski odgoj bez vrlina i vrednota

20.08.2014 13:31

Čitateljica je poslala je svoj prilog javnoj raspravi o novom programu Građanskog odgoja i obrazovanja i najljepše joj se zahvaljujemo na tome. Kao što su i drugi već primjetili, novi program „uvodi“ sadržaje koji su već od ranije prisutni u pojedinim predmetima i na satu razrednika, a provode se i unutar raznih školskih projekata. Što znači da naš školski program već na neki način odgaja učenike za odgovorno građanstvo i ne donosi učenicima ništa novo osim ideoloških sadržaja poput rodne ideologije. Ono što nedostaje su vrednote, odgoj za rast u vrlinama. Svako se znanje i sposobnost može zloupotrebljavati ukoliko oni koji ih posjeduju istovremeno nisu moralni ljudi.


Opširnije »

Zašto nas mediji svakodnevno bombardiraju s gay ‘vjenčanjima’?

18.08.2014 22:00

„Cilj ostvarenja “aktivističkog potencijala” je da javni prostor bude toliko “zauzet”, tj. prezasićen Zakonom o životnom partnerstvu da se građani naviknu na njegovo postojanje i pasivno ga prihvate iako trenutno ne odobravaju njegovo donošenje.“ Pokazalo se da LGBT osobe koje su se do nedavno prikazivale kao žrtve i društveni marginalci imaju zastrašujuće jak lobistički utjecaj na političke stranke i financijski utjecaj na medije. 

Opširnije »

Obitelj u kojoj je mama zapravo bila tata a tata je bio mama

18.08.2014 15:30

Ovo je priča od koje će vam se doslovno zavrtiti u glavi, ali zapravo pokazuje sav apsurd i pravni nered koji društvu i obiteljima stvara rodna ideologija kojom se sve više truju ljudi koji zaista trebaju psihičku pomoć.  Na gay sceni se izgleda sve „može“ pa su tako dvije osobe s rodnom disforijom doznale za mogućnost promjene spola, ali samo onda kada njima paše i na način koji njima paše. Na LGBT sceni se tako odraslim osobama ispunjavaju sve njihove želje, kao da su mala djeca, dok se njihova djeca moraju miriti  apsolutno sa svim roditeljskim hirevima. 

Opširnije »

GROZD-ove primjedbe programu građanskog odgoja

17.08.2014 17:35

Udruga Glas roditelja za djecu GROZD pozvala je sve zainteresirane da sudjeluju u javnoj raspravi MZOS-a o novom prijedlogu programa građanskog odgoja koja traje do 19. kolovoza. Stručni tim GROZD-a sastavio je svoj prilog javnoj raspravi koji roditelji mogu koristiti prilikom ispunjavanja obveznog obrasca. Obvezni obrazac za sudjelovanje u javnoj raspravi o GOO i program građanskog odgoja nalaze se na stranicama MZOS-a ovdje. Kako bi se osiguralo poštivanje ustavnih prava roditelja, GROZD traži obveznu suglasnost roditelja za sve međupredmetne i interdisciplinarne sadržaje GO koji nisu dio redovnih školskih predmeta i/ili koje ne izvode redovni profesori iz tih predmeta. Prilog javnoj raspravi udruge GROZD objavljujemo u cijelosti.


Opširnije »