Podržite nas!

GROZD vas poziva na sudjelovanje u javnoj raspravi o GOO

11.08.2014 08:40

Udruga Glas roditelja za djecu GROZD podsjeća da je još uvijek u tijeku javna rasprava MZOS-a o novom prijedlogu programa građanskog odgoja koja traje do 19. kolovoza te poziva sve zainteresirane na sudjelovanje. GROZD je sastavio i prilog javnoj raspravi koji možete iskoristiti u sastavljanju vašeg priloga. GROZD se također sastao s ministrom obrazovanja Mornarom i čini se da je sastanak bio uspješan. Ministar je sklon ispunjenju zahtjeva GROZD-a: uvođenje alternativnog programa postojećem zdravstvenom odgoju ili provođenje zdravstvenog odgoja kao izvannastavne aktivnosti, čime bi ZO bio neobavezan za sve učenike.


Opširnije »

Otvoreno pismo ministru Mornaru: malim koracima do velikih promjena

10.08.2014 11:45

Naš čitatelj predložio je ministru Mornaru nekoliko rješenja koje je u vrlo kratkom roku jednostavno provesti u postojećem sustavu obrazovanju. S obzirom na kratko vrijeme koje je ministru preostalo da ostvari kvalitetne pomake u školstvu s pozitivnim učincima koji bi se odrazili na mnoge naraštaje, ministar bi samo trebao ispraviti većinu loših stvari koje je u svom mandatu uveo bivši ministar Jovanović, a s konačnim uvođenjem etike u školski kurikulum, kao alternative postojećim vjeronaucima, barem bi se dio svjetonazorskih problema koji teško opterećuju javnost i odvlače pozornost od pravih problema napokon riješio. Čitatelj od ministra još uvijek nije dobio odgovor.


Opširnije »

Razotkriven skandal „Vaši i naši“ u Ministarstvu kulture

09.08.2014 09:00

„…kada čovjek gleda te natječaje shvaća da je ekipa okupljena oko tih medija postala svojevrsnom „svjetonazorskom mafijom“ koja je svoje pipke raširila i do ministarstva kulture (naravno, debelo oslonjena na stranku koja to ministarstvo trenutačno nadzire), pa sada sebi međusobno dijele javni novac.“  - piše uredništvo portala Bitno.net referirajući se na nedavno objavljene rezultate natječaja Ministarstva kulture za neprofitne medije i ministricu Zlatar-Violić iz Hrvatske narodne stranke, koja je javnosti već poznata zbog svoje korumpiranosti. Mnogi sumnjaju u regularnost natječaja, a trenutno aktualni skandal s predsjednikom HND-a Zdenkom Dukom koji je jednom od oštećenih portala poručio „Prestanite me gnjaviti. Uskoro će vaši doći na vlast i onda ćete vi dobiti novce“ samo je potvrdio sumnje.

Opširnije »

Britanija otvara Nacionalnu banku sperme za potrebe lezbijki i žena bez muškaraca

07.08.2014 17:40

Odlukom britanske vlade  u Birminghamu se u listopadu otvara prva javna Nacionalna banka sperme, financirana sa oko 200.000 funti poreznih obveznika, a u kojoj će za samo 300 funta putem online kataloga biti moguće odabrati željenog donora sperme i to prema vlastitim preferencijama. Na osnivanje banke sperme britanska se vlada odlučila zbog porasta potražnje za spermom donora kod žena bez muškaraca i lezbijskih parova. U 2011. porast potražnje za spermom kod lezbijskih parova iznosio je 23 posto. Ovo se događa nakon što je ovog ljeta u Velikoj Britaniji stupio na snagu zakon o istospolnom „braku“. Donošenjem Zakona o životnom partnerstvu i država Hrvatska zakonski priznaje „roditeljske“ odnose bez očeva koji nastaju ovakvom trgovinom sperme putem „partnerske skrbi“ koja se dodjeljuje istospolnoj partnerici koja nije biološka majka djeteta jer je u slučaju MPO putem anonimnog donora drugi roditelj nepoznat. Druga „majka“ upisuje se u maticu rođenih djeteta. 

Opširnije »

LGBT aktivisti objavili imena 50.000 potpisnika za referendum

06.08.2014 13:55

Nezapamćeni sumrak demokracije u Houstonu, u saveznoj američkoj državi Texas, zbiva se ovih dana. Najprije su vlasti unatoč protivljenju građana donijele „anti-diskriminacijski“ zakon po narudžbi LGBT udruga. Nakon toga su konzervativne udruge prikupile više nego potreban broj potpisa da se zakon dovede u pitanje. Što se dogodilo s 50.000 potpisnika za referendum pročitajte u nastavku….

Opširnije »

Službena dokumentacija o Zakonu o životnom partnerstvu

06.08.2014 13:00

Kako bismo čitateljima olakšali pristup informacijama vezanim uz predlaganje, raspravu i donošenje Baukovog Zakona o životnom partnerstvu, odlučili smo objaviti na jednom mjestu sve službene dokumente koji se tiču ove problematike.

Opširnije »

Otvoreno pismo Eltonu Johnu: Ne, Isus ne bi podržao gay „brak“

05.08.2014 19:04

Elton John, poznati britanski kantautor, ima dva sina putem surogat majčinstva koje odgaja zajedno sa svojim muškim partnerom, ali to ga ne spriječava da Katoličkoj Crkvi i vjernicima dijeli lekcije o pomanjkanju suosjećanja. Izgleda da za takve suosjećanje završava tamo gdje počinju razni prohtjevi homoseksualaca, nauštrb djece i svih ostalih. Elton John je čak izjavio da bi religiju u potpunosti trebalo zabraniti, smatrajući to vjerojatno jako naprednim stavom. Nedavno je pak punio novinske stupce izjavama kako su se vremena promjenila i kako bi  Isus Krist danas, da je živ, bio zagovornik gay „braka“. Možda je uzaludno uvjeravati ateista poput Eltona Johna da je Isus Krist itekako živ, ali dopisnica Lifesitenewsa iz Washingtona barem se Eltonu Johnu potrudila objasniti da Isus ni u kom slučaju ne bi podržao gay „brak“. 

Opširnije »

Proslave i prijetnje povodom izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu

04.08.2014 09:00

Na proslavi izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu u zagrebačkom muzeju Mimara uz članove i simpatizere LGBT udruga sudjelovali su i predstavnici Kukuriku koalicije, ministar Bauk i Peđa Grbin, te drugi predstavnici državnih institucija. Prijetilo se tužbama „homofobnim“ obrtnicima koji bi se usudili odbiti usluge LGBT „mladencima“ budući da im vjera ili svjetonazor zabranjuje sudjelovanje u homoseksualnim vjenčanjima. 

Opširnije »

Prijevara hrvatskih građana Zakonom o životnom partnerstvu

31.07.2014 15:00

Oporezivanje građana od strane države jest prisilno posezanje za imovinom građana koje ima svoje opravdanje u zajedničkom dobru. A zajedničko dobro je plod implicitnog sporazuma građana da dio svoje imovine ulože u osiguranje ponude dobara koje slobodno tržište nije u mogućnosti osigurati. U slučaju oporezivanja da bi se pružale beneficije braku kao zajednici žene i muškarca zajedničko dobro je prokreacija bez čega društvo ne može opstati ni u kom slučaju. A prema posljednjim podacima, to zajedničko dobro u Hrvatskoj je vrlo, vrlo ugroženo jer je demografska slika Hrvatske potpuno crna. Osim toga, brak su kao zajednicu žene i muškarca na narodnom ustavotvornom referendumu 1. prosinca  građani RH i eksplicitno potvrdili kao zajedničko dobro, ne želeći da se definicija i sadržaj braka mijenjaju.

Opširnije »