Podržite nas!

Službena dokumentacija o Zakonu o životnom partnerstvu

06.08.2014 13:00

Kako bismo čitateljima olakšali pristup informacijama vezanim uz predlaganje, raspravu i donošenje Baukovog Zakona o životnom partnerstvu, odlučili smo objaviti na jednom mjestu sve službene dokumente koji se tiču ove problematike.

Opširnije »

Otvoreno pismo Eltonu Johnu: Ne, Isus ne bi podržao gay „brak“

05.08.2014 19:04

Elton John, poznati britanski kantautor, ima dva sina putem surogat majčinstva koje odgaja zajedno sa svojim muškim partnerom, ali to ga ne spriječava da Katoličkoj Crkvi i vjernicima dijeli lekcije o pomanjkanju suosjećanja. Izgleda da za takve suosjećanje završava tamo gdje počinju razni prohtjevi homoseksualaca, nauštrb djece i svih ostalih. Elton John je čak izjavio da bi religiju u potpunosti trebalo zabraniti, smatrajući to vjerojatno jako naprednim stavom. Nedavno je pak punio novinske stupce izjavama kako su se vremena promjenila i kako bi  Isus Krist danas, da je živ, bio zagovornik gay „braka“. Možda je uzaludno uvjeravati ateista poput Eltona Johna da je Isus Krist itekako živ, ali dopisnica Lifesitenewsa iz Washingtona barem se Eltonu Johnu potrudila objasniti da Isus ni u kom slučaju ne bi podržao gay „brak“. 

Opširnije »

Proslave i prijetnje povodom izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu

04.08.2014 09:00

Na proslavi izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu u zagrebačkom muzeju Mimara uz članove i simpatizere LGBT udruga sudjelovali su i predstavnici Kukuriku koalicije, ministar Bauk i Peđa Grbin, te drugi predstavnici državnih institucija. Prijetilo se tužbama „homofobnim“ obrtnicima koji bi se usudili odbiti usluge LGBT „mladencima“ budući da im vjera ili svjetonazor zabranjuje sudjelovanje u homoseksualnim vjenčanjima. 

Opširnije »

Prijevara hrvatskih građana Zakonom o životnom partnerstvu

31.07.2014 15:00

Oporezivanje građana od strane države jest prisilno posezanje za imovinom građana koje ima svoje opravdanje u zajedničkom dobru. A zajedničko dobro je plod implicitnog sporazuma građana da dio svoje imovine ulože u osiguranje ponude dobara koje slobodno tržište nije u mogućnosti osigurati. U slučaju oporezivanja da bi se pružale beneficije braku kao zajednici žene i muškarca zajedničko dobro je prokreacija bez čega društvo ne može opstati ni u kom slučaju. A prema posljednjim podacima, to zajedničko dobro u Hrvatskoj je vrlo, vrlo ugroženo jer je demografska slika Hrvatske potpuno crna. Osim toga, brak su kao zajednicu žene i muškarca na narodnom ustavotvornom referendumu 1. prosinca  građani RH i eksplicitno potvrdili kao zajedničko dobro, ne želeći da se definicija i sadržaj braka mijenjaju.

Opširnije »

50 nijansi sive i pedofilija

31.07.2014 08:05

Zanimljiv pogled na roman „50 nijansi sive“ iznosi autor članka koji tvrdi da ima profesionalno iskustvo od skoro 20 godina rada u policijskom Odjelu za zaštitu djece. Prema tom romanu upravo je snimljen film koji će premijerno biti prikazan na Valentinovo 2015. godine iako se teško može reći da se u romanu radi o ljubavi – radi se o sadističkom zlostavljanju mlade djevojke od strane bogatog i moćnog muškarca. Po svemu sudeći, Valentinovo će sljedeće godine biti u sado-mazo tonovima. No, autor ovog članka tvrdi da se zapravo radi o nečemu puno gorem od pukog BDSM porno romana koji ima vrijednost književnog smeća. Autor tvrdi da priča romana nije slučajno već namjerno šuplja i tanka i da je priča o seksualno neiskusnoj djevojci zapravo cover-up za opis pedofilskog zlostavljanja. Na taj se način postiže normalizacija dvostrukih nastranosti – BDSM seksa i pedofilije. 

Opširnije »

Ustavnom sudu podnesen prvi prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu

30.07.2014 12:50

Ustavnom sudu podnesen je prvi prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola koji je Hrvatski sabor donio 15. srpnja ove godine. Zakon je objavljen u Narodnim novinama 28. srpnja, što znači da stupa na snagu 4. kolovoza. Prijedlog za ocjenu ustavnosti podnijela je Apologetska udruga Blaženi Ivan Merz i tim se prijedlogom zakon pobija u cijelosti  „zbog grubog kršenja odredbe čl. 62. st. 2. Ustava RH: riječ je o odredbi koja glasi: „Brak je životna zajednica žene i muškarca““, koju je „kao ustavotvorac donio sam hrvatski narod na referendumu od 1. prosinca 2013. godine.“ 

Opširnije »

Pitali smo 24 žene zašto ne koriste kontracepciju i evo što su odgovorile

29.07.2014

Na žene u fertilnoj dobi ginekolozi stalno vrše pritisak da koriste neki od vrlo štetnih oblika kontracepcije, kao što su oralni kontraceptivi, intrauterini uložak pa čak idu toliko daleko da im predlažu sterilizaciju. Američka stranica Buzzfeed pružila je prigodu Amerikankama koje ne koriste kontraceptivna sredstva da pojasne razloge za to. Evo nekih od najzanimljivijih objašnjenja  koja ćete možda i vi iskoristiti prilikom svog posjeta ginekologu. 

Opširnije »

Potresno svjedočanstvo o ubojstvu djeteta u maternici

29.07.2014 07:50

Abby Johnson, bivša ravnateljica jedne od Planned Parenthoodovih klinika za pobačaje, šokirala je nedavno američku javnost otkrićem kako Planned Parenthood ima zadane godišnje kvote abortusa koje mora ispuniti da bi ostvarili financijske ciljeve. Zaposlenicima korporacije se govori kako im plaće i stimulansi ovise o tome koliki će broj mladih žena nagovoriti na abortus. Abby Johnson postala je pro-life aktivistica nakon traumatskog iskustva asistiranja pri pobačaju koje opisuje u svojoj knjizi „Neplanirani“ (UnPlanned). Prenosimo njezino potresno svjedočanstvo o aspiraciji fetusa starog 13 tjedana.


Opširnije »

Obavezne godišnje kvote abortusa

28.07.2014 18:15

Nevjerojatno - Planned Parenthood dobiva veliku podršku od američkog predsjednika Obame budući da je u njegovu kampanju 2012. godine ta korporacija uplatila 12 milijuna dolara! Svojom velikom reformom zdravstva zbog koje je uveden novi sustav zdravstvenog osiguranja na federalnom nivou, popularno nazvan 'Obamacare', izazvao je najviše kontroverzi u vjerskim i konzervativnim sredinama budući da Obamacare omogućuje pokriće troškova kontracepcije, sterilizacije, abortivne pilule EU-486 i abortusa na teret poreznih obveznika. Bivša ravnateljica klinike Planned Parenthooda u Texasu progovorila je o obaveznim kvotama za abortuse kojih se te klinike moraju pridržavati da bi ostvarile financijske ciljeve i Planned Parenthood se opet našao u središtu skandala. Javnost se pita zašto se još uvijek nakon svega toj korporaciji omogućuje financiranje iz federalnog proračuna. Jedna druga bivša vlasnica lanca klinika za abortuse također je govorila kako se zaposlenike u njezinim klinikama tjeralo da se koriste trikovima agenata u telemarketingu kako bi što više trudnih žena nagovorili na abortus. Većina tih zaposlenika radi na proviziju i visina plaće im direktno ovisi o broju abortusa koji je taj mjesec postignut njihovim zalaganjem i prodajnim vještinama. 

Opširnije »