Podržite nas!

VIDEO: Život počinje začećem

29.12.2015 22:20

Inicijativa 40 dana za život – Hrvatska donosi odličan video koji odgovara na pitanja vezana uz pobačaj ili konkretnije na pitanje: Kada počinje ljudski život?  Ženska mreža Hrvatske danas je održala prosvjed pred zgradom Ustavnog suda, što je dio pritiska koji je otpočeo na ustavne suce koji bi uskoro trebali odlučiti je li zakon o namjernom prekidu trudnoće iz 1978., nikada konvalidiran u novoj državi, u skladu s hrvatskim Ustavom. Iz medijskih prikaza današnjeg prosvjeda jasno je da se niti u jednom trenutku ne spominju prava nerođenog djeteta već se čvrsto brani stav da nitko nema pravo odlučivati o tijelu žene, odnosno o rađanju, osim žene same. Ističu važnost sekularne države kao da je početak ljudskog života vjerska dogma, a ne znanstvena činjenica. Zbog čega društvo nema pravo štititi nerođene ako se tu ne radi više o jednom već o dva različita tijela, dva različita ljudska bića? Zašto oni kojima su inače puna usta jednakosti koriste selektivni pristup i uskraćuju ljudska prava nerođenima koji su po svemu jednako ljudi kao i mi koji smo imali sreću biti rođeni?

Opširnije »

Ženska mreža Hrvatske vrši pritisak na Ustavni sud u vezi skore odluke o ustavnosti zakona o pobačaju

28.12.2015 15:30

Za rubriku „Vjerovali ili ne“ je i činjenica da je pismo u kojem se zagovara pobačaj Ženska mreža uputila na sam Božić, kada se slavi rođenje, porođaj djeteta među životinjama u smrdljivoj štali, daleko od idealnih uvjeta, nakon trudnoće koju ni Marija ni Josip nisu planirali.

Opširnije »

Kazne i do 250.000 dolara u slučaju da transrodnu osobu oslovite pogrešnom zamjenicom

27.12.2015 12:50

Evo simpatičnog teksta za nasmijati se malo u blagdansko vrijeme. Uz napomenu kako se ipak ne radi o satiričnom tekstu. Sve je pisano prema istinitim događajima i možemo se samo tješiti što se priča događa u nama dalekom New Yorku u nadi da slične ludorije uskoro neće pasti na pamet gradonačelniku nekog hrvatskog grada. 

Opširnije »

Mladi u Hrvatskoj ne nasjedaju na ljevičarsku hegemoniju

23.12.2015 18:35

Nikolina Nakić piše o porastu konzervativnosti kod  mladih i pita se hoće li rezultati nedavno objavljenog istraživanja “Religija i ljudska prava”biti povod za “daljnje obrazovne korake”.“Jednom za svagda raskrinkajmo predrasudu da su konzervativci tvrdi i neosjetljivi, a ljevičari otvorena uma i srca. Istina je negdje potpuno drugdje. Upravo ideologija moderne nove ljevice i političke korektnosti dekonstruira civilno društvo.”

Opširnije »

U ime obitelji: Neregistrirana udruga bez suglasnosti ministarstva i roditelja provodi obavezni program u školi

21.12.2015 15:10

Udruga „U ime obitelji“ održala je konferenciju za medije o protuzakonitom provođenje projekata pojedinih udruga u školama, na kojoj su sudjelovali gđa. Ivana Penavić, voditeljica projekta “Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece”, g. Ivan Munjin, član Upravnog odbora U ime obitelji, i dr. Tomislav Gojmerac, roditelj i stručni suradnik projekta Roditelji odlučuju.

Opširnije »

Slovenija odlučno odbacila gay brak

21.12.2015 12:00

Svjetski mediji masovno izvješćuju kako su Slovenci na jučerašnjem referendumu odbacili istospolni „brak“ i posvajanje djece od strane istospolnih partnera. Spominju kako je zakon o istospolnom „braku“ odbačen uvjerljivom, gotovo dvotrećinskom većinom od 63% unatoč tome što se radi o najliberalnijoj državi bivše Jugoslavije. No, što je sve zakonom bilo predviđeno? Ono što je već prošlo parlamentarnu proceduru i što je osmislila slovenska ljevica pravi je horor za djecu, ljudska i vjerska prava. 

Opširnije »

Epidemija homoseksualnih silovanja u američkoj vojsci

19.12.2015 14:05

Do 1993. je vladala potpuna zabrana homoseksualcima u američkoj vojsci. Godine 1993. je Clintonova administracija implementirala politiku “Ne pitaj i ne govori” (“Dont Ask, Dont Tell”), koja je dopuštala homoseksualcima da služe u vojsci sve dok svoje seksualne aktivnosti drže privatnima. Međutim, ni to nije bilo dovoljno. Obama je i ovu odredbu maknuo, te je američka vojska postala “gay-friendly”. Kritičari su tvrdili da će to povećati broj homoseksualnih silovanja u oružanim snagama. Kritičari su proglašeni neznalicama i zatucanima. Međutim, prije mjeseca dana APA je objavila studiju čiji rezultati pokazuju da 180.000 vojnika doživljava seksualne napade u vojsci, od kojih 57.750 napada završi s penetracijom, zbog čega seksualno zlostavljani vojnici pate od puno težih simptoma PTSP-a i suicidalnih misli nego oni koji nisu zlostavljani, a bili su na kriznim područjima  poput Iraka i Afganistana. Od nedavno najmoćniju poziciju unutar američke vojske, državnog tajnika za vojsku, obnaša deklarirani homoseksualac Eric Fanning.

Opširnije »

Europski parlament osudio sve oblike surogatstva

18.12.2015 20:00

Čak 421 zastupnik glasovao je za rezoluciju u kojoj se osuđuje praksa surogatstva kao protivna ljudskim pravima. Zastupnici smatraju da je praksu gestacijskog surogatstva potrebno zabraniti. Iako ova rezolucija nije obvezujuća, ona je korak prema usvajanju deklaracija koje imaju za cilj efektivno zabraniti surogatstvo.

Opširnije »

Gay životni stil ispunjen nasiljem – tvrdi američki Centar za kontrolu bolesti

17.12.2015 16:55

Nova studija otkriva kako homoseksualci, lezbijke i biseksualci u nesrazmjerno većem broju od ostatka populacije trpe ili sudjeluju u partnerskom nasilju. I dok će vođe LGBT udruga za sve okriviti homofobiju i društvenu marginalizaciju LGBT osoba, kritičari tvrde „da je sodomija sama po sebi nasilan čin mržnje te da visoke stope nasilja među homoseksualcima ne začuđuju“. Čak i predstavnica lezbijske udruge upozorava na alarmantne stope nasilja među članovima LGBT zajednice, a jedan od razloga zašto se o tome šuti jest što se ne želi ocrniti članove LGBT zajednice ili pridonositi jačanju negativnih stereotipa. 

Opširnije »

Institucionalizirana politička korektnost odgovorna za nekažnjavanje masovnih seksualnih zločina

16.12.2015 13:55

Nekadašnji američki predsjednik George Bush stariji još je 1991. opisao pojam političke korektnosti stvoren u američkom liberalnom okružju kao rezultat pokreta koji “proizlazi iz hvale vrijedne želje da se društvo očisti od krhotina rasizma, seksizma i mržnje”, ali da će istovremeno taj pokret biti odgovoran što će stare predrasude biti zamjenjene novima. Politička korektnost “određuje da su određene teme, određeni govorni izrazi, pa čak i određen govor lica i tijela proskribirani iz javne komunikacije” (George H.W. Bush). Nedavno smo se u to mogli uvjeriti na primjeru Ladislava Ilčića, s čijim riječima se ne moramo slagati, ali isto tako ne možemo pristati na ukidanje nečije slobode izražavanja što indirektno dovodi do cenzure i autocenzure kod većine pojedinaca, političkih stranaka, organizacija i medija u pogledu niza iznimno važnih društvenih pitanja, posebice u kontekstu dugotrajne migrantske krize. Pogledajmo do kuda je dovela zabrana govora o problemima masovne imigracije u društvu u Velikoj Britaniji. Ovo, nažalost, nije jedini primjer u Europi da zbog političke korektnosti i promidžbe ideje multikulturalizma ispaštaju nevine žrtve nasilja.

Opširnije »