Podržite nas!

Zlo pedofilije utjelovljeno u akademskom svijetu

25.07.2014 08:00

Neprofitna organizacija B4U-Act koja okuplja članove koje privlače maloljetnici nosi naziv „prije nego djeluješ“, što znači da se zalaže da se osobe koje imaju pedofilne sklonosti ne stigmatizira u društvu ukoliko ne djeluju prema svojim porivima. Svojim lobiranjem pokušavaju promijeniti negativnu sliku pedofila u javnosti, a 2011. svojim su stavovima na konferenciji u Baltimoreu šokirali američku javnost. Na konferenciji su govorili stručnjaci za mentalno zdravlje, samoprozvani pedofili i gay aktivisti od kojih je velik broj izlagatelja bio s eminentnih svjetskih sveučilišta, kao što je Sveučilište Johna Hopkinsa, Medicinski fakultet na Harvardu i Londonska škola ekonomije.

Opširnije »

Ministar Mornar: „Rodna ideologija je blago rečeno granična“

24.07.2014 15:50

Prenosimo dio intervjua iz Slobodne Dalmacije s ministrom obrazovanja Vedranom Mornarom koji je relevantan za teme zdravstvenog i građanskog odgoja u školama. Ministar Mornar priznaje da u pogledu izmjena u zdravstvenom odgoju nije napravio još ništa, ali mu je uvođenje alternativnog programa kao rješenja prihvatljivo, što je njegov prethodnik rezolutno odbijao. Rodnu ideologiju bi iz 4. modula prebacio u građanski odgoj iz razloga što je većini građana Hrvatske rodna ideologija nešto „blago rečeno granično“, čime je priznao da se radi o pseudoznanstvenoj teoriji. Podsjećamo ministra da je novim planom o GOO-u predvidio da sadržaj građanskog odgoja bude obvezatan za sve učenike, prema tome, kako prebacivanje rodne ideologije u građanski odgoj može biti kompromisno rješenje za roditelje? Nikakvoj ideologiji nije mjesto u obveznim školskim programima.

Opširnije »

'Žao mi je što sam tolike nagovorila na pobačaj i učinila ih nesretnima'

24.07.2014 08:15

Kada bi barem ovaj tekst stigao do neke majke koja se premišlja da li pobaciti ili roditi svoje dijete… Pred nama je iskreno svjedočanstvo bivše savjetnice u klinikama za abortuse koja se nekad služila svim mogućim sredstvima, vješto istrenirana od svojih nadređenih, da svaku ženu koja se obrati njihovoj klinici nagovori na abortus. Kako joj je bilo kada se morala s tim jadnim ženama susresti kasnije oči u oči? „Rekli ste mi da ću se osjećati bolje nakon pobačaja i da neću žaliti ni za čim“ – napisala joj je mlada cura koja je nakon pobačaja postala ovisna o drogama, patila od teške depresije i čak pokušala samoubojstvo.

Opširnije »

Opet javna rasprava u vezi građanskog odgoja

24.07.2014 08:10

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje javnu raspravu o navodno „novoj varijanti“ građanskog odgoja u sezoni godišnjih odmora od 21. srpnja do 19. kolovoza. Pozivamo sve zainteresirane građane, posebice učitelje i nastavnike, da sa svojim prilozima sudjeluju u javnoj raspravi. Koliko program GOO može biti uistinu novi ukoliko je napravljen u samo tri tjedna? Još jedna obmana na kakvu smo navikli ili….

Opširnije »

Gay aktivistica slična Mashi Gessen

23.07.2014 12:40

Izgleda da gay pokret hvata zalet za novu fazu u svojoj borbi. Nakon potpunog ozakonjenja gay zajednica u većini zapadnih zemalja, uključujući i posvajanje djece u njima, vrijeme je za novi korak – potpuno rušenje tradicionalnog ustroja obitelji i braka, što je u Sydneyu 2012. već najavila lezbijska aktivistica Masha Gessen. Britanska gay  aktivistica Julie Bindel ovih je dana u britanskim medijima potpuno slobodno iznosila stav da se homoseksualni parovi ne bi trebali vjenčavati već činiti sve da unište instituciju braka. I u Hrvatskoj su se na aktivističkoj gay sceni mogli čuti takvi radikalni stavovi, primjerice na panel diskusiji Subversive festivala u Zagrebu prošle godine na temu LGBT aktivizma i suvremene ljevice. Vodeći aktivisti iz Zagreb Pridea složili su se sa stavom Slavena Crnića, magistra kulturologije iz Rijeke, da bi „brak trebalo uništiti“ jer se poput tvornica i raznih tehnoloških dostignuća radi o privatnom vlasništvu.

Opširnije »

Nekoliko činjenica u vezi homoseksualnosti i novog Zakona o životnom partnerstvu

22.07.2014 07:50

Odličan osvrt čitatelja o nekim činjenicama u svezi sa Zakonom o životnom partnerstvu. Hoće li taj zakon preoblikovati našu svakodnevnicu prema zahtjevima LGBT udruga ovisi o tome u kolikoj mjeri će to svatko od nas dozvoliti. Jer prema članku 62. Ustava RH brak u Republici Hrvatskoj može biti sklopljen samo između žene i muškarca i nikakva druga vjenčanja ni partnerstva sklopljena po uzoru na brak u Hrvatskoj ne vrijede jer nisu u skladu s Ustavom. Premijer Milanović priznao je da se radi o svjetonazorskom zakonu kada je Zakon o životnom partnerstvu predstavljao na vladi. Pa pogledajmo kakav se to novi svjetonazor njime želi nametnuti….

Opširnije »

Bill Gatesov kontraceptivni mikročip na daljinsko upravljanje

21.07.2014 15:50

Prema podacima poliklinika za reproduktivnu medicinu neplodnost danas obuhvaća oko 15 posto opće populacije reproduktivne dobi. Dar plodnosti tako se sve manje uzima zdravo za gotovo, međutim, ipak postoje nevjerojatni lobistički pritisci da žene na bilo koji način stave svoju plodnost pod trajnu medicinsku kontrolu. Kontraceptivni mentalitet odavna je prisutan no sada se ide još i dalje prema sve manjim slobodama u odlučivanju. Bill Gates, osnivač Microsofta - i prema riječima Tportala koji mu piše hvalospjeve - najizdašniji filantrop današnjice, upravo stvara novi mikročip na daljinsko upravljanje putem kojeg će se u tijelo žene otpuštati hormoni koji zaustavljaju ovulaciju, spriječavaju implantaciju i ubijaju plod u maternici. Znanstvenici koji su pristali raditi na ovom projektu tvrde kako će se tehnologija koristiti u „humanitarne svrhe“ „za ostvarivanje kontracepcijskih ciljeva u zemljama u razvoju“. Oni će gladne ljude kastrirati i sterilizirati i ostaviti ih da dalje gladuju….

Opširnije »

Homoseksualni pogled na slobodu govora i mišljenja

21.07.2014 08:00

Profesor je Danielu Glowatckom (16) iz Michigana rekao kako se Daniel ulaskom u razred odrekao slobode govora i da može otići sa sata ako ne podupire homoseksualni način života. Daniel je nakon toga šikaniran u medijima da širi mržnju i homofobiju, a njegova majka Sandy je godinama vrijeđana da je sina odgojila u predrasudama. Profesor je tog dana izbacio više učenika sa sata jer su izražavali mišljenje s kojim se profesor nije slagao i zahtijevali pravo na slobodu govora. Ironično je da je profesor kaznio učenike zbog slobode mišljenja baš na dan održavanja borbe protiv nasilja.

Opširnije »

Odvjetnik Krešimir Planinić o zakonskim prijevarama vlade

20.07.2014 13:54

Odvjetnik Krešimir Planinić, voditelj pravnog time „U ime obitelji“ u intervjuu za Narod.hr odgovara na pitanja u svezi s novim Obiteljskim zakonom, kojeg je Ustavni sud odmah nakon izglasavanja vratio na doradu, ali još nije sadržajno razmatrao više prijedloga za ocjenu ustavnosti, o čemu će se kasnije očitovati. „U ime obitelji“ također priprema prijedlog za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona kao i prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu. Sam Zakon nosi niz pokušaja izjednačavanja braka kao zajednice žene i muškarca i drugih zajednica koje imaju različite datosti.

Opširnije »

Vigilare snažno protiv Zakona o životnom partnerstvu

18.07.2014 16:15

Udruga Vigilare u svom je današnjem priopćenju iznijela stajalište o donošenju Zakona o životnom partnerstvu. Smatraju da je donesen na ideološki, diskriminacijski, prevarantski i podmukli način: „Donošenjem ovoga zakona još su se jednom potvrdile početne sumnje mnogih da se (n)ova vlada ne će u prvom redu usmjeriti na poboljšanje katastrofalno lošega gospodarskog stanja, već da je više posvećena ideološko-kulturnom ratu. Ovim ”korakom naprijed“ (Inicijativa za životno partnerstvo) koji bi se u budućnosti mogao smatrati i zastarjelim, ostvaruje se početni korak prema krajnjoj laži o naravi čovjeka i nasrtaju na njegov antropološki karakter. Tri su temeljne odrednice institucije braka: trajnost, vjernost i prokreacija. Svaka druga zajednica koja za to nema antropološke preduvjete, ne samo da se ne može nazivati brakom, već ne može imati niti ista/slična sadržajna, tj. pravna obilježja te institucije.“

 

Opširnije »