Podržite nas!

Odvjetnik Krešimir Planinić o zakonskim prijevarama vlade

20.07.2014 13:54

Odvjetnik Krešimir Planinić, voditelj pravnog time „U ime obitelji“ u intervjuu za Narod.hr odgovara na pitanja u svezi s novim Obiteljskim zakonom, kojeg je Ustavni sud odmah nakon izglasavanja vratio na doradu, ali još nije sadržajno razmatrao više prijedloga za ocjenu ustavnosti, o čemu će se kasnije očitovati. „U ime obitelji“ također priprema prijedlog za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona kao i prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu. Sam Zakon nosi niz pokušaja izjednačavanja braka kao zajednice žene i muškarca i drugih zajednica koje imaju različite datosti.

Opširnije »

Vigilare snažno protiv Zakona o životnom partnerstvu

18.07.2014 16:15

Udruga Vigilare u svom je današnjem priopćenju iznijela stajalište o donošenju Zakona o životnom partnerstvu. Smatraju da je donesen na ideološki, diskriminacijski, prevarantski i podmukli način: „Donošenjem ovoga zakona još su se jednom potvrdile početne sumnje mnogih da se (n)ova vlada ne će u prvom redu usmjeriti na poboljšanje katastrofalno lošega gospodarskog stanja, već da je više posvećena ideološko-kulturnom ratu. Ovim ”korakom naprijed“ (Inicijativa za životno partnerstvo) koji bi se u budućnosti mogao smatrati i zastarjelim, ostvaruje se početni korak prema krajnjoj laži o naravi čovjeka i nasrtaju na njegov antropološki karakter. Tri su temeljne odrednice institucije braka: trajnost, vjernost i prokreacija. Svaka druga zajednica koja za to nema antropološke preduvjete, ne samo da se ne može nazivati brakom, već ne može imati niti ista/slična sadržajna, tj. pravna obilježja te institucije.“

 

Opširnije »

Dječji gay pride

18.07.2014 11:54

Zanimljiva strategija vođa LGBT udruga ili onih koji njima upravljaju na daljinski jest svu svoju municiju usmjeriti na najtradicionalnije sredine u kojima postoji najveći otpor neshvatljivoj rodnoj ideologiji. Tako se u Italiji prošle godine središnji nacionalni gay pride održavao na krajnjem vrućem jugu - u Palermu, glavnom gradu Sicilije. Glavne ulice u tom gradu već su uobičajeno zatvorene za promet na dan održavanja povorke „ponosa“ i uvijek su prisutne burne polemike. No, ove godine Italiju je zgrozilo što se u sklopu Palermo pridea održavao i dječji gay pride. „Dugine obitelji“, udruga koja djeluje i u Hrvatskoj, organizirale su ovaj događaj za djecu od 0-6 godina i punih osam dana u sklopu „umjetničkih“ radionica ispirale djeci mozak bajkama i drugim sadržajima o inkluzivnosti i različitim seksualnim orijentacijama. Hoće li  se i u Hrvatskoj uskoro održavati slične perverzije sada kada se donošenjem Zakona o životnom partnerstvu ozakonilo istospolno roditeljstvo? U nastavku pročitajte na koji to način dugine obitelji „brinu“ o djeci.

Opširnije »

Video: Otkaz zbog podrške braku između žene i muškarca

16.07.2014 14:33

Sljedeći video objavljen je jučer na portalu Narod.hr povodom izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu. Govori o tome kako se krše građanska i ljudska prava u zemljama u kojima je sličan zakon na snazi već duže vrijeme. Radi se o sportskom komentatoru koji je u Kanadi izgubio posao zbog podrške braku između muškarca i žene na Twitteru. Hoće li Ustavni sud zaštititi hrvatske građane od nasilnog uvođenja rodne ideologije putem neustavnog Zakona o životnom partnerstvu? Političari i marginalne udruge ne mogu biti iznad Ustava u koji je narod vlastitim trudom i angažmanom upisao da u Hrvatskoj brak može biti  jedino životna zajednica žene i muškarca. 

Opširnije »

Milano odbacio rodnu ideologiju i štiti prirodnu obitelj

16.07.2014 14:15

Regionalna skupština najbogatije talijanske regije Lombardije izglasala je odluku kojom se ta regija štiti od namjere nedavno izabranog talijanskog premijera Mattea Renzija da do rujna legalizira istospolne „brakove“. Odluka izrijekom navodi da je brak samo između jednog muškarca i jedne žene i štiti prirodnu obitelj, ali istovremeno se njome odbija i uvođenje rodne ideologije u škole. Također, odluka izrijekom osuđuje dokument Svjetske organizacije (WHO) “Standard za spolni odgoj u Europi”, na kojem se temelji 4. modul zdravstvenog odgoja koji se u Hrvatskoj provodi vec dvije godine za redom. Traži se angažman Vlade da zaustavi njegovu primjenu u talijanskim školama. Spomenuti dokument WHO-a traži spolni odgoj svakog djeteta od njegove najranije dobi, uključujući informacije i masturbaciji, kontracepciji, pobačaju i homoseksualnosti. 

Opširnije »

Protivno volji građana izglasan Zakon o životnom partnerstvu

15.07.2014 15:55

Povodom donošenja Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola u Hrvatskom saboru, iz Udruge „U ime obitelji“ poručili su kako su duboko razočarani činjenicom da saborski zastupnici iz vladajućih stranaka stavljaju volju svoje stranke ispred jasno izražene volje birača i građana Hrvatske na prvom ustavotvornom narodnom referendumu u prosincu 2013. U udruzi naglašavaju da će se i dalje zalagati da se ispravi ovaj i niz drugih nestručnih i loših zakonskih rješenja ministra Bauka i aktualne Vlade. Sabor je zakon donio većinom glasova od 89 zastupnika, dok je samo 16 zastupnika bilo protiv tog protuustavnog zakona.

Opširnije »

Italija - uvođenje totalitarističkog režima pod krinkom zakona protiv homofobije

15.07.2014 15:32

Već smo pisali kako je u Italiji nacrt zakona protiv homofobije i diskriminacije mobilizirao talijanske građane i bio jedan od razloga stvaranja inicijative „La Manif Pour Tous Italia“. Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu“ izvješćuje kako je nacrt Zakona prošao glasovanje Donjeg doma, pa su građani odlučili izlaskom na ulice Perugie, Genove, Rima, Sijene i drugih gradova ukazati kako se ovakvom pravnom regulacijom cenzurira njihovo mišljenje i demokracija općenito.  U Hrvatskoj su zbog Zakona o suzbijanju diskriminacije neki građani imali problema pred sudom, a upravo je protivno volji hrvatskih građana u Saboru izglasan Zakon o životnom partnerstvu kojim se istospolne zajednice u praktički svim pravima izjednačavaju s bračnim zajednicama. Taj zakon unosi ozbiljne prijetnje slobodi misli, govora, odgoja i vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj.


Opširnije »

JP Morgan Chase ispituje lojalnost LGBT zajednici kod zaposlenika

15.07.2014 13:10

Nevjerojatno, ali istinito: zaposlenici vrlo poznate multinacionalne kompanije JP Morgan Chase morali su odgovarati na škakljiva pitanja u vezi podrške zahtjevima LGBT zajednice u godišnjoj anketi koju provodi kompanija. Mnogi strahuju da im se ne ponovi ista sudbina koja je snašla Brendana Eicha, bivšeg generalnog direktora Mozille. Anketa se provodila u New Yorku, gradu u kojem su ove godine političari i multinacionalne kompanije bojkotirali održavanje najpoznatije newyorške parade na blagdan Svetog Patrika jer organizatori nisu dozvolili da u paradi marširaju LGBT udruge sa svojim transparentima. Poruka političkih i gospodarskih elita je jasna: „Prihvaća se jedino odobravanje LGBT zahtjeva. Tiho neslaganje s LGBT agendom više neće biti dozvoljeno.”

Opširnije »

Svjetska zdravstvena organizacija odustaje od kondoma kao učinkovite metode prevencije HIV-a

14.07.2014 13:00

Svjetska zdravstvena organizacija u svojim novim smjernicama o HIV-u napušta upotrebu kondoma kao jedinu metodu zaštite od HIV-a te priznaje kako, unatoč uloženim velikim naporima i financijskim sredstvima, među rizičnim skupinama infekcija ne jenjava već naprotiv postoji epidemija eksplozivnih razmjera, na što smo na ovim stranicama često puta upozoravali. Rizična skupina u kojima infekcija divlja su posebice muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) te su za ovu skupinu uvedene preporuke o novoj preventivnoj metodi: profilaksi antiretroviralnim lijekovima. 

Opširnije »

Legalna pljačka pod krinkom LGBT prava

14.07.2014 10:55

Naš čitatelj, autor sljedećeg video uratka, upozorava na fundamentalnu pogrešku koju smo skloni činiti u raspravi o gay „braku“ i bračnim pravima koja bi navodno trebala uživati dvojica homoseksualaca ili dvije lezbijke u ozbiljnoj vezi. Zbog te fundamentalne pogreške pitanje gay „brakova“ nikako da se skine s dnevnog reda. Pravo pitanje koje je potrebno postaviti jest koja je geneza društvenog prepoznavanja, zakonskog reguliranja i poreznog financiranja određenog društvenog entiteta, bilo da se radi o pojedincu, skupini ili nekoj instituciji, djelatnosti i slično. A geneza je u društvenoj vrijednosti tog entiteta ili općem dobru kojeg taj entitet čini ili predstavlja za društvo. 

 

Opširnije »