Podržite nas!

Svjetska zdravstvena organizacija odustaje od kondoma kao učinkovite metode prevencije HIV-a

14.07.2014 13:00

Svjetska zdravstvena organizacija u svojim novim smjernicama o HIV-u napušta upotrebu kondoma kao jedinu metodu zaštite od HIV-a te priznaje kako, unatoč uloženim velikim naporima i financijskim sredstvima, među rizičnim skupinama infekcija ne jenjava već naprotiv postoji epidemija eksplozivnih razmjera, na što smo na ovim stranicama često puta upozoravali. Rizična skupina u kojima infekcija divlja su posebice muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) te su za ovu skupinu uvedene preporuke o novoj preventivnoj metodi: profilaksi antiretroviralnim lijekovima. 

Opširnije »

Legalna pljačka pod krinkom LGBT prava

14.07.2014 10:55

Naš čitatelj, autor sljedećeg video uratka, upozorava na fundamentalnu pogrešku koju smo skloni činiti u raspravi o gay „braku“ i bračnim pravima koja bi navodno trebala uživati dvojica homoseksualaca ili dvije lezbijke u ozbiljnoj vezi. Zbog te fundamentalne pogreške pitanje gay „brakova“ nikako da se skine s dnevnog reda. Pravo pitanje koje je potrebno postaviti jest koja je geneza društvenog prepoznavanja, zakonskog reguliranja i poreznog financiranja određenog društvenog entiteta, bilo da se radi o pojedincu, skupini ili nekoj instituciji, djelatnosti i slično. A geneza je u društvenoj vrijednosti tog entiteta ili općem dobru kojeg taj entitet čini ili predstavlja za društvo. 

 

Opširnije »

Građanski odgoj i trashmarksizam

12.07.2014 09:50

„Priručnik za nastavnike – pomoć u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja” koji su sastavili aktivisti iz udruga Mreža mladih Hrvatske,Centar za mirovne studije, Gong, Forum za slobodu odgoja, CESI, Documenta i slične toliko izgleda pršti nebulozama da je postao predmet sprdnje hrvatskih blogera. Sudeći tek prema malom broju citata sasvim je jasno da je za dobrobit učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola iznimno važno da se GOO, u ovakvom obliku, nikada ne uvede, ni kao zasebni predmet, ni kao međupredmetni sadržaj. Prenosimo članak koji upozorava da uvođenje GOO od strane ovih aktera znači pranje mozga hrvatskoj djeci nekakvim trashmarksizmom.

Opširnije »

Ministar Mornar sastao se s predstavnicima udruge GROZD

12.07.2014 09:45

Kako je i najavljivao, ministar Mornar sastao se u utorak s predstavnicima udruge roditelja GROZD u vezi preinaka u provođenju zdravstvenog odgoja, prenosi Slobodna Dalmacija i Laudato.hr. Kako je protekao razgovor i koje zahtjeve je postavio GROZD pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Posljedice izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu

11.07.2014 14:50

Još jedan apel saborskim zastupnicima uputila je udruga „U ime obitelji“ u svezi s posljedicama izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu, o čemu se trenutno u Saboru vodi rasprava. Apelu se možete pridružiti i vi, dragi čitatelji, slanjem ovog pisma vašim saborskim zastupnicima. Adrese možete pronaći ako kliknete na njihova imena ovdje ili na imena klubova zastupnika ovdje. Svakako pogledajte i što više dijelite informativni video u kojem građani američke savezne države Massachusetts svjedoče o posljedicama legalizacije homseksualnih brakova.

Opširnije »

Nove upute za zbunjene hrvatske matičare: tko je nevjesta, a tko ženik?

11.07.2014 13:25

Ministarstvo uprave užurbano priprema Postupovnik o sklapanju životnog partnerstva s novim uputama za matičare u kojima mora biti prilagođen tekst koji se koristi pri sklapanju braka za partnere istog spola. Ali neće stati samo na tome, na sličan način morat će biti prilagođeno niz zakona i procedura, kao i službenih formulara, da bi se prilagodilo osobama istog spola koje međusobno sklapaju životno partnerstvo, a po svemu su izjednačeni s bračnim partnerima. Uvođenje roditelja 1 i roditelja 2 slijedi odmah nakon toga….


Opširnije »

Kršćani slastičari prisiljeni praviti gay torte

10.07.2014 18:50

„Sjeverna Irska je jedini dio Velike Britanije u kojoj homoseksualni brak još nije legaliziran. U njoj, ipak, vrijedi Equality law, zakon protiv diskriminacije koji u stvarnosti sve češće diskriminira i to – kršćane.“ Prije svoje posjete Velikoj Britaniji 2010. papa Benedikt XVI. snažno je osudio donošenje zakona o jednakosti ovim riječima: „Učinak nekih odredbi ovog zakona kojemu je cilj jednakost jest nametanje nepravednih ograničenja slobodnom djelovanju vjerskih zajednica u skladu sa svojom vjerom. U nekim aspektima ovaj zakon krši prirodne zakone na kojima se temelji i koji jamče jednakost svih ljudskih bića." Papa Benedikt je bio u pravu, zbog ovog zakona mnogo malih ljudi u Velikoj Britaniji ima problema sa svojim poslovanjem, a najveći je učinak bilo zatvaranje katoličkih agencija za posredovanje pri posvajanju djece. Trenutno je u Hrvatskom saboru u tijeku rasprava o Konačnom prijedlogu zakona o životnom partnerstvu koji je u suprotnosti s ustavnom odredbom o braku kao zajednici žene i muškarca i u suprotnosti sa moralnim shvaćanjima velike većine hrvatskih građana, od kojih veliki broj nisu vjernici. Usvoji li se ovaj zakon, ti će se građani moći pozivati jedino na tu ustavnu odredbu budu li se pred zakonom morali braniti od problema koje će im prouzročiti politička oligarhija.

Opširnije »

Vlada i LGBT udruge vrše pritisak na Sabor

09.07.2014 18:20

„Iz pouzdnog izvora bliskog Vladi doznajemo da će se izglasavanje Baukovog Zakona o životnom partnerstvu odgoditi za jesen. Udruge okupljene u „Inicijativu za životno partnerstvo“, koje su većinom sudjelovale u kampanji pod nazivom “Građani glasaju protiv“ – protiv referenduma o braku, pokrenule su novu kampanju. Svrha ove kampanje je izvršiti pritisak na Sabor, kako bi se Zakon izglasao prije saborske ljetne stanke 15. srpnja.“ – izvješćuje portal Narod.hr. Ovakva sprega vladajućih političara i NGO udruga je krajnje nedopustiva! Sam naziv kaže da su nevladine udruge po definiciji nevladine, a ne vladini sateliti. Što je s milijun građana RH koji su rekli NE takvoj redefiniciji braka i obitelji u hrvatskom društvu i koji prema Ustavu RH imaju veći legitimitet od udruga koje se nikada nisu okušale u demokratskom procesu?

Opširnije »

Akademski pedofili na ljetnim konferencijama: Pedofilija je prirodna i normalna - normalne muškarce uzbuđuju djeca!

09.07.2014 18:15

Za vrijeme i nakon seksualne revolucije u 70-tima i 80-tima Velika Britanija je poput Nizozemske i Njemačke imala razvijenu pedofilsku scenu koja se borila za legalizaciju seksualnih odnosa između odraslih i djece i postizala zapanjujuće uspjehe. O tome smo izvještavali ovdje. Nakon smrti poznatog zabavljača s BBC-a i nagrađivanog „humanitarca“ Jimmyja Savilea i otkrića o nevjerojatno velikom broju žrtava njegovih pedofilskih zločina, Velika Britanija je u šoku i nevjerici radi otkrića pedofilskih zločina i među britanskim političarima. Novinari stoga istražuju sve koji su sudjelovali u pokušajima legalizacije pedofilije u Velikoj Britaniji. Zadnje otkriće koje sablažnjuje jest da akademski pedofili još uvijek aktivno djeluju na ljetnim konferencijama koje se održavaju na uglednim sveučilištima poput Cambridgea te i dalje nižu nevjerojatne uspjehe. Jedan od tih uspjeha je ublažavanje definicija pedofilije kao poremećaja u dijagnostičkom priručniku Američkog psihijatrijskog udruženja.

Opširnije »

Kako mediji promoviraju trgovinu djecom

08.07.2014 19:20

„Maleni Milo u sigurnim je rukama svojih dvojice očeva. Na svijet ga je donijela surogat majka uz koju se na fotografiji vidi i njezin suprug koji je svima bio velika podrška.“ „Ljubav nema boju niti spola ili spolne preferencije. Ljubav je bezuvjetna, zaključili su roditelji“ „Čim sam okinula fotografiju, briznula sam u plač. Zaista se nadam da kroz ove fotografije možete vidjeti duboku ljubav koju smo svi osjetili i za ovu surogat majku i dječakove nove roditelje, napisala je fotografkinja na svojoj FB stranici“ – tako je Večernji list prezentirao kupoprodaju neutješnog novorođenčeta kojeg su izvadili iz utrobe majke i stavili na gola prsa dvojice homoseksualaca, od kojih je jedan otac djeteta. Otac je nastavio zloupotrebljavati dijete za potrebe gay lobija i tako je slika obišla svijet. Na svojim je FB stranicama dozvoljavao samo srceparajuće komentare podrške, a svi negativni i kritični komentari bili su promptno pobrisani.

Opširnije »