Podržite nas!

Što ne znate, a trebate znati o Zakonu o životnom partnerstvu osoba istoga spola?

04.07.2014 08:45

Autor odgovara na 22 pitanja koja se prešućuju i zaobilaze kako bi se bez ozbiljnoga društvenoga dijaloga i suvisloga pravnoga okvira što prije ozakonilo „životno partnerstvo osoba istoga spola“. Petar Radelj neuvijeno, detaljno i dokumentirano, raskrinkava nastanak toga zakona i njegove pogubne posljedice. Čini to odredbama predloženoga zakona, njegovim službenim obrazloženjem, izjavama političkih aktera i odredbama vrjedećega međunarodnoga i hrvatskoga prava. Iz analize proizlazi da je riječ o velesajmu magle, prodaji roga za svijeću, nizu groznih laži i uroti protiv braka, djece i obitelji.

Opširnije »

Homoseksualni parovi neće "posvajati", nego "dobivati" djecu!

03.07.2014 15:50

„Nametne li SDP-ova vlada ovaj zakon, morat ćemo iz Državnog proračuna homoseksualnim parovima omogućiti svečano vjenčanje (samo što se tako ne zove), posvajanje djece (samo što se tako ne zove), umjetnu oplodnju, mirovinu nakon partnerove smrti, nasljeđivanje i promet nekretnina sve bez plaćanja poreza, ukratko duboko štovanje, moralnu potporu i socijalno ohrabrenje – jednom riječju sve ono što ustavni poredak predviđa za potporu obitelji.“ – pročitajte kako će Zakon o životnom partnerstvu promijeniti život matičara, sudaca, socijalnih radnika, liječnika, medicinskih sestara, ali i mnogih drugih kao što su ugostitelji, stanodavci, vlasnici apartmana i obrtnici koji sudjeluju u organizaciji vjenčanja….

Opširnije »

I Makedonija se priprema za ustavnu zaštitu braka

03.07.2014 15:10

Nakon Mađarske, Hrvatske i Slovačke i Makedonija se želi zaštititi od pokušaja homoseksualnog lobija da promijeni  postojeće zakone. Sasvim sigurno će u tome uspjeti jer ustavne amandmane u tu svrhu pokreće vladajuća većina. Treba pozdraviti riječi glasnogovornika vlade Republike Makedonije Aleksandra Gjorgjieva: „Ustavna zaštita i jasna definicija braka omogućit će da se i dalje štite djeca i njihovo pravo na odgoj u obiteljskom okruženju, a glavni su stupovi takvog odgoja roditelji, majka i otac”. Kamo sreće da i Hrvatska ima tako odgovorne i savjesne političare umjesto onih koji trenutno sjede u 7. sazivu Sabora i pred kojima se preko zakonskih vratolomija odvija namjerno i sustavno uništenje i devalorizacija braka i obitelji kao temeljne jedinice društva, dok oni to mirno promatraju i još u tome svojevoljno sudjeluju.

Opširnije »

Francuski socijalisti odustali od uvođenja rodne ideologije u škole

03.07.2014 14:20

Pobjeda nevladine scene u Francuskoj – konzervativne udruge prisilile su ministra obrazovanja  na ukidanje ekstremno dženderističkog programa „ABCD ravnopravnosti“ u francuskim školama. Program je zbog svojih uznemirujućih sadržaja izazivao žestoke reakcije roditeljskih i vjerskih udruga, brojne prosvjede, a često i bojkote nastave.

Opširnije »

Nova prilika za Zdravstveni i Građanski odgoj i obrazovanje

02.07.2014 14:45

Vigilare pozdravlja postojanje sadržaja Građanskog odgoja u hrvatskom školskom sustavu no od novog ministra Mornara i dalje očekuje da ostvari najavljeni dijalog i s predstavnicima građana koje je njegov prethodnik Jovanović šikanirao i više puta izvrijeđao. I dalje su problem akteri koji su predviđeni za provođenje GOO-a:Sastavnice civilnog društva koje su sudjelovale pri izradi plana i programa GOO-a te Priručnika za nastavnike, redom su članice Platforme 112 (GONG, Centar za mirovne studije, CESI, Mreža mladih i dr.), saveza više desetaka liberalnih udruga koje su se izblamirale u literaturi hiperseksualiziranoga četvrtog modula ZO-a s dokazanom pedofilskom pozadinom. Njihovo politikantstvo, agresivno totalitarno ponašanje i opterećenost svjetonazorskim revanšizmom, što se sve plaća proračunskim novcem građana, ograničenja su koja priječe da na objektivan način djeluju „u cilju promicanja i unapređenja ljudskih i građanskih prava te ohrabrivanja i osnaživanja građana i građanki za što aktivniju participaciju u procesima donošenja političkih odluka“, kako stoji u GONG-ovu Statutu.“

Opširnije »

Značajna presuda protiv obavezne kontracepcije, pobačaja i Obamacarea

02.07.2014 12:36

Za razliku od Peđe Grbina i Arsena Bauka koji vjeruju da pravo na priziv savjesti postoji jedino u Južnoafričkoj Republici, Američki je Vrhovni sud odlučio da vjerske slobode spadaju u temeljna ljudska prava i donio presudu protiv kontroverznog federalnog zakona o zdravstvenom osiguranju, popularno zvanom Obamacare.  

Opširnije »

Grbin: Matičari nemaju pravo na priziv savjesti

02.07.2014 08:00

Uskoro počinje teror nad hrvatskim građanima usvajanjem Zakona o životnom partnerstvu kojim se u Hrvatskoj legalizira istospolni „brak“, samo pod drugim nazivom. Matičari neće imati pravo na priziv savjesti, rekao je Peđa Grbin, jer su oni državni službenici. Tvrdi da takvo pravo postoji jedino u Južnoafričkoj Republici.  Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu usvojen je jučer na saborskom Odboru za zakonodavstvo jednoglasno. Što znači da su za prijedlog zakona glasovala i tri zastupnika HDZ-a. Toliko o podršci HDZ-a referendumu o braku. SDP-ova Ingrid Antičević Marinović zahvalila je inicijativi „U ime obitelji“ kao „onima koji su htjeli "osujetiti Vladu u tom obećanju jer su time samo pridonijeli da se stvore uvjeti za donošenje ovog zakona".

Opširnije »

'Queer Barbika' na Štulhoferovoj konferenciji u Dubrovniku

30.06.2014 13:40

Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu!“ izvještava javnost o sadržajima pseudoznanstvenih „naučavanja o dječjoj seksualnosti“ koja su se propagirala na 40. godišnjem okupljanju Međunarodne akademije za seksualna istraživanja (IASR): Konferenciji o seksualnim istraživanjima (Dubrovnik, 25.-28. lipnja 2014.). Okupljanje tih „kinseyevskih“ znanstvenika bilo je u organizaciji domaćeg sina Aleksandra Štulhofera. GI „Ne dirajte djecu“ izvještava o predavanju Kerry H. Robinson, profesorice iz Australije, na temu rušenja dječje heteronormativnosti putem Queer barbika i literature za djecu.

Opširnije »

Intervju Vedran Mornar: Građanski odgoj uvodimo, ali što bi se dogodilo da ga odgodimo

30.06.2014 08:00

Prenosimo intervju iz Novog lista koji je s novim ministrom obrazovanja Vedranom Mornarom vodio novinar Tihomir Ponoš. Sudeći prema isljedničkim pitanjima ideološki potpuno zaslijepljenog novinara, novi ministar nalazi se pod nevjerojatnim pritiscima da se s provedbom i zdravstvenog i građanskog odgoja nastavi što žurnije, i to bez ikakvih preinaka.  Međutim, ni udruge koje štite prava roditelja nemaju namjeru odustati i očekuju od ministra da ostvari s njima najavljeni dijalog. Iz ovog intervjua je jasno kao dan da u ovoj zemlji postoje izrazito žilave i moćne snage kojima su katastrofalno stanje hrvatskog gospodarstva i nagomilani problemi i rak rane hrvatskog školstva potpuno nebitne stavke i jedino što ih zanima su ideološke teme i preodgoj djece i čitavog društva prema destruktivnom liberalnom svjetonazoru.

Opširnije »

Karolina Vidović-Krišto: A što ćemo s Kinseyem?

29.06.2014 10:20

Karolina Vidović-Krišto gostovala je prilikom održavanja tribine Judith Reisman u Splitu na lokalnoj privatnoj televiziji TV Jadran u sklopu koje je informirala javnost zbog čega je pokrenuta Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu“, čime je Hrvatska postala lider globalnog pokreta protiv Kinsey instituta. Karolina Vidović-Krišto uporno ponavlja kako dokazi o tome da se spolni odgoj dr. Aleksandra Štulhofera temelji na kaznenom djelu masovnog silovanja dojenčadi i djece već 70 godina nalaze u knjigama Alfreda Kinseya, te da su dostupni svakome. Pogledajte snimku ove zanimljive emisije.

Opširnije »