Podržite nas!

I Makedonija se priprema za ustavnu zaštitu braka

03.07.2014 15:10

Nakon Mađarske, Hrvatske i Slovačke i Makedonija se želi zaštititi od pokušaja homoseksualnog lobija da promijeni  postojeće zakone. Sasvim sigurno će u tome uspjeti jer ustavne amandmane u tu svrhu pokreće vladajuća većina. Treba pozdraviti riječi glasnogovornika vlade Republike Makedonije Aleksandra Gjorgjieva: „Ustavna zaštita i jasna definicija braka omogućit će da se i dalje štite djeca i njihovo pravo na odgoj u obiteljskom okruženju, a glavni su stupovi takvog odgoja roditelji, majka i otac”. Kamo sreće da i Hrvatska ima tako odgovorne i savjesne političare umjesto onih koji trenutno sjede u 7. sazivu Sabora i pred kojima se preko zakonskih vratolomija odvija namjerno i sustavno uništenje i devalorizacija braka i obitelji kao temeljne jedinice društva, dok oni to mirno promatraju i još u tome svojevoljno sudjeluju.

Opširnije »

Francuski socijalisti odustali od uvođenja rodne ideologije u škole

03.07.2014 14:20

Pobjeda nevladine scene u Francuskoj – konzervativne udruge prisilile su ministra obrazovanja  na ukidanje ekstremno dženderističkog programa „ABCD ravnopravnosti“ u francuskim školama. Program je zbog svojih uznemirujućih sadržaja izazivao žestoke reakcije roditeljskih i vjerskih udruga, brojne prosvjede, a često i bojkote nastave.

Opširnije »

Nova prilika za Zdravstveni i Građanski odgoj i obrazovanje

02.07.2014 14:45

Vigilare pozdravlja postojanje sadržaja Građanskog odgoja u hrvatskom školskom sustavu no od novog ministra Mornara i dalje očekuje da ostvari najavljeni dijalog i s predstavnicima građana koje je njegov prethodnik Jovanović šikanirao i više puta izvrijeđao. I dalje su problem akteri koji su predviđeni za provođenje GOO-a:Sastavnice civilnog društva koje su sudjelovale pri izradi plana i programa GOO-a te Priručnika za nastavnike, redom su članice Platforme 112 (GONG, Centar za mirovne studije, CESI, Mreža mladih i dr.), saveza više desetaka liberalnih udruga koje su se izblamirale u literaturi hiperseksualiziranoga četvrtog modula ZO-a s dokazanom pedofilskom pozadinom. Njihovo politikantstvo, agresivno totalitarno ponašanje i opterećenost svjetonazorskim revanšizmom, što se sve plaća proračunskim novcem građana, ograničenja su koja priječe da na objektivan način djeluju „u cilju promicanja i unapređenja ljudskih i građanskih prava te ohrabrivanja i osnaživanja građana i građanki za što aktivniju participaciju u procesima donošenja političkih odluka“, kako stoji u GONG-ovu Statutu.“

Opširnije »

Značajna presuda protiv obavezne kontracepcije, pobačaja i Obamacarea

02.07.2014 12:36

Za razliku od Peđe Grbina i Arsena Bauka koji vjeruju da pravo na priziv savjesti postoji jedino u Južnoafričkoj Republici, Američki je Vrhovni sud odlučio da vjerske slobode spadaju u temeljna ljudska prava i donio presudu protiv kontroverznog federalnog zakona o zdravstvenom osiguranju, popularno zvanom Obamacare.  

Opširnije »

Grbin: Matičari nemaju pravo na priziv savjesti

02.07.2014 08:00

Uskoro počinje teror nad hrvatskim građanima usvajanjem Zakona o životnom partnerstvu kojim se u Hrvatskoj legalizira istospolni „brak“, samo pod drugim nazivom. Matičari neće imati pravo na priziv savjesti, rekao je Peđa Grbin, jer su oni državni službenici. Tvrdi da takvo pravo postoji jedino u Južnoafričkoj Republici.  Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu usvojen je jučer na saborskom Odboru za zakonodavstvo jednoglasno. Što znači da su za prijedlog zakona glasovala i tri zastupnika HDZ-a. Toliko o podršci HDZ-a referendumu o braku. SDP-ova Ingrid Antičević Marinović zahvalila je inicijativi „U ime obitelji“ kao „onima koji su htjeli "osujetiti Vladu u tom obećanju jer su time samo pridonijeli da se stvore uvjeti za donošenje ovog zakona".

Opširnije »

'Queer Barbika' na Štulhoferovoj konferenciji u Dubrovniku

30.06.2014 13:40

Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu!“ izvještava javnost o sadržajima pseudoznanstvenih „naučavanja o dječjoj seksualnosti“ koja su se propagirala na 40. godišnjem okupljanju Međunarodne akademije za seksualna istraživanja (IASR): Konferenciji o seksualnim istraživanjima (Dubrovnik, 25.-28. lipnja 2014.). Okupljanje tih „kinseyevskih“ znanstvenika bilo je u organizaciji domaćeg sina Aleksandra Štulhofera. GI „Ne dirajte djecu“ izvještava o predavanju Kerry H. Robinson, profesorice iz Australije, na temu rušenja dječje heteronormativnosti putem Queer barbika i literature za djecu.

Opširnije »

Intervju Vedran Mornar: Građanski odgoj uvodimo, ali što bi se dogodilo da ga odgodimo

30.06.2014 08:00

Prenosimo intervju iz Novog lista koji je s novim ministrom obrazovanja Vedranom Mornarom vodio novinar Tihomir Ponoš. Sudeći prema isljedničkim pitanjima ideološki potpuno zaslijepljenog novinara, novi ministar nalazi se pod nevjerojatnim pritiscima da se s provedbom i zdravstvenog i građanskog odgoja nastavi što žurnije, i to bez ikakvih preinaka.  Međutim, ni udruge koje štite prava roditelja nemaju namjeru odustati i očekuju od ministra da ostvari s njima najavljeni dijalog. Iz ovog intervjua je jasno kao dan da u ovoj zemlji postoje izrazito žilave i moćne snage kojima su katastrofalno stanje hrvatskog gospodarstva i nagomilani problemi i rak rane hrvatskog školstva potpuno nebitne stavke i jedino što ih zanima su ideološke teme i preodgoj djece i čitavog društva prema destruktivnom liberalnom svjetonazoru.

Opširnije »

Karolina Vidović-Krišto: A što ćemo s Kinseyem?

29.06.2014 10:20

Karolina Vidović-Krišto gostovala je prilikom održavanja tribine Judith Reisman u Splitu na lokalnoj privatnoj televiziji TV Jadran u sklopu koje je informirala javnost zbog čega je pokrenuta Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu“, čime je Hrvatska postala lider globalnog pokreta protiv Kinsey instituta. Karolina Vidović-Krišto uporno ponavlja kako dokazi o tome da se spolni odgoj dr. Aleksandra Štulhofera temelji na kaznenom djelu masovnog silovanja dojenčadi i djece već 70 godina nalaze u knjigama Alfreda Kinseya, te da su dostupni svakome. Pogledajte snimku ove zanimljive emisije.

Opširnije »

Ujedinjeni narodi donijeli rezoluciju „Zaštita obitelji“

28.06.2014 12:00

Velika pobjeda obiteljskih vrijednosti dogodila se prekjučer u UN-u kada je s 26 glasova „za“, 14 „protiv“ i šest suzdržanih donesena rezolucija „Zaštita obitelji“. Tom se rezolucijom potvrđuje status obitelji kao „prirodne i osnovne jezgre društva“ koja „ima pravo na zaštitu društva i države“, kako stoji u članku 16. Opće deklaracije o ljudskim pravima. Rezoluciji su se protivile SAD i Velika Britanija. Ova se rezolucija smatra “porazom koncepta ‘različitih oblika’ obitelji“. 

Opširnije »

„Mjesta za sat građanskog odgoja nema. Zar da sat matematike ukinemo?“

27.06.2014 08:00

Novi ministar znanosti i obrazovanja barem na početku svog mandata pokazuje kako bi se pravi ministar trebao ponašati. Za razliku od svog prethodnika koji je kaubojski kršio sve zakone, propise, procedure, ustavna načela i odredbe prilikom svake svoje odluke, novi ministar se konzultira sa strukom, uvažava njihovo mišljenje, ozbiljno se bacio na proučavanje sve postojeće dokumentacije vezane za građanski odgoj, od rezultata javne rasprave i vrednovanja dosadašnje eksperimentalne provedbe do nastavnih materijala i njihove recenzije. Njegov prethodnik provodio je svaku javnu raspravu pro forma i bahato nastavljao sve provoditi točno onako kako je on zamislio. Sad se vidi da mjesta za građanski odgoj kao obavezog i zasebnog predmeta jednostavno nema i da je ministar Jovanović po tko zna koji put ravnatelje i nastavnike namjeravao dovesti u nemogući, neizdrživ položaj.

Opširnije »