Podržite nas!

Finska: Redefiniranje braka odbačeno po drugi put

08.07.2014 14:45

I Finska i Sjeverna Irska odbacile su pritiske za ozakonjenjem istospolnog „braka“ i čvrsto stale uz definiciju braka između muškarca i žene. Zašto vladajuća koalicija želi da Hrvatska bude među šačicom zemalja u kojima su elite uspjele nametnuti nešto što je protivno volji i interesu naroda? U Hrvatskoj narod nije bio uspavan već se unatoč medijskoj mašineriji i nevjerojatnim političkim pritiscima i smicalicama izborio za brak između muškarca i žene kao temelj obitelji. Hrvatske „elite“ na odlasku, kompromitirane brojnim skandalima i katastrofalnim gospodarskim rezultatima, pokušavaju izigrati hrvatski narod protuustavnim prijedlogom Zakona o životnom partnerstvu. Unatoč tome što se trendovi u svijetu, kako u istočnim tako i u zapadnim zemljama, okreću u istom smjeru prema kojem je okrenut hrvatski narod.

Opširnije »

UN: Pljesak za inicijativu „U ime obitelji“

08.07.2014 0:30

1. srpnja je u Ujednjenim narodima u Ženevi održana konferencija povodom obilježavanja dvadesete obljetnice međunarodne godine obitelji. Konferenciji je prisustvovalo preko 100 predstavnika različitih organizacija, iz svih krajeva svijeta, koje se bave promicanjem i zaštitom obitelji i obiteljskih vijednosti. Prisustvovali su i predstavnici inicijative „U ime obitelji“ koji su predstavili zalaganja i veliki uspjeh hrvatskih građana u zaštiti obitelji i obiteljskih vrijednosti putem organizacije referenduma o braku. Sudionici konferencije nekoliko su puta pljeskom pozdravili inicijativu, posebice kada su čuli brojke o 6.000 volontera i 750.000 potpisa prikupljenih u samo 15 dana. Hrvatski je primjer inspirirajući i ohrabrujući za sve koji se i u svojim sredinama susreću sa sličnim problemima.

Opširnije »

Zakon o životnom partnerstvu – legalizacija istospolnog braka u RH

05.07.2014 10:15

Cijeli svoj mandat Kukuriku koalicija posvetila je samo jednoj stvari, a to nije oporavak hrvatskog gospodarstva ni bolji život hrvatskih građana i obitelji. Ne, to je destrukcija braka i obitelji putem devalorizacije tih institucija kroz reforme Obiteljskog zakona i uvođenje istospolnog braka i roditeljstva temeljem Zakona o životnom partnerstvu. Posebice Zakonom o životnom partnerstvu država, koju vodi Kukuriku koalicija, odustaje od  od poticanja braka kao društveno vrijedne institucije koju treba štititi i poticati jer daje nove članove društva koje odgaja u najprirodnijem okruženju – jedinom relevantnom za dobrobit djece. Umjesto toga, hrvatski porezni obveznici poticati će putem mirovinskog i zdravstvenog sustava te sustava socijalne skrbi sklapanje društveno nekorisnih zajednica koje se temelje isključivo na seksualnim preferencijama. Financirati će njihove porezne i druge olakšice te uvoz novih članova LGBT zajednice iz inozemstva i njihove beneficije. 

Opširnije »

„U ime obitelji“ Saboru: Odbacite Zakon o životnom partnerstvu!

04.07.2014 15:20

Udruga „U ime obitelji“ uputila je pismo saborskim zastupnicima povodom izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu. Udruga od saborskih zastupnika, kao predstavnika hrvatskih građana, traži da odbace još jedan pokušaj vlade Zorana Milanovića i ministra Arsena Bauka da nametnu zakon suprotan jasno izrečenoj volji birača u nastojanju da redefiniraju brak i obitelj i nastave sa ideološkim podjelama u Hrvatskoj. Na kraju pisma se navodi kako je socijademokratska partija na vlasti izgubila lokalne i europske izbore od stranaka u oporbi, kao i izbore za grad Vukovar, a sva posljednja ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da su predsjednik Vlade i predsjednik Sabora dva najnepopularnija političara u zemlji. Slijedom toga, oni nemaju legitimitet donositi ovako radikalan zakon protivno svjetonazoru velike većine građana Hrvatske.

Opširnije »

Što ne znate, a trebate znati o Zakonu o životnom partnerstvu osoba istoga spola?

04.07.2014 08:45

Autor odgovara na 22 pitanja koja se prešućuju i zaobilaze kako bi se bez ozbiljnoga društvenoga dijaloga i suvisloga pravnoga okvira što prije ozakonilo „životno partnerstvo osoba istoga spola“. Petar Radelj neuvijeno, detaljno i dokumentirano, raskrinkava nastanak toga zakona i njegove pogubne posljedice. Čini to odredbama predloženoga zakona, njegovim službenim obrazloženjem, izjavama političkih aktera i odredbama vrjedećega međunarodnoga i hrvatskoga prava. Iz analize proizlazi da je riječ o velesajmu magle, prodaji roga za svijeću, nizu groznih laži i uroti protiv braka, djece i obitelji.

Opširnije »

Homoseksualni parovi neće "posvajati", nego "dobivati" djecu!

03.07.2014 15:50

„Nametne li SDP-ova vlada ovaj zakon, morat ćemo iz Državnog proračuna homoseksualnim parovima omogućiti svečano vjenčanje (samo što se tako ne zove), posvajanje djece (samo što se tako ne zove), umjetnu oplodnju, mirovinu nakon partnerove smrti, nasljeđivanje i promet nekretnina sve bez plaćanja poreza, ukratko duboko štovanje, moralnu potporu i socijalno ohrabrenje – jednom riječju sve ono što ustavni poredak predviđa za potporu obitelji.“ – pročitajte kako će Zakon o životnom partnerstvu promijeniti život matičara, sudaca, socijalnih radnika, liječnika, medicinskih sestara, ali i mnogih drugih kao što su ugostitelji, stanodavci, vlasnici apartmana i obrtnici koji sudjeluju u organizaciji vjenčanja….

Opširnije »

I Makedonija se priprema za ustavnu zaštitu braka

03.07.2014 15:10

Nakon Mađarske, Hrvatske i Slovačke i Makedonija se želi zaštititi od pokušaja homoseksualnog lobija da promijeni  postojeće zakone. Sasvim sigurno će u tome uspjeti jer ustavne amandmane u tu svrhu pokreće vladajuća većina. Treba pozdraviti riječi glasnogovornika vlade Republike Makedonije Aleksandra Gjorgjieva: „Ustavna zaštita i jasna definicija braka omogućit će da se i dalje štite djeca i njihovo pravo na odgoj u obiteljskom okruženju, a glavni su stupovi takvog odgoja roditelji, majka i otac”. Kamo sreće da i Hrvatska ima tako odgovorne i savjesne političare umjesto onih koji trenutno sjede u 7. sazivu Sabora i pred kojima se preko zakonskih vratolomija odvija namjerno i sustavno uništenje i devalorizacija braka i obitelji kao temeljne jedinice društva, dok oni to mirno promatraju i još u tome svojevoljno sudjeluju.

Opširnije »

Francuski socijalisti odustali od uvođenja rodne ideologije u škole

03.07.2014 14:20

Pobjeda nevladine scene u Francuskoj – konzervativne udruge prisilile su ministra obrazovanja  na ukidanje ekstremno dženderističkog programa „ABCD ravnopravnosti“ u francuskim školama. Program je zbog svojih uznemirujućih sadržaja izazivao žestoke reakcije roditeljskih i vjerskih udruga, brojne prosvjede, a često i bojkote nastave.

Opširnije »

Nova prilika za Zdravstveni i Građanski odgoj i obrazovanje

02.07.2014 14:45

Vigilare pozdravlja postojanje sadržaja Građanskog odgoja u hrvatskom školskom sustavu no od novog ministra Mornara i dalje očekuje da ostvari najavljeni dijalog i s predstavnicima građana koje je njegov prethodnik Jovanović šikanirao i više puta izvrijeđao. I dalje su problem akteri koji su predviđeni za provođenje GOO-a:Sastavnice civilnog društva koje su sudjelovale pri izradi plana i programa GOO-a te Priručnika za nastavnike, redom su članice Platforme 112 (GONG, Centar za mirovne studije, CESI, Mreža mladih i dr.), saveza više desetaka liberalnih udruga koje su se izblamirale u literaturi hiperseksualiziranoga četvrtog modula ZO-a s dokazanom pedofilskom pozadinom. Njihovo politikantstvo, agresivno totalitarno ponašanje i opterećenost svjetonazorskim revanšizmom, što se sve plaća proračunskim novcem građana, ograničenja su koja priječe da na objektivan način djeluju „u cilju promicanja i unapređenja ljudskih i građanskih prava te ohrabrivanja i osnaživanja građana i građanki za što aktivniju participaciju u procesima donošenja političkih odluka“, kako stoji u GONG-ovu Statutu.“

Opširnije »

Značajna presuda protiv obavezne kontracepcije, pobačaja i Obamacarea

02.07.2014 12:36

Za razliku od Peđe Grbina i Arsena Bauka koji vjeruju da pravo na priziv savjesti postoji jedino u Južnoafričkoj Republici, Američki je Vrhovni sud odlučio da vjerske slobode spadaju u temeljna ljudska prava i donio presudu protiv kontroverznog federalnog zakona o zdravstvenom osiguranju, popularno zvanom Obamacare.  

Opširnije »