Podržite nas!

Grbin: Matičari nemaju pravo na priziv savjesti

02.07.2014 08:00

Uskoro počinje teror nad hrvatskim građanima usvajanjem Zakona o životnom partnerstvu kojim se u Hrvatskoj legalizira istospolni „brak“, samo pod drugim nazivom. Matičari neće imati pravo na priziv savjesti, rekao je Peđa Grbin, jer su oni državni službenici. Tvrdi da takvo pravo postoji jedino u Južnoafričkoj Republici.  Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu usvojen je jučer na saborskom Odboru za zakonodavstvo jednoglasno. Što znači da su za prijedlog zakona glasovala i tri zastupnika HDZ-a. Toliko o podršci HDZ-a referendumu o braku. SDP-ova Ingrid Antičević Marinović zahvalila je inicijativi „U ime obitelji“ kao „onima koji su htjeli "osujetiti Vladu u tom obećanju jer su time samo pridonijeli da se stvore uvjeti za donošenje ovog zakona".

Opširnije »

'Queer Barbika' na Štulhoferovoj konferenciji u Dubrovniku

30.06.2014 13:40

Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu!“ izvještava javnost o sadržajima pseudoznanstvenih „naučavanja o dječjoj seksualnosti“ koja su se propagirala na 40. godišnjem okupljanju Međunarodne akademije za seksualna istraživanja (IASR): Konferenciji o seksualnim istraživanjima (Dubrovnik, 25.-28. lipnja 2014.). Okupljanje tih „kinseyevskih“ znanstvenika bilo je u organizaciji domaćeg sina Aleksandra Štulhofera. GI „Ne dirajte djecu“ izvještava o predavanju Kerry H. Robinson, profesorice iz Australije, na temu rušenja dječje heteronormativnosti putem Queer barbika i literature za djecu.

Opširnije »

Intervju Vedran Mornar: Građanski odgoj uvodimo, ali što bi se dogodilo da ga odgodimo

30.06.2014 08:00

Prenosimo intervju iz Novog lista koji je s novim ministrom obrazovanja Vedranom Mornarom vodio novinar Tihomir Ponoš. Sudeći prema isljedničkim pitanjima ideološki potpuno zaslijepljenog novinara, novi ministar nalazi se pod nevjerojatnim pritiscima da se s provedbom i zdravstvenog i građanskog odgoja nastavi što žurnije, i to bez ikakvih preinaka.  Međutim, ni udruge koje štite prava roditelja nemaju namjeru odustati i očekuju od ministra da ostvari s njima najavljeni dijalog. Iz ovog intervjua je jasno kao dan da u ovoj zemlji postoje izrazito žilave i moćne snage kojima su katastrofalno stanje hrvatskog gospodarstva i nagomilani problemi i rak rane hrvatskog školstva potpuno nebitne stavke i jedino što ih zanima su ideološke teme i preodgoj djece i čitavog društva prema destruktivnom liberalnom svjetonazoru.

Opširnije »

Karolina Vidović-Krišto: A što ćemo s Kinseyem?

29.06.2014 10:20

Karolina Vidović-Krišto gostovala je prilikom održavanja tribine Judith Reisman u Splitu na lokalnoj privatnoj televiziji TV Jadran u sklopu koje je informirala javnost zbog čega je pokrenuta Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu“, čime je Hrvatska postala lider globalnog pokreta protiv Kinsey instituta. Karolina Vidović-Krišto uporno ponavlja kako dokazi o tome da se spolni odgoj dr. Aleksandra Štulhofera temelji na kaznenom djelu masovnog silovanja dojenčadi i djece već 70 godina nalaze u knjigama Alfreda Kinseya, te da su dostupni svakome. Pogledajte snimku ove zanimljive emisije.

Opširnije »

Ujedinjeni narodi donijeli rezoluciju „Zaštita obitelji“

28.06.2014 12:00

Velika pobjeda obiteljskih vrijednosti dogodila se prekjučer u UN-u kada je s 26 glasova „za“, 14 „protiv“ i šest suzdržanih donesena rezolucija „Zaštita obitelji“. Tom se rezolucijom potvrđuje status obitelji kao „prirodne i osnovne jezgre društva“ koja „ima pravo na zaštitu društva i države“, kako stoji u članku 16. Opće deklaracije o ljudskim pravima. Rezoluciji su se protivile SAD i Velika Britanija. Ova se rezolucija smatra “porazom koncepta ‘različitih oblika’ obitelji“. 

Opširnije »

„Mjesta za sat građanskog odgoja nema. Zar da sat matematike ukinemo?“

27.06.2014 08:00

Novi ministar znanosti i obrazovanja barem na početku svog mandata pokazuje kako bi se pravi ministar trebao ponašati. Za razliku od svog prethodnika koji je kaubojski kršio sve zakone, propise, procedure, ustavna načela i odredbe prilikom svake svoje odluke, novi ministar se konzultira sa strukom, uvažava njihovo mišljenje, ozbiljno se bacio na proučavanje sve postojeće dokumentacije vezane za građanski odgoj, od rezultata javne rasprave i vrednovanja dosadašnje eksperimentalne provedbe do nastavnih materijala i njihove recenzije. Njegov prethodnik provodio je svaku javnu raspravu pro forma i bahato nastavljao sve provoditi točno onako kako je on zamislio. Sad se vidi da mjesta za građanski odgoj kao obavezog i zasebnog predmeta jednostavno nema i da je ministar Jovanović po tko zna koji put ravnatelje i nastavnike namjeravao dovesti u nemogući, neizdrživ položaj.

Opširnije »

Je li kraj neometanom nametanju ideologije u školama?

27.06.2014 08:00

Udruga Glas roditelja za djecu objavila je priopćenje u kojem navodi da je s njene strane pokrenuta inicijativa za razgovor kod novog ministra znanosti, obrazovanja i sport Vedrana Mornara. Udruge koje su za mandata bivšeg ministra Jovanovića neometano koristile škole za nametanje svoje ideologije digle su se na noge, jer to možda više neće moći činiti kao do sada. Čini se da novi ministar Mornar ne podržava takav totalitaristički pristup, što je jako dobra vijest za hrvatske roditelje, tvrdi GROZD u priopćenju. 

Opširnije »

Zakonom o životnom partnerstvu Kukuriku koalicija grubo krši Ustav RH

25.06.2014 09:30

Jučer je na sjednici vlade prihvaćen Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu i upućen u Sabor. Ministar uprave Arsen Bauk priznao je na sjednici da je jedina razlika ovoga zakona i braka kako je definiran u Obiteljskom zakonu u imenu i u tome što kod životnog partnerstva ne postoji mogućnost posvajanja djece. Način na koji je to govorio, vidno zamuckujući, odaje da je ministar Bauk svjestan kako radi nešto nečasno, tj. da u ime NGO lobija koji djeluje u Hrvatskoj Kukuriku koalicija izigrava volju naroda iskazanu na referendumu 1. prosinca i time krši 1. članak Ustava RH koji govori da vlast u Republici Hrvatskoj pripada narodu, a ne NGO udrugama i interesnim lobijima. Također je dio o nemogućnosti posvajanja djece kod životnog partnerstva laž, o čemu su već upozoravali stručnjaci, a u tekstu koji je nedavno objavio Jutarnji list jasno se navodi da je dugoročni cilj ove vlade da se putem intervencija u Obiteljskom zakonu istospolnim parovima omogući i direktno posvajanje djece bez roditeljske skrbi. Prenosimo priopćenje udruge „U ime obitelji“ u svezi s prihvaćanjem Konačnog prijedloga Zakona o životnom partnerstvu. 

Opširnije »

Aleksandar Štulhofer i ozakonjenje pedofilije u Hrvatskoj

24.06.2014 11:15

Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu“ obavijestila je javnost da se u u Dubrovniku od 25. do 28. lipnja održava konferencija o seksualnim istraživanjima gdje će između ostalih tema raspravljati o „seksualnosti djece“. Domaćin konferencije je Aleksandar Štulhofer, jedan od autora tzv. spolnoga odgoja u RH, koji je ujedno stipendist i suradnik Kinseyjeva instituta. Izražavaju svoju zabrinutost zbog održavanja još jedne konferencije seksologa u Dubrovniku čiji je domaćin suradnik deklariranih pedofila, posebice zbog toga što je na konferenciji predviđen cijeli blok predavanja o dječjoj seksualnosti. Također se pitaju jesu li Dr. Štulhofer, kao neovlašteni sudski vještak, i Zlatarski županijski sud već ozakonili pedofiliju u procesu tijekom kojeg je oslobođen njemački pedofil koji se nalazi u Interpolovoj bazi podataka.

Opširnije »

Poremećena fantazija o promjeni spola

24.06.2014 07:45

Sada kada je istospolni brak legalan u 19 američkih saveznih država, pokušava se ljudima 'prodati' borba za prava transrodnih osoba kao novi pokret u sklopu borbe za ljudska prava.Ovaj zanimljiv tekst u potpunosti opovrgava sladunjave teze iz video uratka u kojem su roditelji vlastito dijete pretvorili u heroja LGBTIQ pokreta. Profesor emeritus dr. McHugh sa sveučilišta Johns Hopkins u Baltimoreu tvrdi kako je rodna disforija psihički problem, koji se ne riješava kirurškim  putem. „Osobama koje misle da su zarobljene u pogrešnom spolu treba pomoći da se prilagode stvarnosti, a ne ih podržavati u njihovim fantazijama. Jer u suprotnom je to kao da ženama koje pate od anoreksije nudimo liposukciju kao rješenje.“ Radi se o istom sveučilištu na kojem je John Money prvi počeo obavljati operacije promjene spola. Upravo su naknadne studije nad istim pacijentima dovele do toga da isto sveučilište – pionir u operacijama promjene spola – takvu praksu napusti kao izrazito štetnu. Kao i u slučaju homoseksualnosti, izgleda da se manipulira osjećajima transeksualnih osoba kako bi u mainstream razmišljanje u potpunosti ušlo shvaćanje kako spol nije nešto bogomdano već u potpunosti ovisi o volji i odabiru čovjeka. 

Opširnije »