Podržite nas!

Je li kraj neometanom nametanju ideologije u školama?

27.06.2014 08:00

Udruga Glas roditelja za djecu objavila je priopćenje u kojem navodi da je s njene strane pokrenuta inicijativa za razgovor kod novog ministra znanosti, obrazovanja i sport Vedrana Mornara. Udruge koje su za mandata bivšeg ministra Jovanovića neometano koristile škole za nametanje svoje ideologije digle su se na noge, jer to možda više neće moći činiti kao do sada. Čini se da novi ministar Mornar ne podržava takav totalitaristički pristup, što je jako dobra vijest za hrvatske roditelje, tvrdi GROZD u priopćenju. 

Opširnije »

Zakonom o životnom partnerstvu Kukuriku koalicija grubo krši Ustav RH

25.06.2014 09:30

Jučer je na sjednici vlade prihvaćen Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu i upućen u Sabor. Ministar uprave Arsen Bauk priznao je na sjednici da je jedina razlika ovoga zakona i braka kako je definiran u Obiteljskom zakonu u imenu i u tome što kod životnog partnerstva ne postoji mogućnost posvajanja djece. Način na koji je to govorio, vidno zamuckujući, odaje da je ministar Bauk svjestan kako radi nešto nečasno, tj. da u ime NGO lobija koji djeluje u Hrvatskoj Kukuriku koalicija izigrava volju naroda iskazanu na referendumu 1. prosinca i time krši 1. članak Ustava RH koji govori da vlast u Republici Hrvatskoj pripada narodu, a ne NGO udrugama i interesnim lobijima. Također je dio o nemogućnosti posvajanja djece kod životnog partnerstva laž, o čemu su već upozoravali stručnjaci, a u tekstu koji je nedavno objavio Jutarnji list jasno se navodi da je dugoročni cilj ove vlade da se putem intervencija u Obiteljskom zakonu istospolnim parovima omogući i direktno posvajanje djece bez roditeljske skrbi. Prenosimo priopćenje udruge „U ime obitelji“ u svezi s prihvaćanjem Konačnog prijedloga Zakona o životnom partnerstvu. 

Opširnije »

Aleksandar Štulhofer i ozakonjenje pedofilije u Hrvatskoj

24.06.2014 11:15

Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu“ obavijestila je javnost da se u u Dubrovniku od 25. do 28. lipnja održava konferencija o seksualnim istraživanjima gdje će između ostalih tema raspravljati o „seksualnosti djece“. Domaćin konferencije je Aleksandar Štulhofer, jedan od autora tzv. spolnoga odgoja u RH, koji je ujedno stipendist i suradnik Kinseyjeva instituta. Izražavaju svoju zabrinutost zbog održavanja još jedne konferencije seksologa u Dubrovniku čiji je domaćin suradnik deklariranih pedofila, posebice zbog toga što je na konferenciji predviđen cijeli blok predavanja o dječjoj seksualnosti. Također se pitaju jesu li Dr. Štulhofer, kao neovlašteni sudski vještak, i Zlatarski županijski sud već ozakonili pedofiliju u procesu tijekom kojeg je oslobođen njemački pedofil koji se nalazi u Interpolovoj bazi podataka.

Opširnije »

Poremećena fantazija o promjeni spola

24.06.2014 07:45

Sada kada je istospolni brak legalan u 19 američkih saveznih država, pokušava se ljudima 'prodati' borba za prava transrodnih osoba kao novi pokret u sklopu borbe za ljudska prava.Ovaj zanimljiv tekst u potpunosti opovrgava sladunjave teze iz video uratka u kojem su roditelji vlastito dijete pretvorili u heroja LGBTIQ pokreta. Profesor emeritus dr. McHugh sa sveučilišta Johns Hopkins u Baltimoreu tvrdi kako je rodna disforija psihički problem, koji se ne riješava kirurškim  putem. „Osobama koje misle da su zarobljene u pogrešnom spolu treba pomoći da se prilagode stvarnosti, a ne ih podržavati u njihovim fantazijama. Jer u suprotnom je to kao da ženama koje pate od anoreksije nudimo liposukciju kao rješenje.“ Radi se o istom sveučilištu na kojem je John Money prvi počeo obavljati operacije promjene spola. Upravo su naknadne studije nad istim pacijentima dovele do toga da isto sveučilište – pionir u operacijama promjene spola – takvu praksu napusti kao izrazito štetnu. Kao i u slučaju homoseksualnosti, izgleda da se manipulira osjećajima transeksualnih osoba kako bi u mainstream razmišljanje u potpunosti ušlo shvaćanje kako spol nije nešto bogomdano već u potpunosti ovisi o volji i odabiru čovjeka. 

Opširnije »

50 nijansi „sigurnog“ sado-mazo seksa koje učenicima preporučuje Planirano roditeljstvo

23.06.2014 11:05

U Americi je nedavno izbio skandal nakon što je tim Live Action-a pro-life aktivistkinje Lile Rose, koja je nedavno gostovala u Hrvatskoj, javnosti objavio još jedan uspješan video snimljen pomoću skrivene kamere u prostorijama Planiranog roditeljstva u Indianapolisu. Na video snimci zaposlenica Planiranog roditeljstva upućuje seksualno neiskusnu 15-godišnjakinju u tajne BDSM seksa te joj objašnjava kako koristiti kožni bič, gdje kupiti seks igračke, kako prikriti ožiljke od ugriza i ostalih povreda, kako pravilno izvoditi analni snošaj itd.

Opširnije »

Šestogodišnju djevojčicu odgajaju kao dječaka jer vjeruju da je transrodna!

22.06.2014 10:55

Još jedan slučaj djeteta koje tvrdi da je suprotnog spola od onog u kojem je rođeno i čiji roditelji su odlučili da je dijete transrodno. Od sada će svoju prekrasnu djevojčicu odgajati kao dječaka, a s vremenom ju početi kljukati hormonima i unakaziti joj tijelo. Zanimljivo da je i ova djevojčica, kao i dječak koju su dvije lezbijke pretvorile u curicu Tammy, rođena gluha. Autor Marcel Holjevac navodi samo dio od bezbroj nelogičnosti rodne teorije. Npr. „normalnu“ djecu od nedavno (pa tako i u Hrvatskoj jer u sklopu zdravstvenog odgoja još uvijek se djecu zbunjuje s rodnom teorijom i djeca uče da su njihova muškost i ženskost društveni konstrukti) „liječi“ od rodnih stereotipa (npr. ružičasto je ra cure, plavo za dječake, lutkice za curice, a autići za dječake). Zbog čega se onda „transrodnoj“ djeci nameću ti isti stereotipi ako je to loš društveni konstrukt?

Opširnije »

Danska prisiljava crkve na homoseksualna vjenčanja

20.06.2014 22:30

Danska je 1989. godine bila „napredna“ pa je postala prva zemlja na svijetu koja je omogućila sklapanje registriranog partnerstva homoseksualnim parovima. Od 1997. homoseksualni parovi su se u Danskoj mogli vjenčati prilikom posebnih obreda blagoslova na kraju redovne službe u crkvi. Pa opet su se neki homoseksualci žalili da su se osjećali kao da žive u Srednjem vijeku dok gay aktivizam nije prisilio sve crkve na kapitulaciju, što se dogodilo prije dvije godine, od kada datira sljedeći tekst. Isti proces se događa i u Hrvatskoj. Žrtve Zakona o životnom partnerstvu i novog Obiteljskog zakona kojima se daju bračna prava homoseksualnim parovima biti će djeca, matičari, vlasnici obrta i apartmana, vjernici i mnogi drugi. Ti zakoni služe jedino tome da se na temelju njih tobože upozorava na diskriminaciju i segregaciju (izrazi poput „Osjećali smo se pomalo kao u Srednjem vijeku…“) jer zahtjevi LGBT udruga nikada ne prestaju dok u potpunosti ne promijene lice društva i svih vjekovnih institucija. Preodgoj djece i društva u cjelini te uništenje Crkve su njihova prava meta. Većina vjernika u Danskoj su luterani (80 posto).Osim Danske, crkve moraju vjenčavati homoseksualce u Islandu i Švedskoj.

Opširnije »

Pismo UNICEF-u: Odbacite Kinsey institut

19.06.2014 09:35

Portal zdravstveniodgoj.com primio je pismo čitateljice koja u potpunosti podržava inicijativu Karoline Vidović Krišto i Judith Reisman da se Kinsey institut ukine akreditacija pri UN-u i savjetodavni status. Međutim, čitateljica se pita što je s UNICEF-om, organizacijom koja također s Kinsey institutom kao savjetnikom za djecu i obitelj zastupa propagandu da su djeca seksualna bića od rođenja. Pošto UNICEF redovito šalje uplatnice građanima za humanitarne akcije, naša je čitateljica tražila očitovanje te organizacije u pogledu nedavnog primanja Kinsey instituta pod okrilje UN-a. Još uvijek nije dobila nikakav odgovor, ali svojim pismom želi potaknuti i druge ljude da na sličan način pišu UNICEF-u. 

Opširnije »

Žena i muškarac - integralna komplementarnost

18.06.2014 16:00

„Bez obzira na stvarne nepravde nanesene ženama u prošlosti, pravednost se ne postiže poricanjem originalnosti žene i jedinstvenosti ženske naravi. Htjeti poreći ili čak dokinuti razlike između žene i muškarca u konačnici znači voditi rat protiv ljudske naravi, kako ženske tako i muške.“ Za razliku od rodnih ideologa, zagovaratelji obitelji zastupaju „integralnu komplementarnost“ muškarca i žene: „Muškarac i žena su posve jednaki po svojoj ljudskosti, po svom dostojanstvu, po svojim pravima, ali su različiti i komplementarni po svom biću. Zagovaratelji obitelji odbijaju svaki spolni šovinizam, bio on muški ili ženski. Nijedan spol nije bolji. Perspektiva integralne komplementarnosti odbija ideju da su razlike između muškarca i žene nevažne ili da moraju biti nadiđene. Isto tako odbijaju ideju komplementarnosti po kojoj bi se značajke podijelile na muškarce i žene na stereotipan način.“

Opširnije »

KONTROVERZA NOVOG OBITELJSKOG ZAKONA Istospolni parovi moći će posvajati djecu

17.06.2014 17:45

Sljedeći tekst iz Jutarnjeg napisan je na temu izjednačavanja izvanbračnih i bračnih zajednica novim Obiteljskim zakonom koji je prošlog tjedna usvojen u Hrvatskom saboru. Tekst je relevantan jer pokazuje koje su prave namjere tog poteza koji se zbio nenadano pod ucjenama koalicijskih partnera iz HNS-a, a to je ostvarivanje političkog cilja HNS-a da istospolni parovi posredno, pozivajući se na diskriminaciju i upirući prstom na vanbračne zajednice, dobiju pravo na posvajanje djece. Činjenica da je tako jedna prevažna odluka – pravo posvajanja djece partnera u izvanbračnim zajednicama – usvojena bez da je prošla javnu raspravu pokazuje koliko je trenutnoj vlasti i hrvatskom društvu općenito stalo do prava djece. Naime, sve dosadašnje promjene u pravcu proširenja prava na posvajanje djece na samce ili proširenja prava izvabračnih zajednica po uzoru na bračne zajednice događale su se s namjerom da se zaštite djeca, kako bi vanbračna djeca imala jednaka prava i zaštitu kao i djeca rođena u braku te kako bi članovi bliže rodbine, koji su samci, mogli posvojiti dijete koje je ostalo bez oba roditelja.

Opširnije »