Podržite nas!

Buđenje neposredne demokracije u Hrvatskoj

14.06.2014 21:10

Na današnji dan, 14. lipnja, prije godinu dana volonteri Građanske inicijative „U ime obitelji“ predali su Hrvatskom saboru Zahtjev za raspisivanje prvog građanskog referenduma kojim se u Ustav Republike Hrvatske unijela odredba da je brak zajednica žene i muškarca. Ovih dana GI „U ime obitelji“ obavijestila je javnost da najesen pokreće novo izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma o promjeni Ustava RH čime bi se unijela načela biranja zastupnika imenom i prezimenom, odnosno preferencijalno glasovanje bez cenzusa i mogućnost glasovanja elektroničkim i dopisnim putem. Time bi svim državljanima Republike Hrvatske bila zajamčena jednaka prava, a građani bi mogli birati zastupnike koji će biti odgovorni njima, a ne stranačkom vodstvu.

Opširnije »

Europska komisija na odlasku stavila veto na inicijativu „One of Us“

13.06.2014 13:50

Europska komisija na odlasku, na čelu sa socijalistom Barrosom, odbila je inicijativu od preko 1,7 milijuna građana koji zahtjevaju da EU prestane koristiti novce poreznih obveznika na sumnjive i zastarjele biotehnološke prakse koje u sebi uključuju uništavanje ljudskih embrija, uključujući financiranje pobačaja u zemljama u razvoju. Barrosova je komisija, vidjevši bitno promijenjenu situaciju u Europskom parlamentu nakon euro izbora, 28. svibnja stavila veto na prijedlog inicijative i time spriječila da se o prijedlogu dalje odlučuje u Europskom parlamentu i Vijeću Europe.


Opširnije »

Jovanović odlazi 1,5 godinu prekasno, šteta je nepopravljiva

12.06.2014 13:50

Odahnuli su jučer u resoru znanosti, a nogometni navijači, sporta kojeg je mrzio, odavna su mu zapjevali „Ministre znaj svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj”, slavilo se jučer najviše u školskim zbornicama…. Odahnuo je i Ustavni sud, prenatrpan zahtjevima za ocjenu ustavnosti Jovanovićevih neustavnih i protuzakonitih odluka. Pravedno je i što ministar Jovanović spremno odlazi doma samo dva dana uoči svjetskog nogomentnog prvenstva u Brazilu kada se zna koliko je direktno, namjerno i maliciozno naštetio interesima hrvatske reprezentacije. O smjeni ministra Jovanovića Andrija Hebrang je rekao: „Revolucija je pojela Jovanovića radi interesa same revolucije“, aludirajući na to da je Jovanović izbačen radi političke ravnoteže i kombinatorike, da bi premijer Milanović prikrio osvetu drugovima koji su se svrstali na stranu Linića. I to nakon što mu se Jovanović toliko besramno ulizivao. Ništa se dakle nije dogodilo radi interesa znanosti, obrazovanja i sporta jer je smjena došla godinu i pol dana prekasno, kao što to tvrdi i predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu „Preporod“ Željko Stipić. Ministar Jovanović praktički je uništio obrazovanje. Za očekivati je da će se onda dogoditi poboljšanja samo utoliko što je „slon u staklarni“ napokon otišao pa neće više biti daljnjih lomova i potresa. Ili se tako bar nadamo….

Opširnije »

Traže li seksualne manjine prava ili povlastice?

11.06.2014 11:15

Ne, nije lako biti pripadnik manjine, biti drukčiji, pokušati se uklopiti, možda biti nešto što nisi. Ali današnji je svijet dosegao krajnje granice osobnih sloboda i više ne prisiljava druge da budu ono što nisu. Svaku manjinu treba poštivati i uvažavati, ali to ne znači da manjine imaju pravo na dodatna prava ili pravo da radikalno mijenjaju ili ukidaju postojeće vrijednosti i zakone koji su na dobrobit sviju.  „Prava manjina često idu samo u jednom smjeru – oduzimanjem prava većini.“ – tvrdi naš čitatelj i smatra da se kod agresivne borbe LGBT zajednice za dodatnim pravima zapravo radi o suvremenom rasizmu.

Opširnije »

Kinsey na ulicama Zagreba – brošura o seksualnom razvoju djeteta dr. Buljan Flander

11.06.2014 08:00

Suradnja s Kinsey institutom po svemu sudeći ostavlja duboke tragove. Nedavno je dr. Gordanu Buljan Flander, ravnateljicu Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i osnivačicu linije pomoći za djecu i roditelje Hrabri telefon, GI „Ne dirajte djecu“ prozvala zbog suradnje s Kinsey institutom tražeći objašnjenje što osoba koja se dugi niz godina bori protiv pedofilije radi na popisu suradnika instituta koji ima mračnu prošlost zlostavljanja na stotine djece nad kojima su provođeni seksualni eksperimenti. Ista inicijativa sada javnosti otvara oči o tome da je dr. Goradana Buljan Flander zajedno s pet ženskih suradnica objavila brošuru o „Seksualnom razvoju djeteta“ u kojoj se navode nevjerojatne stvari o dječjoj masturbaciji: „Kapacitet za masturbaciju javlja se između 1. i 3. godine života.“ „U periodu između 15. i 24. mjeseca života povećava se usmjerenost djece na spolne organe. Samozadovoljavanje je intenzivnije, praćeno ponosom i egzibicionizmom. Iako dječaci prije puberteta nemaju sposobnost ejakulacije, čak i u ovoj ranoj dobi mogu doživjeti orgazam uslijed masturbacije.“

Opširnije »

Ministar Jovanović uništava standard hrvatskih roditelja - akcija GROZD-a protiv novih udžbenika

10.06.2014 15:45

Udruga roditelja GROZD pokrenula je akciju protiv odluke o uvođenju svih novih školskih udžbenika koju je donio ministar Jovanović. Smatraju kako ta odluka nikako nije opravdana u teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi većina roditelja u Hrvatskoj. Odluka je donesena isključivo s ciljem da se pogoduje nakladnicima kojima ne odgovara da se knjige mogu donirati i nasljeđivati, a financijski se svjesno udara na hrvatsku obitelj suprotno čl. 66 Ustava RH koji govori o tome da bi obrazovanje u Hrvatskoj trebalo biti besplatno i svakome dostupno. Od preko stotinu nastavnika raznih struka koji su odgovorili na zamolbu GROZD-a da procijene potrebu uvođenja novih udžbenika, njih četiri petine ocjenjuje da su promjene većinom "kozmetičke" (promijenjen format i dizajn), te da je uvođenje novih udžbenika nepotrebno budući da se još ionako nije promijenio nastavni plan i program.  U nastavku pročitajte što o svemu misli roditelj četvero djece Miljenko Marić.

Opširnije »

Splićani ignorirali gay paradu

09.06.2014 14:50

Ograđujemo se od mrvicu uvredljivog tona koji je prisutan u nekim dijelovima teksta autorice s Tinolovke, ali svakako je vrijedno pažnje istaknuti što su ovih dana organizatori Gay pridea u Splitu, a naročito Novi list, priznali: cilj je gay parade stvoriti ekscese, nerede i incidente. Za to je postojalo brdo indicija prilikom organizacije svih dosadašnjih prideova u Splitu, pa tako i onog najtragičnijeg prvog, čije su slike nažalost obišle svijet.

Opširnije »

Agencija EU za temeljna prava izmišlja žrtve “diskriminacije “LGBT osoba

08.06.2014 14:45

Za nekoliko će mjeseci Agencija EU-a za temeljna prava (FRA) objaviti uznemirujuće izvješće, kojim se potvrđuje da je rasprostranjena diskriminacija homoseksualaca i lezbijki jedan od najvećih problema društva u Europskoj uniji, te da je potrebno provođenje radikalnih zakonodavnih mjera. Budući da „činjenice“ nedostaju, trebalo ih je izmisliti i to tako da se provede „Europska LGBT anketa“ koju provodi Gallup, institut za istraživanje tržišta, u suradnji s kontroverznom LGBT interesnom grupom „ILGA- Europe“. EU će za provođenje ove ankete potrošiti 370.000 eura poreznih obveznika! Koji su kriteriji za provođenje ove ankete? Vrlo upitni i beznadno neznanstveni. Podaci prikupljeni iz službenih izvora (npr. iz policijskih ili sudskih slučajeva) ukazuju na to da su slučajevi diskriminacije na temelju seksualne orijentacije vrlo rijetki, a većina tužbi se odbacuje radi neutemeljenosti.

Opširnije »

Tribina Judith Reisman u Zadru – 2. dio

08.06.2014 11:55

U drugom dijelu tribine otkrilo se nažalost da Aleksandar Štulhofer priprema novi kongres seksologa u Dubrovniku, na kojem će cijeli jedan blok predavanja biti posvećen dječjoj seksualnosti. Thomas Hampson je rekao kako će GI „Ne dirajte djecu“ uskoro objaviti uputstva za roditelje kako bi lakše prepoznali pedofila u svojoj blizini.

Opširnije »

Tribina Judith Reisman u Zadru – 1. dio

08.06.2014 11:51

4. lipnja u dvorani Školskih sestara franjevki u Zadru održana je tribina „Ne dirajte djecu“ i predstavljanje knjige „Seksualna sabotaža“ autorice Judith Reisman, objavljene u nakladi Benedikta. Knjigu su predstavili magistra biologije mr. sc. Zrinka Gregov, voditeljica diplomskog studija Poduzetničkog menadžmenta na veleučilištu Vern, i dr. Ivan Poljaković koji je svoju doktorsku titulu stekao u inozemstvu na području njemačke književnosti i voditelj je i osnivač Centra za strane jezike Filozofskog fakulteta u Zadru. Na tribini su također govorili dr. Judith Reisman, Thomas Hampson, Ksenija Abramović i Karolina Vidović Krišto. Tribina je trajala više od dva sata, bila je iznimno zanimljiva i uspješna, ali većina medija prenijela je sva izlaganja vrlo tendenciozno i potpuno iskrivila dojam o tribini u javnosti. Vjerojatno je ono o čemu se stvarno govorilo na tribini nadilazilo novinarske i intelektualne sposobnosti novinara Slobodne Dalmacije, 24 sata, Večernjeg lista, Jutarnjeg lista i Zadarskog lista jer su se skoncentrirali na „incident“ koji se navodno dogodio tijekom rasprave. Radilo se o provokacijama studenta zadarskog Filozofskog fakulteta, inače aktivista ateističke organizacije Glas razuma i novinara Zadarskog lista Krešimira Bukvića koji se na tribini nije ni predstavio kao novinar. Ali to je već tema za neki drugi tekst.

Opširnije »