Podržite nas!

Splićani ignorirali gay paradu

09.06.2014 14:50

Ograđujemo se od mrvicu uvredljivog tona koji je prisutan u nekim dijelovima teksta autorice s Tinolovke, ali svakako je vrijedno pažnje istaknuti što su ovih dana organizatori Gay pridea u Splitu, a naročito Novi list, priznali: cilj je gay parade stvoriti ekscese, nerede i incidente. Za to je postojalo brdo indicija prilikom organizacije svih dosadašnjih prideova u Splitu, pa tako i onog najtragičnijeg prvog, čije su slike nažalost obišle svijet.

Opširnije »

Agencija EU za temeljna prava izmišlja žrtve “diskriminacije “LGBT osoba

08.06.2014 14:45

Za nekoliko će mjeseci Agencija EU-a za temeljna prava (FRA) objaviti uznemirujuće izvješće, kojim se potvrđuje da je rasprostranjena diskriminacija homoseksualaca i lezbijki jedan od najvećih problema društva u Europskoj uniji, te da je potrebno provođenje radikalnih zakonodavnih mjera. Budući da „činjenice“ nedostaju, trebalo ih je izmisliti i to tako da se provede „Europska LGBT anketa“ koju provodi Gallup, institut za istraživanje tržišta, u suradnji s kontroverznom LGBT interesnom grupom „ILGA- Europe“. EU će za provođenje ove ankete potrošiti 370.000 eura poreznih obveznika! Koji su kriteriji za provođenje ove ankete? Vrlo upitni i beznadno neznanstveni. Podaci prikupljeni iz službenih izvora (npr. iz policijskih ili sudskih slučajeva) ukazuju na to da su slučajevi diskriminacije na temelju seksualne orijentacije vrlo rijetki, a većina tužbi se odbacuje radi neutemeljenosti.

Opširnije »

Tribina Judith Reisman u Zadru – 2. dio

08.06.2014 11:55

U drugom dijelu tribine otkrilo se nažalost da Aleksandar Štulhofer priprema novi kongres seksologa u Dubrovniku, na kojem će cijeli jedan blok predavanja biti posvećen dječjoj seksualnosti. Thomas Hampson je rekao kako će GI „Ne dirajte djecu“ uskoro objaviti uputstva za roditelje kako bi lakše prepoznali pedofila u svojoj blizini.

Opširnije »

Tribina Judith Reisman u Zadru – 1. dio

08.06.2014 11:51

4. lipnja u dvorani Školskih sestara franjevki u Zadru održana je tribina „Ne dirajte djecu“ i predstavljanje knjige „Seksualna sabotaža“ autorice Judith Reisman, objavljene u nakladi Benedikta. Knjigu su predstavili magistra biologije mr. sc. Zrinka Gregov, voditeljica diplomskog studija Poduzetničkog menadžmenta na veleučilištu Vern, i dr. Ivan Poljaković koji je svoju doktorsku titulu stekao u inozemstvu na području njemačke književnosti i voditelj je i osnivač Centra za strane jezike Filozofskog fakulteta u Zadru. Na tribini su također govorili dr. Judith Reisman, Thomas Hampson, Ksenija Abramović i Karolina Vidović Krišto. Tribina je trajala više od dva sata, bila je iznimno zanimljiva i uspješna, ali većina medija prenijela je sva izlaganja vrlo tendenciozno i potpuno iskrivila dojam o tribini u javnosti. Vjerojatno je ono o čemu se stvarno govorilo na tribini nadilazilo novinarske i intelektualne sposobnosti novinara Slobodne Dalmacije, 24 sata, Večernjeg lista, Jutarnjeg lista i Zadarskog lista jer su se skoncentrirali na „incident“ koji se navodno dogodio tijekom rasprave. Radilo se o provokacijama studenta zadarskog Filozofskog fakulteta, inače aktivista ateističke organizacije Glas razuma i novinara Zadarskog lista Krešimira Bukvića koji se na tribini nije ni predstavio kao novinar. Ali to je već tema za neki drugi tekst.

Opširnije »

Izglasan anti-obiteljski zakon ministrice Opačić

07.06.2014 09:00

Unatoč upozorenjima udruga i stručnjaka za obiteljsko pravo u Saboru je danas donesen novi obiteljski zakon ministrice Opačić. Odvjetnik Krešimir Planinić iz udruge „U ime obitelji“ istaknuo je kako novi zakon nije usklađen s Ustavom, a u nekim se dijelovima referira na zakone koji još nisu izglasani, primjerice na Nacrt zakona o životnom partnerstvu. Radi se o prejudiciranju stvari i brak se izjednačava s nečim što brak nije. Zakon je vrlo problematičan u pogledu dodjele i oduzimanja roditeljske skrbi. 

Opširnije »

Ipak nismo seksualna bića od rođenja

06.06.2014 08:03

Jesmo li mi seksualna bića od rođenja ili ipak nismo, pokušao je odgovoriti naš čitatelj. Medicinske spoznaje o razvoju ljudskog tijela kažu da je to nemoguće. Ali kada bi to postala općeprihvaćena istina nekog neoliberalnog pravca u odgoju djece, bili bismo prisiljeni, kao što se trudimo udovoljiti mnogobrojnim drugim dječjim potrebama (za igračkama, knjigama, odjećom, putovanjima, rođendanskim partyjima, slobodnim aktivnostima i slično), brinuti se i o njihovim seksualnim potrebama. Zar smo toliko glupi i zaluđeni da ćemo krenuti tim putem?

Opširnije »

Slovačka Ustavom zaštitila brak kao zajednicu žene i muškarca

05.06.2014 15:10

Kako smo već prethodno najavljivali da će slovački parlament dogovorom ljevice i desnice izglasati ustavnu zaštitu braka, to se jučer i dogodilo. Izglasani ustavni amandman ima i svoje pojašnjenje u kojem se navodi da je time „nemoguće prava i obaveze koji su povezani s brakom prenijeti na bilo što drugo, osim na zakonski priznatu zajednicu muškarca i žene”. Možda bi ovo trebalo poslati našim saborskim zastupnicima koji se unatoč ustavnoj zaštiti braka kao zajednice žene i muškarca koja je izglasana na narodnom referendumu u Hrvatskoj spremaju prava bračne zajednice prenijeti na istospolne zajednice putem Zakona o životnom partnerstvu. Navedeno pojašnjenje pokazuje pravnu apsurdnost smicalica kojima se služi Kukuriku koalicija u nastojanjima da izigra volju naroda.

Opširnije »

Samoprozvani pedofil Matija Babić

05.06.2014 13:08

Nakon uzastopnih napada i izrugivanja s portala Index.hr koji su usmjereni na GI „Ne dirajte djecu“, inicijativa se oglasila priopćenjem i pozvala osnivača Indexa da se jasno opredijeli da li je za ili protiv pedofilije. Nisu prozvali samo njega već i  dr. Gordanu Buljan Flander koja je zajedno sa Štulhoferom slala izvješća Kinsey institutu za potrebe enciklopedijskog prikaza seksualnosti  u Hrvatskoj koje je objavljeno u izdanju Kinsey instituta 2006. godine i koja se nikada nije ogradila od svoje suradnje s tim institutom.

Opširnije »

Ako itko radi štetu Vladi i SDP-u, to je Željko Jovanović

05.06.2014 12:55

Najsvježija izjava ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Željka Jovanovića, o tome da je Slavko Linić “nanio nepopravljivu štetu Vladi, SDP-u i sebi” je svakako zanimljiva kad se promatra iz našeg, prosvjetarskog kuta. Zato ćemo sada, upravo iz tog kuta, proanalizirati tko je sve u protekle dvije i pol kome nanio kakvu i koliku štetu.

Opširnije »

Upoznajte Lilu Rose uživo

05.06.2014 08:10

Oni koji nisu imali priliku prisustvovati predavanjima šarmantne Lile Rose, koja nas je nedavno počastila svojim gostovanjem u Hrvatskoj u sklopu Kulfesta, festivala progresivne kulture koji su organizirali Vigilare i Centar za obnovu kulture (COK), mogu pogledati snimku s njezina predavanja u Splitu od 20. svibnja 2014. Snimka je napravljena za potrebe vjerske emisije „Vidljivi tragovi“ koju emitira lokalna televizija TV Jadran. U prvom dijelu emisije Ivan Mihanović, voditelj ureda udruge Vigilare, govori o tome kako je protekao prvi Kulfest na kojem je predstavljena jedna druga vrsta aktivizma na koju baš nismo navikli u Hrvatskoj, ona koju se veže uz konzervativnu misao.

Opširnije »