Podržite nas!

Protuustavne izjave pravobraniteljice za djecu

30.05.2014 08:10

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić objavila je 28. svibnja  priopćenje osvrćući se na letak GI „Ne dirajte djecu“. Izdvajamo posebice zabrinjavajući dio iz priopćenja: „Inicijative koje u prvi plan stavljaju isključivo pravo roditelja da odlučuju o odgoju djece, predstavljaju i opasnost za djecu jer inzistiraju na 'ružičastoj' predodžbi stvarnosti, u kojoj su sve obitelji kvalitetne i dobre, u kojoj su djeca uvijek i bez iznimke zaštićena u obitelji i institucijama.  Nažalost, nisu". Radi se o skandaloznom protuustavnom napadu na roditeljsko pravo da budu primarni odgajatelji svoje djece, što se nažalost sustavno ponavlja u Republici Hrvatskoj još od kada je ministar Jovanović po prvi puta uveo zdravstveni odgoj na jesen 2012. godine. Takvo što se trenutno pokušava implementirati u hrvatske zakone putem novog obiteljskog zakona ministrice Opačić, a članica radne skupine za izradu tog zakona bila je upravo sadašnja pravobraniteljica za djecu. Nedopustivo je da pravobraniteljica svoj posao čuvateljice interesa i prava djece shvaća na način da u njihovim roditeljima vidi prijetnju i sve roditelje u Hrvatskoj a priori sumnjiči kao devijantnu skupinu. Prenosimo reakciju udruge GROZD.

Opširnije »

Ministar Jovanović u panici

30.05.2014 08:00

Građanska inicijativa „Ne dirajte djecu“ reagirala je na pokušaj ministra Jovanovića da cenzurira njihovu kampanju i tako spriječi da informacije o spolnom odgoju dopru do djece i roditelja. Donosimo i dopis koji je zamjenik ministra Jovanovića Saša Zelenika poslao svim ravnateljima predškolskih ustanova i osnovnih škola u kojem se od njih zatijeva da spriječe podjelu letaka u blizini roditelja i djece. U MZOS-u je očito zavladala prevelika panika kad prisiljavaju ravnatelje na takve akcije, kršeći pri tom ustavna prava roditelja, djece i svih zabrinutih građana na informiranje i slobodu govora. GI „Ne dirajte djecu“ čak razmišlja o podizanju tužbe protiv ministra Jovanovića.

Opširnije »

Dekan medicinskog fakulteta: Uglednu dr. Reisman napadaju samo papige i nekulturni ignoranti

29.05.2014 13:20

Ponovni dolazak Judith Reisman u Hrvatsku izazvao je očekivano buru reakcija. Ministar Jovanović je preko svog zamjenika Saše Zelenike pokušao zaustaviti distribuciju letaka GI „Ne dirajte djecu“ nazvavši ga skandaloznim. Također se oglasila pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić koja je poručila kako sadržaj i poruke letka ugrožavaju djetetovo pravo na zdravlje, znanje i informacije o očuvanju zdravlja, te pravo na zaštitu od seksualnog nasilja. Javila se i grupa studenata Medicinskog fakulteta otvorenim pismom akademskoj zajednici i građanima RH u kojem izražavaju zgražanje što je vodstvo njihova fakulteta opet ugostilo Judith Reisman te se protive održavanju njezinih predavanja u prostorijama Medicinskog fakulteta u Zagrebu. U intervjuu za Jutarnji list dekan Medicinskog fakulteta akademik Davor Miličić mirno i staloženo odgovara zašto voli predavanja dr. Reisman i svojim studentima poručuje da nije problem u Judith Reisman i onome što ona govori već u onima koji pozivaju na linč i progon svojih neistomišljenika.

Opširnije »

S Kamenitih vrata odaslana u svijet rezolucija protiv Kinsey instituta u UN-u

28.05.2014 16:55

Ujedinjeni narodi uistinu su dana 23. travnja 2014. godine u svoje članstvo primili Kinseyjev institut za istraživanje spolnosti, roda i reprodukcije i to bez propitivanja i istrage o njegovim kriminalnim i  pedofilskim temeljima. Tom su institutu  dodijelili poseban savjetodavni položaj čime Kinseyjev institut stječe mogućnost golemog utjecaja na globalnu politiku u pogledu seksualnih i reproduktivnih prava i politika. Kinsey institut imati će, kao i nevladine organizacije, priliku da sudjeluje i oblikuje rezolucije UN-a i njihove programe. Savjetodavni status pri UN-u Kinsey institutu su omogućili delegacija Sjedinjenih Američkih Država pri UN-u, kao i delegacije zemalja Belgije, Izraela, Nizozemske, Finske, Njemačke, Švedske i Švicarske. Ove delegacije očekuju potpuni angažman Kinsey instituta u pružanju podataka i istraživanja koja će se koristiti kao znanstveno opravdanje za promicanje seksualnih i reproduktivnih prava kroz rezolucije i programe UN-a.

Snažna kampanja protiv ove UN-ove odluke krenula je ovih dana upravo iz Zagreba, a danas je s Kamenitih vrata, uz molitvu, odaslana Rezolucija 1. dr. Judith Reisman predsjednicima 192 zemalja članica UN-a protiv Kinsey instituta u UN-u.

Opširnije »

Britanski sud odbio zahtjev slovačkih roditelja da im djecu ne posvoji homoseksualni par

28.05.2014 08:15

Presuda u Londonu: Britanski sud odbio je zahtjev slovačkih roditelja Roma katoličke vjere da im djecu ne posvoji homoseksualni par. Roditelji su se žalili sudu kako je odgoj njihove djece u homoseksualnom okruženju “društveni inženjering” koji će njihovim dječacima oduzeti njihov identitet i stvoriti psihološke poteškoće u kasnijem životu. Socijalna služba roditelje je zbog njihove žalbe nazvala “bigotima”.

Opširnije »

9-godišnjake u Velikoj Britaniji pripremaju za operaciju promjene spola

27.05.2014 16:45

Već smo pisali o tome da postoje centri za transrodno zdravlje u Americi, situirani u glavnim bazama LGBT pokreta - San Franciscu, Bostonu, Seattleu i L.A.-u, u kojima se eksperimentira na djeci zaustavljajući prirodan ulazak u pubertet blokatorima hipotalamusa u dobi od 8 godina. Nakon toga, ukoliko se djeca odluče na promjenu spola, nastavlja se s hormonalnom terapijom koja im omogućuje razvoj sekundarnih spolnih karakteristika suprotnog spola od onog u kom su rođeni. Trenutno se sličan program provodi nažalost i u Velikoj Britaniji, što znači da bi ovakvi drastični postupci mogli postati standardna medicinska praksa. Hoće li u budućnosti liječnici koji su sudjelovali u ovim stravičnim eksperimentima na djeci biti suočeni s tužbama i bijesom nesretnih odraslih muškaraca i žena? Vrijeme će pokazati, ali tijela i životi ove djece-pokusnih kunića biti će nepovratno uništeni.

Opširnije »

U Zagrebu počinje svjetska kampanja protiv zloglasnog Kinsey instituta

26.05.2014 18:25

U Hrvatsku su ponovno stigli Timothy Tate i dr. Judith Reisman. Došli su u sklopu svjetske kampanje "Ne dirajte djecu!", koja sutra kreće upravo iz Hrvatske. Ciljevi ove kampanje su sljedeći: izbaciti Kinsey institut iz članstva u Ujedinjenim narodima,  procesuirati i zatvoriti Kinsey institut, proglasiti cjelokupnu tzv. znanost Kinsey instituta ništavnom.

U nastavku pročitajte dio iz knjige Judith Reisman „Seksualna sabotaža“, koja je u hrvatskom prijevodu objavljena u izdanju naklade Benedikta. Dokazi koje je prikupila Judith Reisman i njeni suradnici o zlostavljanju i silovanju djece od strane zaposlenika Kinsey instituta i pedofila s kojima su surađivali i poticali ih na zlostavljanje biti će temelj za procesuiranje i zatvarnje zločinačkog Kinsey instituta. Sramotno je i nezamislivo da osobe školovane na tom institutu, poput Aleksandra Štulhofera i Amira Hodžića, kroje programe spolnog odgoja za djecu i mlade. To se već jednom mora zaustaviti.

Opširnije »

Građanski odgoj je suvišan

26.05.2014 11:40

Antun Budimir, vjeroučitelj u Osnovnoj školi Josipa Pupačića u Omišu, raščlanio je predloženi plan i program Građanskoga odgoja i obrazovanja i utvrdio da je u dijelu u kojem sadržava općeljudske vrjednote, zasnovane na judeokršćanskim europskim korijenima, on zapravo preslikao sadržaj određenih nastavnih jedinica Katoličkoga vjeronauka, a u dijelu srednjoškolskoga programa tvori paralelizam s čak dva predmeta: Etikom i Politikom i gospodarstvom. Tim se učenicima samo i nepotrebno udvostručuje nastavno gradivo, upozorava Budimir.

 

Opširnije »

I u Hrvatskoj je abortus industrija: znate li da godišnje ubijate deset tisuća djece?!

26.05.2014 08:50

Lila Rose, svjetska aktivistica za zabranu pobačaja, u opsežnom intervjuu za tjednik Globus poručuje: „Ne govorite ženi koja je pobacila: “Ma sve je u redu, to je tvoje pravo, to nije bilo tvoje dijete!” Jer njoj od toga ne može biti bolje. Tako ćete samo delegitimirati njenu bol i njenu patnju.“ Nezaobilazna tema bila je i spolni odgoj djece jer je korijen problema abortusa naš odnos prema seksualnosti. „Mi njegujemo kulturu promiskuiteta, jako izražene seksualnosti, neodgovornog seksualnog ponašanja…“

Opširnije »

U Splitu otvoren gay centar

24.05.2014 21:30

Stranke Kukuriku koalicije ne odustaju od svoje namjere promicanja queer 'kulture' po svim hrvatskim gradovima. Odmah nakon nasilnog uvođenja prideova, na red dolaze noćni klubovi koji postaju mjesta za okupljanje LGBT osoba. Tako se u Splitu od listopada prošle godine svaki mjesec održava PlesnjaQ - party za queer zajednicu - u splitskim klubovima Getto i Kockica. Gradonačelnik Splita iz redova SDP-a Ivo Baldasar već je tijekom kampanje najavljivao otvaranje gay centra što je ovih dana ispunjeno. Centar se nalazi u Tomislavovoj ulici u Splitu, a prostor je osigurao grad Split koji je potpomogao otvorenje s 20.000 kuna. Nakon Splita, LGBT ekspanzija krenula je i na Osijek gdje su krajem prošle godine počeli politički pritisci, i to najviše od strane HNS-a, da se i u tom gradu krene s održavanjem povorka ponosa za gay populaciju. Usprotivili su se mladi HDSSB-a.

Opširnije »