Podržite nas!

Što ne valja s „Jovanovićevim“ Građanskim odgojem

22.05.2014 07:55

Odvjetnik Dario Čehić, čiji je prijedlog za ocjenu ustavnosti odluke o uvođenju zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića Ustavni sud prihvatio i zdravstveni odgoj ukinuo i koji predstavlja oko 600 roditelja koji osporavaju novouvedeni Kurikul ZO, napisao je osvrt o uvođenju predmeta Građanskog odgoja u hrvatske škole. Kao i ostali kritičari, autor ponavlja iste zamjerke koje se mogu svesti na zaključak da jedna uska interesna skupina alternativaca pokušava na radikalan način preodgojiti hrvatsku djecu i usaditi im vrijednosti suprotne vrijednostima njihovih roditelja, suprotne onima koje su uvriježene u „hrvatskom narodu i zapravo u čitavoj tradiciji kršćanske Europe.“ Posebno zanimljivi su financijski pokrovitelji projekta Građanskog odgoja: Ured za udruge Vlade RH, Europska unija, Američko veleposlanstvo i Nizozemsko veleposlanstvo. 

Opširnije »

Judith Reisman ponovno u Hrvatskoj

20.05.2014 11:20

Judith Reisman ponovno dolazi u Hrvatsku!. 24. travnja pokrenuta je službena Facebook stranica građanske inicijative „Ne dirajte djecu!". Na toj stranici navodi se da je inicijativa nastala kada je 5. veljače ove godine Kinsey institut aplicirao za punopravno članstvo pri Ujedinjenim narodima (UN) čime bi trebao postati savjetodavno tijelo pri UN-u - za djecu i obitelj! „Time se institucionalizira seksualizacija djece i otvara put legalizaciji pedofilije. Podsjetimo se, prošle godine je u Brazilu donesen zakon za spuštanje dobne granice za spolne odnose na 12 godina - legaliziran je spolni odnos odraslih s djecom od 12 godina. Trebamo djelovati hitno dok je pedofilija - u većini zemalja svijeta - još uvijek kazneno djelo.“ – navodi se na službenim stranicama GI „Ne dirajte djecu!“

Opširnije »

Intervju s Lilom Rose: Hrvati, ne plašite se pritiska i uključite se u borbu protiv abortusa

20.05.2014 08:10

„Ženama se laže. Feministički pokret je nastao kao reakcija na neravnopravnost žena u društvu, problem koji je doista postojao, a postoji i danas. Međutim, ta se opravdana reakcija pretvorila u stvaranje lažnih ideja koje će ženama donijeti još više potčinjenosti nego ranije. Glavna laž jest predstavljanje abortusa kao “rješenja” koje će ženama donijeti više slobode i prava. Dok je u stvari abortus kršenje elementarnog ljudskog prava na život i oruđe za uspostavljanje još veće represije nad ženama. Oruđe u rukama njihovih poslodavaca koje ih neće promovirati na poslu jer su trudne, njihovih momaka koji će ih ostaviti jer su trudne, profesora koji će ih rušiti na ispitu jer nose dijete. Svi su postali moćniji, ali žene ne. Jer njihova se plodnost promatra kao prijetnja, a ne dar. Trudnoća je “bolest”, a ne dar. I sve to nakon promjena koje su izazvale i feministkinje svojom borbom za “ženska prava”. Žene nisu uspjele. Iznevjerili smo sebe i svoje sestre i trebamo okrenuti tu priču. Reći – čekaj malo, ja ne trebam ubiti svoje dijete da bih ostvarila ono što želim. Ubojstvo nikada ne može biti rješenje i mi zaslužujemo bolje od toga. To treba biti glavna poruka novog feminizma.“ – dio je to odličnog intervjua Gorana Andrijanića s Bitno.net-a s mladom, ali i najutjecajnijom pro-life aktivistkinjom u svijetu Lilom Grace Rose koji prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Suknja za dečke, brada za cure u srednjim školama u Francuskoj

19.05.2014 08:15

U Francuskoj ministarstvo obrazovanja već dulje vrijeme eksperimentira nad učenicima mainstreamizirajući rodnu ideologiju kroz kurikulum o jednakosti u obrazovanju na toliko drastičan način da skandali u školstvu ne jenjavaju. Sada su navodno učenici sami došli na ideju da dečki počnu dolaziti u školu u suknjama za što su odmah dobili blagoslov školskog vodstva i ministarstva obrazovanja. Oni dečki koji su se sramili pokazati svoje noge mogli su doći noseći naljepnice  „Ja se borim protiv seksizma, a ti?“. Zbog protuprosvjeda koje je organizirala „La Manif Pour Tous“ izbile su tučnjave s učenicima pred školama. Na sličan nasilan način reagiraju i učenici u školama u Massachusettsu kada im odrasli pokušavaju otvoriti oči protiv rodne teorije i promicanja homoseksualnosti čemu su konstantno izloženi u školama i vrtićima od najranije životne dobi. Samo je pitanje vremena kada će se slične inicijative pojaviti i u Hrvatskoj od strane nekih „naprednih“ „omladinskih“ udruga.

Opširnije »

Spolna diskriminacija i prije začeća

18.05.2014 10:40

Najprije spol nije nimalo bitan i svi možemo biti ono što sami odaberemo – dečko s vaginom ili Conchita s bradom – pa je onda toliko bitan da se zbog spola vrše genetski pokusi i selekcija željenih od neželjenih embrija. Umjetna oplodnja polako pokazuje svoju pravu namjenu, a neplodnost odavna više nije jedino opravdanje za taj nehumani postupak.

Opširnije »

Nakon zdravstvenog i građanskog, dolazi nam i jezični preodgoj

15.05.2014 17:40

Lezbijski portal Crol.hr s oduševljenjem je prenio tekst o preinakama odnosno silovanju engleskog jezika koje se u američkim državama odvija baš onako kako je to George Orwel opisao u svojoj antiutopiji „1984.“. Upotreba jezika u kontroli uma više je nego očit znak za odbacivanje rodne tj. LGBT i feminističke ideologije koja se putem novogovora pokušava usaditi u svijest ljudi. Tko pristane na ovakve manipulacije, pristaje i na gubitak vlastite slobode i slobode svoje djece jer gdje postoji novogovor, sasvim sigurno je tu negdje i Veliki Brat koji teško da je napredan, tolerantan ili ljubi čovjeka.

Opširnije »

Građanski odgoj isključivo po mjeri „alternativaca“

15.05.2014 17:30

Profesor Ivan Poljaković, ispred udruge Blaženi Ivan Merz, dostavio je primjedbe na Nacrt Nastavnog plana i programa Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovnu i srednju školu u sklopu javne rasprave koje je MZOS raspisalo u trajanju od 25. travnja do 26. svibnja. „Riječ je o nacrtu odgoja za kakvog se zalažu pobornici ljevičarskih i feminističkih skupina, i koji je u suprotnosti sa shvaćanjem velike većine hrvatskih roditelja, te službeno izraženim stajališta svih glavnih društvenih ustanova u Republici Hrvatskoj.“ 

Opširnije »

Ispovijest bivše vlasnice klinike za abortus

15.05.2014 08:20

Ukoliko ste koristili usluge zubara u privatnim ordinacijama, zasigurno ste primjetili da imaju svoje male trikove kako vas zadržati kao mušteriju i kako vas navesti da više potrošite. Oni imaju svoje fiksne i varijabilne troškove i financijske ciljeve kojih se trebaju držati da bi održavali stabilne mjesečne prihode. Isto tako i ginekolozi koji imaju privatnu praksu i vrše abortuse imaju svoje trikove kako se osigurati da se slučajno ne predomislite ili kako više zaraditi ako se radi o kasnijem stadiju trudnoće. Za njih će to značiti zaradu koja će biti proknjižena u narednih mjesec dana, a vama i vašoj obitelji ostati će problemi i teret koji ćete nositi cijeli život. U Hrvatskoj su abortusi biznis koji cvijeta većinom u privatnoj praksi, dok u Americi postoje klinike koje ne skrivaju da su komercijalno orijentirane na pružanje usluga abortusa. Koriste se istim trikovima kao i agenti u telemarketingu. Preobraćenica iz industrije abortusa u ovom tekstu otkriva tko su njihove najslabije žrtve – tinejdžeri i djeca koju se navikava na seks bez predumišljaja još od vrtićke dobi.

Opširnije »

Uključite se i vi u javnu raspravu o Građanskom odgoju

14.05.2014 11:50

Udruga roditelja GROZD podsjeća da je u tijeku javna rasprava o  Građanskom odgoju i obrazovanju koju od 25. travnja do 26. svibnja provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Izrazito je važno da na javnu raspravu stigne što više, pa makar kratkih i jednostavnih reakcija roditelja i ostalih građana vezanih uz pitanje građanskog odgoja, koji nažalost predstavlja novu platformu za nametanje ideologije i preodgoj naše djece.

Opširnije »

Tko je doista pobijedio na Eurosongu?

14.05.2014 08:05

Nastup i pobjeda „bradate pjevačice“, predstavnice Austrije na Eurosongu, razljutio je mnoge, pa tako i jednog našeg čitatelja. Čini se da će mainstreamizacija rodne ideologije biti malo previše za probaviti, ne samo za konzervativce, već i za one liberalnije jer su čak i oni izrazili svoje negodovanje ovim neukusnim pomicanjem granica. Iako su Thomasu Neuwirthu alias Conchiti Wurst čestitali brojni europski političari i svjetski umjetnici, široj publici se većinom nije svidjela transvestijada Eurosonga, posebice stoga jer taj glamurozni show vole gledati mala djeca. Naš čitatelj je dobro primjetio da su upravo djeca glavna meta takvih političko-estradnih eksperimenata….

Opširnije »