Podržite nas!

[VIDEO] - Muškarci i žene su različiti? Ma zamislite...

15.12.2015 19:20

Bitno.net donosi zanimljiv članak i video s predavanja profesora biologije dr. Davida C. Pagea, člana američke Nacionalne akademije znanosti te predsjednika Instituta Whitehead, jednog od najznačajnijih istraživačkih centara na polju mikrobiologije i genetike.  Na TEDx konferenciji dr. Page donosi neke navodno revolucionarne znanstvene spoznaje o tome da muškarci i žene nisu jednaki. I uspoređuje zablude o tome da smo jednaki sa zabludama koje su vladale dok je čovjek vjerovao da je zemlja ravna ploča oko koje se okreće sunce.

Istraživanje Davida Pagea i njegova tima pokazuje kako muškarci imaju 99.9% sličnosti u genetskom zapisu, dok je ta sličnost između muškaraca i žena samo 98.5%, jednako kao između muške osobe i muške čimpanze. Prema tome, svi argumenti rodne teorije nakon ovog otkrića padaju u vodu – ne postoji razlika između spola i roda niti se tzv. rodne uloge mogu objasniti samo kao društveni produkt već je sve uvjetovano biologijom i biološkim procesima koji se odvijaju u ljudima, i to po cijelom tijelu, ne samo u reproduktivnim organima. Što bi značilo, roditelj koji dozvoljava da njegovu djetetu nastavnik u školi prenosi neznanstvene teorije o rodu i spolu, jednak je roditelju koji dopušta da njegovu djetetu objašnjavaju kako je zemlja ravna ploča. 

Opširnije »

Najbolja knjiga o obrani braka: ‘Što je brak?’ dostupna u hrvatskom prijevodu

14.12.2015 11:10

„Otkako je pitanje definicije braka zahvaljujući održanome referendumu u prosincu 2013. došlo u središte pozornosti, gotovo da nije bilo osobe koja se nije našla u situaciji da mora obrazlagati svoj pogled na brak, no problem je u tome što je tako očite stvari na koje smo se navikli često najteže objašnjavati.“ Od danas je u hrvatskim knjižarama dostupna knjiga „Što je brak? Žena i muškarac: Obrana“, po mnogima najkvalitetnije djelo koje se bavi ovom tematikom, autora Sherifa Girgisa, Ryana T. Andersona i Roberta P. Georgea. Knjiga pokriva sva najznačajnija i najkontroverznija pitanja u vezi braka, te stoga pruža pregršt materijala za kvalitetniji dijalog s onima koji se zalažu za njegovu redefiniciju.

Opširnije »

Tyson Fury prijavljen radi “govora mržnje” protiv homoseksualaca – pokrenuta istraga

10.12.2015 21:55

Vjerojatno zbog toga neće ući u izbor za BBC-evu nagradu “Sportaša godine”. Nadamo se da Tyson Fury neće zbog ovoga biti uzdignut kao konzervativni ili kršćanski junak s obzirom na njegove uvredljive komentare o ženama. Međutim, u “naprednoj” Velikoj Britaniji na takve njegove komentare nitko nije reagirao kaznenom prijavom. Zar je postalo zabranjeno iznositi mišljenje o abortusu, homoseksualnosti i pedofiliji? 

Opširnije »

Legalizacija pobačaja utječe na čitavo društvo

10.12.2015 16:05

Centar za nerođeni život Betlehem – Zagreb pokreće „Centar za trudnice“ namjenjen trudnicama i majkama u kriznim situacijama. Trebaju volontere ginekologe, psihologe, medicinske sestre, žene koje imaju iskustvo pobačaja u bilo kojem smislu itd. da bi centar mogao raditi svakodnevno. Pomoći im se može prikupljanjem hrane, kozmetike i pelena za majke i bebe. I sat vremena tjedno je dovoljno za učiniti nešto lijepo za potrebite. Također možete pomoći njihovim malim štićenicima i majkama kupnjom prekrasnih Božićnih ukrasa i jaslica koje izrađuju članovi udruge, kao i kupnjom CD setova s Božićnim pjesmama. Sve informacije pronađite na FB stranici udruge: https://www.facebook.com/betlehem.zagreb/?fref=ts

Opširnije »

Pariška konferencija o klimatskim promjenama počela sa žalopojkama princa Charlesa o „prenapučenoj planeti“

07.12.2015 20:35

U Parizu je 30. studenog započela konferencija UN-a o klimatskim promjenama pod nazivom COP21. Pariški summit o klimi okupio je čak 150 šefova država koji će odlučivati o budućnosti planeta tj. što poduzeti kako bi se spriječilo da globalno zatopljenje prijeđe granicu od 2 stupnja Celzija, nakon čega bi proces zagrijavanja planete postao ireverzibilan i van ljudske kontrole. No, što to točno znači utjecati na proces zagrijavanja planete, znači li to samo ograničenje emisija štetnih plinova ili primjena drugih metoda koje imaju utjecaj na okoliš i ima li to kakve veze s kontrolom rasta stanovništva? Dosadašnje iskustvo s politikom UN-ovih odbora i agencija pokazuje da su već duže vrijeme abortusi, kontracepcija i promidžba LGBT „prava“ uklopljeni u UN-ove ciljeve o održivom razvoju. Početak konferencije o klimatskim promjenama obilježio je govor princa Charlesa o čijim se problematičnim stavovima u vezi prenapučenosti zemlje govori u sljedećem tekstu.

Opširnije »

Pitanje abortusa konačno na Ustavnom sudu

05.12.2015 17:50

Je li to moguće? Ipak se pokrenuo predmet koji u ladicama Ustavnog suda leži već četvrt stoljeća – zahtjev za ocjenom suglasnosti s Ustavom Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece koji je donesen još u jednopartijskom sustavu krajem 70-tih godina prošlog stoljeća. Po tom zastarjelom zakonu se i danas, bez izmjena, regulira cijeli proces prekida trudnoće. Zahtjev za ocjenom ustavnosti podnijela je dr. Ružica Ćavar, koja je prije godinu dana na prosvjedu protiv Vatikanskih ugovora na Cvjetnom trgu u Zagrebu brutalno napadnuta i završila u bolnici.

Opširnije »

Seks-edukatori 'lete van' iz poljskih škola

04.12.2015 18:25

Poljska je uistinu sretna zemlja! Dok dobar dio Hrvatske tjednima strepi hoće li treća opcija, navodno predvođena istinskim vjernicima, omogućiti ostanak na vlasti komunistima koji su gospodarski i svjetonazorski opustošili zemlju, Poljska je dobila vladu koju predvodi stranka koja svoje demokršćanstvo živi i provodi u djelo. Svoju zemlju vraćaju katoličkim korijenima nakon što su birači smjenili prethodnu vladu stranke desnog centra čiji je glavni cilj bila radikalna promjena svjetonazora prema lijevo-liberalnim vrijednostima. Uz nekoliko korupcijskih skandala, prethodna je vlada znatno pogoršala gospodarsku sliku zemlje.

Nažalost, o ovakvoj konzervativnoj (kontra)revoluciji Hrvatska može samo sanjati, ali primarni razlog nije što ne postoje ljudi koji bi ju proveli. U Hrvatskoj, kao nominalno (većinski) katoličkoj zemlji, situacija je vrijednosno takva da mediji s lakoćom lijepe etikete “hrast”, “grozd” i “Željka Markić” upravo onima koje žele eliminirati iz političke utakmice. Političari kršćanskog svjetonazora svoje stavove moraju skrivati kao zmija noge ukoliko žele biti izabrani u Sabor. Ali kako to da medijski propagandisti kod nas s lakoćom ostvaruju svoje ciljeve? Zar nije veći problem u nama biračima što masovno pristajemo na medijsku i političku prljavštinu srameći se svog identiteta i svojih korijena svaki puta kada izađemo na birališta? 

Opširnije »

Naručitelji djeteta prisiljavaju surogat majku da pobaci dijete

02.12.2015 20:05

Slučaj surogatkinje Melisse Cook iz Kalifornije pravi je primjer neopisivih okrutnosti kojima su izložene žene i djeca u nemilosrdnim tržišnim uvjetima koji vladaju u svijetu surogatstva. Onaj koji plaća, naručitelj, može birati što mlađu ženu sa što privlačnijim genetskim materijalom iz koje će izvaditi jajne stanice. Potom prema određenim kriterijima bira surogatkinju koju će moći prisiljavati na sve, pa čak i na abortus. Odbor za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj Vijeća Europe odlučio je do daljnjeg odgoditi razmatranje rezolucije o surogatstvu zbog mogućeg sukoba interesa podnositeljice rezolucije. Još uvijek možete potpisati peticiju za zabranu surogatstva  upućenu Vijeću Europe. 

Opširnije »

Duže od godinu dana bez odluke o Zakonu o životnom partnerstvu

02.12.2015 16:55

Udruga U ime obitelji predala je jučer, 1. prosinca 2015., Ustavnom sudu požurnicu zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola koji je podnijela prije više od godinu dana, a na koju Sud još uvijek nije odgovorio. 

Opširnije »

Koje su tri iznimno bitne povijesne implikacije referenduma o braku u Hrvatskoj?

01.12.2015 13:25

Danas slavimo dvije godine od adventskog referenduma o braku – prvog referenduma u Hrvatskoj kojeg su inicirali sami građani. Jesmo li svjesni koliko bi teže bilo braniti vrijednosti obitelji i braka da se nije dogodio ovaj povijesni referendum? Prisjetimo se kojom stranputicom su otišle Irska i Sjedinjene Američke Države i koliko se sada tamo građani koji brak smatraju zajednicom žene i muškaraca osjećaju u manjini i nezaštićeno. Uz Zakon o životnom partnerstvu, koji je protuustavan i koji krši prava djece zaštićena Unicefovom Konvencijom o pravima djeteta, situacija u Hrvatskoj daleko je od idealne: „Dvije godine nakon vlada zatišje, svojevrsni detant, u stilu, svatko je zauzeo vlastiti prostor, većina je dobila ustavna jamstva, a manjina traži praktični, juridički i pojmovni prostor kako izigrati legalni konstitucionalizam i nastaviti svoju „kontra-revoluciju“ drugim sredstvima.“

Opširnije »