Podržite nas!

U ime obitelji: Neregistrirana udruga bez suglasnosti ministarstva i roditelja provodi obavezni program u školi

21.12.2015 15:10

Udruga „U ime obitelji“ održala je konferenciju za medije o protuzakonitom provođenje projekata pojedinih udruga u školama, na kojoj su sudjelovali gđa. Ivana Penavić, voditeljica projekta “Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece”, g. Ivan Munjin, član Upravnog odbora U ime obitelji, i dr. Tomislav Gojmerac, roditelj i stručni suradnik projekta Roditelji odlučuju.

Opširnije »

Slovenija odlučno odbacila gay brak

21.12.2015 12:00

Svjetski mediji masovno izvješćuju kako su Slovenci na jučerašnjem referendumu odbacili istospolni „brak“ i posvajanje djece od strane istospolnih partnera. Spominju kako je zakon o istospolnom „braku“ odbačen uvjerljivom, gotovo dvotrećinskom većinom od 63% unatoč tome što se radi o najliberalnijoj državi bivše Jugoslavije. No, što je sve zakonom bilo predviđeno? Ono što je već prošlo parlamentarnu proceduru i što je osmislila slovenska ljevica pravi je horor za djecu, ljudska i vjerska prava. 

Opširnije »

Epidemija homoseksualnih silovanja u američkoj vojsci

19.12.2015 14:05

Do 1993. je vladala potpuna zabrana homoseksualcima u američkoj vojsci. Godine 1993. je Clintonova administracija implementirala politiku “Ne pitaj i ne govori” (“Dont Ask, Dont Tell”), koja je dopuštala homoseksualcima da služe u vojsci sve dok svoje seksualne aktivnosti drže privatnima. Međutim, ni to nije bilo dovoljno. Obama je i ovu odredbu maknuo, te je američka vojska postala “gay-friendly”. Kritičari su tvrdili da će to povećati broj homoseksualnih silovanja u oružanim snagama. Kritičari su proglašeni neznalicama i zatucanima. Međutim, prije mjeseca dana APA je objavila studiju čiji rezultati pokazuju da 180.000 vojnika doživljava seksualne napade u vojsci, od kojih 57.750 napada završi s penetracijom, zbog čega seksualno zlostavljani vojnici pate od puno težih simptoma PTSP-a i suicidalnih misli nego oni koji nisu zlostavljani, a bili su na kriznim područjima  poput Iraka i Afganistana. Od nedavno najmoćniju poziciju unutar američke vojske, državnog tajnika za vojsku, obnaša deklarirani homoseksualac Eric Fanning.

Opširnije »

Europski parlament osudio sve oblike surogatstva

18.12.2015 20:00

Čak 421 zastupnik glasovao je za rezoluciju u kojoj se osuđuje praksa surogatstva kao protivna ljudskim pravima. Zastupnici smatraju da je praksu gestacijskog surogatstva potrebno zabraniti. Iako ova rezolucija nije obvezujuća, ona je korak prema usvajanju deklaracija koje imaju za cilj efektivno zabraniti surogatstvo.

Opširnije »

Gay životni stil ispunjen nasiljem – tvrdi američki Centar za kontrolu bolesti

17.12.2015 16:55

Nova studija otkriva kako homoseksualci, lezbijke i biseksualci u nesrazmjerno većem broju od ostatka populacije trpe ili sudjeluju u partnerskom nasilju. I dok će vođe LGBT udruga za sve okriviti homofobiju i društvenu marginalizaciju LGBT osoba, kritičari tvrde „da je sodomija sama po sebi nasilan čin mržnje te da visoke stope nasilja među homoseksualcima ne začuđuju“. Čak i predstavnica lezbijske udruge upozorava na alarmantne stope nasilja među članovima LGBT zajednice, a jedan od razloga zašto se o tome šuti jest što se ne želi ocrniti članove LGBT zajednice ili pridonositi jačanju negativnih stereotipa. 

Opširnije »

Institucionalizirana politička korektnost odgovorna za nekažnjavanje masovnih seksualnih zločina

16.12.2015 13:55

Nekadašnji američki predsjednik George Bush stariji još je 1991. opisao pojam političke korektnosti stvoren u američkom liberalnom okružju kao rezultat pokreta koji “proizlazi iz hvale vrijedne želje da se društvo očisti od krhotina rasizma, seksizma i mržnje”, ali da će istovremeno taj pokret biti odgovoran što će stare predrasude biti zamjenjene novima. Politička korektnost “određuje da su određene teme, određeni govorni izrazi, pa čak i određen govor lica i tijela proskribirani iz javne komunikacije” (George H.W. Bush). Nedavno smo se u to mogli uvjeriti na primjeru Ladislava Ilčića, s čijim riječima se ne moramo slagati, ali isto tako ne možemo pristati na ukidanje nečije slobode izražavanja što indirektno dovodi do cenzure i autocenzure kod većine pojedinaca, političkih stranaka, organizacija i medija u pogledu niza iznimno važnih društvenih pitanja, posebice u kontekstu dugotrajne migrantske krize. Pogledajmo do kuda je dovela zabrana govora o problemima masovne imigracije u društvu u Velikoj Britaniji. Ovo, nažalost, nije jedini primjer u Europi da zbog političke korektnosti i promidžbe ideje multikulturalizma ispaštaju nevine žrtve nasilja.

Opširnije »

[VIDEO] - Muškarci i žene su različiti? Ma zamislite...

15.12.2015 19:20

Bitno.net donosi zanimljiv članak i video s predavanja profesora biologije dr. Davida C. Pagea, člana američke Nacionalne akademije znanosti te predsjednika Instituta Whitehead, jednog od najznačajnijih istraživačkih centara na polju mikrobiologije i genetike.  Na TEDx konferenciji dr. Page donosi neke navodno revolucionarne znanstvene spoznaje o tome da muškarci i žene nisu jednaki. I uspoređuje zablude o tome da smo jednaki sa zabludama koje su vladale dok je čovjek vjerovao da je zemlja ravna ploča oko koje se okreće sunce.

Istraživanje Davida Pagea i njegova tima pokazuje kako muškarci imaju 99.9% sličnosti u genetskom zapisu, dok je ta sličnost između muškaraca i žena samo 98.5%, jednako kao između muške osobe i muške čimpanze. Prema tome, svi argumenti rodne teorije nakon ovog otkrića padaju u vodu – ne postoji razlika između spola i roda niti se tzv. rodne uloge mogu objasniti samo kao društveni produkt već je sve uvjetovano biologijom i biološkim procesima koji se odvijaju u ljudima, i to po cijelom tijelu, ne samo u reproduktivnim organima. Što bi značilo, roditelj koji dozvoljava da njegovu djetetu nastavnik u školi prenosi neznanstvene teorije o rodu i spolu, jednak je roditelju koji dopušta da njegovu djetetu objašnjavaju kako je zemlja ravna ploča. 

Opširnije »

Najbolja knjiga o obrani braka: ‘Što je brak?’ dostupna u hrvatskom prijevodu

14.12.2015 11:10

„Otkako je pitanje definicije braka zahvaljujući održanome referendumu u prosincu 2013. došlo u središte pozornosti, gotovo da nije bilo osobe koja se nije našla u situaciji da mora obrazlagati svoj pogled na brak, no problem je u tome što je tako očite stvari na koje smo se navikli često najteže objašnjavati.“ Od danas je u hrvatskim knjižarama dostupna knjiga „Što je brak? Žena i muškarac: Obrana“, po mnogima najkvalitetnije djelo koje se bavi ovom tematikom, autora Sherifa Girgisa, Ryana T. Andersona i Roberta P. Georgea. Knjiga pokriva sva najznačajnija i najkontroverznija pitanja u vezi braka, te stoga pruža pregršt materijala za kvalitetniji dijalog s onima koji se zalažu za njegovu redefiniciju.

Opširnije »

Tyson Fury prijavljen radi “govora mržnje” protiv homoseksualaca – pokrenuta istraga

10.12.2015 21:55

Vjerojatno zbog toga neće ući u izbor za BBC-evu nagradu “Sportaša godine”. Nadamo se da Tyson Fury neće zbog ovoga biti uzdignut kao konzervativni ili kršćanski junak s obzirom na njegove uvredljive komentare o ženama. Međutim, u “naprednoj” Velikoj Britaniji na takve njegove komentare nitko nije reagirao kaznenom prijavom. Zar je postalo zabranjeno iznositi mišljenje o abortusu, homoseksualnosti i pedofiliji? 

Opširnije »

Legalizacija pobačaja utječe na čitavo društvo

10.12.2015 16:05

Centar za nerođeni život Betlehem – Zagreb pokreće „Centar za trudnice“ namjenjen trudnicama i majkama u kriznim situacijama. Trebaju volontere ginekologe, psihologe, medicinske sestre, žene koje imaju iskustvo pobačaja u bilo kojem smislu itd. da bi centar mogao raditi svakodnevno. Pomoći im se može prikupljanjem hrane, kozmetike i pelena za majke i bebe. I sat vremena tjedno je dovoljno za učiniti nešto lijepo za potrebite. Također možete pomoći njihovim malim štićenicima i majkama kupnjom prekrasnih Božićnih ukrasa i jaslica koje izrađuju članovi udruge, kao i kupnjom CD setova s Božićnim pjesmama. Sve informacije pronađite na FB stranici udruge: https://www.facebook.com/betlehem.zagreb/?fref=ts

Opširnije »