Podržite nas!

Uključite se i vi u javnu raspravu o Građanskom odgoju

14.05.2014 11:50

Udruga roditelja GROZD podsjeća da je u tijeku javna rasprava o  Građanskom odgoju i obrazovanju koju od 25. travnja do 26. svibnja provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Izrazito je važno da na javnu raspravu stigne što više, pa makar kratkih i jednostavnih reakcija roditelja i ostalih građana vezanih uz pitanje građanskog odgoja, koji nažalost predstavlja novu platformu za nametanje ideologije i preodgoj naše djece.

Opširnije »

Tko je doista pobijedio na Eurosongu?

14.05.2014 08:05

Nastup i pobjeda „bradate pjevačice“, predstavnice Austrije na Eurosongu, razljutio je mnoge, pa tako i jednog našeg čitatelja. Čini se da će mainstreamizacija rodne ideologije biti malo previše za probaviti, ne samo za konzervativce, već i za one liberalnije jer su čak i oni izrazili svoje negodovanje ovim neukusnim pomicanjem granica. Iako su Thomasu Neuwirthu alias Conchiti Wurst čestitali brojni europski političari i svjetski umjetnici, široj publici se većinom nije svidjela transvestijada Eurosonga, posebice stoga jer taj glamurozni show vole gledati mala djeca. Naš čitatelj je dobro primjetio da su upravo djeca glavna meta takvih političko-estradnih eksperimenata….

Opširnije »

Mlada američka aktivistica dolazi u Hrvatsku otvoriti raspravu o abortusu

13.05.2014 08:16

Ovo će biti vrlo zanimljiv tjedan! Vigilare organizira Kulfest – festival progresivne kulture u sklopu kojeg će kao ključna gošća sudjelovati mlada Lila Grace Rose, 26-godišnjakinja koja se već od svoje 15.-te godine bori za pravo na život nerođene djece u Americi, užasnuta stravičnom brojkom od 3000 abortusa koji se u toj zemlji obave dnevno.  Na Kulfestu, svojevrsnom festivalu konzervativne misli, Lila Rose će govoriti u subotu navečer u Branimir centru nakon prikazivanja filma o borbi za život u SAD-u. Inače, na jučerašnji datum, 12. svibanj 1978. godine, stupio je na snagu zakon o pobačaju u Hrvatskoj koji je u 36 godina odnio toliko mnogo života i još uvijek pustoši našu naciju. I Lila Rose dobro je upoznata s tim zakonom i želi otvoriti javnu raspravu o tom zastarjelom zakonu kojeg se od vremena komunizma nitko ne usuđuje mijenjati.  Na raspravu su pozvani i predstavnici lijevih i liberalnih udruga kojih je u Hrvatskoj ogroman broj, no nitko od tih aktivista nije želio doći i sudjelovati u raspravi.

Opširnije »

Istine i laži o homoseksualnim vezama: analiza

12.05.2014 14:45

Nešto stariji tekst koji se referira na istraživanja američke obiteljske udruge Family Research Council donosi relevantne podatke o trajnosti i monogamnosti homoseksualnih veza naspram heteroseksualnog braka. Analiza koju je provela udruga Family Research Council temelji se na brojnim američkim i europskim studijama i podacima iz popisa stanovništva. Rezultati analize pokazuju drastične razlike u ponašanju istospolnih i heteroseksualnih partnera u vezi i braku.

Opširnije »

Pravo na posjete istospolnog partnera u bolnici u Hrvatskoj odavno već postoji

12.05.2014 14:31

Još jedna obmana i laž homoseksualnih udruga! Temeljni argument za traženje ozakonjenja istospolnih veza i „brakova“ jest potreba partnera u intimnoj vezi da se međusobno posjećuju u bolnici. Kod manipuliranja osjećajima javnosti ovaj se argument najčešće koristi i javnost, a i same homoseksualce, drži se u uvjerenju kako su međusobni posjeti istospolnih partnera kad jedan od njih završi u bolnici nemogući jer su dozvoljeni samo rodbini i bračnim drugovima. Poslali smo upit i provjerili je li to baš tako. U Hrvatskoj prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata jedino pacijent ima pravo zabraniti drugoj osobi dolazak u bolnicu, a osobe istospolne orijentacije imaju sva prava izjednačena s hetero osobama, pod uvjetom da se pridržavaju kućnog reda zdravstvene ustanove.

Opširnije »

Snimkom vlastitog abortusa zgrozila svijet

09.05.2014 15:38

„Mi smo definitivno za pravo na izbor, ali sve nas je zaprepastio njezin brezbrižan stav i pokušaj da si prigrabi svojih 15 minuta slave,” napisala je Marnie Waynethe na web stranici NeonNettle. „Abortus nije nešto čemu se treba olako pristupati ili što treba slaviti. Za većinu žena radi se o teškoj odluci. Emily se veseli svom abortusu i uživa u tom postupku kao da je dobila termin za manikuru.” 25-godišnja glumica Emily Letts uspjela je ovih dana zgroziti čak i zagovornike abortusa objavivši na Youtubeu snimku svog abortusa. Slučaj je dodatno „glorificirao“ časopis Cosmopolitan koji u svakom broju promiče neobuzdani seks kao da se radi o časopisu za muškarce, a ne za mlade žene, i u kojem se seksualne perverzije poput analnog i sado-mazo seksa pokušavaju prezentirati pod normalno raznim sumnjivim istraživanjima koje časopis financira a provode ih seksolozi poput našeg Aleksandra Štulhofera. Sada je taj časopis krenuo s prezentacijom abortusa kao pozitivnog i 'radosnog' iskustva kojeg se niti jedna žena ne bi trebala sramiti.

Opširnije »

Neuroznanost ne priznaje mogućnost promjene spola

08.05.2014 08:20

Liječnik iz Zagreba, specijalist pedijatrijske neurologije, mr. sc. Tomislav Gojmerac, dr. med., otac petoro djece i stručnjak za razvojnu neurologiju, dostavio je 5. svibnja 2014. Ministarstvu zdravlja u javnu raspravu svoje očitovanje o predloženom Pravilniku o načinu prikupljanja medicinske dokumentacije te utvrđivanju uvjeta i pretpostavki za promjenu spola i/ili života u drugom rodnom identitetu.

Dr. Gojmerac je napisao ovo očitovanje sa željom da Ministarstvo zdravlja poštuje spoznaje neuroznanosti, vladavinu prava, zakonitost pravnoga poretka i javnih postupaka.

Opširnije »

Je li istospolno „roditeljstvo“ zlostavljanje djece?

08.05.2014 08:05

Tekst Roberta Oscara Lopeza, iako dug, iznimno je vrijedan čitanja. Trebao bi otvoriti oči, a prije svega srce, prema onome što proživljavaju djeca koja se nađu u nekom od aranžmana istospolnog „roditeljstva“. Nakon njega bi trebalo prestati s optužbama za homofobiju i jednostavno kod bitke za legalizaciju istospolnog „braka“ preusmjeriti pažnju s potreba homoseksualaca i lezbijki na potrebe djece. Hrvatska nije izuzeta iz ovih preokupacija jer joj prijeti legalizacija istospolnog „roditeljstva“ kroz Zakon o životnom partnerstvu.

Opširnije »

Kada će konačno i Jovanović biti smijenjen

07.05.2014 13:11

Nakon što se u medijima (napokon) otkrilo što je zapravo činio sada već bivši ministar Linić, Milanović ga je odlučio smijeniti. No kakvu još štetu mora učiniti ministar Jovanović da bi bio smijenjen? Zar nije dosta što je najnesposobniji ministar u vladi, što neprestano izdaje akte koji su neustavni i protupravni? Sada, Jovanović, koji je sebe u javnosti predstavlja kao poštenog i beskompromisnog borca za pravdu, mediji su razotkrili u pogodovanju opatijskoj Thalassotherapiji u zamjenu za svoje radno mjesto, a nedavno je u javnost izbila i afera oko pogodovanja Sveučilištu u Rijeci, nakon čega je “beskompromisni” Jovanović tražio javnu ispriku. Više o ovom posljednjem ministrovom ispadu možete pročitati u članku kojeg prenosimo sa portala narod.hr 

Opširnije »

Kupovina djeteta preko zdravstvenog osiguranja za gay muškarce u Quebecu

07.05.2014 08:00

Zabrinjavajuće vijesti stižu iz Kanade. U pokrajini Quebec, u kojoj je sustav javnog zdravstva do sada snosio troškove medicinski potpomognute oplodnje za neplodne žene, neudane žene i lezbijke, pobunili su se muški homoseksualci da je nefinanciranje umjetne oplodnje za muške parove sa surogat-majkom diskriminirajuće. Putem političkog pritiska iznuđeno je da zdravstveno osiguranje od sada pokriva troškove surogat majčinstva za gay muškarce iako zakoni te kanadske pokrajine još uvijek zabranjuju komercijalne dogovore o surogat majčinstvu iz etičkih razloga.

Opširnije »