Podržite nas!

Uhljebio se ministar Jovanović!

05.05.2014 09:11

Nevjerojatno ali istinito! Ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović prijavio se prije više od godinu dana na natječaj za posao na neodređeno vrijeme na Medicinskom fakultetu u Osijeku iako vrši dužnost ministra u Vladi RH i ima osiguran mandat saborskog zastupnika u slučaju da se mora povući s dužnosti. Na tom je natječaju bio jedini kandidat, a ministar tvrdi: „Za natječaj nije trebala suglasnost MZOS-a pa osobno nisam mogao utjecati na izbor kandidata.“ Vrijeme je za reakciju USKOK-a i njihovo očitovanje o tome da li je ministar znanosti mogao ili nije mogao utjecati na izbor samog sebe na radno mjesto unutar resora kojim vlada.

Opširnije »

Odgoj ili preodgoj hrvatskih učenika?

05.05.2014 08:04

Vigilareova analiza trenutne situacije oko uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u u hrvatske osnovne i srednje škole u prvi plan ističe kako akteri koji stoje iza programa GOO imaju potpuno pogrešno razumijevanje demokracije. S obzirom da iza programa stoje udruge iz Platforme 112 koje su svim silama pokušale spriječiti održavanje referenduma o braku te koje podržavaju nastojanja predsjednika RH Ive Josipovića da se izmjenom Ustava građanima bitno ograniči pravo na participiranje u vlasti putem referenduma nameće se pitanje kakvim to vrijednostima ovi akteri mogu podučavati učenike.

Opširnije »

Zabranjuje li Google pro-life reklame?

02.05.2014 16:24

Na internetu se vodi žestoka kampanja protiv kriznih centara za trudnice koji nude alternativu abortusu. Kampanju su pokrenule vodeće pro-abortivne organizacije koje vrše pritisak na Google i druge popularne tražilice da blokiraju oglašavanje takvih centara i tako onemoguće da trudnice koje se nalaze u teškim životnim situacijama pronađu adekvatnu pomoć. Jesu li u tome uspjeli ili nisu, nije još sasvim jasno, no bilo kako bilo, korisno je potpisati peticiju koja je pokrenuta prema Google-u kako bi se zaštitio rad pro-life centara, njihove korisnice i nerođene bebe. Peticiju možete potpisati ovdje. Peticiju je u kratkom vremenu već potpisalo oko 25 000 osoba.

Opširnije »

Tri lezbijke i jedno dijete

02.05.2014 08:10

Zašto bi dijete imalo samo dvije majke kada može imati tri? Predstavljamo prvi lezbijski trio koji se odlučio vjenčati i podizati djecu. Svaki komentar je suvišan. Čitajući članak nemoguće je ne zapitati se kako to da je kod lezbijki moguća ovakva tradicionalna raspodjela rodnih uloga, a inače se djeci u Jovanovićevom zdravstvenom i građanskom odgoju ispire mozak time da se radi o diskriminaciji ukoliko muškarac i žena na sličan način raspodjele rodne uloge? 

Opširnije »

Hollywood trese pedofilski skandal homoseksualonog lobija

30.04.2014 19:15

Režiser i producent filmova „X-Men“ i „Walkyrie“ Bryan Singer nalazi se po drugi puta pod optužbama za zlostavljanje maloljetnika. To podsjeća na optužbe nekadašnjeg dječjeg glumca Coreya Feldmana koji je prošle godine tvrdio da je „homoseksualno zlostavljanje u Hollywoodu vrlo rašireno te da je čak i sustavno i institucionalizirano.“ U sljedećem tekstu autor analizira poznate slučajeve pedofilskih zlostavljanja među gay aktivistima koji ne samo da su prošli nekažnjeno već su seksualni predatori i oni koji ih pokrivaju nagrađeni od strane liberalnog američkog društva.

Opširnije »

Razotkrivanje kontrole rasta stanovništva na primjeru Tanzanije

30.04.2014 08:15

Strategija napada protivnika inicijative „One of Us“, primjerice Edite Estrele i Hannesa Swobode, jest širenje bojazni da će ta inicijativa značiti prestanak financiranja programa zaštite majki i dovesti do veće smrtnosti majki u nerazvijenim dijelovima svijeta. Kako tvrdi Edite Estrela, sve međunarodne organizacije koje pružaju usluge abortusa ili savjetuju majke na abortus pružaju i puno širi raspon temeljnih usluga zdravstvene zaštite majki i djeteta. Iz sljedećeg teksta, koji razotkriva na koji način USAID provodi kontrolu rasta stanovništva u Tanzaniji, jasno je vidljivo kako programi inozemne pomoći koji se tiču reproduktivnog zdravlja žena podrazumijevaju jedino pristup abortusu, kontracepciji i sterilizaciji dok se očajnički vapaji za čistom vodom, hranom, sanitetskim čvorovima i osnovnom zdravstvenom zaštitom ljudi u Tanzaniji većinom ignoriraju. Organizacije o kojima govori Edite Estrela ni najmanje ne zanima što djeca u Africi umiru od gladi – njihovo je rješenje i jedini cilj ubijanje nerođenih. 

Opširnije »

Kakve veze imaju izbori za EU parlament i ZO?

29.04.2014 08:13

Bliži se mjesec svibanj u kojem će Hrvati po drugi puta glasovati o tome tko će sjediti u euro parlamentu i sudjelovati u donošenju rezolucija i zakona prema kojima će se krojiti zakoni u svim zemljama članicama. Prošle godine je izlazak Hrvata bio rekordno nizak, čak i za europske prilike. Hrvati izgleda uopće nisu svijesni koliko su ti izbori bitni niti što naši zastupnici tamo rade. Naš portal je redovito nastojao informirati čitatelje o izvješćima Estrela, Lunacek i Zuber i inicijativi One of us. Većina inicijativa koje se pretvaraju u zakone u euro parlamentu financirana je od strane moćnih lobija koji financiraju LGBT udruge, organizacije koje promiču seksualni odgoj djece i usluge abortusa širom svijeta.

Opširnije »

Otvorena javna rasprava o Građanskom odgoju i obrazovanju

28.04.2014 15:30

Ministar Jovanović je već mnogo puta dokazao nestručnost i nesposobnost svojim neustavnim i protupravnim aktima pa je i kod uvođenja "Građanskog odgoja i obrazovanja" postupao na svoj način. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske otvorilo je javnu raspravu o Nacrtu Nastavnog plana i programa Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovnu i srednju školu no zakon nema materijalnu zakonsku osnovu, odnosno ni jednim zakonom nije predviđeno da Građanski odgoj bude "obvezatan predmet". Također, nigdje nema podataka tko je sastavi Nacrt, ni tko će i do kada, odgovoriti na prijedloge i primjedbe u ovoj javnoj raspravi. Ovo su samo neki od formalnih propusta, a o drugim propustima kao i sadržajnim nedostacima možete pročitati u članku u nastavku.

Opširnije »

Nova rubrika - Građanski odgoj

28.04.2014 15:15

Poštovani čitatelji,

poučeni lošim iskustvima sa „proizvodima“ koji izlaze iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod vodstvom ministra Jovanovića, uredništvo portala zdravstveniodgoj.com, odlučilo je uključiti se u javnu raspravu o uvođenju tzv. „Građanskog odgoja i obrazovanja“ (GOO) u naše škole.  GOO će se početi predavati kao obavezan predmet u osnovnim i srednjim školama, počevši od sljedeće školske godine (2014/2015).  Javna rasprava otvorena je od 25.04.2014. do 26.05.2014. na stranicama MZOS-a. Primjedbe i prijedlozi za internetsku javnu raspravu šalju se putem elektroničke pošte, isključivo  na priloženom obrascu na adresu javnarasprava-gradjanskioo@mzos.hr.

Opširnije »

Najnesposobniji ministar u Vladi

24.04.2014 09:45

Prenosimo članak sa portala „nastavnici.org“ u kojem su sakupljeni svi akti ministra Jovanovića koji su do sada proglašeni protupravnim ili neustavnim . Prema mjerilima Ustavnog suda čak 87 akata ministra Jovanovića može se smatrati neustavnim. Ako to nije knjiški primjer nesposobnosti, onda ne znamo što je, a takvo ministarstvo sljedeće školske godine planira uvesti "građanski odgoj" kao novi školski predmet.

Opširnije »