Podržite nas!

Neuroznanost ne priznaje mogućnost promjene spola

08.05.2014 08:20

Liječnik iz Zagreba, specijalist pedijatrijske neurologije, mr. sc. Tomislav Gojmerac, dr. med., otac petoro djece i stručnjak za razvojnu neurologiju, dostavio je 5. svibnja 2014. Ministarstvu zdravlja u javnu raspravu svoje očitovanje o predloženom Pravilniku o načinu prikupljanja medicinske dokumentacije te utvrđivanju uvjeta i pretpostavki za promjenu spola i/ili života u drugom rodnom identitetu.

Dr. Gojmerac je napisao ovo očitovanje sa željom da Ministarstvo zdravlja poštuje spoznaje neuroznanosti, vladavinu prava, zakonitost pravnoga poretka i javnih postupaka.

Opširnije »

Je li istospolno „roditeljstvo“ zlostavljanje djece?

08.05.2014 08:05

Tekst Roberta Oscara Lopeza, iako dug, iznimno je vrijedan čitanja. Trebao bi otvoriti oči, a prije svega srce, prema onome što proživljavaju djeca koja se nađu u nekom od aranžmana istospolnog „roditeljstva“. Nakon njega bi trebalo prestati s optužbama za homofobiju i jednostavno kod bitke za legalizaciju istospolnog „braka“ preusmjeriti pažnju s potreba homoseksualaca i lezbijki na potrebe djece. Hrvatska nije izuzeta iz ovih preokupacija jer joj prijeti legalizacija istospolnog „roditeljstva“ kroz Zakon o životnom partnerstvu.

Opširnije »

Kada će konačno i Jovanović biti smijenjen

07.05.2014 13:11

Nakon što se u medijima (napokon) otkrilo što je zapravo činio sada već bivši ministar Linić, Milanović ga je odlučio smijeniti. No kakvu još štetu mora učiniti ministar Jovanović da bi bio smijenjen? Zar nije dosta što je najnesposobniji ministar u vladi, što neprestano izdaje akte koji su neustavni i protupravni? Sada, Jovanović, koji je sebe u javnosti predstavlja kao poštenog i beskompromisnog borca za pravdu, mediji su razotkrili u pogodovanju opatijskoj Thalassotherapiji u zamjenu za svoje radno mjesto, a nedavno je u javnost izbila i afera oko pogodovanja Sveučilištu u Rijeci, nakon čega je “beskompromisni” Jovanović tražio javnu ispriku. Više o ovom posljednjem ministrovom ispadu možete pročitati u članku kojeg prenosimo sa portala narod.hr 

Opširnije »

Kupovina djeteta preko zdravstvenog osiguranja za gay muškarce u Quebecu

07.05.2014 08:00

Zabrinjavajuće vijesti stižu iz Kanade. U pokrajini Quebec, u kojoj je sustav javnog zdravstva do sada snosio troškove medicinski potpomognute oplodnje za neplodne žene, neudane žene i lezbijke, pobunili su se muški homoseksualci da je nefinanciranje umjetne oplodnje za muške parove sa surogat-majkom diskriminirajuće. Putem političkog pritiska iznuđeno je da zdravstveno osiguranje od sada pokriva troškove surogat majčinstva za gay muškarce iako zakoni te kanadske pokrajine još uvijek zabranjuju komercijalne dogovore o surogat majčinstvu iz etičkih razloga.

Opširnije »

HKDPD zabrinut zbog uvođenja građanskog odgoja

06.05.2014 09:45

Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika u svojoj izjavi o GOO-u izrazilo je nezadovoljstvo načinom na koji se uvodi program građanskog odgoja u škole. Prvenstveno ih smeta odnos Ministarstva obrazovanja i AZOO-a prema nastavnicima, ignoriranje peticija udruge Nastavnici organizirano i odsutstvo bilo kakve komunikacije s nastavnicima kod pripreme i uvođenja novih predmeta i nastavnih sadržaja u škole. Nastavnici su i ovog puta još jednom stavljeni u inferiornu poziciju prema udrugama civilnog društva čiji članovi većinom nemaju kompetencije za rad u školi i kreiranje nastavnih sadržaja. Lako je moguće da će doći do apsurdne situacije da će se od prosvjetnih djelatnika tražiti licenca za rad u školi, dok će ljudi iz udruga, bez stručnih pedagoških znanja, kreirati školske programe i obučavati nastavnike i učenike bez ikakve licence.

Opširnije »

Mogu li se zakonom izliječiti psihički problemi?

05.05.2014 09:55

Na adresu portala zdravstveniodgoj.com stigao je prilog javnoj raspravi o nacrtu Pravilnika o načinu prikupljanja medicinske dokumentacije te utvrđivanju uvjeta i pretpostavki za promjenu spola i/ili života u drugom rodnom identitetu koju je ministar zdravlja Rajko Ostojić prvotno raspisao za razdoblje od 3. do 18. travnja, ali je nakon upozorenja od strane povjerenice za informiranje morao produljiti javnu raspravu na zakonom propisanih 30 dana. Novi rok za slanje priloga javnoj raspravi ističe 5. svibnja 2014. Iz priloga o nacrtu Pravilnika autora Petra Radelja evidentno je da i ministarstvo zdravlja ministra Ostojića u svemu slijedi praksu nepoštivanja zakona i propisa RH te ustavnog poretka koju je u Hrvatsku uveo i zdušno provodi ministar obrazovanja Željko Jovanović. Umjesto poštivanja zakona, zakoni i ustavni poredak se revolucionarno gaze kako bi se što prije udovoljilo apsurdnim zahtjevima LGBT udruga.

Opširnije »

Uhljebio se ministar Jovanović!

05.05.2014 09:11

Nevjerojatno ali istinito! Ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović prijavio se prije više od godinu dana na natječaj za posao na neodređeno vrijeme na Medicinskom fakultetu u Osijeku iako vrši dužnost ministra u Vladi RH i ima osiguran mandat saborskog zastupnika u slučaju da se mora povući s dužnosti. Na tom je natječaju bio jedini kandidat, a ministar tvrdi: „Za natječaj nije trebala suglasnost MZOS-a pa osobno nisam mogao utjecati na izbor kandidata.“ Vrijeme je za reakciju USKOK-a i njihovo očitovanje o tome da li je ministar znanosti mogao ili nije mogao utjecati na izbor samog sebe na radno mjesto unutar resora kojim vlada.

Opširnije »

Odgoj ili preodgoj hrvatskih učenika?

05.05.2014 08:04

Vigilareova analiza trenutne situacije oko uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u u hrvatske osnovne i srednje škole u prvi plan ističe kako akteri koji stoje iza programa GOO imaju potpuno pogrešno razumijevanje demokracije. S obzirom da iza programa stoje udruge iz Platforme 112 koje su svim silama pokušale spriječiti održavanje referenduma o braku te koje podržavaju nastojanja predsjednika RH Ive Josipovića da se izmjenom Ustava građanima bitno ograniči pravo na participiranje u vlasti putem referenduma nameće se pitanje kakvim to vrijednostima ovi akteri mogu podučavati učenike.

Opširnije »

Zabranjuje li Google pro-life reklame?

02.05.2014 16:24

Na internetu se vodi žestoka kampanja protiv kriznih centara za trudnice koji nude alternativu abortusu. Kampanju su pokrenule vodeće pro-abortivne organizacije koje vrše pritisak na Google i druge popularne tražilice da blokiraju oglašavanje takvih centara i tako onemoguće da trudnice koje se nalaze u teškim životnim situacijama pronađu adekvatnu pomoć. Jesu li u tome uspjeli ili nisu, nije još sasvim jasno, no bilo kako bilo, korisno je potpisati peticiju koja je pokrenuta prema Google-u kako bi se zaštitio rad pro-life centara, njihove korisnice i nerođene bebe. Peticiju možete potpisati ovdje. Peticiju je u kratkom vremenu već potpisalo oko 25 000 osoba.

Opširnije »

Tri lezbijke i jedno dijete

02.05.2014 08:10

Zašto bi dijete imalo samo dvije majke kada može imati tri? Predstavljamo prvi lezbijski trio koji se odlučio vjenčati i podizati djecu. Svaki komentar je suvišan. Čitajući članak nemoguće je ne zapitati se kako to da je kod lezbijki moguća ovakva tradicionalna raspodjela rodnih uloga, a inače se djeci u Jovanovićevom zdravstvenom i građanskom odgoju ispire mozak time da se radi o diskriminaciji ukoliko muškarac i žena na sličan način raspodjele rodne uloge? 

Opširnije »