Podržite nas!

Nova rubrika - Građanski odgoj

28.04.2014 15:15

Poštovani čitatelji,

poučeni lošim iskustvima sa „proizvodima“ koji izlaze iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod vodstvom ministra Jovanovića, uredništvo portala zdravstveniodgoj.com, odlučilo je uključiti se u javnu raspravu o uvođenju tzv. „Građanskog odgoja i obrazovanja“ (GOO) u naše škole.  GOO će se početi predavati kao obavezan predmet u osnovnim i srednjim školama, počevši od sljedeće školske godine (2014/2015).  Javna rasprava otvorena je od 25.04.2014. do 26.05.2014. na stranicama MZOS-a. Primjedbe i prijedlozi za internetsku javnu raspravu šalju se putem elektroničke pošte, isključivo  na priloženom obrascu na adresu javnarasprava-gradjanskioo@mzos.hr.

Opširnije »

Najnesposobniji ministar u Vladi

24.04.2014 09:45

Prenosimo članak sa portala „nastavnici.org“ u kojem su sakupljeni svi akti ministra Jovanovića koji su do sada proglašeni protupravnim ili neustavnim . Prema mjerilima Ustavnog suda čak 87 akata ministra Jovanovića može se smatrati neustavnim. Ako to nije knjiški primjer nesposobnosti, onda ne znamo što je, a takvo ministarstvo sljedeće školske godine planira uvesti "građanski odgoj" kao novi školski predmet.

Opširnije »

Pedofilski skandali svjetske elite

23.04.2014 11:15

Ovaj tekst objavljen je krajem ožujka na blogu Večernjeg lista na temu 'suludih teorija zavjere' koje su se nažalost pokazale istinitima. Dugo smo se premišljali da li objaviti ili ne objaviti tekst, no većinu podataka iz teksta moguće je provjeriti brzom pretragom na internetu, a dobar dio pedofilskih priča bio nam je od prije poznat iz vlastitog istraživanja ove teme. Primjerice, o zlodjelima američkog republikanca Lawrencea Kinga snimljen je dokumentarni film „Zavjera šutnje“. Režirao ga je britanski režiser Timothy Tate, koji je prošle godine s Judith Reisman gostovao u Hrvatskoj i koji je nakon sabotaže njegova filma „Kinseyevi pedofili“ u Cinestaru izjavio kako je navikao da mu se događaju takve stvari kada se radi o pedofiliji. Naime, „Zavjeru šutnje“, dokumentarni film o pedofilskim skandalima u Franklinu, naručio je Discovery Channel, ali nakon što je film bio gotov, urednici te kuće zbog straha su odustali od prikazivanja. Timothy Tate je dugi niz godina ukazivao na zlostavljanja djece u sklopu sotonističkih rituala u Velikoj Britaniji, o čemu govori ovaj tekst, te je zbog toga bio omalovažavan i diskreditiran. Međutim, nakon otkrića groznih bezbrojnih zločina Sir Jamesa  Savilea s BBC-a, u britanskoj javnosti se sve više piše o tim ritualima u mainstream medijima.

Opširnije »

Ministar Jovanović izluđuje suce Ustavnog suda - srušene mu još dvije odluke

23.04.2014 08:00

Novine i internetski portali puni su naslova „Zar opet“ i „Ustavni šamar Jovanoviću“. Pogađate, još su dvije odluke ministra Jovanovića pale na Ustavnom sudu. Štoviše, nisu nikada ni stupile na snagu jer je ministar Jovanović napravio još jedan teški propust u nizu. Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole iz 2012. i 2013. nisu objavljene u Narodnim novinama, već samo na web stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, i to bez datuma objave i bez naznake kada stupaju na snagu, što znači da nemaju nikakvu pravnu snagu.  Tako po „prvi put u povijesti dočekujemo prvomajske praznike, a da ne znamo pod kojim uvjetima će se djeca upisivati u prve razrede srednjih škola“, upozorava Željko Stipić iz sindikata Preporod.

Opširnije »

Gay bajke preplavile Italiju

22.04.2014 08:15

Sljedeći tekst je izvješće sa susreta u Milanu na kojem se raspravljalo o knjigama za djecu koja navodno žele avangardno djetinjstvo. Stručnjaci za odgoj i obrazovanje su zajedno s roditeljima sjedili u publici, dok su im predavanja o suvremenom odgoju držali istaknuti LGBT aktivisti i podupiratelji queer teorije. Predstavljena su tzv. „remek djela suvremene pedagodije“, odnosno gay bajke za djecu koje služe uklanjanju stereotipa i odgoju za različitost. Posljednja barikada u njihovim nastojanjima su roditelji katolici koji strahuju za svoju djecu i blokiraju nastojanja da ova „remek djela“ stignu u škole i knjižnice. Dakle, nakon SAD-a, Velike Britanije i Francuske, sada je i Italija preplavljena skandaloznim slikovnicama i knjigama za djecu. U Hrvatskoj je Ministarstvo kulture Andree Zlatar otkupilo slikovnicu za djecu šokantnog sadržaja, naslovljenu „Sve je to obitelj“, i poslalo ju knjižnicama u Hrvatskoj. Sudeći prema vijestima iz Italije i Francuske, to je tek početak ogromnog vala različitih naslova gay slikovnica koje stoje u pričuvi.

Opširnije »

Roditelji bojkotiraju škole u Francuskoj zbog rodne ideologije

19.04.2014 11:45

U Francuskoj je situacija u školstvu iz mjeseca u mjesec sve dramatičnija jer vlasti sve snažnije guraju rodnu ideologiju u obrazovanje. Već smo pisali o nudističkom ZO u francuskim školama s mnoštvom kontroverznih naslova za djecu koji su toliko šokirali javnost da naklada ovih knjižica raste zbog potražnje koja se stvorila među odraslima. Tako su u jednoj knjizi za djecu svi goli – dadilja, djed, poštar, prometni policajac – s posve izloženim intimnim dijelovima tijela. Drugi naslovi slave gay roditeljstvo, homoseksualce i transvestite, nekad i pomoću novokomponiranih basni: dva ptičja mužjaka leže na jajetu koje je u njihovo prazno gnjezdo ostavio nepoznati donator! U drugoj slikovnici princezi se ne sviđaju prinčevi, treća slikovnica priča priču o muškobanjastoj djevojčici, četvrta o dječaku obučenom u čipkaste haljine, peta o bratu i sestri dojenačke dobi koji se zabavljaju igricama škakljanja i draženja u krevetu…. 

Opširnije »

Talijanski roditelji pružaju otpor rodnoj ideologiji

18.04.2014 10:05

U Italiji je ove godine vrlo burno. Kao izrazito tradicionalna zemlja, Italija je od rodnih ideologa napadnuta sa svih strana. Usvojen je novi zakon o suzbijanju diskriminacije kojim se bitno ograničava sloboda govora i izražavanja, u više regija pokušava se majku i oca izbaciti iz školskih formulara i drugih dokumenata te su se građani povezali s inicijativom „La Manif Pour Tous“ u Francuskoj i mobilizirali se pod sličnom inicijativom „La Manif Pour Tous Italia“. Razne aktivističke udruge, lokalne podružnice ILGA Europe, u škole nameću programe kojima je cilj „dekonstrukcija roda“. Međutim, roditelji ne namjeravaju tako lako dopustiti da se gaze njihova prava.

Opširnije »

Ministarstvo zdravlja RH i transeksualna iluzija

17.04.2014 08:00

„Osobama s transseksualnom tlapnjom jako je stalo do toga da budu prepoznate kao pripadnici spola koji si žele – što znači varati ljude da bi ih prihvatili kao pripadnike drugoga spola. Oni inzistiraju na tome da i drugi sudjeluju u njihovoj iluziji. Duboko su uvrijeđeni kada netko odbija prihvatiti njihovu „promjenu“ i hoće da se donesu zakoni koji će ljude natjerati da ih prihvate kao pripadnike spola kojemu žele pripadati.“U Hrvatskoj se već godinu dana prema takvim zahtjevima mijenjaju zakoni, a trenutno je u tijeku javna rasprava o nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu prikupljanja medicinske dokumentacije te utvrđivanju uvjeta i pretpostavki za promjenu spola i/ili života u drugom rodnom identitetu. Lidija Paris istražila je temu transeksualnosti i otkrila da se radi o iluziji u koju žrtve, koje odbijaju bilo kakvo psihijatrijsko liječenje, žele uplesti što više ljudi, počevši od liječnika i obitelji, te cijelog društva radikalnim promjenama zakona.

Opširnije »

Velika gay prijevara

16.04.2014 15:20

Sljedeći tekst je viđenje jednog evangelističkog kršćana o tome kako se uhvatiti u koštac s problemom nadirućeg gay aktivizma, uz prikaz samo malog broja primjera netolerancije i gaženja prava ljudi koji mu se odbijaju pokoriti. Vidimo da su nedavni primjeri zastrašujuće netolerancije prema ljudima koji drukčije misle, o kojima smo pisali ovdje i ovdje, gotovo svakidašnja pojava u američkom društvu. S druge strane bojanke za djecu kao što su „Curice će biti dječaci, a dječaci curice“ nastoje dekonstruirati tradicionalne rodne uloge. Lektira za djecu kao što su knjižice „Jedan tata, dva tate, crni tata, plavi tate i oh kakve sve stvari moje dvije mame rade! Ima li išta bolje nego imati ih dvije?“ formiraju mozgove predškolske djece u Americi. Kako se postaviti na pravilan način? 

Opširnije »

Udruge nemaju što tražiti u školama, osim... ?

16.04.2014 09:10

Udruga GROZD održala je danas tiskovnu konferenciju u Zagrebu na kojoj su izrazili svoje neslaganje s načinom na koji Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uvodi građanski odgoj u škole. Nakon ponovnog uvođenja istog programa zdravstvenog odgoja koji je ukinut na Ustavnom sudu zbog kršenja ustavnih prava roditelja sada se i kroz građanski odgoj svoj djeci nameće rodna ideologija, a za provođenje tog programa MZOS je izabrao udruge koje su svjetonazorski bliske aktualnoj vlasti (GONG, Mreža mladih Hrvatske, B.a.b.e., Forum za slobodu odgoja, Kuća ljudskih prava itd.) čiji aktivisti nemaju pedagoške kompetencije i verificirane kvalitete za rad s djecom, na proteklom su referendumu sve redom aktivno sudjelovale u kampanji PROTIV vrijednosnih stavova većine hrvatskih građana, pa tako i roditelja te jasno pokazuju namjeru radikalnog preodgoja tuđe djece i mladih prema vrijednostima koje su strane hrvatskoj društvu. U svim dosadašnjim postupcima MZOS-a vidljivo je opasno podilaženje raznim interesnim skupinama koje žele profitirati nauštrb djece i njihove dobrobiti. Ministar Jovanović najavio je skoru javnu raspravu o uvođenju građanskog odgoja u škole.

Priopćenje GROZD-a prenosimo u cijelosti:   

Opširnije »