Podržite nas!

Predsjednik Josipović protiv volje građana

31.03.2014 21:15

Napadi predsjednika Josipovića na demokraciju ne prestaju. On i dalje poziva na promjenu zakona o referendumu. Kao cilj navodi da je potrebno izbjeći „situaciju da putem referenduma dovedemo do narušavanja možda nekih temeljnih ljudskih prava“. Demokratsko odlučivanje građana o svim pitanjima u društvu jedno je od temeljnih ljudskih prava, zaboravlja Ivo Josipović, navodno predsjednik svih građana. Članak 21. Opće deklaracije o ljudskim pravima glasi: „Svatko ima pravo sudjelovati u upravljanju svojom zemljom neposredno ili preko slobodno izabranih predstavnika.“ To je jedna od temeljnih vrednota našeg Ustava koju bi predsjednik Hrvatske morao dostojno štititi umjesto da svojim nastojanjima unazađuje demokratske prilike u zemlji koju vodi. Vrijeme je da predsjednik Josipović prestane raditi protiv interesa svojih građana.

Opširnije »

HRT ponovno vrijeđa građane: „U ime obitelji“ traži ispriku

31.03.2014 19:55

U ime obitelji od Hrvatske radiotelevizije zahtijeva objavu isprike radi uvreda koje je Stipe Alfier, urednik i voditelj središnjega Dnevnika HRT-a 29. ožujka nanio svim građanima koji su na referendumu glasovali za ustavnu zaštitu braka. Stipe Alfier je u Dnevniku objavio neprimjereni promotivni prilog o homoseksualnim parovima u Engleskoj te cijeli prilog začinio uvredljivim komentarom kako je „Hrvatska na dva sata leta od Engleske, a tisuću svjetlosnih godina od njih, u što smo se na nedavnom referendumu imali priliku uvjeriti.“ „U ime obitelji“ od HRT-a traži da se sukladno Zakonu o medijima i Zakonu o elektroničkim medijima u prvom sljedećem središnjem Dnevniku HTV 1 objavi isprika gledateljima. Gledatelji su ti koji plaćaju HRT pretplatu te im je HRT preko svojih zaposlenika dužan omogućiti objektivne, profesionalne, korektne i informativne televizijske priloge umjesto nametanja subjektivnih vrijednosnih stajališta urednika i voditelja  Dnevnika koji slične komentare smiju sebi dopustiti isključivo van radnog vremena. 

Opširnije »

Život biraj

29.03.2014 21:25

Potresno svjedočanstvo djevojke koja je odabrala život, objavljeno je na FB stranicama https://www.facebook.com/zivotbiraj

Opširnije »

UN – tvornica izopačenih seksualnih rezolucija

29.03.2014 19:13

UN je izgleda postao tvornica izopačenih rezolucija koje služe jedino kao platforma za destigmatizaciju svake vrste seksa. Uganda je nedavno kažnjena zbog uvođenja strožih zakona protiv homoseksualnog seksa te joj je između ostalog uskraćen kredit od Svjetske banke u iznosu od 90 milijuna dolara namijenjen zdravstvenom sustavu. Sada su afričke zemlje, u kojima epidemija HIV-a/AIDS-a predstavlja tragediju za javno zdravstvo, sastavile rezoluciju o mjerama zaštite, posebice žena, i efikasnim načinima borbe protiv te epidemije. No zapadne razvijene zemlje pokazale su i u ovom slučaju bešćutnost, nezainteresiranost za rješavanje stvarnih problema i sebični pristup nametanja vlastite destruktivne ideologije uz cijenu daljnjeg pogoršanja tragedije u afričkim zemljama.

Opširnije »

Jutarnji list uznemiren zbog inicijative „40 dana za život“

29.03.2014 19:05

Molitvena inicijativa „40 dana za život“, iako miroljubiva, izazvala je i neke negativne reakcije, čak bi se moglo reći da je prestrašila one koje, iz raznih razloga, brane pravo na pobačaj u Hrvatskoj. Goran Andrijanić s portala Bitno.net analizira reakcije Jutarnjeg lista na inicijativu. U svom članku referira se na dva članka koja su nedavno objavljena u Jutarnjem listu kao reakcija na molitvenu inicijativu pred bolnicom Sestara milosrdnica

Opširnije »

Nameće se ZO, a škole bez higijenskih potrepština

28.03.2014 12:17

Nedavno smo dobili kratko pismo našeg čitatelja, roditelja školske djece, u kojem se osvrće na svu apsurdnost Jovanovićevog Zdravstvenog odgoja. Nakon što pročitate ovih par rečenica, postaje jasno da je ovako koncipiran zdravstveni odgoj isključivo ideološka priča, zapakirana kroz navodnu brigu o zdravlju djece. 

Opširnije »

Slovačka ljevica i desnica ujedinjenje u zaštiti braka kao zajednice žene i muškarca

28.03.2014 08:30

Novosti iz Slovačke po pitanju ustavne zaštite braka kao zajednice žene i muškarca: kršćanski demokrati u opoziciji i socijalisti na vlasti postigli su dogovor po tom pitanju i prvo glasovanje u parlamentu održat će se već 29. ožujka, a odlučujuće glasovanje je u svibnju. Tada će se Slovačka pridružiti sve većem broju zemalja, kojima pripada i Hrvatska, koje su demokratskim putem postavile branu uvođenju istospolnog braka. Mahom su to bivše komunističke zemlje koje svoje oslobođenje od totalitarizma ne žele olako mijenjati za život pod jarmom neke nove ideologije.

Opširnije »

UN i Amnesty International pozivaju na legalizaciju prostitucije

28.03.2014 08:15

Izvješće Amnesty Internationala „Nacrt prijedloga politike dekriminalizacije prostitucije“ procurilo je u javnost i izazvalo žestoke negativne reakcije, naročito među bivšim prostitutkama. Braneći se od napada, u Amnestyju su istakli da Svjetska zdravstvena organizacija, nova UN-ova agencija Žene UN-a, Globalna komisija za HIV i zakone,  Specijalni UN-ov izvjestitelj za zdravstvena prava te Human Rights Watch svi „podupiru ili pozivaju na dekriminalizaciju seksualnog rada.“ Vjerovali ili ne, sve upućuje na to da će „pravo“ muškaraca da kupuju seks i „pravo“ žena na „seksualni rad“ biti sljedeća nova „prava“ koja će se sve više nametati od strane međunarodnih organizacija. Sudeći prema tekstovima koji se objavljuju na portalu Queer.hr, moguće je predvidjeti da će se proces dekriminalizacije prostitucije odvijati uz zdušnu podršku LGBT udruga.

Opširnije »

Vrijeme za tužbu protiv promicatelja kondoma

26.03.2014 15:30

Vrlo zanimljiv tekst o sasvim izglednom scenariju u Americi i svijetu ukoliko se nastavi s provođenjem spolnog odgoja čiji skandalozni materijali i sadržaji svaku malo sablažnjuju javnost. Razmišlja se o podnošenju kolektivnih sudskih tužbi protiv glavnih promicatelja tzv. sveobuhvatnog spolnog odgoja i korištenja kondoma. Temelj tužbe bilo bi namjerno prešućivanje podataka o štetnosti određenih seksualnih ponašanja te o stvarnoj učinkovitosti kondoma zbog čega dolazi do oboljevanja i smrti kod korisnika kondoma. Tužbom bi bili obuhvaćeni i ravnatelji i nastavnici koji takve obmanjujuće programe spolnog odgoja provode unatoč upozorenjima o njihovoj štetnosti. 

Opširnije »

Osobe s Down sindromom imaju nešto posebno za dati svijetu

25.03.2014 08:10

Prošli petak obilježavao se Međunarodni dan osoba s Down sindromom te je to bila prilika da se podsjeti javnost na poteškoće ove posebno nemoćne skupine djece i odraslih. Znanstvenik koji je otkrio uzrok Down sindroma kasnije se ustrajno borio za prava nerođene djece, posebice protiv eugeničke selekcije koja se počela provoditi u svijetu nakon njegova otkrića korištenjem postupaka prenatalne dijagnostike. Poruka koja se prenatalnim probirom šalje je da djeca s Down sindromom nisu vrijedna življenja te da je bolje abortusom spriječiti patnje te djece i njihovih obitelji, te da ne budu na teret svojoj zajednici. Dr. Jerome Lejeune koji je otkrio postojanje trisomije 21 smatrao je da „osobe s jednim kromosomom više imaju nešto posebno za dati svijetu.“

Opširnije »