Podržite nas!

NGO vampiri na državnom proračunu

20.03.2014 09:15

U izvrsnom novom tekstu Nenad Piskač iznosi „podatak nedavno izišao iz Ministarstva financija o tome da je godine 2012. preko računa nevladinih udruga prevaljeno četrnaest i pol milijarda kuna.“ Brojkom 14.500.000.000,00 kn. „Koliko je od toga državnoga novca, nije specificirano vjerojatno da ne izazove šok pa onda i gnjev osiromašenoga naroda.“

Opširnije »

Slovačka na korak do ustavne zaštite braka

19.03.2014 15:15

Danas je na dnevnom redu slovačkog parlamenta rasprava o uvođenju ustavnog amandmana kojim bi se brak definirao kao zajednica muškarca i žene. Nastavak je to trenda  koji su unutar EU započele Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska, Mađarska, Bugarska i Hrvatska kako bi spriječile negativne trendove koji su prisutni na zapadu i redefiniciju braka po diktatu radikalne manjine, uz prikriveni pritisak koji u istom smjeru dolazi od strane UN-a i EU.

Opširnije »

Rodna ideologija pod krinkom spolne ravnopravnosti

19.03.2014 08:15

U poznatoj Orwellovoj antiutopiji 1984. koja oslikava totalitarno društvo u dalekoj budućnosti kakvo još nije postojalo na zemlji ljudi pričaju nametnutim Novogovorom. Taj je jezik izmišljen od strane totalitarne države kako bi se lakše kontrolirale misli i emocije ljudi. Izbacivanjem određenih riječi iz upotrebe ono što  one predstavljaju postaje zabranjeno, a novostvoreni termini diktiraju nove emocije, uvjetuju ispravno ponašanje i obuzdavaju razmišljanje i propitivanje. U novom tekstu o rodnoj ideologiji Lidija Paris upravo objašnjava kako je tekao proces jezične manipulacije slijedom kojeg je spol zamijenjen s riječi rod, a spolna ravnopravnost s rodnom jednakosti.

Opširnije »

Seksualni predatori maskiraju se u transrodne osobe da bi dobili pristup ženama

17.03.2014 14:35

Ovaj mladić sa slike zvao se Christopher Hambrook dok zakon u Ontariju nije omogućio transrodnim osobama da koriste javne prostorije kao što su zahodi, svlačionice i tuš kabine namijenjene suprotnom spolu. Tada se dosjetio da bi mogao postati Jessica kako bi slobodno mogao koristiti ženske prostorije i napastvovati žene. U SAD-u i Kanadi suludi zakoni koji daju sve veća prava transrodnim osobama da se ponašaju onako kako im njihov poremećaj diktira upravo doživljavaju debakl jer ozbiljno ugrožavaju ostale građane. U Hrvatskoj su takvi zakoni tek počeli s primjenom usvajanjem izmjena i dopuna Zakona o državnim maticama i Pravilnika o promjeni spola. U tom se pravilniku i zakonu sve veća važnost daje osobnom mišljenju samog pacijenta o tome da mu se treba što jednostavnije zakonski promijeniti spol bez da se prethodno podvrgne kirurškom tretmanu ili hormonskoj terapiji. Druge neminovne promjene i prilagodbe proizvoljnoj promjeni spola transrodnih osoba tek slijede. 

Opširnije »

Kako je Sanja Sarnavka izgubila živce zbog izvješća Zuber

16.03.2014 09:10

Hrvatski zastupnici u europarlamentu koji su glasovali protiv izvješća Zuber nisu se dobro proveli kod većine hrvatskih medija, posebice u emisiji HTV-a Hrvatska uživo gdje ih je tendenciozno ocrnio kao glavne krivce za žensku neravnopravnost uigrani tandem Sever-Nađvinski. Slobodna Dalmacija i Jutarnji list prenijeli su bijesne napade Sanje Sarnavke iz udruge B.a.B.e. koja se posebice okomila na naše konzervativne zastupnice, a isti mediji su tekst začinili naročito ružnim naslovom „DVOLIČNOST HRVATICA U EP-U Primaju 6000 eura mjesečno, a glasale su za potplaćenost žena“. Jesu li naši zastupnici iz HDZ-a i HSP-a Ante Starčević uistinu zaslužili takav tretman medija ili su jednostavno zaslužili drugi mandat?

Opširnije »

Podlo i krivo izvještavanje hrvatskih medija o izvješću Zuber

16.03.2014 08:55

Nakon odbacivanja izvješća Zuber u EU parlamentu dio hrvatskih medija obrušio se na hrvatske zastupnike iz HDZ-a i Ružu Tomašić napadima kako zagovaraju nazadne stavove i nije im stalo do ravnopravnosti žena, sve u interesu kampanje za predstojeće izbore za EU parlament u svibnju koja je očito već počela. U odličnom tekstu „Kako je europska rezolucija o pravima žena postala sredstvo hrvatskih političkih obračuna“ kolumnist Ante Gugo analizira odjeke odbacivanja izvješća Zuber u hrvatskoj javnosti.

Opširnije »

„One of us“ pred Europskom komisijom 10. travnja

15.03.2014 10:52

10. travnja ove godine zakazana je rasprava u Bruxellesu pred članovima Europske komisije o do sad najvećoj europskoj peticiji građana „One of us“ pokrenutoj u svrhu zaštite prava embrija. Peticijom, koju je potpisalo 1,75 milijun ljudi, od EU se zahtijeva prestanak financiranja pobačaja te svih medicinskih istraživanja i zahvata koji podrazumijevaju uništenje embrija odnosno ljudskog života. Hrvatska je u rekordnom roku pridonijela inicijativi sa preko 16 tisuća potpisa. Vjerujemo da uz već poznate oponente kao što su zastupnice Estrela, Lunacek i Zuber i sve njihove sljedbenike inicijativi neće biti lako izboriti pobjedu, ali su pravni i medicinski argumenti ovog puta na strani zaštite života, uz premoćnu podršku građana širom Europe.

Opširnije »

Aco Stanković brani prava nerođena djeteta

15.03.2014 10:44

Zvuči nevjerojatno, ali inače liberalno orijentirani urednik i novinar HTV-a Aleksandar Stanković iznio je pred nekoliko godina odličnu argumentaciju protiv abortusa i feminističkog stava da je abortus pravo žene na odlučivanje o vlastitom tijelu. Argumentacija kako homoseksualci imaju izbor jer je „seksualna orijentacija stvar osobnog izbora (stvar slobode)“ dok nerođeno dijete nema nikakav izbor znači da jedni imaju suvišak prava jer im se na temelju osobnih izbora, a ne urođene sklonosti, dodijeljuju neka nova prava, a drugima se uskraćuje temeljno pravo na život. „….kakva je to uopće dilema treba li nekome ili nečemu dozvoliti pravo na život? To 'nešto'  ne može reći volim te, ne može zamoliti za nježnost, ne može se nasmijati, u krajnjoj liniji ne može moliti za milost pa ćemo mu iz tog osnova, a ako tako odluči majka i uskratiti sve te mogućnosti!  Tu pameti nema. Sebičnost zbog vlastitog komoditeta uzdignuta  na nivo apsolutnog prava.“ Što reći nego „Bravo, Aco! Čestitamo na stavu!“

Opširnije »

Europski centar za zakon i pravdu poziva UN na zabranu kasnog abortusa

14.03.2014 12:43

Većini čitatelja će saznanja iz ovog članka biti stravična, bolna i neshvatljiva. Neshvatljivo je da se prema bebama koje su unaprijed osuđene na smrt abortusom postupa na toliko nehuman način upravo u najrazvijenijim zapadnim zemljama u kojima medicinska struka postiže nevjerojatne uspjehe kada se radi o spašavanju ljudskih života. Europski centar za zakon i pravdu poziva UN da svuda u svijetu strogo zabrani abortus nakon 20-tog tjedna trudnoće jer takva praksa predstavlja teška kršenja ljudskih prava. Po nama, radi se o istom živom biću, nevažno da li tjedan dana prije ili kasnije…. 

Opširnije »

I španjolski masoni pod krinkom borbe za ženska prava zagovaraju abortus

14.03.2014 08:00

Čini se da do promicanja abortusa kao ljudskog prava nije stalo samo zastupnicima socijalističkih i komunističkih stranaka te stranke zelenih, kao što smo to imali prilike vidjeti na primjerima zastupnica Zuber, Lunacek i Estrela u EU parlamentu. Da im je pitanje abortusa od primarne važnosti pokazali su i članovi masonskog tajnog društva Federacije za ljudska prava na obljetnicu obilježavanja Međunarodnog dana žena kada su po prvi puta pokazali svoj identitet u javnosti i svoju pripadnost tajnom društvu braneći pravo na abortus. Španjolska Pučka stranka ukinut će abortus za zahtjev novim zakonom o abortusu koji će dozvoljavati namjerni prekid trudnoće samo u slučajevima silovanja i teških malformacija fetusa. Prethodno je snažan pritisak na novu španjolsku vladu izvršio i Amnesty International u pokušaju da spriječi donošenje strožeg zakona o abortusu.

Opširnije »