Podržite nas!

Duže od godinu dana bez odluke o Zakonu o životnom partnerstvu

02.12.2015 16:55

Udruga U ime obitelji predala je jučer, 1. prosinca 2015., Ustavnom sudu požurnicu zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola koji je podnijela prije više od godinu dana, a na koju Sud još uvijek nije odgovorio. 

Opširnije »

Koje su tri iznimno bitne povijesne implikacije referenduma o braku u Hrvatskoj?

01.12.2015 13:25

Danas slavimo dvije godine od adventskog referenduma o braku – prvog referenduma u Hrvatskoj kojeg su inicirali sami građani. Jesmo li svjesni koliko bi teže bilo braniti vrijednosti obitelji i braka da se nije dogodio ovaj povijesni referendum? Prisjetimo se kojom stranputicom su otišle Irska i Sjedinjene Američke Države i koliko se sada tamo građani koji brak smatraju zajednicom žene i muškaraca osjećaju u manjini i nezaštićeno. Uz Zakon o životnom partnerstvu, koji je protuustavan i koji krši prava djece zaštićena Unicefovom Konvencijom o pravima djeteta, situacija u Hrvatskoj daleko je od idealne: „Dvije godine nakon vlada zatišje, svojevrsni detant, u stilu, svatko je zauzeo vlastiti prostor, većina je dobila ustavna jamstva, a manjina traži praktični, juridički i pojmovni prostor kako izigrati legalni konstitucionalizam i nastaviti svoju „kontra-revoluciju“ drugim sredstvima.“

Opširnije »

Prešućena istina o mučenicima iz Ugande

30.11.2015 16:35

1886. godine Mwanga II., kralj kraljevstva Bugunde, pogubio je 45 mladića koji su bili njegove dvorske sluge. Mwanga je bio nasljednik kralja Mutesa koji je pozvao misionare na jug Ugande da šire Radosnu vijest. Mwanga ih nije pogubio samo zato što se nisu htjeli odreći svoje vjere, kako to prenose naši mediji. Odreći se kršćanske vjere u njihovu je slučaju značilo pristati na udvaranja kralja i grijeh prakticiranja homoseksualnih odnosa… Papa Franjo proglasio ih je nacionalnim herojima. Čak i nakon pretrpljenog mučeništva Uganda je danas kao država suočena s nizom ucjena i kazni koje podsjećaju na prošla vremena. Ne ucjenjuju ju više kraljevi poganskih afričkih plemena već tzv. napredne i moćne države razvijenog zapadnoga svijeta. O tome smo već pisali u više navrata ovdje i ovdje.

Opširnije »

Najviši europski sud za ljudska prava poništio sudsku zabranu dijeljenja letaka protiv abortusa u Njemačkoj

28.11.2015 22:15

Presudu Europskog suda za ljudska prava kojom se štiti sloboda govora i izražavanja pro-life pokreta morati će uzeti u obzir svi nacionalni sudovi zemalja Europe, a to znači da će pro-life aktivisti imati istu zaštitu i pred hrvatskim sudovima. Nitko neće smjeti ograničavati ili zabranjivati molitvu za prestanak abortusa pred hrvatskim bolnicama, niti bilo kakvo pro-life djelovanje ili prosvjede protiv abortusa na mjestima gdje se izvode abortusi. A i hrvatski novinari bi trebali smjeti pisati i govoriti o tome da je abortus ubojstvo djeteta u maternici bez straha da će biti progonjeni od tzv. Vijeća časti Hrvatskog novinarskog društva. 

Opširnije »

Feministice iz Francuske i Italije protiv surogat majčinstva: Majka nema rok službe

26.11.2015 22:20

Novinarka lista Corriere della Sera Monica Ricci Sargentini, inače feministkinja, zbog ovog je članka u Italiji proglašena homofobkinjom. Taj joj je naslov dodijelio talijanski Nacionalni ured za rasnu antidiskriminaciju. U Italiji i Francuskoj su, dakle, same feministkinje načele temu zlouporabe tijela žene kod zamjenskog majčinstva odnosno surogatstva uspoređujući ga s prostitucijom. Možemo li uskoro očekivati da i hrvatske feministkinje slijede ovaj pozitivan primjer? Na slici su Mauro i njegov partner Juan Carlos u Indiji, kojima su predane tek rođene bebe blizanke od surogat majke.

Opširnije »

Koncert „Progledaj srcem“ i Laudato TV

25.11.2015 22:35

Laudato televizija poziva vas na veliki koncert duhovne glazbe „Progledaj srcem“ u zagrebačkom Domu sportova u četvrtak 26. studenoga 2015. s početkom u 20 sati. Prihodom od prodaje ulaznica pomoći će se projekt pokretanja prve obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima u Hrvatskoj, Laudato televizije koja s emitiranjem kreće na Božić ove godine. Na koncertu nastupaju brojni poznati izvođači hrvatske duhovne glazbene scene: Božja pobjeda, Cobus, Djordjija Palić, fra Marin Karačić, Mihovil, October Light, Petra Antolić, Redovnički Band Aid, Proroci, Zbor Izvor, Nadbiskupijski zbor mladih te gost iznenađenja. 

Opširnije »

Upitnik Pravobraniteljice o 4. modulu tendenciozan i nestručan

25.11.2015 16:45

Pristranost Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u pogledu Zdravstvenog odgoja nije čudna s obzirom na činjenicu da se radi o jednoj od najeksponiranijih aktivistica i lobistica u promicanju neznanstvene i za psihološki razvoj opasne rodne („gender“) ideologije, koja je jedan od temelja 4. modula, navodi prof. Kristina Pavlović, predsjednica udruge roditelja GROZD. 

Opširnije »

Tijelo Kristovo oskvrnjeno na izložbi kojom se slavi pederastija

24.11.2015 15:55

Gradske vlasti Pamplone u Španjolskoj dozvolile su i sudjelovale u organizaciji sotonističkog djela oskrvnuća posvećenih hostija u prostoru u vlasništvu grada. „Umjetnička“ izložba prikazuje čak i fotografije na kojima se vidi kako navodni umjetnik krade hostije prilikom Svete pričesti. Odgovor na ovo zlodjelo ne može biti mržnja već samo još veća ljubav prema euharistijskom Isusu i pružanje zadovoljštine pred Presvetim na ovu nakanu. Iz članka kojeg prenosimo nije vidljivo postoji li komentar crkvenih vlasti u Španjolskoj. Radi se o jednom od najbrutalnijih napada na katolike u Europi u posljednjih nekoliko godina.

Opširnije »

Sudac prisilio majku da svoje dijete preda homoseksualnom paru – posljednji primjer ludosti surogatstva

22.11.2015 22:05

Ponašanje ovog suca pokazuje da su strahovi organizatora peticije protiv nametanja surogatstva svim zemljama članicama Vijeća Europe itekako utemeljeni u stvarnosti. Ukoliko već niste potpisali peticiju, pozivamo vas da to svakako učinite. Potrebno je poduzeti sve što je u našoj moći da se spriječi ovakva vulgarna komercijalizacija djece i maternica u Hrvatskoj.

Opširnije »

Zaklada Gates osumnjičena zbog promicanja opasnog kontraceptiva

20.11.2015 18:00

Od 60% žena subsaharske Afrike koje koriste injektabilnu kontracepciju, samo je polovica žena u toj regiji opismenjeno. Dakle, kontracepciju uz koju su povezani mnogi rizici, Svjetska zdravstvena organizacija nudi ženama koje ne znaju čitati ni pisati. Koliko je realno za očekivati da će njihovi službenici govoriti tim ženama o nuspojavama i rizicima ukoliko znaju da te žene neće konzultirati nikakve druge izvore informiranja? Uz neobjašnjiva krvarenja i dokazani rizik od osteoporoze, te probleme prilikom vraćanja plodnosti, početkom ove godine upozoreno je na povećan rizik od HIV-a kod žena koje koriste Depo Proveru.  Svjetska zdravstvena organizacija ne gubi vrijeme te u svojim novim smjernicama tvrdi kako nije dokazana uzročno-posljedična veza između Depo-Provere i povećanja rizika kod žena u pogledu zaraze HIV-om, kao da su istraživanja o tome već provedena. Autori opsežne meta-analize objavljene u Lancetu tek pozivaju na dodatna istraživanja, a njihovi su objavljeni rezultati bili razlog što su neke afričke države razmatrale povlačenje Depo-Provere iz programa obiteljskog planiranja. Rezultati studije upućuju na mogućnost da kontraceptiv Depo-Provera mijenja biologiju ženskog tijela na način da je ono izloženo povećanom riziku od HIV-a, rekao je dr. Michael Horberg, direktor odjela za HIV/AIDS bolnice Kaiser Permanente u Kaliforniji. Je li Zaklada Billa i Melinde Gates zaslužna za sastavljanje novih smjernice WHO-a kojima se žene u Africi pokušava uvjeriti da ne postoji nikakav rizik?

Opširnije »