Podržite nas!

Vidofobija i homofobija

22.02.2014 18:15

Naš čitatelj pod pseudonimom Josip Radnik, poslao nam je zabavnu, duhovitu, ali brutalno istinitu usporedbu nekih zahtjeva LGBT zajednice i imagirarne, ali ipak vrlo stvarne, "KDS" zajednice. U uvodu svog pisma kaže nešto što neodoljivo podsjeća na emocionalno zapakirane i medijski procesuirane LGBT izjave: "Okrutna okolina me je obilježila od malih nogu. Za razliku od LGBT, nisam mogao odugovlačiti s „outanjem“ jer su već u školi svima rekli da imam problema s čitanjem s ploče. To je bio moj prislini „izlazak iz ormara“ i dobio sam naočale koje su s godinama imale sve deblja stakla. Ostala djeca su mi se rugala. Morao sam trpjeti diskriminaciju jer me nisu birali u razrednu ekipu za nogomet, košarku, rukomet... To me jako povrijedilo. Htio sam biti golman, ali su me maknuli s terena već nakon prvog primljenog gola (lopta je išla prebrzo). To su moja depresivna iskustva."

Opširnije »

Laž je da se homoseksualnost ne može mijenjati

22.02.2014 15:48

Jedna slam pjesnikinja i bivša lezbijka, Jackie Hill, u radijskom je intervjuu navela kako je laž tvrditi da ljudi ne mogu promijeniti svoju homoseksualnost i kako osim nje postoje još mnogi drugi kojima je to uspjelo. Svakako poslušajte njenu pjesmu.

Opširnije »

Reakcija udruge GROZD na kontroverzne izjave dr. Lepušića

20.02.2014 15:15

Dr. Dubravko Lepušić sve više se koristi nedopustivim sredstvima manipuliranja roditelja i učenika. Prije tri dana Večernji list objavio je krajnje uznemirujući članak u kojem dr. Lepušić tvrdi da trećina spolno aktivnih adolescentica u dobi od 13 godina ima neku spolno prenosivu bolest. To sve na temelju istraživanja provedenog na 155 pacijentica doktora Lepušića. Kao instant rješenje, dr. Lepušić opet nudi svoje cjepivo protiv HPV-a kao prevenciju protiv svih spolno prenosivih bolesti iako dobro zna da ovo cjepivo štiti samo od nekih tipova HPV virusa, ali ne i svih, i to samo na 5 godina. O brojnim nuspojavama i opasnostima ovog cjepiva pisali smo već ovdje i ovdje. GROZD je objavio odgovor dr. Lepušiću u kojem ga se proziva za širenje panike.

Opširnije »

Za legalno ubijanje rođene djece čeka se samo kraljev potpis

20.02.2014 13:20

Dva desetljeća nakon legalizacije eutanazije za odrasle, belgijski je parlament proširio isto pravo na neizlječivo ili nasmrt bolesnu djecu. Donji dom belgijskog parlamenta prihvatio je 13. veljače Zakon o eutanaziji za maloljetnike. Da bi stupio na snagu, potrebno je još da zakon potpiše kralj Philippe. Hoće li on to učiniti, ili to po savjesti ne će učiniti, još nije poznato.

Opširnije »

Katolička agencija za posvajanje izborile se za mamu i tatu

20.02.2014 10:52

Equality Act ili Zakon o jednakosti koji je donijela laburistička vlada Velike Britanije 2010. doveo je do zatvaranja oko desetak katoličkih agencija za posvajanje u Britaniji jer nisu htjele davati djecu u svojoj skrbi gay parovima, što je prema novom zakonu koji štiti LGBT osobe, ali ne i prava djece, proglašeno diskriminacijom. Jedna katolička agencija za posvajanje u Škotskoj odlučila se žaliti na odluku državne agencije koja joj je zabranila rad i pobijedila. Sretni smo radi ove važne pobjede, ali i tužni zbog sve veće neosjetljivosti odraslih prema djeci. Ta se neosjetljivost više zakonski ne sankcionira već štiti i nagrađuje apsurdnim zakonima koji se uvode i sudskim progonima koji se provode prema planu i programu LGBT udruga.
Opširnije »

Le Monde diplomatique o referendumu o braku

19.02.2014 08:41

Le Monde diplomatique, odnosno hrvatsko izdanje francuskog tjednika (30 posto vlastitog sadržaja i 70 posto tekstova prevedenih iz francuskog izvornika), u svom je siječanskom broju donio čak tri analize hrvatskog referenduma o braku. I nijedna nije bila pozitivna. To ne bi trebalo biti ništa čudno s obzirom da su urednici i novinari ovog tjednika prethodno većinom objavljivali u Zarezu, H-alteru, Slobodnom Filozofskom, Kulturpunktu i sličnim aktivističkim izdanjima. Naš čitatelj, koji je želio ostati anoniman, pročitao je sve tri analize i s lakoćom pobio većinu teza trojice autora.

Opširnije »

Žirafa važnija od djeteta

19.02.2014 08:20

Donošenje sramotnog zakona o ubijanju bolesne djece ili dječjoj eutanaziji u Belgiji događalo se nekako istovremeno s pripremama za eutanazijom jedne nesretne žirafe u zoološkom vrtu u Danskoj. Medijska halabuka koja se digla širom svijeta u znak protesta zbog eutanazije žirafe potpuno je nadjačala proteste građana zbog dječje eutanazije. „Cijeli svijet se povezao i svi su nudili pomoć za spas mlade žirafe. Mnogi su plakali, vijest se vrtila i na mainstream TV, kanalima.“

Opširnije »

MZOS obmanjuje učenike u vezi AIDS-a

18.02.2014 08:20

Zbog čega zdravstveni odgoj, koji je navodno temeljen na znanosti, prešućuje podatke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kada se radi o instituciji koja je najrelevantnija za praćenje infekcije HIV-om/AIDS-om? Od kuda očita diskrepancija između službenih podataka HZJZ-a i podataka koji se nalaze u školskim udžbenicima? HZJZ tvrdi da su najveća grupa povećanog rizika za prijenos HIV-a homoseksualci (56,1%) te da se zadnjih godina „među zaraženima bilježi se sve veći udio muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima“.

Opširnije »

2/3 žena koje idu na abortus koristile su kontracepciju u trenutku zaćeća

17.02.2014 10:15

Tvrdnja kako povećana dostupnost i upotreba kontracepcije smanjuje broj abortusa ovog je tjedna doživjela smrtni udarac, i to od strane najvećeg britanskog pružatelja usluge abortusa. Brojke koje je javnosti predočila Britanska služba za savjetovanje trudnica (British Pregnancy Advisory Service -BPAS) otkrivaju da je zapanjujući postotak od dvije trećine žena koje su napravile abortus koristilo kontracepciju u vrijeme začeća.

Opširnije »

Španjolski kardinal pod istragom jer je homoseksualnost nazvao 'defektom'

16.02.2014 18:50

Sudeći prema vijestima koje stižu iz Španjolske, prva žrtva izvješća Lunacek mogao bi postati 84-godišnji umirovljeni nadbiskup Pamplone i budući kardinal kojeg je imenovao papa Franjo Fernando Sebastian Aguilar zbog toga što je u intervjuu za jedne novine progovorio o biološkoj datosti homoseksualnog odnosa, odnosno činjenici da je takav odnos neplodan i ne može proizvesti novi život. Budući kardinal nalazi se pod istragom javnog tužiteljstva jer ga je homoseksualna udruga prijavila zbog „govora mržnje“. U Španjolskoj je vlada socijalističkog premijera José Luis Rodríguez Zapatera ozakonila istospolni brak 2005. godine unatoč velikim prosvjedima građana.

Opširnije »