Podržite nas!

Katolička agencija za posvajanje izborile se za mamu i tatu

20.02.2014 10:52

Equality Act ili Zakon o jednakosti koji je donijela laburistička vlada Velike Britanije 2010. doveo je do zatvaranja oko desetak katoličkih agencija za posvajanje u Britaniji jer nisu htjele davati djecu u svojoj skrbi gay parovima, što je prema novom zakonu koji štiti LGBT osobe, ali ne i prava djece, proglašeno diskriminacijom. Jedna katolička agencija za posvajanje u Škotskoj odlučila se žaliti na odluku državne agencije koja joj je zabranila rad i pobijedila. Sretni smo radi ove važne pobjede, ali i tužni zbog sve veće neosjetljivosti odraslih prema djeci. Ta se neosjetljivost više zakonski ne sankcionira već štiti i nagrađuje apsurdnim zakonima koji se uvode i sudskim progonima koji se provode prema planu i programu LGBT udruga.
Opširnije »

Le Monde diplomatique o referendumu o braku

19.02.2014 08:41

Le Monde diplomatique, odnosno hrvatsko izdanje francuskog tjednika (30 posto vlastitog sadržaja i 70 posto tekstova prevedenih iz francuskog izvornika), u svom je siječanskom broju donio čak tri analize hrvatskog referenduma o braku. I nijedna nije bila pozitivna. To ne bi trebalo biti ništa čudno s obzirom da su urednici i novinari ovog tjednika prethodno većinom objavljivali u Zarezu, H-alteru, Slobodnom Filozofskom, Kulturpunktu i sličnim aktivističkim izdanjima. Naš čitatelj, koji je želio ostati anoniman, pročitao je sve tri analize i s lakoćom pobio većinu teza trojice autora.

Opširnije »

Žirafa važnija od djeteta

19.02.2014 08:20

Donošenje sramotnog zakona o ubijanju bolesne djece ili dječjoj eutanaziji u Belgiji događalo se nekako istovremeno s pripremama za eutanazijom jedne nesretne žirafe u zoološkom vrtu u Danskoj. Medijska halabuka koja se digla širom svijeta u znak protesta zbog eutanazije žirafe potpuno je nadjačala proteste građana zbog dječje eutanazije. „Cijeli svijet se povezao i svi su nudili pomoć za spas mlade žirafe. Mnogi su plakali, vijest se vrtila i na mainstream TV, kanalima.“

Opširnije »

MZOS obmanjuje učenike u vezi AIDS-a

18.02.2014 08:20

Zbog čega zdravstveni odgoj, koji je navodno temeljen na znanosti, prešućuje podatke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kada se radi o instituciji koja je najrelevantnija za praćenje infekcije HIV-om/AIDS-om? Od kuda očita diskrepancija između službenih podataka HZJZ-a i podataka koji se nalaze u školskim udžbenicima? HZJZ tvrdi da su najveća grupa povećanog rizika za prijenos HIV-a homoseksualci (56,1%) te da se zadnjih godina „među zaraženima bilježi se sve veći udio muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima“.

Opširnije »

2/3 žena koje idu na abortus koristile su kontracepciju u trenutku zaćeća

17.02.2014 10:15

Tvrdnja kako povećana dostupnost i upotreba kontracepcije smanjuje broj abortusa ovog je tjedna doživjela smrtni udarac, i to od strane najvećeg britanskog pružatelja usluge abortusa. Brojke koje je javnosti predočila Britanska služba za savjetovanje trudnica (British Pregnancy Advisory Service -BPAS) otkrivaju da je zapanjujući postotak od dvije trećine žena koje su napravile abortus koristilo kontracepciju u vrijeme začeća.

Opširnije »

Španjolski kardinal pod istragom jer je homoseksualnost nazvao 'defektom'

16.02.2014 18:50

Sudeći prema vijestima koje stižu iz Španjolske, prva žrtva izvješća Lunacek mogao bi postati 84-godišnji umirovljeni nadbiskup Pamplone i budući kardinal kojeg je imenovao papa Franjo Fernando Sebastian Aguilar zbog toga što je u intervjuu za jedne novine progovorio o biološkoj datosti homoseksualnog odnosa, odnosno činjenici da je takav odnos neplodan i ne može proizvesti novi život. Budući kardinal nalazi se pod istragom javnog tužiteljstva jer ga je homoseksualna udruga prijavila zbog „govora mržnje“. U Španjolskoj je vlada socijalističkog premijera José Luis Rodríguez Zapatera ozakonila istospolni brak 2005. godine unatoč velikim prosvjedima građana.

Opširnije »

Znate li kojeg ste roda na Fejsu?

16.02.2014 18:40

Nakon kvirizacije obrazovanja i ljudskih prava slijedi kvirizacija virtualne stvarnosti. Facebook je prvi pokrenuo trend i uveo rodnu teoriju među svoje korisničke postavke. Što znače čak 50 novih queer rodova koje uz uobičajene „muško“ i „žensko“ možete odabrati u svom FB profilu, pročitajte u sljedećem tekstu. Ako se ne pronađete među niti jednom od 50 novih definicija, nemate razloga za brigu. Radi se manje-više o raznim varijantama jedne te iste definicije koja se nalazi pod psihijatrijskom šifrom oboljenja F64.9. U Izvješću Lunacek, koji je usvojen kao neobvezujući akcijski plan borbe protiv homofobije i transfobije, traži se od Svjetske zdravstvene organizacije da rodnu disforiju skine s popisa patoloških stanja u 11. izdanju Međunarodne klasifikacije bolesti. Koliko je taj zahtjev opravdan prosudite sami.

Opširnije »

Belgija dozvolila ubijanje bolesne djece

14.02.2014 10:52

Belgija je postala prva zemlja u svijetu koja je dozvolila eutanaziju za djecu svih dobi nakon što je Donji dom belgijskog parlamenta usvojio kontroverzni prijedlog zakona s 86 glasova za, 44 protiv i 12 suzdržana. Belgijski senat je velikom većinom glasova usvojio prijedlog zakona još u prosincu prošle godine. Kao posljednji korak je predviđeno da belgijski kralj Filip stavi svoj potpis na zakon, što se inače smatra samo formalnošću.

Opširnije »

Hrvatska sa 3,5 milijuna podržala pedofilski film BiH redateljice

14.02.2014 09:38

Ovih dana novinski stupci se pune viješću kako je BiH redateljica Jasmila povrijedila taštinu premijera naše "velikodušne i liberalne" zemlje. Naime, Hrvatska je za snimanje njezina filma koji promiče pedofiliju dala 3,5 milijuna kuna iz džepova poreznih obveznika. Taj isti film Fondacija za kinematografiju BiH nije htjela uopće financirati zbog pedofilije i seksualne eksplicitnosti. Kao zahvalu, Jasmila je poručila hrvatskom premijeru: "Mraš kući!".

Opširnije »

Kada je to zločin ubojstva postao ljudsko pravo?

13.02.2014 07:08

„Abortus NIKADA nije rješenje. On donosi smrt, on donosi krivnju, on donosi žive rane koje se gnoje cijelog života i nikad ne cijele, jer ne mogu zacijeliti – jer najteže je oprostiti sebi.“ Nikolina Nakić progovara o zlu abortusa iz osobnog iskustva. Svaki abortus priča je o prekinutom životu, o zauvijek promijenjenim sudbinama. Da nije bilo hrabre odluke liječnika koji je vjerovao u život, danas ne bi bilo ni nje ni njenih četvero djece.

Opširnije »