Podržite nas!

Žirafa važnija od djeteta

19.02.2014 08:20

Donošenje sramotnog zakona o ubijanju bolesne djece ili dječjoj eutanaziji u Belgiji događalo se nekako istovremeno s pripremama za eutanazijom jedne nesretne žirafe u zoološkom vrtu u Danskoj. Medijska halabuka koja se digla širom svijeta u znak protesta zbog eutanazije žirafe potpuno je nadjačala proteste građana zbog dječje eutanazije. „Cijeli svijet se povezao i svi su nudili pomoć za spas mlade žirafe. Mnogi su plakali, vijest se vrtila i na mainstream TV, kanalima.“

Opširnije »

MZOS obmanjuje učenike u vezi AIDS-a

18.02.2014 08:20

Zbog čega zdravstveni odgoj, koji je navodno temeljen na znanosti, prešućuje podatke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kada se radi o instituciji koja je najrelevantnija za praćenje infekcije HIV-om/AIDS-om? Od kuda očita diskrepancija između službenih podataka HZJZ-a i podataka koji se nalaze u školskim udžbenicima? HZJZ tvrdi da su najveća grupa povećanog rizika za prijenos HIV-a homoseksualci (56,1%) te da se zadnjih godina „među zaraženima bilježi se sve veći udio muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima“.

Opširnije »

2/3 žena koje idu na abortus koristile su kontracepciju u trenutku zaćeća

17.02.2014 10:15

Tvrdnja kako povećana dostupnost i upotreba kontracepcije smanjuje broj abortusa ovog je tjedna doživjela smrtni udarac, i to od strane najvećeg britanskog pružatelja usluge abortusa. Brojke koje je javnosti predočila Britanska služba za savjetovanje trudnica (British Pregnancy Advisory Service -BPAS) otkrivaju da je zapanjujući postotak od dvije trećine žena koje su napravile abortus koristilo kontracepciju u vrijeme začeća.

Opširnije »

Španjolski kardinal pod istragom jer je homoseksualnost nazvao 'defektom'

16.02.2014 18:50

Sudeći prema vijestima koje stižu iz Španjolske, prva žrtva izvješća Lunacek mogao bi postati 84-godišnji umirovljeni nadbiskup Pamplone i budući kardinal kojeg je imenovao papa Franjo Fernando Sebastian Aguilar zbog toga što je u intervjuu za jedne novine progovorio o biološkoj datosti homoseksualnog odnosa, odnosno činjenici da je takav odnos neplodan i ne može proizvesti novi život. Budući kardinal nalazi se pod istragom javnog tužiteljstva jer ga je homoseksualna udruga prijavila zbog „govora mržnje“. U Španjolskoj je vlada socijalističkog premijera José Luis Rodríguez Zapatera ozakonila istospolni brak 2005. godine unatoč velikim prosvjedima građana.

Opširnije »

Znate li kojeg ste roda na Fejsu?

16.02.2014 18:40

Nakon kvirizacije obrazovanja i ljudskih prava slijedi kvirizacija virtualne stvarnosti. Facebook je prvi pokrenuo trend i uveo rodnu teoriju među svoje korisničke postavke. Što znače čak 50 novih queer rodova koje uz uobičajene „muško“ i „žensko“ možete odabrati u svom FB profilu, pročitajte u sljedećem tekstu. Ako se ne pronađete među niti jednom od 50 novih definicija, nemate razloga za brigu. Radi se manje-više o raznim varijantama jedne te iste definicije koja se nalazi pod psihijatrijskom šifrom oboljenja F64.9. U Izvješću Lunacek, koji je usvojen kao neobvezujući akcijski plan borbe protiv homofobije i transfobije, traži se od Svjetske zdravstvene organizacije da rodnu disforiju skine s popisa patoloških stanja u 11. izdanju Međunarodne klasifikacije bolesti. Koliko je taj zahtjev opravdan prosudite sami.

Opširnije »

Belgija dozvolila ubijanje bolesne djece

14.02.2014 10:52

Belgija je postala prva zemlja u svijetu koja je dozvolila eutanaziju za djecu svih dobi nakon što je Donji dom belgijskog parlamenta usvojio kontroverzni prijedlog zakona s 86 glasova za, 44 protiv i 12 suzdržana. Belgijski senat je velikom većinom glasova usvojio prijedlog zakona još u prosincu prošle godine. Kao posljednji korak je predviđeno da belgijski kralj Filip stavi svoj potpis na zakon, što se inače smatra samo formalnošću.

Opširnije »

Hrvatska sa 3,5 milijuna podržala pedofilski film BiH redateljice

14.02.2014 09:38

Ovih dana novinski stupci se pune viješću kako je BiH redateljica Jasmila povrijedila taštinu premijera naše "velikodušne i liberalne" zemlje. Naime, Hrvatska je za snimanje njezina filma koji promiče pedofiliju dala 3,5 milijuna kuna iz džepova poreznih obveznika. Taj isti film Fondacija za kinematografiju BiH nije htjela uopće financirati zbog pedofilije i seksualne eksplicitnosti. Kao zahvalu, Jasmila je poručila hrvatskom premijeru: "Mraš kući!".

Opširnije »

Kada je to zločin ubojstva postao ljudsko pravo?

13.02.2014 07:08

„Abortus NIKADA nije rješenje. On donosi smrt, on donosi krivnju, on donosi žive rane koje se gnoje cijelog života i nikad ne cijele, jer ne mogu zacijeliti – jer najteže je oprostiti sebi.“ Nikolina Nakić progovara o zlu abortusa iz osobnog iskustva. Svaki abortus priča je o prekinutom životu, o zauvijek promijenjenim sudbinama. Da nije bilo hrabre odluke liječnika koji je vjerovao u život, danas ne bi bilo ni nje ni njenih četvero djece.

Opširnije »

Pedofilski skandali među gay elitom

12.02.2014 14:12

Larry Brinkin, nekada ugledni i visoko pozicionirani gay aktivist i borac za ljudska prava, zaprepastio je javnost svojom surovosti i bešćutnosti prema skroz malenoj djeci. No, takvih je primjera nažalost puno više. Dok UN napada Vatikan, širom svijeta otvaraju se pedofilski skandali koji uključuju političke, društvene i intelektualne elite, skandali koji se pokušavaju zataškati. O tome se u našim medijima šuti, ali se na sva zvona stavlja vijest da UN proziva Vatikan i traži da mu Crkva polaže račune. Je li doista napad najbolja obrana, ili se bumerang vraća onome tko ga je bacio?

Opširnije »

Izvješće Lunacek – pokušaj uvođenja gay fašizma?

12.02.2014 13:35

Sljedeći tekst vrlo je dobra analiza kako funkcioniraju razni politički blokovi unutar EU parlamenta te razloga zbog kojih je došlo do usvajanja opasnog Izvješća Lunacek. Političari zapadnih država Europske unije toliko su već zastrašeni djelovanjem gay lobija da vjeruju da im o pogodovanju ili nepogodovanju ovom lobiju ovise političke karijere. Može li se isto reći i za hrvatske političare? Građani širom EU i širom svijeta sve više uviđaju kako političari neće učiniti ništa da zaštite prava većine, posebice roditelja i djece, od nastojanja manjine koja je postala prezaštićena. No, iako prepuštena sama sebi, većina je ipak većina i samo je pitanje vremena kada će uslijediti puno veći bunt javnosti zbog pokušaja uvođenja novog oblika fašizma.

Opširnije »